satie2 27.04.08, 18:59 Hej dziewczyny!! Która z was bierze luteinę dopochwowo dwa razy dziennie aby zatrzymać narastanie endometriozy??? Jak się po tym czujecie??? jakie skutki uboczne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek557 Re: luteina 29.04.08, 11:04 Ja biorę luteinę dwa razy dziennie dopochwowo jako zapobieganie nawrotom endometriozy. Nie mam po niej żadnych skutków ubocznych. Biorę od 16 do 25 dnia cyklu. Pozdr. Gosia Odpowiedz Link
superanulka Re: luteina 30.04.08, 01:27 mi kiedys przypisano luteine ale w tabletkach ginekolog, która mnie badala nie stwierdzila endo,w ogole nie postawila zadnej diagnozy smieszna a nie wierze ze nie mogla tego stwierdzic przypisala mi luteine i cos tam jeszcze teraz juz nie pamietam co to bylo,a znala objawy bole brzucha-tylko kilka razy silne bardszo ze sie znalazlam na pogotowiu, i zamiast zrobic mi usg to wypisala mi w ciemno leki min luteine wlasnie ktora wg mnie nic mi nie pomogla bo 3 lata pozniej sie okazlo ze mam endo 3 st i operacja laparotomia i wielka torbiel, zastanawia mnie jak niektórzy ginekolodzy i generalnie lekarze koncza te studia kiedy po takich objawach mozna wiele stwierdzic ale zeby nie zrobic USG kpina az strach sie bac dopoki nie trafi sie na fachowca co do luteiny mialam po niej jakies plamienia Odpowiedz Link