22.10.06, 20:34
Mój synek w nocy zle spi, budzi się co dwie
godziny... Przeczytałam , że można podawać Melisal, żeby dziecko było
spokojniejsze i lepiej spało.
Troszeczkę jednak się obawiam dawać mu to.W ulotce jest napisane, żeby
podawać dzieciom od 1 roku. Macie może jakies informacje o tym syropku?
Podawałyscie go kiedys Waszym Maluchom ?
Obserwuj wątek
    • daga210 Re: Melisal?? 22.10.06, 20:59
      Oj Aguś moja ma to samo... dzisaij wstawałam do niej dosłownie co godzine tak
      od 2 rano..ale syropku niestety nie znam przykro mi bardzosad( Co tam kochana
      słychac u Szymonka, kiedy masz szczepionkę? i bedziesz u lekarza? moze terminy
      nam sie zgrajasmile) ja mam ostatnią 26.10.i chodze do Kłodnickiej na górniczasmile)
      Daga
      • agness25 Re: Melisal?? 24.10.06, 21:48
        hej Daguśsmile) Będziemy u lekarza niestety dopiero 12 listopada a chodzimy do
        p.Ptaszkiewicz-Kwiatek, do Elvity.A może spotkamy się po(abo przed)Twoją wizytą
        u lekarza 26.10, gdzies w centrum np. w parku ?Jak Ci pasuje to daj znacsmile
    • izuniap78 Re: Melisal?? 22.10.06, 22:14
      Moja ma to samo, tzn. budzi się w nocy co 2-3 godziny(a dawniej przesypiała
      całą noc). Ja jutro idę pierwszy dzień do pracy i chciałabym troszkę pospać...
      Też proszę o jakiś cudowny syropek!!!
    • emmilka Re: Melisal?? 24.10.06, 18:21
      nasza lekarka nam mowila o czopkach Viburcol, "gdyby bardzo marudzil" przy
      zabkowaniu lub po szczepionce...
      ale na razie nie uzywalam - do kresu wytrzymalosci jeszcze nie doszłam
    • majowazosia Re: Melisal?? 26.10.06, 20:08
      u mnie to samo,dzis pani doktor kazala podawqac melise.Ja kupilam herbatke
      uspokajaca hipp-a z melisa i lipa( od pierwszego miesiaca), dzis proba,
      zobaczymy czy sie poprawismile
      Pozdrawiam
      • agness25 Re: Melisal?? 27.10.06, 13:11
        a ja jednak podałam Szymkowi syropek Melisal na noc i niestety żadnego efektu...sad(
        • majowazosia Re: Melisal?? 27.10.06, 17:34

U nas tez porazka.Wczoraj wieczorem dalam Zosi tej herbatki,ale efektu zadnego
          nie bylo.Nadal budzi sie co dwie godziny.Koncza mi sie pomyslysad..niestety
          znowb czekaja nas bezsenne nocesad..a moze wymyslilas cos nowego?
          Pozdrawiam
          • agness25 Re: Melisal?? 27.10.06, 20:09
            Jedyne co nam pozostaje to chyba odzwyczajac maluszki od nocnego jedzenia..Tylko
            ze ja już probowałam dawać Szymkowi wodę i herbatkę w nocy, ale on za nic w
            swiecie nie chce jej pic, krztusi się nią, pluje i jest jeszcze większy
            płacz...Moja siostra, kiedy odzwyczajała swoją córkę, po prostu nie reagowała na
            jej płacz tylko po jakimś czasie przychodziła do niej, pogłaskała po głowce i
            wychodziła z pokoju.Było ciężko, ale po ok tygodniu mała zaczęła przesypiać całe
            noce...
            • majowazosia Re: Melisal?? 27.10.06, 20:38
              Moja tez nie chce pic herbatki.A ty za kazdym razem kiedy sie budzi dajesz mu
              jesc?Ja nie wie czy to chodzi o glod, bo moja Zosia je tylko raz o
              polnocy,gdybym miala jej dawac jesc za kazdym razem kiedy sie budzi to jadla
              by non stopsmile..wydsaje mi sie ze to moze byc gdzie indziej problem, zabkowanie,
              albo za duzo emocji w ciagu dnia, poddenerwowanie,zreszta sama juz nie wiem.I
              tak nic nie pomaga..Zyje nadzieja ze samo przjdziesmile..powodzenia
    • daga210 Re: Melisal?? 27.10.06, 21:59
      Kurcze moja mała tez sie budzi w nocy i jak sie juz obudzi po dwunastej to już
      cycek idzie w ruch i tak do rana.. karmie ja oczywiście z przerwami, ale jest
      to częściejsze karminie niz w ciągu dnia. W moim przpadku jest to po prostu
      naturalny odruch ssania, Olga nie toleruje smoczka a coś w końcu musi ssać i
      pierś własnie zastepuje smoka. Jednym słowem Cycek ze mniesad( ale na
      pocieszenia rozmawiałam z kolezanka, która ma o 3 mieś. starsza córesmile) ona ma
      bardziej przechlapane, bo mała budzi sie co 2 h a moja pierwsze spanie ma ma
      tak z 4-5 h. Achh.. i co nam pozostało?
      pozdr.
      Daga
      Aguś byłam na szczepieniu, ale za poźno odczytałam Twoja odpowiedzsmile) Moaja
      mała wazy 7760 i ma 74 cm. 24 skończyła 6 mieśsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka