Dodaj do ulubionych

13 kg w 3 miesiace/rowerek i dieta wystarczy?

IP: *.171.76.162.crowley.pl 28.09.06, 20:39
jestem 7 miesiecy po urodzeniu dziecka i przybylo mi 13 kg, czy ktos doradzi
mi jak mam postepowac zeby do konca roku schudnac ta nadwage i dobrze sie
poczuc?jezdze codziennie 30 minut rowerkiem stacjonarnym, ale podjadam
slodycze, ktore zreszta mnie zgubily:( prosze o jakas motywacje od was i o
rady co mam robic bo nastroj paskudny
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuleczka82 Re: 13 kg w 3 miesiace/rowerek i dieta wystarczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:55
      nie jedz słodyczy, inaczej nigdy nie schudniesz nawet jakbyś jezdziła 3 godz
      dziennie...
    • scept89 Re: 13 kg w 3 miesiace albo wiara w cuda 29.09.06, 12:13
      Przy sensownej diecie (==zero slodyczy/prostych cukrow, >=1500kcal) i
      cwiczeniach cardio spalajacych > 2400kcal/tydzien realne sa (choc jedynie w
      poczatkowym okresie) ubytki wagi rzedu 0.5kg/tydzien. czyli jesli _wszystko_
      dobrze pojdzie to mozesz liczyc na 5-7kg.

Na poczatek dorzuc kolejne 30min rowerku i _przestan kupowac slodycze_.

• Gość: julca2 Re: 13 kg w 3 miesiace albo wiara w cuda IP: *.171.76.162.crowley.pl 29.09.06, 12:46
        7 kg gdybym schudla to byloby fajnie, bo byloby juz z gorki, tylko poniewaz
        jestem laikiem to nie wiem co to sa cwiczenia cardio spalacjące, ale po
        weekendzie poszukam na necie, no i przeraza mnie 60 minut jazdy rowerkiem, bo
        rozumiem, ze to musi byc non stop, a czasu przy dziecku ciagle malo, ale moze
        mi sie uda,dziekuje
        • scept89 Re: 2x 30min 29.09.06, 13:00
          To nie musi byc 60 min w jednym kawalku -> 2x30min moga byc intensywniejsze i
          spala wiecej kalorii. Ba, newet jesli dorzucisz do tego mini sesje w 5min na
          max to i tak spalasz kalorie i podnosisz podstawowy metabolizm.

Istotne aby sie nie przetrenowac (rob 1 dzien bez roweru na tyddzien), rozciagac
          (poszukaj cwiczen jogi) oraz wpakowac inne cwiczenia ogolnorozwojowe. Nie samym
          tluszczem i jego nadmiarem czlowiek zyje, a zawsze podnosi na duchu swiadomosc
          ze zrobisz bo ja wiem 50 brzuszkow/przysiadow etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka