Dodaj do ulubionych

Mam zaawansowaną endometriozę a zaszłam w ciążę

28.06.11, 20:59

Moi Drodzy!
Mam endometriozę i zaszłam naturalnie w ciążę! Moja endo liczy ok. 10 lat, więc to będzie 4 stopień, jak nic. Do tego w laparoskopii w 2009 wyszły mi niedrożne jajowody. Ognisk mi nie usuwano, nawet nie próbowano, bo jak przypuszczam, nie było sensu, napisali tylko, że są liczne i zaproponowano mi invitro. Ja wiedziałam, że invitro to nie dla mnie, bo jestem katoliczką z przekonania, więc z powiedziałam w myślach tylko „Jezu, ufam Tobie”.

Kolejne dwa lata spędziłam na szukaniu informacji w necie o możliwym leczeniu, brałam danazol ok. 3 miesiące, ale on spowodował u mnie niewyobrażalne bóle i wykrzywienie stawów (nie mogłam nawet chodzić, a całe ramie nagle wychyliło się od ciała – koszmar), piłam ziółka o. Klimuszki, robiłam nasiadówki z pary.

To co mi pomogło to na 1 miejscu Pan Bóg i moja wiara w to, że On chce dla mnie dobrze, cokolwiek to oznacza dla mnie. Oprócz swojej modlitwy (gł. koronka, różaniec, modlitwy z modlitewnika dla małżonków pragnących potomstwa www.espe.pl) napisałam do sióstr dominikanek „specjalizujących się w wypraszaniu potomstwa” oczywiście za pośrednictwem św. Dominika i św. Anny. Tam wpłaciłam drobną ofiarę na modlitwę i mszę. Efekt był natychmiastowy.

Oprócz w/w postanowiłam skorzystać z darów natury, które zresztą też pochodzą od Pana Boga. Koleżanka poleciła mi zioła w tabletkach Fuke Quanjin Pian (skład dzięgiel, mahonia, przeplatka, fleminga, róża, hutujnia, dzwonkowiec tangszeński, żółtokrzew), które dostępne są pod numerem 880211337 (jest to firma z Częstochowy, sprowadza zioła z Ukrainy, a tamci z Chin) Preparat (tak jest napisane) odżywia i pobudza ukł. płciowy i hormonalny, reguluje śluzówkę, cykl miesiączkowy, poziom hormonów, oczyszcza krew, leczy endometriozę, niepłodność, zrosty, torbiele, mięśniaki, cysty, polipy i wiele in. Stosować nie należy podczas okresu. Ja stosowałam zaraz po okresie 3 razy dziennie po ok. 4 tabletki ok. 30 min. przed jedzeniem. Kuracja podstawowa to 4-8 opakowań. (koszt tabletek to ok. 20 zł.)

Piszę to wszystko, bo bardzo chcę Wam dziewczyny z Endo pomóc. Sama przez długi czas , czytając fora, myślałam że nie można naturalnie zajść w ciążę. Ja jestem dopiero w 2 m-cu i długa droga przede mną. Wiem, że ciąża może być zagrożona, ale co ma być, to będzie. Pozdrawiam
Iwona

Obserwuj wątek
    • olka981 Re: Mam zaawansowaną endometriozę a zaszłam w cią 29.06.11, 16:51
      super wiadomosc ! mi tez naturalne srodki wiecej pomogly
    • ambrozja08 taaa 30.06.11, 18:12
      cóż......a mi to nie brzmi jak tekst pisany przez szczęśliwą kobietę ale jak reklama jakiegoś kolejnego cudownego leku;p
    • iwi-3 Re: Mam zaawansowaną endometriozę a zaszłam w cią 02.07.11, 16:31

Wpisując ten wątek liczyłam na słowa krytyki. Ja nikogo nie zachęcam do brania jakichkolwiek leków ziołowych. Muszę jednak zaznaczyć, że napewno nie mam nic wspólnego z firmą, której numer podałam. Po prostu po trzech latach starań zaszłam w upragnioną ciążę, a że wiążę to poniekąd z braniem przez ostatnie 3 miesiące tego leku, który ma we wskazaniach do stosowania endometiozę, to chciałam się podzielić z dziewczynami z podobnym problemem i może pomóc. Tak mało jest informacji w necie nt. naturalnego zajścia w ciążę przy endo.
      Ps.: Droga Ambrozjo, ja wciąż jestem w szoku,że zaszłam i uwierzę chyba dopiero, jak urodzę, więc może mój post nie brzmi jak od 100 proc. szczęściary. Ale za miesiąc miałam iść na drugą laparo, więc cieszę się , że nie muszę.
      • endopech Re: Mam zaawansowaną endometriozę a zaszłam w cią 03.07.11, 12:29
        gratulacje! ja już 4 lata starań bez skutku z przerwami na leki, menopauzy, operacje itp. niestety nadal czekam na cud :) jeszcze trochę czasu mam jeśli chodzi o wiek - 29 L - jeszcze nie miałam inseminacji i in vitro postanowiłam od 2012 zacząć chodzić do kliniki i spróbować inseminacji - czemu 2012 ? bo cały czas mam nadzieje na naturalne zajście no i w marcu odstawiłam danazol, który brałam po operacji więc daje sobie czas. Trochę się rozleniwiłam.
    • olka981 Re: Mam zaawansowaną endometriozę a zaszłam w cią 04.07.11, 09:44
      Maca - Lepidium meyenii Walp. tez pomaga duzo dziewczyn bierze zeby pomoc sobie zajsc w ciaze ! pomaga z zaburzeniach hormonalnych poczytajcie na necie

• jula1232 Re: do iwi-3 05.07.11, 12:45

Napisz mi na maila jula1232@gmail.com swój numer gg. Mam parę pytań do ciebie.
      • ikakole Re: do iwi-3 12.07.11, 16:23
        Nie patrz na slowa krytyki , ja tez wierze w Pana Boga , nalerze do wspolnoty rodzin i odnowy , choc teraz przezywam kryzys to wierze ze Twoja wiara Tobie pomogla :) Powodzenia
        • arzun Re: do iwi-3 12.08.11, 19:43
          Mam endometrioze trzeciego stopnia.Zaszlam w ciaze poprzez in vitro.Moje dziecko ma 2 lata i 2 miesiace a obecnie jestem w ciazy w 6 miesiacu.Lekarz nie dawal mi szans na naturalne zajcie a jednak stalo sie!Bez terapi i wspomagania niczym.Co ciekawe o ciazy dowiedzialam sie od lekarza gina.Sama jestem jeszcze w szoku bo do mojej swiadomosci nie dochodzilo,ze zaszlam w ciaze.Wogole o tym nie myslalam.Moje dolegliwosci ciazowe tlumaczylam innymi chorobami.Szok a wiec jest nadzieja takze i dla was.
          trzymajcie sie kobiety!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka