energajzerka Re: bermudy 27.12.05, 13:20 czesc, ja bylam w 2001 roku, w czerwcu., dwa tygodnie... pozdro,e-rka Odpowiedz Link
assim Re: bermudy 27.12.05, 17:13 warto? sa inne od karaibow? czuje sie brytyjskie wplywy u ludzi, w architekturze? no i przede wszystkim mozna tam znalezc troche ciszy i spokoju? dzieki i pozdrawiam a. Odpowiedz Link
assim Re: bermudy 27.12.05, 17:16 aaa, zapomnialbym. lecialas z londynu czy z ameryki? Odpowiedz Link
cat-lover Re: bermudy 27.12.05, 19:53 tez bylam, sa zupelnie inne niz Karaiby. Bardzo spokojne i bezpieczne. Bardzo brytyjskie-ciekawie wygladaja urzednicy pod krawatem, w marynarce, z teczka....i bermudach do ciemnych butow i skarpetek. Mozna kupic dobra angielska porcelane i pojsc na high tea. Turysci zwiedzaja wyspe na skuterach-1 lub 2 osobowych, ale ostrzegam, ze siedzenie okropnie po tej jezdzie boli. Jezdzi sie oczywiscie lewa strona co troche komplikuje zycie. Bermudy znane sa z rozowego piasku, z czego sa bardzo dumni. Plaze sa piekne i dosc puste. Hotele buduja raczej 4-5 gwiazdkowe, bo na to jest popyt, nie wiem gdzie zamierzasz sie zatrzymac ale my bylismy w samym Hamilton zeby chodzic pieszo po miescie. Czasem wypozyczalismy skuter, a czasem plynelismy hotelowym statkiem z Fairmont Hamilton Princess do ich siostranej posiadlosci Fairmont Southhampton, zeby korzystac z ich przepieknej plazy. Jesli interesuje Cie golf, to znalazles raj na ziemi. Poza tym sa przepiekne ogrody botaniczne i groty ktore warto obejrzec. Odpowiedz Link
assim Re: bermudy 28.12.05, 09:50 dzieki za info. jezeli juz zdecydowalbym bym sie na wypad na bermudy to wolalbym na wlasna reke, w ten sposob tez poszukalbym hotelu. bilety na wrzesien to okolo 650EUR (gatwick - bda) od osoby juz z taksami i nie wiem czy nie taniej byloby kupic wycieczke . lecialas z gatwick czy z usa/kanada? pozdr/a Odpowiedz Link
energajzerka Re: bermudy 28.12.05, 11:17 hej, tez uwazam ze sa inne niz karaiby.przede wszystkim ciszej i spokojniej...czuje sie wplywy brytyjskie. Hamilotn to miasto jak kazde inne. wart zobaczyc grote, ogrod botaniczny, cmentarz piwrszych osadnikow. po wyspach mozna poruszac sie tylko na skuterze-ja mialam go przez dwa tygodnie i wszedzie nim jezdzilismy. lecialam z NY. Mieszkalismy w domku nad brzegiem oceanu z niesamowitym zwidokiem na zachod slonca. (chyba Green Bank) Pozdr.e-rka Odpowiedz Link
cat-lover Re: bermudy 28.12.05, 18:09 my tez bylismy na wlasna reke...a lecielismy z San Francisco. Z hotelem nie powinno byc problemu, moze sprawdz www.hotels.com, a skuter i tak wypozycza sie na miejscu. Odpowiedz Link