30.05.10, 19:21
doradziliście mi jazdę na rolkach by wytrenować trochę nogi. OK ;) pogoda
zaczyna się robić sprzyjająca więc postanowiłam się zaopatrzyć w rolki. Tylko
teraz pojawia się pytanie jakie wybrać?? nigdy nie kupowałam takiego sprzętu
więc doradźcie co wybrać i na co zwrócić uwagę. dziękuję za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: margolia Re: Rolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:16
      Na początek nie szalej i kup sobie coś w granicach 200 zł. Na co zwracać uwagę?
      Przede wszystkim na wygodę (czy nie cisną, noga nie lata, staw skokowy
      zablokowany, itp.) i na jakość (płoza, kółka, łożyska). Najlepiej jeśli płoza
      jest aluminiowa a nie plastikowa, a kółka jak najbardziej miękkie - na twardych
      zabijesz się na krzywych polskich chodnikach :D Najlepiej idź do sklepu i
      przymierz kilka par, a potem znajdź dokładnie ten sam rozmiar i model na
      internecie :) W ten sposób zaoszczędzisz kilkadziesiąt złotych. Ja jeżdżę na
      łyżworolkach firmy Spokey - może to nie jest szczyt moich marzeń, ale do
      spokojnej dziewczyńskiej jazdy wystarczy :)
    • scept89 Re: Rolki 08.06.10, 00:49
      rolki to jedno (i tutaj mozna miec rozne opinie) ale podstawa to ochraniacze.
      Nie chodzi o jakies super-duper firmowe tylko zeby byly w dopasowanym rozmiarze.
      Nadgarstki, lokcie, kolana a i helm rowerowy. Sam zaliczylem kilka padow oraz
      bylem swiatkiem spektakularnych trzepniec o asfalt innych rolkarzy.
      • Gość: Bujnowska Re: Rolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 15:13
        A jak się już człowiek nauczy dobrze jeździć to mu wystarczą ochraniacze na
        nadgarstki... ;) Bo tam jest największa szansa że się wywalimy (jak upadamy to
        odruchowo wystawiamy ręce). A co do rolek to tak jak napisała margolia:
        najważniejsze żeby ci w nich było wygodnie i żeby kółka nie latały i nie
        stawiały oporu.
      • Gość: jackk3 Witaj! IP: *.ptr.terago.net 10.06.10, 20:55
        Dawno cie tutaj nie bylo. Podrozowales gdzies? Mam nadzieje ze
        wszystko jest OK.
        • scept89 Re: Witaj! 10.06.10, 23:26
          Czolem :)

Troche tak (3 lata, prace, kraje) choc chyba decydujace byly zdarzenia rodzinne
          + pewne zmeczenie materialu. Powinno byc jakies wiki z oczywistosciami + mlot na
          akwizytorow i wtedy mozna byloby od czasu do czasu pogrzebac w czyms glebiej
          jako hobby. Na dluzsza mete pisanie tego samego nudzi...

Wiecej to chyba jednak na priva.
      • jusytka Re: Rolki 04.10.14, 08:26
        scept89 napisał:

>Nie chodzi o jakies super-duper firmowe tylko zeby byly w dopasowanym rozmiarze.

Jeżdżę na rolkach od lat i nie zgodzę się z tobą, tak może pisać osoba która nie ma porównania pomiedzy tanimi rolkami z supermarketu na przykład, a firmówkami typu Rollerblade. Moja przygoda z rolkami zaczęła się od tych pierwszych, teraz mam firmówki i to sa naprawdę dobrze wydane pieniądze, bo różnica w komforcie jazdy i trwałości jest porażająca! Śmieszy mnie jednak, jak ktoś wydaję na rolki 5 czy 6 stów, a potem przejedzie się nimi kilka razy w roku tak jak wielu moich znajomych. Wtedy faktycznie zastanawiałabym się nad sensem takiego zakupu.
        • rosemary84 Re: Rolki 06.10.14, 17:49
          A tak z ciekawości zapytam- gdzie jeździcie na tych rolkach? Kiedyś miałam rolki i próbowałam się wciągnąć w jazdę na nich, ale asfaltowych ścieżek jak na lekarstwo, po kostce jazda to była jakaś tragedia, a po ulicy to wiadomo, że niebezpiecznie ;) i zarzuciłam je dość szybko... w sumie na rzecz biegania, więc na złe nie wyszło, ale jakiś sentyment mam więc z ciekawości pytam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka