Dodaj do ulubionych

endometrioza a bóle pleców

01.04.07, 00:11
Dziewczyny, czy wy też odczuwacie silny ból w okolicy kości krzyżowej podczas
miesiączki i na kilka dni przed? Nie pomagają żadne ćwiczenia ani ogólnie
dostępne tabletki p/bolowe. Czy to może być jeden z objawów endometriozy?
Obserwuj wątek
    • misiaczekmoj Re: endometrioza a bóle pleców 02.04.07, 12:29
      Ja mam endo na jelitach i bol mam wlasnie od strony plecow.I tak juz ponad dziesiec lat ale teraz sie zaczynam leczyc naturalnie.
      • a.kudlata Re: endometrioza a bóle pleców 02.04.07, 17:47
        A co polecasz na te silne bóle pleców? Niewielką ulgę przynoszą mi ćwiczenia
        rozciągające na piłce. Mój ginekolog powiedział że mam zmiany na więzadłach
        macicznych i stąd te potworne boleści. Czy któraś z Was sobie z tym poradziła?
        • misiaczekmoj Re: endometrioza a bóle pleców 02.04.07, 18:00
          U mnie bol plecow to zwiazane z endo na jelitach ktore sie aktywuje w pierwszy dzien okresu wiec tutaj jedynie przeciwbolowe pomagaja.
    • gosiaczek557 Re: endometrioza a bóle pleców 02.04.07, 13:15
      Ja mam edno w obrębi jamy brzusznej. Ból na około tydzień przed miesiączką
      obejmował cały brzuch od żeber w dół i promieniował w miednicę (bolały mnie
      kość miednicy). Ale zdecydowanie najgorszy był ból brzucha, trudny nawet do
      opisania, jakbym miała kilo szpilek w środku. Teraz po leczeniu, jak ręką
      odjął... już się takie objawy nie powtórzyły.

Pozdrawiam,
      Gosia
      • misiaczekmoj Re: endometrioza a bóle pleców 02.04.07, 13:34
        jakie leczenie stosowalas gosiaczek?
        • ap77 Re: endometrioza a bóle pleców 08.04.07, 19:05
          tak bole plecow sa charakterystyczne, to jakies wiezadla, ktore moga byc
          podrazniane przez endo. Tak mi lekarz tlumaczyl.
          • natka318 Re: endometrioza a bóle pleców 11.04.07, 17:58
            ja tez mam endometriozę od 3 lat walczę z ta choroba , miałam dwa razy wycinana,
            teraz mam w jamie brzusznej i pewno znów czeka mnie operacja. od tygodnia (po
            raz pierwszy) mam silny ból kręgosłupa , promieniujący przez pośladki na nogi-
            koszmar. jestem załamana ta choroba już, tracę nadzieje , ze to minie. lekarz
            prowadzący stwierdził ze to rwa kulszowa, a ja tu sie dowiaduje ze to sprawka
            endometriozy. w sobotę jadę do Wrocławia do lekarza, podobno super lekarz
            zobaczymy co on na to. Ja już i tak nie wierze w cuda. mam 27 lat , a czuje sie
            jakbym miała 80 przez ta chorobę. Brałam już zastrzyki Diphereline , wcześniej
            Danazol , dwa razy mi wycinali , a to dalej rośnie. Czy jeszcze coś można zrobić??
            W każdym razie ciesze sie ze znalazłam to forum - nie jestem sama :)
      • dosia99 Re: endometrioza a bóle pleców 18.04.07, 11:53
        gosiaczku mam pytanie czy twoja endometrioza pojawiła się jako skutek
        csarskiego cięcia, czy w sposó samoistny?
        Ja cierpię na to od wielu lat po fatalnie wykonanej cesarce. Prawdopodobnie mam
        to porozsiewane wszędzie. Kiedyś bolało mnie tylko podbrzusze.trzy lata temu
        zrobiono mi laparo. Poprzecinano mi więzadła krzżowo maciczne, usunięto guza,
        rozklejano jelita i chyba coś przy okazji przecięto bo lata mi jakiś organ w
        brzuchu gdy odwracam się na boki, trudno mi oddychać. Lekarze patrzą na mnie
        jak na czubka.Po tym do dziś bola mnie stawy plecy, biodra, pachwiny, mam
        nudności.Znów szukam lekarza, który mi pomoże. Lekarze unikają tematu
        endometriozy jak ognia testując wciąż nowe hormony i odsyłają to do internisty,
        to do chirurga,reumatologa. Daj mi namiary na swojego lekarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka