Dodaj do ulubionych

Buty do biegania, jaka firma?

• 1anlevy Re: Buty do biegania, jaka firma? 26.07.14, 11:36
      Ja mam buty z tej strony sklep.sport-guru.pl/triathlon/buty/terenowe.html. Trzeba za nie zapłacić trochę więcej, ale nie zamierzam oszczędzać na butach do biegania. To głownie od nich zależy czy będę miała kontuzję, czy będzie mi się dobrze biegało. Jestem zadowolona z tych butów. Porządnie wykonane, na pewno posłużą mi długie lata.
    • Gość: Levyan Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 13:44
      Ja mam buty do biegania z tego sklepusklep.sport-guru.pl/bieganie/buty/terenowe.html?sort_by=price_desc&direction=desc&limit=21&filter[product_field][sell_price][from]=1&filter[product_field][sell_price][to]=1000&filter[product_field][name_index]=&filter[product_profile_field][142][0]=19&filter[display_mode]=box&page=1n Są świetne
    • Gość: malinka0102 Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 13:17
      Ja bym nie ryzykowała z kupnem butów sportowych przez internet bo muszą być one odpowiednio dobrane i dopasowane, żeby uniknąć bolesnych otarć, odcisków a nawet poważniejszych kontuzji. A niestety w sklepach online często zdarzają się podróki...
    • Gość: Butomaniaczka Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 19:05
      ja biegam od kilku miesięcy w tych reebokach i jestem bardzo zadowolona, warto zainwestować :)
    • mabajd Re: Buty do biegania, jaka firma? 02.09.14, 11:39
      abuk88 napisał:

> Od jakiegoś czasu staram się biegać ok 40minut co 2 dni, głównie chodniki i
      > asfalt.
      > Chciałem na wiosnę kupić jakieś lepsze buty do biegania, aby nie obciążać
      > stawów ale mam bardzo ograniczony budżet, nie mogę przekroczyć 200zł,
      > najlepiej około 150.
      >
      > Znalazłem tani sklep tutaj:
      > www.butysportowe.net/buty_meskie_do_biegania.html i są tam przede
      > wszystkim reeboki, adidasy, nike itp w promocji właśnie w dobrej dla mnie
      > cenie. Jednak jest taki sklep jak sklepbiegacza.pl i tam obuwie dwa razy
      > droższe a i firmy zupełnie inne.
      >
      > Proszę o porady, czy warto kupić takiego "reeboka" czy nie jest to tylko słaby
      > but z ładnym znaczkiem, funkcjonalny na równi z adidasami z bazaru czy też
      > jest to po prostu dobry but do biegania.
      Podstawowe pytanie jaki masz rodzaj stopy ????
      Netralna, pronator czy supinator ? To jest podstawowe pytanie aby dobrze dobrać buty. Myślę że przedział cenowy od 150 zł do 200 zł jest jak najbardziej realny, W tej cenie jak najbardziej możesz kupić bardzoi dobre buciki biegowe takich marek jak Nike, Adidas czy Asics. nie polecam Ci reeboka i na boga nigdy wrzyciu nie kupuj do biegania airmaxów :). Zaglądnij na butyjana.pl na pewno znajdziesz tam coś fajnego.
      • Gość: Gliwiczanin Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.google.com 11.09.15, 12:33
        Kupiłrm buty Reebok Triplehall 3.0, po 3 miesiącach do kosza. Reklamowałem i dowiedziałem się że powstałe dziury z boku butów spowodowało przesówanie się stopy. Nie polecam bardzo kiepska jakość. Cena 140 zł.
    • hyccu Re: Buty do biegania, jaka firma? 17.09.14, 21:17
      Polecam Ci zajrzeć na stronę : www.badmin.pl
    • Gość: gośćć Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.15, 19:10
      Biegam regularnie już od dwóch lat i mam taki model sklep-air-max.pl/nike-air-max-damskie/nike-air-max-2013/nike-air-max-2013-555363-006. Bardzo porządne, solidne, dobrze wykonane buty.
    • Gość: BasiaKalisji Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.play-internet.pl 17.04.15, 09:24
      Nike :) Ja mam ten model sklep-air-max.pl/index.php?route=product/product&path=777&product_id=4192 I moim zdaniem świetnie się spisują i do biegania, i do codziennego chodzenia :)
      • kalinowskia won Spamerzy!!!!! 17.04.15, 10:44
        PRECZ ZE SPAMEM sklep-air-max pl !!!! Nikt się nie nabierze na posty przez was pisane! Podmiotem odpowiedzialnym za sklep internetowy "SKLEP-AIR-MAX", działającym za pośrednictwem strony, SKLEP-AIR-MAX.pl (dalej Sklep), jest firma GLOBAL TRADERS LTD z siedzibą w Hong Kongu ulica 905 WORKINGBERG 4147
    • Gość: marlon buty do biegania IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 24.04.15, 09:30
      w zasadzie każda marka posiada jakaś perełkę butów do biegania w swojej kolekcji. Ja osobiście uwielbiam buty do biegania adidas e-sporting.pl/produkty/pl/przeznaczenie/buty-do-biegania,39,5940 - sprawdziłem już wiele butów do biegania różnych marek, ale buty adidas zdecydowanie odpowiadają mi najbardziej. Całkiem nieźle biegało mi się w butach nike, ale adidas przekonał mnie i już w nich nie biegam ;) Najważniejsza w bieganiu i tak jest przyjemność...
    • jeansowy66 buty asics 30.04.15, 12:37
      Ja osobiście do biegania mogę polecić buty asics. Może nie są tak popularne jak teraz NB czy nike air max, ale moim zdaniem naprawdę się sprawdzają. Oczywiście linia biegowa :)
      • rsvolley Re: buty asics 19.06.15, 15:15
        Asics to marka sama w sobie, solidna podeszwa i ogromny komfort. A opinie użytkowników czasem można przeczytać że nawet mają ponad kilka tysięcy km "przebiegu"
    • stefadomi Re: Buty do biegania, jaka firma? 24.06.15, 07:35
      Buty jogging Joma FLASH 103 joggingowe do biegania
    • karolcia12030 Re: Buty do biegania, jaka firma? 24.06.15, 21:09
      Możesz sprawdzić buty 4F 4fsklep.pl/letni_zawrot_glowy_-_ogolny,671,0.html akurat trwa "Letni zawrót głowy!", czyli szał przecen! Jest sporo butów do biegania, może znajdziesz coś dla siebie :D
    • Gość: ksawery buty do biegania IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.15, 08:34
      Polecam buty do biegania New Balence, są bardzo komfortowe i dobrze się w nich biega. Powiem Wam, że testowałem już sporo butów, a te wydają się być najwygodniejsze. W newbalancesklep.pl sporo modeli jest przecenionych, więc jakbyście chcieli kupić to można zamówić taniej.
    • rolexx_x Re: Buty do biegania, jaka firma? 12.07.15, 17:06
      Sam biegam i mam buty Nike Freerun są nawet dobre, można znależć za dostępną cenę.
      Pozdrawiam
      • Gość: ania Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.90.59.30.sttb.pl 21.07.15, 12:45
        Dobrze prawisz. Buty do biegania to podstawa i naprawdę inwestycja na jakieś 1000km, choć moje pierwsze New Balance służyły mi chyba dłużej. Przed maratonem dałam się namówić na fresh foam zante i nie żałuję, a nie wydałam na nie majątku nawet. :) Zresztą za tego typu komfort naprawdę warto zapłacić. Design Twoich powala!
    • daria-gorol Re: Buty do biegania, jaka firma? 26.07.15, 19:08
      nie jestem specjalistką biegam raczej rekreacyjnie 3 razy w tygodniu po 60 min. Biegam w butach nike runner i uważam że są świetne do biegania w mieście :)
    • kajka8383 Buty do biegania 24.09.15, 10:23
      ja też mogę polecić firmę Nike. Buty od nich (a mam kilka par) są wytrzymałe i bardzo dobrze dopasowują się do stopy. Mam specjalistyczny model do biegania oraz inny do tańca. Ale jeśli już takie buty to tylko od autoryzowanego sprzedawcy np. nstyle.pl/ , bo takie z ryneczku raczej się nie sprawdzą.
      • pisaneczka011 Re: Buty do biegania 24.09.15, 12:39
        każdy ma swoją ulubioną, a ja lubie biegać na imprezach biegowych. Wtedy mam najlepsze wyniki, zaraz bieg Mikołów
      • Gość: bartek Re: Buty do biegania IP: *.173.14.120.tesatnet.pl 19.01.16, 23:18
        Ja mam kilka par New Balance, różne modele o różnej amortyzacji, jedne mam nowe z serii Vazee Rush i są świetne, chyba najlepsza amortyzacja jaką miałem do tej pory. Oczywiście wiadomo, że do każdego rodzaju nawierzchni warto używać inne buty, żeby jak najlepiej chronić swoje stawy i stopy
    • kamaklos Re: Buty do biegania, jaka firma? 08.10.15, 15:27
      Ja polecam Asicsa
    • mania155 Re: Buty do biegania, jaka firma? 08.10.15, 23:15
      Ja kiedyś kupiłam buty za 600 zł i po roku biegania jak się zaczęły psuć to nie chcieli przyjąć na gwarancji bo powiedzieli że to nie są buty do biegania mimo że dziewczyna w sklepie przy wybieraniu mówiła że to buty do biegania. Teraz kupuje sobie jak najbardziej przewiewne i zapisałam się do Saturn Fitness na Bielanach żeby biegać na bieżni i wciągnęłam się też w trening siłowy. Buty starczają mi na ponad rok bo czasami chodzę w nich po dworze i są około 3 razy tańsze niż te co kiedyś kupiłam.
    • Gość: daria Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.173.14.120.tesatnet.pl 30.12.15, 13:49
      Możesz sobie sprawdzić buty z New Balance, mają bardzo dobrą amortyzację, ja już mam druga parę z tej firmy i jest git, nie rozleciały się, nie rozbiły, są prawie takie jak były na początku kiedy je kupowałam, amortyzacja działa do tej pory a mineły już 2 lata
    • p4nda Re: Buty do biegania, jaka firma? 25.01.16, 12:00
      Ja używam aktualnie butów Asics GEL-CONTEND 3 ze sklepu www.fitnesstrening.pl, mają dobrą ofertę i duże przeceny, niestety buty mają tylko damskie. Ogólnie polecam Asics, chociaż bez promocji są zazwyczaj bardzo drogie, ale aktualnie to chyba najlepsza firma jak chodzi o buty sportowe.
    • kmietka2 Re: Buty do biegania, jaka firma? 27.01.16, 08:14
      nie jest istotna najbardziej jaka firma. oczywiście jedna z najlepszych. istotne jest jak stawiasz stopę . Buty przy dłuższych dystansach to podstawa, PKO Silesia Marathon inaczej sie nie przebiegnie
    • mari45anna Re: Buty do biegania, jaka firma? 08.02.16, 21:38
      Moim zdaniem nie ważna jest tu firma, a sam but. Poszukaj czegoś miej znanych marek. W tej granicy cenowej na pewno coś uda się znaleźć. Ważne by but był dobrze wykonany. Wytrzymał więcej niż dwa miesiące biegania. Musi sprawdzać się w odpowiednim podłożu. Zastanów się czy buty będą wykorzystywane po drogach kamienistych, asfalcie czy bieżni. Przy wyborze kieruj się, jakością wykonania, stabilnością stopy i materiałem, z jakiego buty zostaną wykonane. Chodzi tu o to czy na okres cieplejszy czy jeszcze na zimowe dni.
      • trev77 Re: Buty do biegania, jaka firma? 23.02.16, 09:59
        Ostatnio na pewno rozwinął się Asics. Coraz więcej butów, coraz lepsze ceny, goni Nike z dużą prędkością. Np. coś takiego www.kajasport.pl/search.php?text=Buty+Asics
    • Gość: ania Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.173.14.120.tesatnet.pl 01.03.16, 18:04
      wyglądają super. Jednak ważniejsze od stroju, getrów, opasek itd są chyba dobre buty do biegania, one raczej odgrywają największą rolę. Ja mam New Balance i mogę polecić jak ktoś nie wie co wybrać, a dopiero zaczyna bieganie.
      • Gość: filip Re: Buty do biegania, jaka firma? IP: *.173.14.120.tesatnet.pl 08.03.16, 18:10
        new Balance już dawna robi bardzo dobre jakościowo buty do biegania, biegają w nich zarówno zawodowcy jak i amatorzy biegowych treningów. Ja od kiedy pamietam zawsze byłem związany z tą firmą, na zimę kupiłem sobie dodatkowo bluzę termoaktywną też z NB i bardzo się przydaje, myslę, że równiez na wiosne bedzie uzywana
    • mooni_ch Re: Buty do biegania, jaka firma? 09.03.16, 10:08
      Wybór buta zależy też od Twojej wagi, i zdecydowanie nie radzę kupować butów do biegania przez Internet. Różnią się budową, nie wspominając, że trzeba je dopasować do nawierzchni po jakiej chcesz biegać. Pracowałam kiedyś w sklepie sportowym i ludzie przychodzili popróbować modele i na badania a później szukali np. tych konkretnych modeli w necie. Nie pochwalam ale na pewno jest to lepsze niż kupowanie przez przypadek, za 200 zł można kupić fajne buciki. Ja swoje duramo 6 kupiłam za ok.130 zł w sportsdirect (stacjonaranie) a wiem, że w necie ceny są wyższe ;) 200 zł to nie tak mało - chyba, że biegasz maratony ;)
    • makala13 Re: Buty do biegania, jaka firma? 10.03.16, 14:02
      Zdecydowanie nike. I do fitnessu i do biegania (oczywiście tu i tu inny model). Zdarłam już niejedną parę i znalazłam sój ulubiony model. Generalnie nie ważne jaka firma, ale warto zainwestować w porządne buty :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka