Dodaj do ulubionych

transformator prądu, adapter 110V

25.10.10, 07:50
Witam
Mam pytanie. Przejściówka do gniazdka to inna sprawa można kupić wszedzie. Ale co z prądem 110 V. I tak nasze urządzenie nie będzie działać mimo przejściówki. Jak naładować baterie, akumulator. Czy można coś takiego kupic w Meksyku, czy trzeba u nas w Polsce. Proszę o poradę
Obserwuj wątek
    • wojtek.kozlowski Re: transformator prądu, adapter 110V 25.10.10, 08:54
      Przejsciowke kupisz bez problemu w dowolnym sklepie elektrycznym w Polsce albo w Meksyku.
      Co do sprzetu, to ze 110 V naladujesz bez problemu komorke ale raczej nie zasilisz suszarki. Sprawdz, czy Twoje urzadzenia dopuszczaja zasilanie z innego napiecia niz 230V. Informacje o tym znajdziez na tabliczce znamionowej. (np: Input 110-220V)
      Jesli kupisz na mijescu jakies urzadzenie elektryczne, to nie zapomnij po powrocie o zmianie napiecia. Bo Ci zrobi PYK i na pamiatke bedziesz miala troche smrodu (autopsja).
      • sebastian_uk Re: transformator prądu, adapter 110V 26.10.10, 03:09
        Problem jest nie co bardziej skomplikowany.. wiem bo jestem świeżo po przeprowadzce do Meksyku :). Równie ważne co napięcie jest natężenie prądu. Co oznacza że możesz kupić transformator (tak zwany STEP-UP) i wciąż spalić swoje urządzenie. Dam Ci przykład mój telewizor pracuje na 220V i pobiera w czasie pracy 450W. Kupiłem więc transformator podnoszący napięcie ze 110V do 220V i 500W. Jeżeli kupił bym np 220V i tylko 300W telewizor spalił by się natychmiast po uruchomieniu lub niebawem ponieważ pracowałby w zbyt dużej temperaturze. Tak jak pisał mój przedmówca wszystkie zasilacze typu telefon, laptop, ładowarka działają bez problemu bo potrzebują i tak zwykle od 12 do 24V do ładowania więc 110V to aż za dużo :) Co za rozrzutność... :)
        Saludos
        • dor217 Re: transformator prądu, adapter 110V 27.10.10, 01:43
          Hahaha wlasnie wyobrazilam sobie jak marzena.64 zabiera ze soba na wycieczke swoj telewizor ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka