Dodaj do ulubionych

Wolę głodówkę niż Kopenhaską

IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 30.05.03, 19:25
Głodówkę znosiłam tysiąc razy lepiej niż Kopenhaska, tą musiałam przerwać po
4 dniach i nie żałuję.Przy głodówce 3 pierwsze dni są ciężkie( ja zniosłam je
lekko)zależy od organizmu.Należy się odpowiednio przygotować i można
ruszać.Dieta powinna trwać tydzień.Dzień oczyszczający plus lewatywa.Organizm
przestawia się na odżywianie wewnętrzne i po dwoch dniach nie czujesz
głodu.Można pić soki rozcieńczane wodą,herbatki ziołowe,wodę z cytryną i samą
wodę oczywiście niegazowaną.Schudłam 5 kg przez 10 dni.Zabronione jest
używanie ziółek przeczyszczających i innych tego typu wspomagaczy no i nie
wolno pić kawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: viki Re: Wolę głodówkę niż Kopenhaską IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 30.05.03, 19:36
      Dodam, że nie wymyśliłam tego sama, a wzorowałam się na książce pt:"Głodówka
      zdrowotna" Poradnik medycyny naturalnej napisaną przez dr.med.Hellmuta
      Lutznera. Opisanych jest tam kilka sposobów na przeprowadzenie głodówki, a
      także jak wrócić, i co jeść po jej zakończeniu.
    • Gość: sito Zaczynam od poniedziałku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.03, 13:20
      kilka razy robilem glodowke, ale zawsze zle z niej wychodzilem. po cudownym
      okresier niejedzenia nie umialem przejsc do fazy konsumpcyjnej, cdo powodowalo
      jojo. teraz zmniejszylem sobie zoladek po kopenhaskiej, ten tydzien jadlem
      codziennie jedna rzecz /pon - ryby, wtorek - owoce, sroda - otreby, czwartek -
      drob, piatek - warzywa. dzis robie dzien przygotowawczy - owocowy i od jutra
      startyuje. oczywiscie z "glodowka zdrowotna" w reku. a potem zamierzam tez
      monotematycznie i lekko wyjsc.
      • Gość: Nina Re: Zaczynam od poniedziałku IP: w3cache:* / 192.168.20.* 01.06.03, 16:18
        Ja tez zaczynam od jutra na 5-7 dni, chce oczyscic organizm. Bedę tu wpadać i
        opisywać wrażenia
        pozdrawiam
        • nowamloda Re: Zaczynam od poniedziałku 02.06.03, 09:09
          Ja gloduje raz w miesiacu, zeby oczyscic organizm, ale tylko 1 dzien (czasami 2
          razy w miesiacu jezeli trafi sie impreza rodzinna zwiazana z maratonem w
          jedzeniu)- chudne 2 kg, ktore mi stopniowo wracaja do nastepnej glodowki.
          Rzeczywiscie latwiej mi przetwrac caly dzien bez jedzenia (pije tylko wode) niz
          jedzac male przekaski (marchewka czy inne warzywa).
      • jogger Re: Zaczynam od poniedziałku 02.06.03, 10:35
        Gość portalu: sito napisał(a):

> kilka razy robilem glodowke, ale zawsze zle z niej wychodzilem. po cudownym
        > okresier niejedzenia nie umialem przejsc do fazy konsumpcyjnej, cdo
        powodowalo
        > jojo. teraz zmniejszylem sobie zoladek po kopenhaskiej, ten tydzien jadlem
        > codziennie jedna rzecz /pon - ryby, wtorek - owoce, sroda - otreby, czwartek -

> drob, piatek - warzywa. dzis robie dzien przygotowawczy - owocowy i od jutra
        > startyuje. oczywiscie z "glodowka zdrowotna" w reku. a potem zamierzam tez
        > monotematycznie i lekko wyjsc.

W pierwszej fazie głodówki traci się wodę i trochę mięśni na neoglukogenezę,
        potem dopiero wchodzi się w ketozę, mózg zaczyna pracować na ketonach i jest
        miło :-) mięśni pali się wtedy mniej niż na początku. Ale przy powrocie do
        węglowodanów organizm gwałtownie zwiększa zapotrzebowanie na glukozę, żeby
        odbudować zapasy glikogenu w mięśniach, i trudno pohamować apetyt. Bezpieczniej
        wyjść z głodówki przez Atkinsa, zaczynając od 20g w/w złożonych i powoli idąc w
        górę.
    • Gość: sito sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 06:21
      w niedziele zrobilem sobie wg zalecen dzien przedwstepny /mialy byc tylko
      owoce/ i nie wytrzymalem. no to probuje od nastepnego poniedzialku, bo zawsze
      diety trza zaczynac od poniedzialku.
      • akasiq Re: sorry 03.06.03, 06:55
        A ja bardzo polecam głodówkę,można naprawdę się przyzwyczaić i czuje się tak
        lekko.Zwlaszcza na wiosne i lato-w końcu nie potrzebujemy tyle energii.

pozdruffka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka