Dodaj do ulubionych

jak nauczyliscie sie plywac? :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:26
Obserwuj wątek
    • Gość: agaa:) Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:11
      Ja zaczęłam od tego , że weszłam do wody..
      • silowka Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 19.06.07, 19:37
        podstaw nauczył mnie wujek, jak miałam 5 lat.
        potem w szkole mnie douczyli.
    • cioccolato_bianco Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 20.06.07, 08:55
      w podstawowce mialam przez jakis czas wf na basenie. z poczatku podeszlam do
      tego z entuzjazmem, ale juz na pierwszych zajeciach instruktor zmusil mnie do
      przechodzenia po jakas linka w wodzie, czego sie bardzo balam... co zaowocowalo
      histeria i niechecia do wody na kilka lat ;/ (brawo dla instruktora)

kilka lat pozniej wskoczylam do basenu i nauczylam sie plywac pod okiem ojca ;)
      ale niechec do moczenia glowy zostala mi do dzis i raczej sie z tego nie wylecze
      • koala1212 Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 01:35
        > ale niechec do moczenia glowy zostala mi do dzis i raczej sie z tego nie
        wylecz
        > e
        A juz sie balam, ze jestem sama. Tez tak mam. Wszyscy znajomi uwazaja mnie za
        nienormalna, bo plywam w morzu i wkurzam sie jak mi fale mocza glowe.

nauczylam sie plywac w taki sposob, ze lezalam na wodzie, a mama trzymala mnie
        pod brzuchem i tak ze mna spacerowala, az sama zaczelam utrzymywac sie na
        wodzie. Pamietam, ze bardzo sie wtedy cieszylam.
        Pierwszym moim stylem byl piesek:) Potem strzalka, a potem zaba. Fajnie wtedy
        bylo:)
        • delika1 Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 15:01
          a ja już stara jestem i nie potrafię;(.Adość sprawna jestem.Nie wiem dlaczego
          boję się położyć na wodzie.Jestem nienauczalna;)szkoda..
        • Gość: Instruktor Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:27
          Lek przed woda jest normalnym zjawiskiem ktory trzeba pokonac! jesli w
          dziecinstwie mialis uraz to faktycznie masz prawo i dzisiaj sie bac! jednak
          jest to wszystko do przejscia i polecilbym tobie kilka podstawowych cwiczen
          metodycznych oswajajacych zanurzenie glowy prowadzacych w konsekwencji do
          wykonania pod lustrem wody pelnego wydechu. W razie zainteresowania polecam sie
          piotr.kosta@op.pl
    • Gość: Marek w dziecinstwie IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 16:45
      chyba od taty.

W szkole nie było basenu.
    • oleandii Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 20:43
      nie nauczyliśmy się:(
      tzn pływam tylko na plecach
      nie potrafie zgrać oddychania z zanurzaniem głowy...
    • wenussa Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 21.06.07, 21:40
      Rodzice zapisali mnie chyba w 2 klasie podstawowki na basen i juz spoko
      utrzymywalam sie bez problemu na wodzie po godz zajec,ale to bylo w zimie i
      szybko sie rozchorowalam i zakonczylam kurs. Potem zapomnialam jak sie
      plywa(naprawde!bo bylam chyba tylko na 2-3zajeciach) i w wakacje pojechalam nad
      rzeke..tam bylo tak do kolan-do ud i lazilam rekami po dnie a nogami machalam i
      przypomnialam sobie jak sie plywa!!!Dopiero na studiach nauczylam sie skakac na
      glowke,ale moja mama zapisala sie na kurs w wieku 46 lat i spoko!Nauczyla sie
      plywac i na plecach i zabka i troszke pod woda ;)
      • ultima-thule Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 28.06.07, 14:28
        a ja nie pamietam... plywam odkad pamietam, wiec podejrzewam ze nauczylam sie
        jako dziecko podczas zabawy w wodzie.
        • kotapsota Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 31.07.07, 09:59
          Ja zaczęłam się uczyć pływać od zera w wieku 40 lat:)-kurs pływania dla
          dorosłych dwa razy w tygodniu po 45 minut [2 lata temu]. Najszybciej nauczyłam
          sie kraulem, potem na plecach i żabką. Obecnie chodzę na doskonalenie pływania
          i pod okiem instruktorki pływam, ćwiczymy już do delfinka:). Nie wyobrażam
          sobie tygodnia bez basenu [na wakacjach baseny zamknięte, niestety, w mojej
          miejscowości].
          Pozdrawiam
          PS Kiedyś myślałam,że tylko małe dzieci mogą się nauczyć pływać, teraz już
          wiem, że to bzdura. Tylko trzeba być wytrwałym:)i mieć dobrego instruktora.
          • Gość: Ewa Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) IP: *.ptedom.pl 31.07.07, 13:14
            A możesz powiedzić gdzie się uczyłaś, jeśli to W-wa? mam ten sam problem, 4-
            -stki co prawda jeszcze nie mam, ale po 30-stce.
    • camel_3d w wodzie:) 01.08.07, 09:51
      oj akurat mieszkalem w meiscie z rzeka i jeziorem i jakos wiekszosc lata tam
      spedzalismy, najpierw rodzinnie..potem z kolegami itp... Ale plywac, tak
      normalnie to nauczylem sie na basenie na kolonii..mielismy instruktora.,
    • cledomro Re: jak nauczyliscie sie plywac? :) 02.08.07, 13:57
      w wieku 25 lat zapisałam się na kurs nauki pływania, gdzie na szczęście nie
      byłam najstarsza;). instruktor był fantastyczny i dzielnie walczył z moją fobią
      wywołaną podtopieniem w dzieciństwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka