17lipiec1976 13.04.08, 23:19 odkad mam endometrioze krew miesiaczkowa jest (sorry za opis) taka jakas sluzowa, dziwna, ciagnaca sie. czy wy tez tak macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jula1232 Re: @ w endometriozie 14.04.08, 07:35 Witaj:-)) Lipiec , a od kiedy masz endometriozę? Ja mam bardzo krótki okres. Krwawienie małe, trwajace 2 dni poxniej taka lepka "maź" (sory za wyrazenie) Przy czym towarzyszy mi czesto poczucie stanu zapalnego, które znika jak @ sie kończy! Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: @ w endometriozie 14.04.08, 10:07 czesc Jula:) prawdopodobnie ponad rok. @ trwa okolo 5 dni. wlasnie ja tez mam taka lepka maz, jest koloru zywoczerwonego Odpowiedz Link
jula1232 Re: @ w endometriozie 14.04.08, 19:24 A u mnie czekoladowego:-)))) A masz bóle brzucha podczas @? A twoja endometrioza gdzie jest umiejscowiona? Ja mam Endometriozę miednicy mniejszej. Lewa część jajnika z macica byla zrośnieta. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: @ w endometriozie 15.04.08, 09:31 ja zawsze mialam potworne bole podczas @, ale to nie byla endo, endo mam jakies poltora roku Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: @ w endometriozie 15.04.08, 18:50 mialam, w grudniu, usuneli mi torbiel endometrialna i male ogniska endo. nie biore zadnych lekow. Odpowiedz Link
jula1232 Re: @ w endometriozie 16.04.08, 07:45 Czyli masz 100% potwierdzenie tej endometriozy. A lekarz co proponuje? Odpowiedz Link
basia.74 Re: @ w endometriozie 28.04.08, 09:49 Miałam właśnie krwawienie po odstawieniu mercilonu. Krew byla jakby zmieszana ze śluzem. Nie umiem tego opisać ale napewno nie była to sama krew. Odpowiedz Link
aguniaj80 Re: @ w endometriozie 28.04.08, 12:52 ja nie wem od kad mam endo bo lekarze zawsze twierdzili ze zwijanie sie z bulu przed i w trakcie @ sa normalne, dopiero w grudniu trafilam na ,,normalnego?" lekarza ktory stwierdzil endo ale oczywiscie mogl byc pewniejszy bo juz mialam 4cm torbiel na jajniku. co do @ to zawsze (od kad pamietam)ciagnela sie przez 7 dni, zawsze zwiajalam sie z boli i chyba przewaznie byla ze skrzepami i taka ciagnaca. no coz nie wiem czy to moze byc jakas wskazowka do podejrzenia endo bo nie wiem jaka @ maja zdrowe osoby. teraz jestem po laparo i w trakcie leczenaia zoladexem i narazie @ brak wiec sie ciesze bo nie cierpie... Odpowiedz Link
jasko_mama Re: @ w endometriozie 29.04.08, 14:21 po leczeniu zoladexem i po ciążach krew była normalnie czerwona bez skrzepów, a jak jest endometrioza to robi sie taka ciągnaca, ma dużo skrzepów i jest ciemno czerwona, niestety znowu sie zaczyna..., a nie minął jeszcze rok od powrotu okresu po ciąży... Odpowiedz Link
olalaa82 Re: @ w endometriozie 29.04.08, 18:38 moja @ po operacji usunięcia torbiela była normalna ale od 2 miesięcy biore duphaston od 16 dc do 25 dc niby ma mi pomóc w zajściu w ciąże ale widzę że moje @ są przez ten lek baaardzo obfite..ciągnące, brunatne więc nie wiem czy torbiel znów urosła czy to ten lek...boleści nie mam...a miałam straszne przed operacją więc...nie wiem co mam myśleć ? Odpowiedz Link
tradukistino Re: @ w endometriozie 05.08.08, 18:01 Chyba się wyleczyłam z endo. Gdy miałam problemy, moja @ była ciemnoczerwona, ciągnąca z wieloma skrzepami, które wyglądały, jak kawałki wątróbki. Od przełomu marca i kwietnia leczę się dietą rośliną, ziołami i suplementami. W lipcu zauważyłam, że po raz pierwszy (od nie wiadomo kiedy) mam normalną miesiączkę, krew jest jasna, żadnych skrzepów. Teraz (sierpień) kolejna miesiączka - tak samo OK. Zioła i dieta pomagają! Odpowiedz Link
pat_jo Re: @ w endometriozie 12.09.08, 08:40 Mogłabyś napisać co to za zioła i suplementy? Dieta roślinna czyli stricte wegetariańska? pozdrawiam Odpowiedz Link
ikakole Re: @ w endometriozie 13.09.08, 12:27 U mnie tez krew jest ciagnaca i ze skrzepami.Ja tez ponawiam pytanie odnosnie diety ? Odpowiedz Link