Dodaj do ulubionych

bede miała ratrelka

07.10.06, 09:50
siema jestem z stargardu i własnie 13 pazdziernika jedziemy po moja sunia i
mam wiele pytan do was np czy pieski musza w zime byc koniecznie ubrane co le
sie je myje czy są lepsze szelki czy obroza ze smyczą ?? uwielbiam tą rase od
małej dziewczynki:) ile one jedzą? a i w zime mozna z nimi wychodzic na
spacerki bo juz nieldugo bedzie zima moja sunia bedzie miala na imie perełka
i teraz ma dokładnie 7 tygodni tak mi pani powiedzila co mi ją pa sprzedac a
czy po kaopieli trzeba ją szybko zawinac w recznik i przez ile trzymac
powiedzie mi prosze
Obserwuj wątek
    • iranda Re: bede miała ratrelka 14.10.06, 21:32
      I jak tam Perełka?
      Przepraszam,że jakoś do tej pory nie odpisałam.
      Trochę czasu minęło odkąd Twój post się ukazał. Mam nadzieję, że piesiunia
      zdrowa i chowa się dobrze:)?
      Może tak: piesie tej rasy ubierać się powinno jak najbardziej, nie tylko w
      zimie, ale jesienią również. Mój Gustaw np. ostatnimi dniami chodzi ubrany, bo
      nieciekawie robi się na dworze.
      Moim prywatnym zdaniem, lepiej kupić puszorek, gdyż nie uciska szyi i nie dusi
      psiaka. One są malutkie, więc nie ma potrzeby psa przywoływać do porządku
      poprzez obrożę.
      W siarczyste mrozy raczej nie wyprowadzać, poczekać, aż słoneczko wygrzeje
      trochę powietrze.

Gdybyś miała więcej pytań to pisz śmiało. Postaram się szybko reagować:)))
      Pozdrawiam.
      • hermal Re: bede miała ratrelka 17.10.06, 06:32
        No to witaj w kręgu!Myślę że psinka już jest u Ciebie,napisz, koniecznie napisz
        jak ją przyjęłaś i jej pierwsze zachowania w domku, pisz o wszystkim i
        pytaj ,pytaj a my będziemy Ci podpowiadać!Wszystkiego dobrego!
        • myszula7 Re: bede miała ratrelka 19.10.06, 18:56
          Gratuluje zakupu!!! Ratlerek to najlepszy przyjaciel: maly cialkiem, wielki
          duchem i silny charakterem. Wiem, bo sama mam juz kolejnego pieska tej rasy.
          Nie sposob go nie lubic i nie ulegac spojrzenim jego pelnych wyrazu oczek.
          Usciski lapki od mojego malca dla Twojego nowego domownika.
          • piedor Re: bede miała ratrelka 24.11.06, 16:29
            Czesc gratuluje wyboru, najlepsza z ras. Ja Tinki nie ubieralam z zadne ubranka
            a to dlatego ze od poczatku nie miala zakladanego i wszystko co probowalsimy
            jej zalorzyc dostawala szalu. Wiec zima wychodzila tylko na chwilke, zreszta
            sama wracala bardzo szybko. Zamiast obrozy miala szelki znacznie
            wygodniejsze.Tinka jadla to co my kiedys sprobowalam z jakims msim jadlem ale
            przelezalo, znacznie lepiej smakuje gulasz lub kotlecik.Co do kapieli to
            zawijalam ja zaraz w recznik ale i tak po otrzepaniu zako[ywala sie w kocyk a
            trzeba byl oja pilnowac bo najlepiej to wskoczyc do lozeczka. Dopiero jak
            przeschla to wolno jej bylo wejsc pod koldre.
            Teraz sie smieje bo spodziewamy sie szczeniakow (niestety ze sznaucerkiem) i
            poniewaz spi z rodzicami to na bank takze oszczeni sie w lozku. Ale psychicznie
            juz sie przygotowali na to. Maja tylko podlozyc cerate pod przescieradlo choc
            skoro do tej pory tego nie zrobili a porod tuz tuz to bardzo prawdopodobne ze
            nie zdaza. Ucalus sunie w pyszczek. A uwielbiam calowac Tinke w czubek lepka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka