Dodaj do ulubionych

Laparoskopia nie wykazała endo a mimo to może być?

24.10.13, 15:06
Pisałam tu już kiedyś, od stycznia rośnie mi marker Ca 125 i obecnie wynosi już 301. W związku z tym miałam wykonaną laparoskopię zwiadowczą. Wyniki hist. pat. nic nie wykazały, podczas zabiegu lekarz też nie zobaczył ognisk endometriozy.

Mam w związku z tym do Was pytanie - czy jest jakieś inne badanie które pozwoli wykryć endometriozę umieszczoną w nietypowym miejscu jak płuca, pęcherz czy otrzewna?
Czy podczas badania lekarz mógł coś przeoczyć? - Jakie narządy ogląda się podczas laparoskopii?

Co mi radzicie w tej sytuacji, mam ciągle podejrzenie nowotworu i żyję jak na bombie od stycznia :(( Wszyscy mówią nie ma markerów bez przyczyny, ale badania nic nie wykazują, jak usg ginekologiczne, piersi, kolonoskopia, badania krwi, usg jamy brzusznej.
Obserwuj wątek
    • niedu Re: Laparoskopia nie wykazała endo a mimo to może 24.10.13, 22:25
      " Jakie narządy ogląda się podczas laparoskopii?"

Veroniqq - to pytanie pytanie powinnaś zadać lekarzowi!!! Nikt nie może lepiej wiedzieć, co ci oglądali w środku! Wróć do szpitala i zarządaj dokładnego opisu i informacji, co sprawdzili, a czego nie sprawdzili i gdzie jeszcze należy szukać. Masz do tej informacji prawo, a ich zasranym obowiązkiem jest jej Tobie udzielić!

BTW to forum jest chyba trochę opuszczone, ja nadal nie dostałam odpowiedzi na swojego posta. Odpisuję, choć nie siedzę w temacie, bo wiem, że jak tak ciągają człowieka i straszą rakiem, to potrzeba wsparcia, ale może poszukaj innego forum, gdzie odpowiadają szybciej na pytania? Gdzie§ miałam linka, jak znajdę, to Ci podrzucę. Trzymaj się i życzę, aby to jednak był fałszywie dodatni wynik.
      • niedu Fora o endometriozie 25.10.13, 11:55
        Proszę bardzo, na tych forach chyba dużo więcej się dzieje:

www.endometrioza.aid.pl/forum/index.php
        forum.endoendo.pl/viewforum.php?f=21&sid=5e84cdd4c786c612fca919fe348e054a
    • xpatrycjak1985 Re: Laparoskopia nie wykazała endo a mimo to może 27.12.16, 13:03
      Laparoskopia to najlepszy sposob na maloinwazyjne rozwiazanie problemow endometriozy. Ja poczatkowo bylam przeciwna tego typu operacjom ale po konsultacji ze specjalistami w dziedzinie endometriozy z KCM Clinic w Jeleniej Gorze zmienilam zdanie. Jestem zachwycona przebiegiem operacji, opieka oraz przede wszystkim ZAANGAZOWANIEM I CHECIA NIESIENIA POMOCY!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka