Dodaj do ulubionych

Chrom organiczny w tabletkach????

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 21:33
Kupilam ostatnio chrom w tabletkach, ale slyszalam ze jest szkodliwy . Czy ktos
wie cos na ten temat ( a moze Jogger )??
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 03.04.02, 09:48
      Chrom jako czysty metal jest oczywiście szkodliwy. W organiźmie ludzkim (i w
      suplementach) występuje jednak w postaci przyswajalnych związków chemicznych.
      Jest składnikiem tzw. czynnika tolerancji glukozy, tj. nie dopuszcza do
      przedłużonego wydzielania insuliny a co za tym idzie do skoków poziomu glukozy
      we krwi. W ten właśnie pośredni sposób zmniejsza apetyt na słodycze.
    • Gość: Anima Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.sap-ag.de 03.04.02, 12:11
      Ja biorę już 3 miesiąc i nic mi się złego nie dzieje. A apetyt na słodycze
      rzeczywiście mniejszy...
      ;-))
      • Gość: Ina Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: 80.48.25.* 03.04.02, 15:13
        Guzik prawda, zupelnie nie zmniejszyl mi apetytu na slodycze. Biore go
        nieustannie jakies 6 m-cy majac nadzieje, ze moj organizm sie w koncu
        przestawi, i nic...On chyba dziala na zasadzie placebo, jak sobie wmowisz, ze
        jesz chrom i ma Ci sie nie chciec slodyczy to sie nie chce. Zupelnie nie
        wierze, ze on dziala!!!!
        • jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 03.04.02, 15:26
          Z chromem jest podobnie jak z innymi suplementami: uzupełniają ewentualne
          niedobory danej substancji w organiźmie. Typowym przykładem jest L-karnityna,
          która jednym pomaga, a innym tylko spala kasę, a nie tłuszcz :-). Apetyt na
          słodycze może mieć wiele innych przyczyn. Najczęściej jest to sposób
          odżywiania, w którym podstawę stanowią węglowodany. Ale powodem może też być
          stress i potrzeba podniesienia poziomu serotoniny, jedzenie małej ilości (2-3)
          obfitych posiłków, a nawet uzależnienie od słodyczy (najczęściej od czekolady).
          • Gość: Bacha Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 16.04.02, 09:28
            a co ze skutkami ubocznymi zazywania chromu?
            • jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 16.04.02, 12:15
              Chrom w postaci związków organicznych jest wykorzystywany na bieżąco, nadmiar
              jest wydalany. Nie słyszałem o skutkach ubocznych działania takiej postaci
              chromu. Uważam, że wystarczy przestrzegać dawkowania podanego przez producenta.
              • Gość: BACHA Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 16.04.02, 15:33
                Wielkie serdeczne dzieki za odpowiedz.
                Na taka odpwoiedz wlasnie czekalam.
                Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka