11.11.11, 11:50
Chcę się pożalić. Choruję chyba od zawsze. Miałam laparoskopię potem diphereline potem nic, potem znowu torbiel,potem YAZ a teraz YAZ odstawiłam w lipcu bo chciałam zajść w ciąże. Nigdy się nie starałam o dziecko bo nie miałam z kim, teraz mam.
Wiem już teraz , że to marzenie się nie spełni, ból wraca , miesiączki są obfite i nieregularne . Ostatnio bolą mnie piersi bardzo bolą przed @ w czasie i po nic nie ulżyło dalej bolą , boli brzuch , w kale mam krew, trszkę też plamię, dyskomfort w czasie stosunków, jestem załamana, nic mi się nie chce.
Jeszcze ten miesiąc , w grudniu odwiedzę lekarza, czuję, że mam nowe ogniska i tarbiele napewno też są nowe a stary się powiększył. Na laparo już nie mam siły poprzednie źle zniosłam. Dobiegam 40 stki więc jest za późno na szczęście.
Ból, dyskomfort i brak bezpieczeństwa, brak czegokolwiek.
Jeszcze jedno mam ognisko endo w śluzówce nosa, ciągła krew z nosa, skrzepy albo zaschnięte strupy nigdy tego nie wiązałam z endo ale teraz wiem, że to, to dziadostwo tam jest. Pożaliłam się i dalej jest mi źle, właśnie kłuje mnie jajnik i czuję słabość w brzuchu jak przed @ a to dopiero 15 dzień cyklu . pa pa kochane:((
Obserwuj wątek
    • jula1232 Re: Żal 11.11.11, 14:24
      Bardzo mi smutno jak czytam twoją historię. Moja jest inna, nie aż tak bolesna. Nigdy nie miałam torbieli, ale bóle piersi od połowy cyklu az do @ były nie do zniesienia, ciągle stany zapalne, ból podczas stosunku itp. W nosie mam podobnie jak ty, ale nie kojarze tego z endometriozą. Do tego dochodzą problemy z pecherzem, bolace jajniki. Także nie mam swoich dzieci, ale za to zdecydowaliśmy się z mężem na adopcję. Obecnie nasza kochana córeczka ma już 3 lata. Ona jest całym moim skarbem i sensem życia. Ona dodaje mi sił do walki. Mam nadzieje że i ty znajdziesz jakiś sens do dalszej walki, Bardzo ci tego życzę.
    • jula1232 Re: Żal 11.11.11, 14:30
      A-ha jeszcze jedno za radą jednej z osób piszacych na tym forum zakupiłam zioła chińskie. Nie wierzyłam ze coś dadzą ale tonacy brzytwy się chwyta.
      forum.gazeta.pl/forum/w,33396,126541126,126541126,Mam_zaawansowana_endometrioze_a_zaszlam_w_ciaze.html
      I biorę je już 2 miesiace i mineły stany zapalne, @ mam regularny i bez plamień, skrzepów i mniej bolesny.
      • bea20002 Re: Żal 12.11.11, 10:48
        Witaj. Może spróbuję tych ziół, czytałam ten post, czego ja już nie czytałam, mam chyba większą wiedze o endo od niejednego gina.
        Dziś jestem w bardzo złym nastroju, miałam stosunek i był na czerwono, pierwszy raz w środku cyklu coś takiego, czyje się z tym bardzo źle , załamama jestem.
        Płakać mi się chce ale muszę się trzymać bo jestem w pracy, zresztą nie chcę żeby on się też martwił, mało iwe o mojej chorobie.pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka