Dodaj do ulubionych

ocet jabłkowy-kto podpowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 12:34
Czesc,mam pytanie.Kupilam sobie ocet jablkowy w tabletkach,chcialabym
schudnac troche i ogolnie "naprawic"sie po zimie.Czy taki ocet w tabletkach
jest skuteczny,jak nalezy go stosowac?tj.w jakich ilosciach i czy przed czy
po posilku?W ulotce napisali"przed posilkami 2 tabletki,nie przekraczac
dziennej dawki",ale juz informacji ILE wynosi ta dzienna dawka,nie
podali.Jesli ktos z was ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym
specyfikiem,prosze o pomoc.
POzdrawiam.
Obserwuj wątek
    • agick witaj.. 16.03.04, 12:55
      ocet jabłkowy jest od setek lat znanym specyfikiem (kleopatra po sutych
      posiłkach piła właśnie ocet jabłokowy).

nie wiem jak to jest z tym octem w tabletkach ale generalnie nie powinno się
      przyjmować więcej niż 6 łyżeczek dziennie )3 razy dziennie) rozrobiony z wodą i
      ewentualnie miodem.. nie szukaj w tym smaku - znam lepsze rzeczy..

ale wpływ octu na zdrowie jest ogromny: polepsza produkcę czerwonych krwinek,
      oczyszcza, pomaga regulować przemianę materii... tyle, że nawyk picia octu
      powinien byc trwały....

Pozdrawiam, Ag
    • Gość: czu Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.bielsko.msk.pl 17.03.04, 19:28
      ile coś takiego kosztuje??
      • aariel Re: ocet jabłkowy-kto podpowie 18.03.04, 13:00
        A czy mozna gdzies o tym wiecej poczytac?
        I czy taki zwykly ocet jablkowy ze sklepu tez sie do tego nadaje?
        • brytan Re: ocet jabłkowy-kto podpowie 20.03.04, 22:47
          sasiadka pila ocet i nabawila sie raka - bialaczki
          To jest glowny negatywny skutek.
          • Gość: Katia Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 15:33
            Ocet jabłkowy w tabletkach nazywa się Cidrex. 30 kapsułek kosztuje około 10 zł,
            w zależności od apteki. Oprócz wspomnianego octu jabłkowego zawiera także algi,
            olej z kiełków pszenicy oraz witaminę B6. W smaku jest nawet niezły, wadą jest
            lekko kwaskowy zapach oraz spora wielkość kapsułek. Jak na razie efektu nie
            zauważyłam, ale stosuję dopiero od 2 tygodni. Zobaczymy, jak będzie dalej...
            • Gość: helen Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 18:28
              Na ulotce cidrexu jest napisane ze bierze sie 2 kapsulki dziennie, ale nie
              podaja czy 2 od razu czy w podzielonych dawkach. Po jedzeniu, przed
              jedzeniem ??? Jak to jest??
              • Gość: Katia Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 18:36
                Na opakowaniu jest napisane, że przed jedzieniem. Według mnie można łykać 2
                kapsułki razem. Przynajmniej ja tak robię.
          • Gość: helen Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 18:25
            Ocet jablkowy i ocet spozywczy, ktory zapewne pila Twoja sasiadka to zupelnie
            dwie rozne rzeczy.
    • dobrutka Re: ocet jabłkowy-kto podpowie 23.03.04, 00:19
      z tego co wiem to sie bierze 2 lyzki przed spaniem.
      Niektorzy radza czosnek+ocet+ miod fuuuuuuuuuuuuu
      Juz lepiej z woda.
      • Gość: justyna Re: ocet jabłkowy-kto podpowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:44
        Czesc,dzieki za odpowiedzi,zdecydowalam sie w koncu na 2 tabletki po
        najobfitszym posilku,w moim przypadku jest to sniadanie,popijam je obficie
        woda.Od kilku dni jest chyba jakis wplyw tabletek na organizm-lepsza przemiana
        materii,wcale nie jem mniej,a klade sie spac z blogim uczuciem glodu.A wiec to
        chyba dziala...:)oczywiscie ocet jablkowy, a normalny to 2 rozne sprawy,tym
        drugim nie ma sie co "szpikowac"
        Pozdrawiam.
        • Gość: ina Ocet balsamiczny IP: *.crowley.pl 24.03.04, 15:45
          A co powiedziecie an teamt octu bal;samicznego? Czy am to samo dobroczynne
          działanie?
        • kobbieta Re: ocet jabłkowy-kto podpowie 24.03.04, 21:57
          ja slyszalam ze ocet pomaga spaleniu 10% kalorii.
          Jak wiesz ze zwiekszyla sie Tobie przemiana materii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka