Dodaj do ulubionych

Chartery jachtów na Karaibach

01.06.07, 16:13
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z charterami yachtów na Karaibach? Może
jakieś dobre i oferujace rozsądne ceny firmy? Doświadczenia z cenami? To co
na razie znalazłem w internecie wygląda strasznie drogo ale pamiętam jak
kiedyś rozpytywałem się w Belize to ceny były całkiem racjonalne i
porównywalne do cen w Chorwacji albo Grecji...
Obserwuj wątek
    • tropikey Re: Chartery jachtów na Karaibach 01.06.07, 22:30
      cześć,
      mam dla ciebie 2 opcje:
      a/ www.blue-sails.com/ - strona polska, z ofertami zarówno gołego
      czarteru, jak i rejsów z załogą,

b/ www.moorings.com/ - firma amerykańska (chyba). Jest tam bardzo fajny
      system doboru miejsc, terminów i jednostek.

Nie wiem, czy cenowo będzie ci odpowiadać, bo to kwestia dość subiektywna, ale
      możesz spróbować.

Pozdrawiam i udanych łowów!
      Bartek
      • senman Re: Chartery jachtów na Karaibach 04.06.07, 17:32
        Dzięki. A Ty czarterowałeś z którejś z tych firm? Jeśli tak ciekaw byłbym
        króciutkiej opinii.
        A z wysp polecałbym Zanzibar i Pembę... Nie mówiąc o Madagaskarze, ale to nie
        wyspa - to wyspiszczesmile))
        • tropikey Re: Chartery jachtów na Karaibach 04.06.07, 19:24
          cześć,
          kiedyż przymierzałem się do Mooringsa i bardzo podobał mi się jego przejrzysty
          układ rezerwacyjny (a także ceny), ale w końcu zmieniliśmy plany. Z drugiej
          oferty jeszcze nie korzystałem, ale znam osobiście prowadzącego tą firmę i mogę
          go polecić (mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego, jako kryptoreklamywink
          Pozdrawiam, Bartek
          • senman Re: Chartery jachtów na Karaibach 05.06.07, 10:43
            A pływaliście z dzieckiem czy bez? My mamy w tej chwili 6latka i 3,5latka i
            bałbym sie ich zabrać na rejs morski... Ale może przesadzam... w sumie po
            Mazurach pływali już. Z drugiej strony mały dzieciak chyba może się zanudzić na
            smierc płynąc cały dzień łodzią po morzu?
            • tropikey Re: Chartery jachtów na Karaibach 06.06.07, 08:38
              cóż, mam ten sam dylemat. Myślałem o tym, żeby wybrać się w jakiś rejs zimą
              2008, ale obawiam się reakcji córki na kołysanie. Gdy jeździmy samochodem
              krętymi drogami jest kiepsko (torebka zawsze w zanadrzu) i myślę, że podobnie
              byłoby na jachcie. Jasne, można dać jakiś środek, ale robić to przez dwa
              tygodnie? Świetnie byłoby zrobić jakąś próbę przez 2,3 dni - tyle, że my nie
              mamy takiej możliwościsad
              A poza tym, innych obaw raczej nie miałbym. Na Karaibach jest bezpiecznie,
              widzieliśmy mnóstwo rodzin z dziećmi, poruszających się między wyspami z
              dziećmi. Myślę, że dużo zależy od trasy - lepiej wybrać taką, gdzie odległości
              na poszczególnych odcinkach nie będą zbyt duże. Wtedy nie będzie też dylematu z
              nudą.
              Pozdrawiam, Bartek
              • remini12 Re: Chartery jachtów na Karaibach 19.02.08, 14:30
                Polecam czartery.eturystyka.org
                Można wyczarterować zarówno sam jacht jak i skorzystać z dodatkowych usług,
                wynająć skippera, itp.
                Pozdrawiam.
    • fox.sc Re: Chartery jachtów na Karaibach 31.12.07, 01:08
      Hejka, własnie sam wrociłem z rejsu na karaiby smile dokładnie 2 tygodnie temu ale
      w marcu wracam tam z rodzina i dzieciakami. Jesteśmy z Wawy i polecam ci firme z
      Lublina Fun Sail www.czarteryjachtow.pl korzystamy juz 4 raz z rzedu z czarteru
      i 2 razy bylismy na rejsie majowym i jestesmy bardzo zadowoleni jak masz jakies
      pytania to smialo. Wczesniej byla grecja i 2x chorwacja ale Tomek namowil nas na
      Karaiby (thx). Piekna pogoda polecam na rejs z rodzinka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka