Dodaj do ulubionych

Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?)

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 07:25
Zamiast hydrocolonu polecałeś kurację olejem. Przeczytałam chyba wszystkie
posty na te temat, ale nie znalazłam nic o przeciwskazaniach. Są takowe? Da
się po tym coś robić oprócz leżenia? Czy możesz polecić jakąś literaturę o
oczyszczaniu organizmu, albo ciekwe strony w sieci? I przy okazji, pisałeś,
dawno, temu, o lipolizie w Nałęczowie i wspomniałeś, że robią to gdzieś w
Warszawie. Wiesz już, gdzie (i za ile:))? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) 14.10.02, 17:58
      Nie znam przeciwwskazań do kuracji olejowej. Jeden dzień idzie na straty :-
      ( .Podobno jest opisana w książce, której tytułu nie pamiętam (może ktoś
      podpowie), ale jest tam z ciekawostek o jedzeniu startych skorupek jaj.
      Lipolizy w Wawie niestety nie znalazłem.
      • Gość: marla Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 06:59
        Przepraszam, ze dalej Cię męczę, ale czy mógłbyś napisać, co oprócz opisanych
        przez Ciebie zawrotów głowy dolega delikwentowi, ktory się zdecyduje na tę
        kurację? Gdzieś pisałeś, że czuje się schodzenie tych kamieni czy guzów. Czy to
        boli? Czy lepiej wypić po oleju cytrynę, czy sam olej? Pozdrawiam.
        • jogger Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) 16.10.02, 20:57
          Ponieważ te kamyki 'wślizgują się' za pomocą oleju, jest to do przeżycia :-) .
          Soku z cytryny można ew. dodać łyżeczkę do oleju, ale nie oddzielnie (olej ma
          zregenerować uszkodzenia ścianek przewodu pokarmowego, a sok z cytryny to kwas).
          • Gość: EwaW Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) IP: *.warta.pl 17.10.02, 13:22
            Jogger, nie mogę znaleźć opisów kuracji oczyszczającej olejem. Czy mozesz mi
            wskazać wątek? Zastanawiam sie nad lewatywami (nawet kupilam irygator), ale
            słyszałam, ze są niezdrowe, wiec moze lepsza byłaby ta kuracja olejowa?
            • jogger Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) 17.10.02, 17:31
              To żaden skomplikowany proces - pijesz na początek 1/2 szklanki oleju (oliwa z
              oliwek, lniany, ale i dowolny in. roślinny) - ja stosuję to na noc, zamiast
              kolacji, i najgorsze się przesypia :-) ale potem w dzień jeszcze są zawroty
              głowy mogące doprowadzić do mdłości (zaburzenie błędnika). Najwygodniej taką
              kurację zacząć w piątek. Po tygodniu można powtórzyć np. z 3/4 szklanki,
              po2tyg - całą szklankę. Ja poprzestałem na 2 etapach, bo tylko za pierwszym
              poszły kamienie. Poza tym olej regeneruje uszkodzenia ścianek przewodu
              pokarmowego, zapobiegając zatruwaniu organizmu.
              • muggz Re: Do Joggera: szklanka? 01.04.03, 16:33
                Mniemam, że pod pojęciem szklanka masz na myśli starą PRL-owską szklankę do
                herbaty (za cholerę nie znalazłem takiej u siebie w domu), czyli jakieś 0,3L -
                mam rację?
                Piszesz piątek wieczór zamiast kolacji - pozostałe posiłki tego dnia (wcześniej)
                bez przeciwskazań?
                pozdrawiam
                • jogger Re: Do Joggera: szklanka? 01.04.03, 16:59
                  muggz napisał:

> Mniemam, że pod pojęciem szklanka masz na myśli starą PRL-owską szklankę do
                  > herbaty (za cholerę nie znalazłem takiej u siebie w domu), czyli jakieś 0,3L -

> mam rację?
                  Raczej 0.2L :-)

> Piszesz piątek wieczór zamiast kolacji - pozostałe posiłki tego dnia
                  (wcześniej
                  > )
                  > bez przeciwskazań?
                  Tak

W tzw. międzyczasie znalazłem opis podobnej kuracji w książce Tombaka - z tą
                  różnicą, że miał to być olej 1:1 z sokiem cytrynowym, na detoksykację wątroby.
                  • muggz dzięki 02.04.03, 10:56
                    no to siup...
                    • Gość: alka /? IP: *.ptr.net.pl 02.04.03, 22:01
                      muggz napisał:

> no to siup...

i jak było przezyłeś? dużo miałeś tych kamiorków? ;)
                      ( aaaaa....... co z tymi posiłkami?)

alka
                      • muggz niestety... poległem ;) 03.04.03, 13:06
                        dopiero w ten piątek.

jak bym wyglądał w biurze, chodząc od ściany do ściany (zawroty głowy)?

pytałem o posiłki, bo ktoś sugerował zabieg z rana i na czczo. ja chyba pójdę
                        ścieżką joggera. dam znać po weekendzie.
    • muggz oliwa sprawiedliwa 07.04.03, 13:46
      no i cóż,
      łyknąłem prawie całą szklankę (0,2L)
      dziwne uczucie, ale do przeżycia - najlepiej potraktować to jak wódkę (jak
      radził jogger).
      wypiłem w piątek zamiast kolacji, poczytałem książkę i poszedłem spać - żadnych
      sensacji nie zanotowałem.
      w sobotę pół dnia z uczuciem lekkiego kaca (szum w głowie, lekkie zawroty
      głowy) ale bez sensacji.
      niedziela rano spełniła moje oczekiwania ;) choć to trochę długo - chyba że
      taki jest czas reakcji.
      generalnie całą operację przeprowadziłem z ciekawości, bo na metabolizm nie
      narzekam...

polecam.
    • Gość: Mimi Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.04.03, 14:58
      hej zainteresowala mnie ta wasza kuracja olejem- czy dobrze zrozumialam ze
      stosuje sie ja aby polepszyc metabolizm??? bo u mnie z tym krucho....:-(
      • jogger Re: Do Joggera: kuracja olejem i lipoliza(?) 07.04.03, 15:19
        Gość portalu: Mimi napisał(a):

> hej zainteresowala mnie ta wasza kuracja olejem- czy dobrze zrozumialam ze
        > stosuje sie ja aby polepszyc metabolizm??? bo u mnie z tym krucho....:-(
        To kuracja oczyszczająca - usuwa kamienie kałowe z organizmu. Może pomóc np.
        przy zaparciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka