Dodaj do ulubionych

Czy Thermal Pro to zły pomysł?

16.03.05, 18:21
W końcu podobno spala do 12 kg tłuszczu (tyle by mi wystarczyło) ;-) !!!
Więc jeśli mam stracić 12 kg tłuszczu to jestem za kupieniem tego specyfiku,
ale czy warto? Chodzi mi głównie o zdrowie, hormony itp.
Obserwuj wątek
    • kroptusia Wg mnie zly... 16.03.05, 18:29
      Slyszalam co nie co ze spala (np.6kg w mc) ale jest niebezpieczny dla zdrowia,
      ma tam skutki uboczne.Tez o to pytalam, odradzono mi.A to tylko
      suplement,dodatek...ja wczesniej na swojej diecie + 5-6 razy w tyg rowerek i
      troche brzuszkow chudlam 1kg/tydzien - to chyba tez sporo, w 1 mc 6kg (2 to
      woda, jelita sie oprozniaja)...Kazdy pisze ze dieta + odp. cwiczenia
      wystarcza.MI doradzono (glownie tez z uwagi na oslabienie, moja syt.,stres
      itp.) lecytyne sojowa (mozesz sobie poczytac), witaminy,l-karnityne oraz
      zielona herbate (ekstrakt) na poczatek, w dni kiedy cwicze i nie cwicze w
      odp.dawkach a potem z czasem TFB (tez mozesz na allegro poczytac).NIby
      skuteczny i tez ma swoje dzialanie, b.polecany niz to co chcesz kupic,z uwagi
      na sklad...Ja robie tak jak mi zalecono no i traktuje to jako dodatek
      tylko...Aaaa i nawet pisze ze majac dobra diete, cwiczenia i biorac ten TFB jak
      sie bedzie tracic za bardzo wage nalezy zmniejszyc dawke, to fakt.1kg/mc to
      dopuszczalna podobno taka norma, im wiecej tym potem szybciej wroci,tyle wiem z
      doswiadczenia....Aaaa ja mam 15kg i rozkladam to raczej na dluuugi okres, a
      raczej juz na dobre zywienie sie przestawiam by te kg nie wrocily, inaczej po
      szybkim zrzuceniu szybko wroca :-)) Pozdrawiam
      • aariel Lecytyna? 16.03.05, 23:34
        kroptusia napisała:

> wystarcza.MI doradzono (glownie tez z uwagi na oslabienie, moja syt.,stres
        > itp.) lecytyne sojowa (mozesz sobie poczytac), witaminy,l-karnityne oraz
        > zielona herbate (ekstrakt) na poczatek,

Jak to lecytyna? Pomaga? W jaki sposob?
        Ja bralam zawsze, podczas sesji- na lepsza pamiec :) wiec jestem ciekawa jak
        wspomaga odhudzanie...
        • Gość: ~gq Re: Lecytyna? IP: *.futuremedia.pl 17.03.05, 21:26
          Co robi lecytyna ? Otoz lecytyna bieze udzial w procesach przemiany materii, poniewaz w jej sklad wchodza nienasycone kwasy tluszczowe normalizuja one stezenie cholesterolu i triglicerydow we krwi, a co za tym idzie zapobiegaja odkladaniu sie cholesterolu w naczyniach krwionosnych. Ponadto rozpatrujac lecytyne jako zrodlo choliny i inozytolu ktore min. poprawiaja sprawnosc mozgu (stad brana w stanach zmeczenia,obnizonej koncentracji itp.), ukladu nerwowego, ulatwia przenoszenie tluszczow we krwi, ich wchlanianie oraz zuzytkowanie w komorkach.
    • Gość: beata Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:27
      to chyba ja wprowadziłam tu to zamieszanie z Termalem :)
      otóz jest niby nalepszym spalaczem ,podnosi troche temperature ciała, ale nie
      moga go brac osoby z nadcisnieniem itp.
      Ja go brałam przez miesiac ,tyle ze nie 2 dziennie bo naprawde daje kopa,
      szczególnie na poczatku, czyjesz sie jak po paru kawach, brałam 1 tabletke i
      tylko w dni treningowe
      ale słyszałam ze wiele osób miało po nim niezłe jo jo
      wiec raczej nie polecam...
      poza tym ostatnio stwierdziłam ze juz nigdy nie kupie zadnego spalacza , moze
      one i cos pomagaja ale ja tam wierze ze najwazniejsze to dieta i duzo cwiczen !
      pozdrówki
    • Gość: mag Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? IP: 62.111.156.* 17.03.05, 14:12
      ja wcinam thermala od 2 tygodni:) 3 kaps. dziennie:) skutkow ubocznych nie
      zaobserwowalem:) jezeli chodzi o dzialanie, to rzeczywiscie daje kopa:) robie
      teraz bardzo intensywne treningi obejmujace rowniez aeroby:) z silowni wychodze
      mokry jak szczur:) efekty sa niezle:) na brzuchu pojawily sie paczuszki:)
      zostalo mi jeszcze 2 tygodnie tej katorgi:) wytrzymam:) nie polecam osobom
      majacym klopoty z cisnieniem, zwlaszcza ostroznie z kawa, bo serducho moze
      wyskoczyc;) dieta jest bardzo wazna:) zmniejszylem ilosc weglowodanow,
      zwiekszylem bialko, witaminy i mineraly:) pozdrawiam:)
    • Gość: scept89 zly IP: *.ljcrf.edu 17.03.05, 21:55
      martaant napisała:
      > W końcu podobno spala do 12 kg tłuszczu

Smieszna liczba -> 12kg u 150kg osobnika to pewnie spadnie kiedy sie zacznie
      przemieszczac z lewej strony sofy na prawa 5x/dzien (no prawie...). Ta sama
      liczba dla osobnika wazacego 80kg z 25% tluszczu (20kg) oznaczalaby ze z
      brzuchacza wyklul by sie maratonczyk (8kg => 10% tluszczu w organizmie).
      To jest czysty chwyt reklamowy i nic wiecej.

>Chodzi mi głównie o zdrowie, hormony itp.

1) Thermal Pro jesli mnie pamiec nie myli zawiera kombinacje kofeiny i efedryny
      (guarana + ephedra vulgaris). Efedryna/preparaty efedry byla lekiem tylko na
      recepte w PRLu i zostala wycofana z rynku w USA wskutek zgonow entuzjastow
      odchudzania. Wierz mi, nie tykaj sie efedryny a w kombinacji z kofeina w
      szczegolnosci. Kawe/ mocna herbate przed treningiem pic warto, prawie nigdy nie
      szkodzi a nie kosztuje tyle co preparaty cudotworcze.

2) nie jestes w stane spedzic reszty zycia na tym specyfiku tak wiec spodziewaj
      sie jo-jo kiedy go odstawisz.
      Ogolnie nawet najwspanialsza dieta/trening/cokolwiek nie moze byc oceniana po
      paru tygodniach. To co sie liczy to czy masz efekty po roku -> niewielu ludzi
      mimo drastycznych zmian wagi w pierwszych miesiacach wazy mniej niz kiedy kiedy
      cala ta zabawe zaczeli. Albo robisz zmiany w zyciu ktore mozna utrzymac albo na
      ogol wracasz do rozmiaru poprzedniego.

3) Ludziska rozne cudowne efekty opisuja (np pralke na brzuchu po dwoch
      tygodniach, etc. ). Czesc z nich po wypisaniu tego typu stwierdzen konczy "Jak
      chcesz to moge Ci preparat X sprzedac" -> bardzo wiarygodne prawda?

4) Na ogol nie jest sensownym zrzucac wiecej niz 0.5/1kg wagi ciala na tydzien.

• civ1 Re: Pali tluszcz bezwglednie ale.... 18.03.05, 20:12
        hey,

jest taka sprawa: wiem i jestem przekonany na 100% ze ORYGINALNY produkt zwany
        Therma Pro firmy Prolab byl super specyfikiem. Prawde mowiac gdy 2 lata temu
        zaczalem go brac caly czas bedac maniakiem cwiczen aerobowych, w ciagu paru
        miesiecy zrobilem sie stekiem sciegien, miesni bez grama tluszczu. Znajomi
        mowili ze wygladam jak po oswiecimiu, naprawde bylem wyciety jak z bajki. Potem
        jakosc Thermala sie zepsula od kiedy wziela sie za niego firma SNI - slyszy sie
        do dzis sporo narzekan na jego jakosc. I kolejna sprawa: jechalem tak sobie 2
        lata na ECA i odstawilem gwaltownie 2,5 miesiaca temu. Efekt?

Mysle powaznie nad pojsciem do psychiatry lub psychologa bo widze po sobie ze
        jazda (niby taka niewinna) na efedrynie, kofeinie i aspirynie (ECA) zasiala mi
        spustoszenie w psychice. To sa fakty!
    • Gość: ~gq Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? IP: *.futuremedia.pl 17.03.05, 22:11
      Wiec kilka slow o Thremal, Co jest przyczyna jego skutecznosci ? Efedryna + Kofeina + Aspiryna, bardzo popularny stack zwany ECA. Efedryna, wystepuje w thermal najczesciej w postaci tzw. "Ma Huang Extract" czyli sproszkowanej łodygi i liści rosliny Ephedra Sinica. Wniosek ze tego taki ze nie jest to czysta (syntetyczna) efedryna a substancja zawierajaca do 8% tego skladnika, co stanowi reszte? cięzko powiedzieć, wszystkie inne skladniki:).Co powoduje efedryna ? Rozszerza miesnie gladkie oskrzeli, działa pobudzajaco, przyspiesza czynnosc serca i zwieksza sile jego skurczu, zweza naczynia obwodowe co prowadzi do zwiekszenia cisnienia tetniczego, tak wiec mogace wystapic dzialania uboczne to: zwiekszenie cisnienia, kolatanie serca, zaburzenia rytmu serca, drzenia,nerwowosc,niepokoj... Ale z drugiej strony zmniejsza laknienie, przyspiesza tempo metabolizmu. Dodanie dwoch pozostalych skladnikow kofeiny i aspiryny (wystepujacych w Thremal) dziala synergicznie z efedryna co dodatkowo przyspiesza utrate tkanki tluszczowej. Ogonie nie polecane dla kobiet,to naprawde mocny srodek,jesli ktos juz by sie uparl to moim zdaniem lepszym rozwiazaniem byla by syntetyczna efedryna+kofeina,ale to i tak w koncowym etapie. A teraz fakty:1. lykanie nawet 10 tabl thermal nic nie da bez DIETY i CWICZEN AEROBOWYCH, 2. moze i uda sie spalic 12 kg tluszczu w krotkim czasie, ale czy warto?, jak to wplynie na organizm ?,optymalnie jest stopniowo redukowac wage np 0.5kg/(1-2)tyg.,nie ma problemow ze skora,efektem jo-jo,i bez "szoku dla organizmu".Nalezy pamietac ze to dieta jest kluczem,wiekszosc ludzi cwiczy b.ciezko przed sezonem wakacyjnym katujac sie jakimis restrykcyjnymi dietami,spalaczami tluszczu a gdy osiagna jakis efekt,zapominaja o diecie.Racjonalne odzywianie to klucz do odpowiedniej sylwetki rowniez po okresie redukcji, tak wiec czy warto brac thermal ? :)
      • paula-totty Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? 22.03.05, 23:26
        rownie dobrze mozna sobie strzelic kawke mocna z aspirynka rozpuszczona i z
        efedrynka w zaciszu domowym i sie wykonczyc...kazdy ma wolny wlasny wybor...:)))
        a tak swoja droga to kiedys bylam na takkim jakis forum kulturystycznym i taki
        wlasnie domowy sposob chlopcy tam zachwalali... ja uwazam ze co kto lubi...sama
        mocna kawa juz duzo pomaga...lepiej sie cwiczy:))
        • ja-sarenka Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? 24.03.05, 12:33
          osobiście nie probowalam:),ale słyszałam,ze działa krotko,potem "zejscie"jest
          fatalne-nadmierna senność, otępienie, brak koordynacji wzrokowo-ruchowej,
          suchosc w ustach..Wię najpierw na górce, potem w dołku..;)
          • Gość: gosc Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:51
            wszystko sie zgadza! ja pisalem ten post o "Pali bezwglednie ale..".
            Ze wspolczesnych spalaczy polecam to co rzeczywiscie moze skutecznie zastapic
            znana (i niestety bardzo skuteczna) formule ECA

Skladniki:
            Synefryna
            Kofeina
            Guggulsterony
            Bioperyna
            • kasiaa342 Re: Czy Thermal Pro to zły pomysł? 03.07.15, 22:28
              Ja stosuje Synefryne HCL , Johimbine HCL i Kofeine , wszystko razem w odpowiednich dawkach , inne spalacze albo nie działają albo maja właśnie te składniki za wygórowaną cenę, ja sobie te trzy zamawiam w surowce.pe.hu do tego kupuję tam miarkę i kapsułki i sama znacznie taniej komponuje sobie preparat odchudzający w dawkach jakie mnie najbardziej odpowiadają i działają (aktualnie 5-7mg johimbiny , 10mg synefryny, 200mg kofeiny), oczywiście trzeba też mieć odpowiednią dietę i treningi a przynajmniej ruch, ale ciałko rzeźbi się błyskawicznie, w tym roku tez będzie forma na plażę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka