Dodaj do ulubionych

rowerek stacjonarny dla faceta?

03.11.14, 17:54
myslicie, że ma sens kupowanie rowerka stacjonarnego, żeby trochę poprawić formę?
jakos tak zawsze kojarzy mi się, że to kobiety zasuwają na takich rowerkach i nie wiem czy będzie to wystarczający wysiłek dla faceta, który chce poprawić kondycję, ale musi ćwiczyć w domu?
Obserwuj wątek
    • kraaaker Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 05.11.14, 11:00
      hehe u mnie stoi i się kurzy :P
      • markac28 Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 06.11.14, 11:21
        A ja wczoraj wzięłam książkę do ręki i ponad godzinka na rowerze minęła bardzo przyjemnie. U mnie też trochę się kurzy, ale jak pomyślę, że mogłabym go nie mieć to wsiadam i jadę..........
        • nchyb Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 06.11.14, 15:41
          czytać na rowerze czy orbitreku nie potrafię, ale oglądam przy tym TV
          • pyk-nik Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 06.11.14, 18:47
            no czytać na orbitreku to chyba nikt by nie był w stanie :D
            • rosemary84 Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 07.11.14, 15:58
              czytać to pewnie nie ;) ale ja np. przy bieganiu czy na takim właśnie orbitreku słucham sobie audiobooków ;) wiem, że to nie to samo co zwykła książka, ale dzięki temu mogę pochłonąć w ciągu roku dużo więcej książek :)
              • nchyb Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 08.11.14, 10:50
                audiobooki słucham przy długich jazdach autem, a ćwiczy mi się lepiej przy filmach :)
    • gucek_lbn Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 13.11.14, 15:59
      wydaje mi się, że orbitrek będzie lepszy, bo wymaga większego wysiłku angażując więcej partii mięśniowych
    • radar272 Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 17.11.14, 19:00
      dziękuję za rady, pomyslę nad tym orbitrekiem również
    • kaniop Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 19.11.14, 21:55
      stary, co sie będziesz w orbitreki bawił czy inne rowerki, kup sobie np. kettebell i gumy do ćwiczeń i na tym trenuj, trochę mięśni złapiesz, a kondycha przy okazji sie poprawi
      • gucek_lbn Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 21.11.14, 11:44
        trening siłowy również poprawia kondycję, ale jednak to są różne rodzaje wysiłku, najlepsze jest połączenie ich obu czyli treningu aerobowego z siłowym
    • ania_abcfitness Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 28.11.14, 11:17
      Jeśli chcesz ogólnie popracować nad swoją formą, zarówno kondycją, jak i wzmocnieniem mięśni, to tak jak pisał gucek_lbn lepszym rozwiązaniem byłoby kupno orbitreka. Używając rączek intensyfikujemy trening, pracują górne oraz dolne partie mięśni. Więcej o zaletach ćwiczeń na orbitreku znajdziesz w tym artykule: www.abcfitness.pl/artykul/6-powodow-dla-ktorych-warto-cwiczyc-na-orbitreku/.
      • stopreformom Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 28.11.14, 22:50
        o tak, często dla lepszego samopoczucia idę do klubu polatać na orbitreku, uwielbiam ten wycisk ;)
    • jacekzborowski Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 29.01.15, 17:05
      Oczywiście, że to dobry pomysł. Sam nabyłem (u siebie w lord4sport - jestem kierownikiem salonu) rowerek stacjonarny. Jestem na etapie przygotowań do zawodów kulturystycznych a połączenie treningu na rowerku z równoczesną grą na Playstation czynią cuda :)
      • wyscocky Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 31.01.15, 11:15
        1. Gdzie znajduje się salon?
        2. Jaką gra pasuje do rowerka? :) - szukam motywacji
        • jacekzborowski Re: rowerek stacjonarny dla faceta? 02.02.15, 10:34
          Salon znajduje się w Łodzi przy inflanckiej 23;) Gram w nba :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka