27.12.05, 00:58
byl ktos?
pozdr/a
Obserwuj wątek
    • energajzerka Re: bermudy 27.12.05, 13:20
      czesc, ja bylam w 2001 roku, w czerwcu., dwa tygodnie...
      pozdro,e-rka
      • assim Re: bermudy 27.12.05, 17:13
        warto? sa inne od karaibow? czuje sie brytyjskie wplywy u ludzi, w
        architekturze? no i przede wszystkim mozna tam znalezc troche ciszy i spokoju?

dzieki i pozdrawiam
        a.
    • assim Re: bermudy 27.12.05, 17:16
      aaa, zapomnialbym.
      lecialas z londynu czy z ameryki?
      • cat-lover Re: bermudy 27.12.05, 19:53
        tez bylam, sa zupelnie inne niz Karaiby. Bardzo spokojne i bezpieczne.
        Bardzo brytyjskie-ciekawie wygladaja urzednicy pod krawatem, w marynarce, z
        teczka....i bermudach do ciemnych butow i skarpetek.
        Mozna kupic dobra angielska porcelane i pojsc na high tea.
        Turysci zwiedzaja wyspe na skuterach-1 lub 2 osobowych, ale ostrzegam, ze
        siedzenie okropnie po tej jezdzie boli. Jezdzi sie oczywiscie lewa strona co
        troche komplikuje zycie. Bermudy znane sa z rozowego piasku, z czego sa bardzo
        dumni. Plaze sa piekne i dosc puste. Hotele buduja raczej 4-5 gwiazdkowe, bo na
        to jest popyt, nie wiem gdzie zamierzasz sie zatrzymac ale my bylismy w samym
        Hamilton zeby chodzic pieszo po miescie. Czasem wypozyczalismy skuter, a czasem
        plynelismy hotelowym statkiem z Fairmont Hamilton Princess do ich siostranej
        posiadlosci Fairmont Southhampton, zeby korzystac z ich przepieknej plazy.
        Jesli interesuje Cie golf, to znalazles raj na ziemi. Poza tym sa przepiekne
        ogrody botaniczne i groty ktore warto obejrzec.
        • assim Re: bermudy 28.12.05, 09:50
          dzieki za info. jezeli juz zdecydowalbym bym sie na wypad na bermudy to
          wolalbym na wlasna reke, w ten sposob tez poszukalbym hotelu. bilety na
          wrzesien to okolo 650EUR (gatwick - bda) od osoby juz z taksami i nie wiem czy
          nie taniej byloby kupic wycieczke sad. lecialas z gatwick czy z usa/kanada?

pozdr/a
          • energajzerka Re: bermudy 28.12.05, 11:17
            hej,
            tez uwazam ze sa inne niz karaiby.przede wszystkim ciszej i spokojniej...czuje
            sie wplywy brytyjskie.
            Hamilotn to miasto jak kazde inne.
            wart zobaczyc grote, ogrod botaniczny, cmentarz piwrszych osadnikow.
            po wyspach mozna poruszac sie tylko na skuterze-ja mialam go przez dwa tygodnie
            i wszedzie nim jezdzilismy.
            lecialam z NY.
            Mieszkalismy w domku nad brzegiem oceanu z niesamowitym zwidokiem na zachod
            slonca.
            (chyba Green Bank)

Pozdr.e-rka

• cat-lover Re: bermudy 28.12.05, 18:09
            my tez bylismy na wlasna reke...a lecielismy z San Francisco.
            Z hotelem nie powinno byc problemu, moze sprawdz www.hotels.com, a skuter i tak
            wypozycza sie na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka