Gość: Lady IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 21:33 Kupilam ostatnio chrom w tabletkach, ale slyszalam ze jest szkodliwy . Czy ktos wie cos na ten temat ( a moze Jogger )?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 03.04.02, 09:48 Chrom jako czysty metal jest oczywiście szkodliwy. W organiźmie ludzkim (i w suplementach) występuje jednak w postaci przyswajalnych związków chemicznych. Jest składnikiem tzw. czynnika tolerancji glukozy, tj. nie dopuszcza do przedłużonego wydzielania insuliny a co za tym idzie do skoków poziomu glukozy we krwi. W ten właśnie pośredni sposób zmniejsza apetyt na słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anima Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.sap-ag.de 03.04.02, 12:11 Ja biorę już 3 miesiąc i nic mi się złego nie dzieje. A apetyt na słodycze rzeczywiście mniejszy... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: 80.48.25.* 03.04.02, 15:13 Guzik prawda, zupelnie nie zmniejszyl mi apetytu na slodycze. Biore go nieustannie jakies 6 m-cy majac nadzieje, ze moj organizm sie w koncu przestawi, i nic...On chyba dziala na zasadzie placebo, jak sobie wmowisz, ze jesz chrom i ma Ci sie nie chciec slodyczy to sie nie chce. Zupelnie nie wierze, ze on dziala!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 03.04.02, 15:26 Z chromem jest podobnie jak z innymi suplementami: uzupełniają ewentualne niedobory danej substancji w organiźmie. Typowym przykładem jest L-karnityna, która jednym pomaga, a innym tylko spala kasę, a nie tłuszcz :-). Apetyt na słodycze może mieć wiele innych przyczyn. Najczęściej jest to sposób odżywiania, w którym podstawę stanowią węglowodany. Ale powodem może też być stress i potrzeba podniesienia poziomu serotoniny, jedzenie małej ilości (2-3) obfitych posiłków, a nawet uzależnienie od słodyczy (najczęściej od czekolady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 16.04.02, 09:28 a co ze skutkami ubocznymi zazywania chromu? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Chrom organiczny w tabletkach???? 16.04.02, 12:15 Chrom w postaci związków organicznych jest wykorzystywany na bieżąco, nadmiar jest wydalany. Nie słyszałem o skutkach ubocznych działania takiej postaci chromu. Uważam, że wystarczy przestrzegać dawkowania podanego przez producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BACHA Re: Chrom organiczny w tabletkach???? IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 16.04.02, 15:33 Wielkie serdeczne dzieki za odpowiedz. Na taka odpwoiedz wlasnie czekalam. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś