Dodaj do ulubionych

spocona twarz

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 14:25
Mam bardzo nietypowy, jak mysle, problem, a zarazem b krepujacy. Otoz od
bardzo dlugiego czasu chodze na zajecia spotowe (joga, aerobik, basen). Mam
juz bardzo ladnie wyrzezbiona sylwetke, podobam sie sobie, a nawet zastanwiam
sie, czy zrobic kurs na instruktora fitnessu, poniewaz kocham sport i daje mi
duzo radosci. Jednak pomimo elastycznego ciala i przyzwyczajonego do wysilku
za kazdym razem na twarzy robie sie czerwona jak pomidor, a pot kapie mi z
czola. Nie wyglada to zbyt estetycznie, zwlaszcza, jesli chce prowadzic
zajecia byloby bardzo niekorzystne. Na zajeciach aerobiku zauwazylam, ze
zadko ktora z kobiet tak reaguje. Czy jest na to jakis spospob???? Blagam,
napiszcie to dla mnie ogromnie wazne, poniewaz nie chce wychodzic z zajec ze
spuszczona glowa.... Czy sa moze jakies preparaty na nadmierna potliwosc
(jednak dotyczy ona tylko twarzy, na calym ciele nie poce sie w ogole)???
Blagam, pomozcie! Z gory thx za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: janka Re: spocona twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 06:33
      a nie masz przypadkiem nadciśnienia? Czasami objawem jest właśnie czerwienienie
      twarzy przy wysiłku i zdenerwowaniu. Przy leczeniu objawy trochę maleją.Ale to
      tylko sugestia.Nie jestem specjalistką.
      • Gość: Amelka Re: spocona twarz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 21:14
        A jak mozna sprawdzic, czy cisnienie jest w porzadku? Chociaz nie sadze, zeby
        to bylo to. jeeejku no nie mowcie mi, ze nie ma na to zadnej rady, bo mam tego
        naprawde serdecznie dosc!!!
        • Gość: lili Re: spocona twarz IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.03.05, 22:18
          nie wydaje mi sie aby to byl jakis powod do wstydu. ja tez po zajeciach jestem
          czerwona i zlana potem i w ogole mi to nie przeszkadza (i jesli Cie to pocieszy
          jestem instruktorka fitnessu:)). niektorzy ludzie tak juz maja a inni nie i
          trzeba sie z tym pogodzic. glowa do gory:)
    • jogger Re: spocona twarz 21.03.05, 11:55
      Pocenie się służy do regulacji temperatury (schładzania) organizmu, gdy krew
      przepompowywana jest pod skórę. Spróbuj oszukać organizm, powodując
      przekrwienie 'odwrotnej stony' :-) - przez szorty lub pas neoprenowy
      • Gość: Amelka Re: spocona twarz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.03.05, 19:15
        I naprawde sadzisz, ze szorty, czy pas beda mialy jakis wplyw na twarz...?
        pisalam juz, ze na calym ciele nie poce sie w ogole, tylko na twarzy, ktora
        teoretycznie najmniej pracuje :) Dalej nie wiem co robic :/
        • Gość: Etre Re: spocona twarz IP: *.pl 28.03.05, 23:34
          No, ja mam podobnie:))Znaczy sie, cała sie pocę podczas ćwiczeń(bo mam nadwage i dosyc mnie meczą), ale poci mi sie najbardziej twar i jest buraczana. A dziwczyny są różne, ale rzadko spotykam takie buraki jak ja:((
          Anajgorsze jest to,ze twarz poi mi sie nie tylko podczas cwiczen, tylko np. w cieply, sloneczny dzien, przez co nieznosze lata:((bo przeciez kobiety nie powinny w dzisiejszych czasach sie pocic;))a przeciezaantyperspirantem sie nie sptryskamna twarzy;)
          • joanna.c Re: spocona twarz 29.03.05, 14:04
            Ja też się pocę i tez robię się czerwona. Przejmowałam się tym do momentu, gdy
            trener areobicu w pewnym momencie powiedział do dziewczyn bladych i
            niespoconych: jak ktoś nie ma na sobie ani kropli potu ani rumieńca to
            znaczy,że kombinuje i żle ćwiczy:)
            Może to jest taka nasza uroda-kiedyś czytałam,że dziewczyny z tzw. cerą
            naczynkową maja takie "problemy"-rumieńce itd.
            W kazdym razie przestałam się przejmować i nawet się cieszę, jak wychodze cała
            mokra z zajęć, bo między innymi odtruwam organizm:)
            Pozdrawiam
        • jogger Re: spocona twarz 01.04.05, 16:44
          Gość portalu: Amelka napisał(a):

> I naprawde sadzisz, ze szorty, czy pas beda mialy jakis wplyw na twarz...?
          > pisalam juz, ze na calym ciele nie poce sie w ogole, tylko na twarzy, ktora
          > teoretycznie najmniej pracuje :) Dalej nie wiem co robic :/
          Właśnie chodzi o to, żeby zacząć się pocić nie tam gdzie do tej pory, tylko
          może z odwrotnej strony :-)
    • xxero Re: spocona twarz 29.03.05, 10:24
      nie przejmuj sie zupelnie. Przeciez to normalne ze w czasie fitnessu i na sali
      fitness mamy z siebie wyciskac poty, wiec po co robic dziwne krycie i wstydzic
      sie potu gdy czlowiek sie naprawde meczy:) Prawde mowiac ja osobiscie patrze
      podejrzanie na ludzi ktorzy ostro cwicza a wlasnie sie nie poca. Jest tez faktem
      ze mezczyzni (czyli ja tez) poca sie chyba znacznie bardziej. Rzeczywiscie gdy
      widze instruktorow schodzacych z sali po godzinie z zajec sa cali mokrzy i maja
      totalnie mokre koszulki a instruktorki: plamka na brzuchu, troche na plecach i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka