kobiteczka 01.12.07, 10:15 Hej :) czy przed zachorowaniem na endometriozę, któraś z was brała może tabletki Diane 35??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blond-aspirynka Re: tabletki anty 01.12.07, 10:30 witaj, ja bralam ale to juz z 8 lat temu, ale nie wiem czy to ma zwiazek z endo. masz takie przypuszczenia, ze to wlasnie przez diane? Odpowiedz Link
kobiteczka Re: tabletki anty 01.12.07, 11:38 No wlasnie mam takie przypuszczenia,ale to chyba mało prawdopodobne. Diane 35 zawierają końską dawkę hormonow, a wiadome jest ze wzrost lub nadmiar estrogenow mogą powodować endometriozę...Diane 35 mogą uszkadzać wątrobe -,, wątroba reguluje stężenie i usuwa estrogeny z organizmu. Jeżeli jej funkcja jest upośledzona, może to prowadzić do poważnych chorób, łącznie z endometriozą.`` Odpowiedz Link
pani_prezess Re: tabletki anty 01.12.07, 22:48 możliwe, ale przecież przyczyny endo nie są do dziś znane, mimo wielu badań lekarze jeszcze nie dowiedli jednoznacznie co powoduje to cholerstwo.. ja nigdy w zyciu nie bralam zadnych tabletek anty- zawsze sie ich wystrzegalam, bo balam sie skutkow ubocznych w tym np. torbieli.. i co z tego? nic, mialam torbiel 8 cm na lewym jajniku a teraz zmagam sie z endo.. Odpowiedz Link
chora.6 Re: tabletki anty 26.12.07, 09:03 To dziwne co czytam ale mnie raz pewnien lekarz przepisał na endo własnie diane35 ale i tak mi nic niepomagały.Na szczęscie brałam je krótko. Odpowiedz Link
cholernaendo Re: tabletki anty 26.12.07, 12:31 wiele z nas leczone jest tabletkami anty, jednak to nie leczenie a uśpienie choroby zwanej endometriozą Odpowiedz Link