Dodaj do ulubionych

AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ?????????

IP: 217.98.124.* 22.07.02, 09:29
Przed chwilą na forum-uroda przeczytałam, że uciskanie i przesuwanie fałdek
szkodzi na cell i go powieksza.Powodem jest powstawanie jeszcze wiekszych
złogów toksyn.Jestem załamana bo od dwóch tygodni maltretuje sie takim
masażem.RATUNKU!!!!!!!!!!Czy KTOŚ może sie profesjonalnie wypowiedzieć na ten
temat!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kola Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: *.bib.uni / *.bib.uni-mannheim.de 22.07.02, 11:17
      Gość portalu: ANIA napisał(a):

> Przed chwilą na forum-uroda przeczytałam, że uciskanie i przesuwanie fałdek
      > szkodzi na cell i go powieksza.Powodem jest powstawanie jeszcze wiekszych
      > złogów toksyn.Jestem załamana bo od dwóch tygodni maltretuje sie takim
      > masażem.RATUNKU!!!!!!!!!!Czy KTOŚ może sie profesjonalnie wypowiedzieć na ten
      > temat!!!

Aniu,odsylam Cie do przeczytania wypowiedzi pt cellulit STOP!
      • Gość: ania Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: 217.98.124.* 23.07.02, 08:45
        Dziękuje bardzo !,przeczytałam ale tam wcale nie ma odp na moje pyt.,
        szczotkowanie to nie to samo co automasaż(tzw głaskanie i przesuwanie tkanki
        tłuszczowej gdzie jest cell).No nic,może odp p.Ignaciuk.....ale i tak dzięki!pa
        • Gość: Monika Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 16:03
          Aniu! Nie chce byc zlosliwa (przepraszam za brak polskich czcionek) ale na
          forum uroda, wiekszosc dziewczyn uwaza wszelkiego rodzaju kremy jako panaceum
          na wszelkie dolegliwosci, poczynajac od tradziku, blizn, popekanych naczynek a
          konczac na cellulitis.
          Jesli chcesz sie pozbyc cellu to masuj nogi szczotka, naprawde jest to super i
          mysle, ze lepsze niz sam masaz tylko rekoma. Do tego dieta eliminujaca proste
          weglowodany, troche aktywnosci fizycznej i masz cellulitis z glowy.
          Gwarantowane!
          • Gość: ania Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: 217.98.124.* 24.07.02, 14:03
            No właśnie ja nie wierze , że kremy i emulsje zlikwidują moj cell.Szczotkowanie
            mogę stosować,no problem ale o masażach słyszałam dużo dobrego od , że tak
            powiem , profesjonalistów.Osób, które pracują w siłowniach i zkl.odnowy
            biologicznej.Osoba z forum jednak, która wspomniala o szkodliwości takiego
            masażu zasiała ziarnko niepokoju.Z cellem na udach walczę dosyć długo i bez
            większych sukcesów,dlatego pytam .................
            • nowamloda Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? 30.07.02, 13:54
              Zlikwidują, zlikwidują.... Tylko nie dawaj się zatraszyć gusłami. Nie wystarczy
              miesiąc masażu. Jeżeli będziesz to robiła regularnie (wystarczy ostra rękawice
              ze sznurka, kremy tylko przyspieszają dziełanie), to po roku napewno będziesz
              miała gladkie uda. Pomyśl sobie, że cały ten cell w ciągu miesiąca też się nie
              pojawił tyko narastał stopniowo miesiącami i latami. Wszystko da się zrobić,
              jak będziesz tylko trzumała się zdrowego rozsądku a nie opowieści dziwnej
              treści o szkodliwości masażu.

Gość portalu: ania napisał(a):

> No właśnie ja nie wierze , że kremy i emulsje zlikwidują moj
              cell.Szczotkowanie
              >
              > mogę stosować,no problem ale o masażach słyszałam dużo dobrego od , że tak
              > powiem , profesjonalistów.Osób, które pracują w siłowniach i zkl.odnowy
              > biologicznej.Osoba z forum jednak, która wspomniala o szkodliwości takiego
              > masażu zasiała ziarnko niepokoju.Z cellem na udach walczę dosyć długo i bez
              > większych sukcesów,dlatego pytam .................
          • Gość: mag Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.turboline.skynet.be 26.07.02, 12:32
            Nie zupelnie sie zgadzam z wypowiedzia Moniki ze wystarczy odpowiedni program
            dietetyczno-ruchowy zeby sie pozbyc cellulitis. Jestem osoba szczupla 170/52kg,
            wysportowana (uprawiam regularnie jogging + badmington+ plywania, zwracam uwage
            na to co jem i pije 2 litry wody dziennie. I ten paskudny cellulitis tak jak
            mialam tak i mam. Wiec chyba jednak rozejrze sie za jakims kremem bo same
            metody naturalne nie daja spodziewanego efektu.
            • Gość: as Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.wifo.uni-mannheim.de 26.07.02, 14:29
              a bierzesz tabletki antykoncepcyjne?zaloze sie ze tak.
              • Gość: mag Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.13-136-217.adsl.skynet.be 29.07.02, 09:20
                Racja, biore. Ale myslalam dotad ze uprawiajac sport +zdrowe odzywianie uda mi
                zmniejszyc moj cellullitis. Czyzby dla dziewczyn bioracych pigulke nie bylo
                zadnej rady? Czy trzeba sie po prostu pogodzic z tym "dobrodziejstwem" natury?
                • Gość: Asia Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.bib.uni / *.bwl.uni-mannheim.de 30.07.02, 20:48
                  Mag,mozesz podobno.W poszukiwaniu rozwiazania tego problemu przesurfowalam cale forum i na
                  ktoryms z nich pani ekspert wyjasnila,ze tabletkii maja wplyw na cel niestety i nalezy poszukiwac tabletek
                  o mniejszej zawartosci estrogenu (np minipigulka).ja osobiscie nie jestem przekonana do zmiany
                  tabletek-biore Mercilon,jestem z niego zadowolona (cera,antykoncepcja-10 na 10 pkt),ale cellulit owszem
                  posiadam.nie probowalm jeszcze masazu ale zamierzam.boje sie tylko o moje popekane naczynka
                  (nabytek po Mercilonie).
                  My dziewczyny to wogole jestesmy biedne.
                  jak nie cellulit to naczynka.golenie wlosow wypadanie wlosow,rozdwajanie.rozstepy.brr. same plagi.

ps jeszcze jedno-zmniejszenie dawki estrogenu w tabletce wiaze sie ze zwiekszeniem progesteronu a to
                  niestety wplywa niekorzystnie na cere.
                  • Gość: mag Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.24-136-217.adsl.skynet.be 31.07.02, 09:51
                    Czesc Asiu
                    Kompletnie mnie zaskoczylas bo dotad nawet do glowy mi nie przyszlo ze moje
                    kruche naczynka sa rowniez zasluga pigulek! Ciekawe czego jeszcze sie dowiem..
                    Na razie podobnie jak ty dobrze toleruje moje tabletki i nie bede ich zmieniac
                    (zwlaszcza po przeczytaniu na forum "zdrowie kobiety" roznych horrorow na temat
                    zle dobranych pigulek)Chyba wiec sie pogodze z moim cell zwlaszcza ze moj maz
                    zanim go nie uswiadomilam uwazal ze to jest cos naturalnego u kabiet. Moze on
                    ma po prostu racje? Przeciez nie znam dziewczyny ktora w ogole nie ma
                    cellulutis. Warto sie zastanowic.
                    • Gość: Aga Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI IP: *.future-net.pl 03.08.02, 10:29
                      Gość portalu: mag napisał(a):

moj maz
                      > zanim go nie uswiadomilam uwazal ze to jest cos naturalnego u kabiet. Moze on
                      > ma po prostu racje? Przeciez nie znam dziewczyny ktora w ogole nie ma
                      > cellulutis. Warto sie zastanowic.

mąż ma rację:)) to cholerstwo JEST naturalne u kobiet, ma je 90-95 (zaleznie od
                      źródła) kobitek. co nie znaczy, ze trzeba się poddawać. polecam na cellulitis
                      cellesse philipsa (sporo o nim na forum uroda) - jak na razie ejst to rzecz,
                      która mi najbardziej pomogła:) plus aqua aerobic:))))
    • martyna14 Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? 02.08.02, 21:21

Aniu!

P0oczytaj o tym na forum medycyna estetyczna. Jesli jestes szczupla i cwiczysz
      to Twoj przeklety cellulitis prawdopodobnie jest spowodowany zaburzeniami
      mikrokrazenia .
      • Gość: klara Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: *.man.polbox.pl 04.08.02, 00:11
        macie CELULIT !!! a nie celulitis !!!
        • Gość: mag Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: *.11-136-217.adsl.skynet.be 04.08.02, 12:06
          Gość portalu: klara napisał(a):

> macie CELULIT !!! a nie celulitis !!!
          Jezeli juz poprawiasz w tak delikatny sposob to poprawial prawidlowo; cellulit
          pisz sie przez dwa L a nie jedno.
        • Gość: Aga Re: AUTOMASAŻ NA CELL SZKODZI ????????? IP: *.future-net.pl 04.08.02, 19:01
          Gość portalu: klara napisał(a):

> macie CELULIT !!! a nie celulitis !!!

"cellulit" to słowo-potworek, powstałe z obcięcia cellulitisowi końcówki -is
          oznaczającej stan zapalny. jest bez sensu, ohydnie brzmi i nie widzę powodu,
          żeby się nim katować:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka