Gość: ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agaa:) Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:11 Ja zaczęłam od tego , że weszłam do wody.. Odpowiedz Link Zgłoś
silowka Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 19.06.07, 19:37 podstaw nauczył mnie wujek, jak miałam 5 lat. potem w szkole mnie douczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 20.06.07, 08:55 w podstawowce mialam przez jakis czas wf na basenie. z poczatku podeszlam do tego z entuzjazmem, ale juz na pierwszych zajeciach instruktor zmusil mnie do przechodzenia po jakas linka w wodzie, czego sie bardzo balam... co zaowocowalo histeria i niechecia do wody na kilka lat ;/ (brawo dla instruktora) kilka lat pozniej wskoczylam do basenu i nauczylam sie plywac pod okiem ojca ;) ale niechec do moczenia glowy zostala mi do dzis i raczej sie z tego nie wylecze Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 01:35 > ale niechec do moczenia glowy zostala mi do dzis i raczej sie z tego nie wylecz > e A juz sie balam, ze jestem sama. Tez tak mam. Wszyscy znajomi uwazaja mnie za nienormalna, bo plywam w morzu i wkurzam sie jak mi fale mocza glowe. nauczylam sie plywac w taki sposob, ze lezalam na wodzie, a mama trzymala mnie pod brzuchem i tak ze mna spacerowala, az sama zaczelam utrzymywac sie na wodzie. Pamietam, ze bardzo sie wtedy cieszylam. Pierwszym moim stylem byl piesek:) Potem strzalka, a potem zaba. Fajnie wtedy bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
delika1 Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 15:01 a ja już stara jestem i nie potrafię;(.Adość sprawna jestem.Nie wiem dlaczego boję się położyć na wodzie.Jestem nienauczalna;)szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:27 Lek przed woda jest normalnym zjawiskiem ktory trzeba pokonac! jesli w dziecinstwie mialis uraz to faktycznie masz prawo i dzisiaj sie bac! jednak jest to wszystko do przejscia i polecilbym tobie kilka podstawowych cwiczen metodycznych oswajajacych zanurzenie glowy prowadzacych w konsekwencji do wykonania pod lustrem wody pelnego wydechu. W razie zainteresowania polecam sie piotr.kosta@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek w dziecinstwie IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 16:45 chyba od taty. W szkole nie było basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 20:43 nie nauczyliśmy się:( tzn pływam tylko na plecach nie potrafie zgrać oddychania z zanurzaniem głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 21:40 Rodzice zapisali mnie chyba w 2 klasie podstawowki na basen i juz spoko utrzymywalam sie bez problemu na wodzie po godz zajec,ale to bylo w zimie i szybko sie rozchorowalam i zakonczylam kurs. Potem zapomnialam jak sie plywa(naprawde!bo bylam chyba tylko na 2-3zajeciach) i w wakacje pojechalam nad rzeke..tam bylo tak do kolan-do ud i lazilam rekami po dnie a nogami machalam i przypomnialam sobie jak sie plywa!!!Dopiero na studiach nauczylam sie skakac na glowke,ale moja mama zapisala sie na kurs w wieku 46 lat i spoko!Nauczyla sie plywac i na plecach i zabka i troszke pod woda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultima-thule Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 28.06.07, 14:28 a ja nie pamietam... plywam odkad pamietam, wiec podejrzewam ze nauczylam sie jako dziecko podczas zabawy w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotapsota Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 31.07.07, 09:59 Ja zaczęłam się uczyć pływać od zera w wieku 40 lat:)-kurs pływania dla dorosłych dwa razy w tygodniu po 45 minut [2 lata temu]. Najszybciej nauczyłam sie kraulem, potem na plecach i żabką. Obecnie chodzę na doskonalenie pływania i pod okiem instruktorki pływam, ćwiczymy już do delfinka:). Nie wyobrażam sobie tygodnia bez basenu [na wakacjach baseny zamknięte, niestety, w mojej miejscowości]. Pozdrawiam PS Kiedyś myślałam,że tylko małe dzieci mogą się nauczyć pływać, teraz już wiem, że to bzdura. Tylko trzeba być wytrwałym:)i mieć dobrego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.ptedom.pl 31.07.07, 13:14 A możesz powiedzić gdzie się uczyłaś, jeśli to W-wa? mam ten sam problem, 4- -stki co prawda jeszcze nie mam, ale po 30-stce. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d w wodzie:) 01.08.07, 09:51 oj akurat mieszkalem w meiscie z rzeka i jeziorem i jakos wiekszosc lata tam spedzalismy, najpierw rodzinnie..potem z kolegami itp... Ale plywac, tak normalnie to nauczylem sie na basenie na kolonii..mielismy instruktora., Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 02.08.07, 13:57 w wieku 25 lat zapisałam się na kurs nauki pływania, gdzie na szczęście nie byłam najstarsza;). instruktor był fantastyczny i dzielnie walczył z moją fobią wywołaną podtopieniem w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś