Gość: Gocha IP: *.acn.pl 23.01.03, 03:31 MAm od kilku lat krzywe nogi twn."iksy". Jestem wysoka i strasznie mi to przeszkadza. Co zrobic, aby moje nogi były piekne i zgrabne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Co zrobić, aby nogi były zgrabne? 23.01.03, 18:47 Spróbuj terapii systemem Yumeiho: informacje i adresy www.yumeiho.com (ja chodziłem do p. Szymańskiego w Warszawie). Poza tym ćwicz odwodziciele na siłowni na specjalnym przyrządzie, z relatywnie dużym obciążeniem. Spowoduje to 'wyginanie' kolan na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha771 Re: Co zrobić, aby nogi były zgrabne? 23.01.03, 23:23 Dzieki. A czy to pomaga? Jak długo nalezy chodzić na terapię, aby były efekty widoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha771 Re: Co zrobić, aby nogi były zgrabne? 23.01.03, 23:26 Tak jest dwóch panów Szymańskich, a do którego TY chodziłeś? Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Co zrobić, aby nogi były zgrabne? 24.01.03, 20:12 Do Zbigniewa, na ul. Krasińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IP: *.proxy.aol.com 01.02.03, 22:04 Co to znaczy od kilku lat??? Z tym chyba czlowiek sie rodzi??? Jedno jest pewne trzeba dbac o iksowate (jedno,badz dwa) kolano.Bardzo czesto zaniedbane,obciazone nadwaga,kwalfikuja sie do operacji -nierowny nacisk w stawie=starcie lekatki.Wiem,ze trzeba szczegolnie dokladnie cwiczyc (wzmocnic) czworglowe. Nigdy nie slyszalam o proponowanej technice Yumeiho. Moze jakies szczegoly?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 01.02.03, 23:16 www.yumeiho.com Generalnie podstawą systemu jest regulacja ustawienia miednicy w stosunku do kręgosłupa (cofa np. skoliozę jednostronną), ale ma też walory terapeutyczne przy wszelkiego rodzaju schorzeniach układu kostnego. Odpowiedz Link Zgłoś