Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć?

23.03.14, 23:27
Witam, mam 28 lat. Mam dużą otyłość. Jak się odchudzać? Chcialabym się pozbyc okolo 30 kg z głową. Mam problemy z hormonami i myślę że przez to z roku na rok cały czas tyję. Chętnie skorzystałabym z osobistego trenera aby mnie pokierował i dał mi diete. Ale nie stać mnie na to :( Czekam cały czas na wizytę u endokrynologa, żeby coś się dowiedzieć wiecej, ale nasza służba zdrowia niestety jest bardzo powolna :( staramy się z mężem o dziecko i niestety od poł roku nic z tego. Muszę schudnąć bo mam nadzieję że to pomoże :( Myślałam żeby kupić plyty z Chowakowska i cwiczyć codziennie w domu, do tego dieta, zero bialego chleba, makaronu i ziemniaków. Nie wiem ręce mi opadją, może ktoś pomoże :(?
Obserwuj wątek
    • mysterkka Re: Jak schudnąć? 24.03.14, 14:06
      30 kilogramów nie pozbędziesz się za pomocą zwykłych ćwiczeń. Najlepiej skonsultować się z dietetykiem i ustalić plan działań. Ja miałam też sporo kg do zgubienia i połączyłam profesjonalną dietę z ćwiczeniami(głownie bieganie i aerobik). Duże kroki najlepiej podejmować pod okiem osób które się na tym znają, a na stronce www.sklepdiety.pl/ z której korzystałam będziesz mogła skontaktować się z dietetyczką
      • neciunia Re: Jak schudnąć? 25.03.14, 15:45
        Dziękuje bardzo za odpowiedź. No właśnie też tak myślę że sama tego nie ogarnę. I ile udało Ci się schudnąć dzięki Herbalife?
        • Gość: KasTusk Re: Jak schudnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 16:43
          Moim zdaniem powoli ale skutecznie osiągniesz co zamierzyłaś. Mi tez łatwo nie było, ale bardzo pomogło mi zamawianie cateringu dietetycznego z oryginalnych przepisów, polecam bo to wygoda i pewność że je się zdrowo
    • Gość: iwona Re: Jak schudnąć? IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.14, 09:35
      Ja tez mam spora nadwage, hashimoto i wszystkie atrakcje z nim zwiazane czyli m.in. beznadziejny metabolizm, niskie zelazo, wyzszy cholesterol i nadcisnienie.Na diety nie mam sily i cierpliwosci, ale faktem jest ze slodyczy i cukru nie jadam. Ale nadwaga nie wziela sie z samego patrzenia na jedzenie :) zaczelam w tamtym roku regularnie cwiczyc praktycznie codziennie, w domu bo do silowni nie mialam odwagi i czasu przy rodzinnych i zawodowych obowiazkach. Cwiczenia z Jillian Michaels mozna znalezc w sieci, sa takie specjalne dla grubasow. Proste zestawy z fitnessblender.com rowniez. W efekcie bardzo podkrecilam metabolizm. Diety nie trzymam specjalnej ale jem zdrowo i pilnuje zeby zawsze regularnie, z 113 zrobilo sie juz 97. Przygotowuje jedzenie do pracy tak, zeby zadbac o ta regularnosc im wiecej a wlasciwie regularniej zjem przed poludniem tym mnijsza mam potrzebe jedzenia i nadrabiania wieczorem. Duzo pije wody szczegolnie wieczorem przed treningiem. W efekcie ograniczylam ilosc spozywanych kalorii nawet o tym nie wiedzac. Jako etatowy grubas wiem jedno trzeba wstac z kanapy i nie szukac wymowek i zadbac o regularnosc jedzenia i ruchu.
    • kk.asia Re: Jak schudnąć? 05.04.14, 13:56
      Witam...
      Widziałam ostatnio że w Łomiankach otworzyli studio Vacu , czytałam trochę na ten temat w internecie i ludzie piszą że to naprawde działa , myślę nad zakupem karnetu bo jak już kupię to trochę zobowiązuje żeby chodzić, ale samej chodzić też mi się nie chce.
      • Gość: malaruda Re: Jak schudnąć? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.14, 15:21
        Czesc czy masz jakies namiary na to studio, ceny,tel. bo szukalam w necie i nic nie znalazlam w lomiankach,
        • kk.asia Re: Jak schudnąć? 06.04.14, 20:50
          Dostałam ich ulotkę , jest to na warszawskiej 93 , ceny w porównaniu z warszawskimi vacu mają dość tanie, jutro tam będę to będę wiedziała więcej szczegółów. Myślę że jak już kupię karnet to mnie zmotywuję do ćwiczeń. Jak masz ochotę na treningi na vacu to może razem się zapiszemy zawsze we dwójkę to raźniej .
    • jamarcinkowska Re: Jak schudnąć? 07.04.14, 09:46
      Neciunia, ja polecam ruch.
      Żadnego biegania żebyś nie obciążyła sobie stawów, za to wsiądź sobie na rower, ale nie kupuj stacjonarnego bo będzie Ci służył za wieszak do ubrań. Ja jak byłam kotletem to nie chciałam żeby na siłowni na mnie patrzyli jak na słonia wśród antylopek. Wolałam pojechać rowerem do lasu i tam się pocić. Odstawiłam słodycze i moje ukochane chipsy, wyrzuciłam gazowane napoje i soki z jadłospisu, zawiesiste sosy i tłuste mięso. Wędliny zamieniłam na pieczony (sama piekłam) schab. Wyrzucenie białego chleba to za mało. Bo to ciemne pieczywo w 90% jest na mące pszennej, szukaj informacji na opakowaniu, że to pieczywo jest w całości z mąki żytniej razowej lub orkiszowej. A jak będziesz miała spadek w formy w odchudzaniu bo naprawdę każdemu się zdarza, to zjedz kawałek czekolady, świat się nie zawali. Nie odmawiaj sobie wszystkiego bo jak tak bedziesz sobie odmawiać to w pewnym momencie pękniesz i nażresz się za cztery tuczniki. Wiem co mówię. Mi też pomogły lasery na tłuszcz www.slim-express.pl Chudłam ładnie, ale nie we wszystkich miejscach więc poszłam po poleceniu przez znajomą na taki laser (w sumie nie drogi 117zł) i ubyło mi z boczków 3 cm. Z tego co wiem to te lasery są w 100% bezpieczne mi nic nie było ale są jakieś przeciwskazania medyczne wiec sobie sprawdź. Jakbym mogła Ci w czymś jeszcze podpowiedzieć to śmiało pisz.
      Trzymam kciuki za Ciebie i wasze przyszłe maleństwo :)
      neciunia napisała:

> Witam, mam 28 lat. Mam dużą otyłość. Jak się odchudzać? Chcialabym się pozbyc o
      > kolo 30 kg z głową. Mam problemy z hormonami i myślę że przez to z roku na rok
      > cały czas tyję. Chętnie skorzystałabym z osobistego trenera aby mnie pokierował
      > i dał mi diete. Ale nie stać mnie na to :( Czekam cały czas na wizytę u endokr
      > ynologa, żeby coś się dowiedzieć wiecej, ale nasza służba zdrowia niestety jest
      > bardzo powolna :( staramy się z mężem o dziecko i niestety od poł roku nic z t
      > ego. Muszę schudnąć bo mam nadzieję że to pomoże :( Myślałam żeby kupić plyty z
      > Chowakowska i cwiczyć codziennie w domu, do tego dieta, zero bialego chleba, m
      > akaronu i ziemniaków. Nie wiem ręce mi opadją, może ktoś pomoże :(?
    • lwefoundlove Re: Jak schudnąć? 13.04.14, 21:00
      Najrozsądniej jest chudnąć 4 kilo na miesiąc....nie mozną się katować i gubić 10kg.
      Polecam basen , saune a dodatkowo ciekawą lekturę :
      chudniesz-4-kg-w-miesiac.interkursy.pl/p/23884/
    • Gość: dandy Re: Jak schudnąć? IP: *.kalisz.mm.pl 22.04.14, 12:25
      Nie chowakowska a chodakowska... ale moim zdaniem z lekka przereklamowana jest.

Popatrz sobie na filmy treningowe z ćwiczeniami na kanale etrenera www.youtube.com/channel/UCwMTTIQeay9fOyWfTIyNACw/videos Jak dla mnie bardziej przyjemne.
    • macie-j123 Re: Jak schudnąć? 07.05.14, 16:47
      Witam
      Polecam osobiście jak najwięcej ruchu. Dobrym sposobem na zrzucenie zbędnych kilogramów jest szybki spacer. Tak naprawdę to przy niższym tętnie do 140 uderzeń serca na minutę spalana jest tkana tłuszczowa.
      Dobrym sposobem może być trening personalny Łódź , z której pochodzę ma fajną siłownie
      EVERGYM EVERGYM
      mają tam nowe zajęcia fitness , tani karnet fitness ,yoga , crossfit , zumba, cycling a sama siłownia siłownia mieści się w centrum łódź i . 90-357 Łódź ul. Sienkiewicza 100
      +48 42 632-69-16

Polecam
    • izawsol Re: Jak schudnąć? 07.05.14, 19:45
      Witam,
      Nie musisz wcale wydawać pieniędzy na osobistego trenera , możesz iść na wizyte do dietetyka , który ułoży Ci indywidualną dietę dostosowaną do Twojego organizmu ( jest to jednorazowy wydatek w kwocie 100 zł ) , oprócz tego zachęcam Cię do spędzania aktywnego trybu życia takiego jak np. bieganie , skakanie na skakance . Wystarczą nawet godzinne systematyczne codzienne spacery . Życzę powodzenia i wytrwałości w spełnianiu swoich marzeń , pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Jak schudnąć? IP: 5.172.252.* 11.07.14, 08:38
      Polecam wczasy fitness w Hotelu Miłomłyn Zdrój na Mazurach. Można wybrać sobie program z dietą owocowo warzywną lub niskokaloryczną. www.milomlynzdroj.pl
    • ania_abcfitness Re: Jak schudnąć? 23.07.14, 12:52
      Odchudzanie powinnaś zacząć od opracowania odpowiedniej diety. Na forach internetowych znaleźć można dużo przydatnych wskazówek i przykładowe jadłospisy, ale jeśli czujesz że sama sobie z tym nie poradzisz to najlepiej wybrać się do dietetyka.

Obowiązkowy jest też ruch i to kilka razy w tygodniu. Jeśli ciężko będzie Ci wygospodarować czas na siłownię to kup sobie jakiś sprzęt do użytku domowego – bieżnię, rowerek albo orbitrek. W przypadku dużej nadwagi polecałabym ten ostatni, ponieważ najmniej obciąża stawy kolanowe, a można na nim przeprowadzić równie intensywne treningi co na pozostałych urządzeniach. W ćwiczenia angażujesz różne partie mięśni, również górnej połowy ciała.
    • Gość: Anna Re: Jak schudnąć? IP: *.nplay.net.pl 06.08.14, 12:43
      Ziemniaki nie tuczą.
    • stachumakowski Re: Jak schudnąć? 12.08.14, 20:49
      Aby zrzucić zbędne kilogramy potrzebny jest ruch, przede wszystkim bieganie. Koniecznie musi być odpowiednio dobrana dieta. Unikaj cukru ponieważ jest to nie tylko szkodliwe ale i powoduje otyłość, zamiast tego najlepiej jest zjeść jakiś owoc ponieważ jest w nim naturalny składnik słodzący. Np. zamiast cukru do herbaty, weź do ręki jabłko.
    • domcyb Re: Jak schudnąć? 13.08.14, 09:51
      Mniej jeść i więcej ćwiczyć to jedyna Samo przejście na dietę nie wystarczy.
      • Gość: Paulie Re: Jak schudnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 12:23
        Hej, z własnego doświadczenia wiem, że zacząć jest ciężko, pierwszy miesiąc to katorga, też cwiczyłam z chodakowską i ale to jak bardzo było to nużące.. nie wytrzymałam dłuzej niż tydzien. zaczęłam biegać (oczywiscie najpeirw trucht, marszobiegi ) troche sie głodziłam żeby przyspieszyć efekt a pozniej strach przed jojo... rozejrzałam sie po internecie i trafiłam na moją obecną trenerkę :) A raczej motywatorkę, monitoruje to jak chudne, ile, czy jest dobrze , męczy mnie mmsami z jedzeniem, dzwoni rano i budzi na trening :D
        jeśli jesteś z warszawy bardzo polecam - fitpogotowie@gmail.com
        ewentualnie tu jest jej ogłoszenie na gumtree :
        www.gumtree.pl/cp-sport-i-fitness/srodmiescie/bedzie-mokro-bedzie-bolalo-bedzie-cudownie-pomoge-ci-608762329
        Jest naprawde świetna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka