pump_it_up 15.04.06, 16:39 sie miesnie? jakies 2 cm przy podnoszeniu 1 kg ciezarkow? MOGA BYC ! KG< ZEBY PRZYBYLO MASY? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pump_it_up Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 15.04.06, 16:43 sorki, moga byc 1kg ciezarki, zeby urosl biceps? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia IP: *.stk.net.pl 15.04.06, 17:47 Wydaje mi się ze ciężarki powinny więcej ważyć-ja mam najlżejsze 4 i 5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 15.04.06, 20:40 dla mnie na poczatek 1kg ciezarki sa ok, pozniej (po 3 miesiacach) zaczelam ciwczyc z 1,5kg i nie wyobrazam sobie zebym miala je kiedys zmienic na jeszcze ciezsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 15.04.06, 21:39 ja nie wyobrazam sobie zeby zaczac od 4-5 kg. poradz sie instruktorki w twoim przypadku, ale na poczatek polecam 1kg i stopniowo coraz ciezej, ja po pol roku na silowni przeszlam do 3kg i nie zamierzam tego zmieniac. zreszta zalezy tez od cwiczenia ktore wykonujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 17.04.06, 13:22 dzieki dziewczyny, kupie sobie te 1 kg:) a nie wiecie ile czasu musi minac, zeby mi urosly miesnie?:P Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 17.04.06, 15:29 Zapytaj jakiegoś eksperta, jogger'a najlepiej. Juz nie pamiętam jak to dokładnie jest, ale to nie sam ciężar ma wpływ na to czy rosną Ci mieśnie czy nie. Zależy też ile robisz powtórzeń i czy robisz to wolno, czy szybko. Zależnie od tego, albo rosną mięśnie albo się chudnie. Ale jak już napisałam, nie pamiętam już czy to ma być małe obciążenie i dużo szybkich powtórzeń, czy na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska za szybko "enter" :-) 17.04.06, 17:54 Czym różnią się treningi na masę, siłę i rzeźbę ? Trening masowy: - kazda grupa miesniowa cwiczona raz w tygodniu - przed kazdym treningiem 1-2 serie rozgrzewkowe - ilosc serii na duze grupy miesniowe 12-16 (początkujący ok 10) - ilosc serii na mniejsze grupy miesniowe 9-12 (początkujący ok 6-7) - ilosc powtorzen w serii 6-10 - czas odpoczynku miedzy seriami max okolo 2 minuty Trening siłowy: - trening danej grupy miesniowej raz w tygodniu - trening duzymi ciezarami z mala zas iloscia powtorzen od 8 nawet do 1 - przerwy miedzy seriami okolo 3 minuty - ilosc serii duzych parti 8-12 a malych 6-8 - trening glownie na wolnych ciezarach (sztanga sztangielki itp) Trening rzeźbiący: - trening jednej partii miesniowej nawet 2x w tygodniu - zmniejszenie czasu odpoczynku miedzy seriami 30-60 sekund - intensywne trening - mozna zastosowac superserie, gigant serie, serie laczone itp. - na duze grupy miesniowe 10-12 serii - na male grupy miesniowe 7-10 - ilosc powtorzen w seriach 10-12 a takze nawet i 15 www.powerful.pl/viewtopic.php?p=13 nie wiem czy jestem odpowiednią osobą na odpowiedź bo na takie ramie jeszcze długo bede musiał czekać ale moje całkiem nieźle rosnie wiec może i Tobie pomoże . W treningach na triceps i biceps staram się maxymalnie skupiać na technice ruchu, ruch jest płynny, wolny i chyba idealny (), jeśli podczas uginania ramienia opuścisz nadgarstek ze sztangą/sztangielką poczujesz szarpnięcie w ramieniu i jeszcze lepiej wymęczysz mięśnie. Dobre są 3 serie łączone po 6 powtorzeń z w miare dużym ciezarem, pierwsze 6 powtorzen normalnie do pełnego wyprostu, druga do zgięcia 90*, trzecia jak pierwsza. Można też po intensywnym treningu z dużymi ciężarami wziąć pustą sztangę (najlepiej taką 8- 12 kg.) i "machać" nią aż do wyczerpania - bardzo dobrze pompuje miesnie. Co do tricepsa to tak samo jak z bicepsem - na mnie działają wolne i dokładne powtorzenia, a potem ewentualnie energiczne pompowanie na wyciągu (ściąganie drążka). Spróbuj może na Ciebie też zadziała !? www.kulturystyka.g3.pl/forum/viewtopic.php?t=1111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia IP: *.abhsia.telus.net 17.04.06, 17:54 Za male obciazenia. Od takich 'ciezarow' miesnie nie rosna, a kobietom w szcegolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 17.04.06, 18:20 dzieki wielkie natalko:) wyprobuj to. jack, ale ja nie chce miec ramion jak kulturystka, ale chcialabym jakies 2 cm wiecej. podobaja mi sie te wszystkie wyrzezbione ciala aktorek, zarowno tych grajacych w sitcomach, jak i w wielkich hollywodzkich produkcjach:). Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 17.04.06, 18:33 www.gerz.ru/media/images/Angelina%20Jolie%200044.jpg www.zvkino.ru/images/page43/angelina_jolie.jpg kennygunie.online.fr/dreamgirls/dg-photos/photos/Angelina%20Jolie/Angelina%20Jolie%20181.jpg www.cinema.cz/image/20050608215638_bigd-scan395-AngelinaJolie-23.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia IP: *.abhsia.telus.net 18.04.06, 00:08 No dobra, zdjecia da sie wytrzymac (szczegolnie po obrobce), ale gdzie ty widzisz jakies miesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: po jakim czasie podnoszenia ciezarkow wyrobia 18.04.06, 07:14 Gość portalu: jackk3 napisał(a): > No dobra, zdjecia da sie wytrzymac (szczegolnie po obrobce), ale gdzie ty > widzisz jakies miesnie? Zgadzam się. Przecież ona ma ramiona jak patyczki. Każdy jak tak się ułoży, to bedzie miał "niby" mięśnie. No i pomijam photoshop... Odpowiedz Link Zgłoś