robox 11.02.03, 11:48 Pytanie jak wyżej co zrobić żeby przytyć i to znacznie, może brać jakieś białko. Czekam na info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Jak przytyć? 11.02.03, 12:15 Było o tym w kilku postach, spróbuj wyszukiwarką. Generalnie trzeba obniżyć przemianę materii jedząc rzadko (np. 2 obfite posiłki dziennie, przede wszystkim wieczorem!), żeby odczuwać silny głód. Uczucie głodu powoduje, że organizm zwalnia spalanie, a zaczyna magazynowanie 'zapasów', konstatując, że nadeszły 'ciężkie czasy'. Podstawą diety są węglowodany, w tym duża ilość prostych (produkty cukiernicze i piekarnicze z białej mąki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Jak przytyć? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.02.03, 19:51 Hmmm? to mi wygląda na rady na zmagazynowanie tłuszczu, a nie na przytycie w sensie pozytywnego przybrania masy. Popraw mnie, Jogger, jeśli się mylę. BO ja na razie idę 'mozolną' drogą, jem dużo posiłków, na wieczór tylko białko itd. i faktycznie przybieram na masie, ale bardzo powoli. PS: Ale na brzuchu nie zgubiłem ani grama (odkąd zmieniłem redukcyjną na 'anaboliczną'). Mam zamiar gdzieś w kwietniu wziąć się z kolei za brzuch - dieta białko+tłuszcze, do tego dużo aerobowych i brzuch i w ten sposób za jednym zamachem do lipca wyrzeźbuić brzuch i zgubić tłuszcz stamtąd. Czy to ma sens? pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jak przytyć? 11.02.03, 20:29 Twój plan jest OK, tyle że z dietą niskow/w też trzeba uważac, żeby razem z tłuszczem nie palić za dużo mięśni. W tym celu trzeba okresowo podładowywać glikogen mięśniowy, i znowu tempo spalania tłuszczu spadnie. Kwiecień może być więc zbyt późną datą. Ja już teraz pracuję lekko nad tłuszczykiem - węgle wyłącznie po treningu na podładowanie mięśni. Co do kogoś, kto ma przemianę materii jak koliber, najważniejsze jest jej zwolnienie. Nawet jeśli odłoży się takiej osobie tłuszcz, to spali go błyskawicznie aerobami. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jak przytyć? 13.02.03, 16:45 Ostatnio używam izolatu białka serwatki , www.extensor.com.pl/ Natomiast jeśli chodzi o dietę na złapanie wagi, to powinna się opierać przede wszystkim na węglowodanach, bo białko przyśpiesza przemianę materii. Dwa posiłki dziennie po to, żeby 1. obniżyć przemianę materii - samo trawienie ją przyśpiesza! 2. dostarczać jednorazowo więcej kalorii, niż zdołasz spalić, więc nadwyżka będzie magazynowana. Odpowiedz Link Zgłoś
robox Re: Jak przytyć? 12.02.03, 08:45 Dzięki za info, pytanie może dacie namiar na dobre białko bo chcę kupić, aha i może poradzicie jakąś dietę, faktycznie przemianę mam jak koliber. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Kompleksowo? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.02.03, 19:44 Jogger, czy sugerowałbyś mi zmianę treningu/odżywiania? Ja nie wiem, czy mam 'przemianę jak koliber'. Zawsze byłem chudy, ale i jadłem mało. Z drugiej strony, pod koniec studiów piłem naprawdę mnóstwo piwka i jadłem dość dużo jak na mnie - chyba z nudów :) - i całkiem spora fałda z tego urosła na brzuchu i biodrach (w większości już to spaliłem). Teraz od 4 mies. ćwiczę na masę. Efekty są nawet OK, ale idzie to wszystko na tyle powoli, że do lata nie mam co myśleć o zmianę na robienie rzeźby, bo nie będzie czego rzebić ;). Dlatego myślę o skupieniu się na spowolnieniu metabolizmu, wg. Twojej rady, ale boje się o 2 rzeczy: - czy w 3 posiłkach podam wystarczającą ilość białka [czy podjadanie w ciągu dnia (np. kubek maślanki, albo odżywka białk.) liczy się jako posiłek?] - czy nie zacznie się odkładać tłuszcz przede wszystkim? Czy spowolnienie metabolizmu wiązałoby się też ze zmianą treningu na rzadziej, ale intensywniej? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Jogger - mam nadzieję, że nie przeoczyłeś IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 20:37 Odpisz coś, bo jestem w rozterce ;). pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Kompleksowo? 18.02.03, 18:18 Sposób na zmniejszenie metabolizmu jest dobry dla tych, którzy mogą jeść bez przerwy i nie tyją. Lepiej trzymaj się się dotychczasowej ścieżki, bo przynosi efekty. Zmiany najlepiej aplikować, gdy wejdzie się w fazę stagnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Piwko do kreatyny? 24.02.03, 00:23 Niedawno zacząłem cykl z kreatyną, a przy okazji wpadłem na pomysł, zeby łykać co dzień pół piwka do jedzenia, żeby się lepiej wchłaniało :). Czy to nie przeszkadza, bo działa moczopędnie przecież. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Piwko do kreatyny? 24.02.03, 18:14 Jak w dużym odstępie od kreatyny, to OK. Odpowiedz Link Zgłoś