Dodaj do ulubionych

Jak przytyć?

11.02.03, 11:48
Pytanie jak wyżej co zrobić żeby przytyć i to znacznie, może brać jakieś
białko. Czekam na info.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Jak przytyć? 11.02.03, 12:15
      Było o tym w kilku postach, spróbuj wyszukiwarką. Generalnie trzeba obniżyć
      przemianę materii jedząc rzadko (np. 2 obfite posiłki dziennie, przede
      wszystkim wieczorem!), żeby odczuwać silny głód. Uczucie głodu powoduje, że
      organizm zwalnia spalanie, a zaczyna magazynowanie 'zapasów', konstatując, że
      nadeszły 'ciężkie czasy'. Podstawą diety są węglowodany, w tym duża ilość
      prostych (produkty cukiernicze i piekarnicze z białej mąki)
      • Gość: Yorick Re: Jak przytyć? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.02.03, 19:51
        Hmmm?

to mi wygląda na rady na zmagazynowanie tłuszczu, a nie na przytycie w sensie
        pozytywnego przybrania masy. Popraw mnie, Jogger, jeśli się mylę.
        BO ja na razie idę 'mozolną' drogą, jem dużo posiłków, na wieczór tylko białko
        itd. i faktycznie przybieram na masie, ale bardzo powoli.
        PS: Ale na brzuchu nie zgubiłem ani grama (odkąd zmieniłem redukcyjną
        na 'anaboliczną'). Mam zamiar gdzieś w kwietniu wziąć się z kolei za brzuch -
        dieta białko+tłuszcze, do tego dużo aerobowych i brzuch i w ten sposób za
        jednym zamachem do lipca wyrzeźbuić brzuch i zgubić tłuszcz stamtąd. Czy to ma
        sens?
        pzdrv
        • jogger Re: Jak przytyć? 11.02.03, 20:29
          Twój plan jest OK, tyle że z dietą niskow/w też trzeba uważac, żeby razem z
          tłuszczem nie palić za dużo mięśni. W tym celu trzeba okresowo podładowywać
          glikogen mięśniowy, i znowu tempo spalania tłuszczu spadnie. Kwiecień może być
          więc zbyt późną datą. Ja już teraz pracuję lekko nad tłuszczykiem - węgle
          wyłącznie po treningu na podładowanie mięśni.
          Co do kogoś, kto ma przemianę materii jak koliber, najważniejsze jest jej
          zwolnienie. Nawet jeśli odłoży się takiej osobie tłuszcz, to spali go
          błyskawicznie aerobami.
          • jogger Re: Jak przytyć? 13.02.03, 16:45
            Ostatnio używam izolatu białka serwatki , www.extensor.com.pl/
            Natomiast jeśli chodzi o dietę na złapanie wagi, to powinna się opierać przede
            wszystkim na węglowodanach, bo białko przyśpiesza przemianę materii. Dwa
            posiłki dziennie po to, żeby 1. obniżyć przemianę materii - samo trawienie ją
            przyśpiesza! 2. dostarczać jednorazowo więcej kalorii, niż zdołasz spalić, więc
            nadwyżka będzie magazynowana.
    • robox Re: Jak przytyć? 12.02.03, 08:45
      Dzięki za info, pytanie może dacie namiar na dobre białko bo chcę kupić, aha i
      może poradzicie jakąś dietę, faktycznie przemianę mam jak koliber.

Pozdrawiam
    • Gość: Yorick Kompleksowo? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.02.03, 19:44
      Jogger,

czy sugerowałbyś mi zmianę treningu/odżywiania?
      Ja nie wiem, czy mam 'przemianę jak koliber'. Zawsze byłem chudy, ale i jadłem
      mało. Z drugiej strony, pod koniec studiów piłem naprawdę mnóstwo piwka i
      jadłem dość dużo jak na mnie - chyba z nudów :) - i całkiem spora fałda z tego
      urosła na brzuchu i biodrach (w większości już to spaliłem).
      Teraz od 4 mies. ćwiczę na masę. Efekty są nawet OK, ale idzie to wszystko na
      tyle powoli, że do lata nie mam co myśleć o zmianę na robienie rzeźby, bo nie
      będzie czego rzebić ;). Dlatego myślę o skupieniu się na spowolnieniu
      metabolizmu, wg. Twojej rady, ale boje się o 2 rzeczy:

- czy w 3 posiłkach podam wystarczającą ilość białka
      [czy podjadanie w ciągu dnia (np. kubek maślanki, albo odżywka białk.) liczy
      się jako posiłek?]
      - czy nie zacznie się odkładać tłuszcz przede wszystkim?

Czy spowolnienie metabolizmu wiązałoby się też ze zmianą treningu na rzadziej,
      ale intensywniej?

Pozdrawiam,
      • Gość: Yorick Jogger - mam nadzieję, że nie przeoczyłeś IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 20:37
        Odpisz coś,

bo jestem w rozterce ;).
        pzdrv
      • jogger Re: Kompleksowo? 18.02.03, 18:18
        Sposób na zmniejszenie metabolizmu jest dobry dla tych, którzy mogą jeść bez
        przerwy i nie tyją. Lepiej trzymaj się się dotychczasowej ścieżki, bo przynosi
        efekty. Zmiany najlepiej aplikować, gdy wejdzie się w fazę stagnacji.
    • yoric Piwko do kreatyny? 24.02.03, 00:23
      Niedawno zacząłem

cykl z kreatyną, a przy okazji wpadłem na pomysł, zeby łykać co dzień pół piwka
      do jedzenia, żeby się lepiej wchłaniało :). Czy to nie przeszkadza, bo działa
      moczopędnie przecież.
      pzdrv
      • jogger Re: Piwko do kreatyny? 24.02.03, 18:14
        Jak w dużym odstępie od kreatyny, to OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka