gabi-sokol 17.09.06, 10:03 Ile czasu po laparoskopii bedę miałą bóle brzucha, i kiedy będę mogła cokolwiek zjeść. Bo póki co jest mi niedobrze po jednej łyżce jedzenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jula1232 Re: Po laparoskopii 17.09.06, 17:19 Za 2 lub 3 dni bedziesz już jak nowo narodzona. Ja za 4 dni juz poszłam na grzyby. A zaczęlam jesc normalnie na 3 dzień. Odpowiedz Link
isza7 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 10:50 A ja juz jestem siodmy dzien po laparo (usuniety jajnik) i dalej nie moge nic jesc i jestem taka slaba. Brzuch tez lekko pobolewa, szczegolnie rano po wyproznieniu. Caly czas sie boje ze cos jest nie tak i beda musieli mnie znowu otwierac. Moze jestem histeryczka ale juz nie mam sily. Chcialabym juz wrocic do normalnego zycia. Jak dlugo jeszcze? Odpowiedz Link
heejakawa Re: Po laparoskopii 07.02.07, 13:51 hej isza7, ja mialam laparo 31 stycznia, dzisiaj czuje sie nawet dobrze, troche mnie pobolewa brzuch ( wlasnie przy wstawaniu rano), jestem slaba ale jesc moge ( moze dlatego ze ja lubie jesc?) :) Czasem troche mnie mdli ale nie wiem czy to nie od cisnienia bo mam ostatnio (od laparo)za wysokie, troche mnie matrwi ze nadal troszeczke krwawie, a jak u Ciebie z tym? Co Ci stwierdzili? Nie denerwuj sie i jak masz jakiekolwiek watplowosci idz do lekarza, to jest najlepsze wyjscie. Pozdrawiam i zycze szybciutko powrotu do zdrowka :) Odpowiedz Link
isza7 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 14:08 Dzieki heejakawa! Troche podnioslas mnie na duchu. Ja tez zawsze lubilam jesc a teraz zjem troche i zaraz nudnosci, uczucie pelnosci, odbijanie itd. Od lekarza niewiele sie dowiedzialam, tyle co na szybko na obchodzie. Jestem troche tym rozczarowana. Usuneli prawy jajnik, bo nie bylo na nim juz zdrowej tkanki, lewy jajowod niedrozny. Zrosty uwolnione, stopien endo II (12 lat temu po pierwszej laparo byl III). Ja przestalam krwawic w poniedzialek. Do lekarza mam sie zglosic dwa tyg. po laparo ale wtedy planowo wypada mi @ wiec chyba po. I chyba mam depresje poszpitalna i po utracie czesci ciala bo jestem placzliwa jak nigdy.Pozdrawiam Cie rowniez serdecznie i zycze zdrowia. Trzymaj sie! Odpowiedz Link
beata9655 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 15:03 czesc ja rowniez mialam robiona laparoskopie 31stycznia Od piatku jestem w domu i powoli dochodze do siebieNadomiar tego wszystkiego przyplatalo mi sie zapalenie pluc po szpitalu Chyba przez ta intubacje Po narkozie czulam ze mam juz kaszel od oskrzeli a lekarze ze to schodzi narkoza ale to nic Przezyjemy Jem na dobre od wtorku nie mam mdlosci Szwy mialam sciagane w poniedzialek wiec troche za dlugo i przy pepku zaczelo sie juz paprac pozostale 2 rany ok mam endometrium 2 stopnia i niedrozny lewy jajowod w czwartek powinnam dostac @ ale od wczoraj mam lekkie plamienia i nie wiem co to jest ?moze po laparoskopii tak zaczyna sie @?Prosze napiszcie jak to jet u Was Lekarz przepisal mi Danazol od 5 dc jak ta @ sie nie rozwinie to do niego zadzwonie czy mam ja uznac ze jest i od kiedy liczyc Mam jeszcze pytanie czy ten danazol jest w stanie rozpuscic mi ten zrost w lewym jajowodzie czy powinni mi to usunac podczas laparoskopii?bo tak czytm to forum i piszecie ze przez laparoskopie mozna zrobic wiele zabiegow a u mnie w sumie to przez laparoskopie postawili diagnoze Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link
isza7 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 17:44 Hej beata9655!Pewnie mialas tylko laparo diagnostyczna. Wtedy zwykle po kuracji danazolem czy innymi robi sie druga laparo. Danazol raczej zrostu nie rozpusci. Pewnie Ci udroznia jajowod po kuracji jesli od razu zdecydujesz sie na dziecko (tak mysle). U mnie szwy maja sie rozpuscic same ale nie bardzo mi sie chce w to wierzyc, na razie wrastaja mi w skore. Co do @ to nie pamietam jak to bylo 12 lat temu a teraz sama nie wiem kiedy przyjdzie. Mi lekarz nie przepisal zadnej kuracji wiec chyba trzeba bedzie wybrac sie do innego. W koncu mam juz tylko jeden jajnik i musze o niego walczyc. Odpowiedz Link
beata9655 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 18:12 Dziekuje Isz7 za odpowiedz Czy zrost mialas w jajowodzie i czy poprzez laparoskopie Ci go udroznili?w sumie to u mnie jak widzieli niedrozny jajowod to tez od razu powinni go udroznic!- a nie ze zrobia to przy kolejnej laparo chociaz lekarz mi nic nie mowil ze czeka mnie jeszcze jedna laparoskopia Przeciez przy 2stopniu endo i droznych jajowodach moglabym sama zajsc w ciaze Po co ten Danazol?teraz to ja juz nic nie rozumiem Chyba musze odpuscic bo mnie to za bardzo wciaga Odpowiedz Link
isza7 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 20:23 Jajowodu mi nie udroznili bo pewnie sie nie dalo a poza tym nie planuje dziecka w najblizszym czasie a takie udraznianie przy endo ma raczej krotkotrwaly efekt. Zrosty mialam w calej jamie otrzewnej. Niewiele wiem bo nie mam jeszcze wypisu i nie rozmawialam szczegolowo z lekarzem. Danazol jest Ci potrzebny aby zlikwidowac te ogniska endo ktorych nie bylo widac lub nie dalo sie usunac. A jak masz watpliwosci co do leczenia to idz do innego lekarza. Lekarze tez sie myla niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link
madzia824 Re: Po laparoskopii 07.02.07, 21:21 Hej, ja miałam laparo 2 m-ce temu, a potem 2 tyg na zwolnieniu i na diecie lekkostrawnej (nawet owoców)przez 2 tyg, a miałam taki apetyt ale naszczęśie już jakiś czas po diecie :) Na począku tez jak dostałam @ to były tylko plamienia, a potem już normalnie. Teraz biorę danazol przez 3 m-ce na początku mnie mdliło po nim, ale teraz jest ok, ale jeszcze 2 m-ce brania i wstrzymanie @, ale w tym miesiącu miałam może od następnego. Pozdrawiam Was wszystkie :) Odpowiedz Link