Dodaj do ulubionych

Pytanie o 6 Weidera

26.05.06, 19:25
Otóż ma pewien problem: kiedy robię te ćwiczenia, w których nie trzymam
splecionych dłoni za głową, strasznie boli mnie szyja. To jest takie dziwne
uczucie, jakby mi zaraz miało scięgna powyrywać. Dosłownie, takie jakies
ciągnięcie. Co należałoby zrobić, żeby jakoś to wyeliminować? Bo mi jakoś nic
do głowy nie przychodzi. :P
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Pytanie o 6 Weidera 29.05.06, 15:03
      Spięcie mięśni karku - spróbuj owinąć czymś szyję, żeby ograniczyć przyciąganie
      brody do kl. piersiowej
      • rogata_baronowa Re: Pytanie o 6 Weidera 30.05.06, 21:29
        jogger, dzięki za radę. :) A tak a propos, już coraz mniej boli, prawie wcale.
        Chyba się przyzwyczaiłam, nie wiem. :P

do takasobiekobietka: dziś był ósmy dzień. Także efekty mizerne, tylko brzuch
        twardszy.
    • takasobiekobietka Re: Pytanie o 6 Weidera 29.05.06, 18:52
      Na ktorym jestes powtorzeniu? I jakie efekty?
    • Gość: beaataa Re: Pytanie o 6 Weidera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:31
      ja też próbuję. doszłam do 17 dnia. Ale mój problem dotyczy kręgosłupa. w
      pierwszych dniach bolały mnie mięśnie brzucha (to OK). ale gdy zwiększała się
      liczba powtórzeń pierońsko bolą mnie plecy. I to nie tylko w czasie cwiczeń ale
      i cały czas po. Czy można coś zmienic tak abym mogła kontynuowac cwiczenia bez
      bólu w plecach?
      Co do samego brzucha to sprawia wrażenie jakby się zaczął wchłaniac. Już tak
      nie sterczy.b.
      • jogger Re: Pytanie o 6 Weidera 31.05.06, 14:14
        Musisz wzmocnić mięśnie-prostowniki kręgosłupa
        www.kulturystyka.pl/atlas/plecy.htm#15
        • Gość: Ania107 Re: Pytanie o 6 Weidera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:44
          Myslalam że tylko ja mam ten problem (z szyją). Za mną dopiero 3 dni ćwiczeń...i
          bardzo boli, ale nie tyle kark co szyja po bokach. Zauważyłam w czsie ćwiczeń że
          mięśnie (hmmm chyba raczej ścięgna) po bokach szyi strasznie się napinają w
          czasie gdy podnosze część piersiowa mam nadzieję że to minie.
          jeśli chodzi o brzuch to nie boli (a szkoda bo wtedy wiedziałabym że ma sens to
          co robię) ale może dlatego że do 3 dnia to mało tych ćwiczen jest...a poza tym
          od dłuższego czasu ćwiczylam zwykle brzuszki i hupa hop wiec moze juz sie
          przyzwyczailam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka