Dodaj do ulubionych

cwiczenia: na czym?

IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 06.10.03, 14:39
witam,

jestem tu nowa, choc podczytuje forum od krotkiego czasu.
nie chce kopenhaskiej ;)
chce za to pocwiczyc w domu - zalezy mi na popracowaniu nad biodrami i nogami.
jaki sprzet radzicie? najbardziej podoba mi sie wizja rowerka stacjonarnego,
ale moze bieznia, steper albo jeszcze cos innego bedzie bardziej przydatne?

z gory dziekuje

mandra
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: cwiczenia: na czym? IP: 217.17.46.* 06.10.03, 15:14
      Zastanów się. I odpowiedz sobie na pytania:
      1. Czy mam tyle samozaparcia że będą ćwiczyć sama w domu?
      2. Czy stać mnie na to żeby inwestować w drogi sprzęt?
      Może lepiej chodzić na jakieś zajęcia fitness - to tyle jeśli chodzi o aeroby.
      Jak chcesz popracować nad mięśniami to callanetics będzie dobry albo dwa hantle.
      • Gość: mandra Re: cwiczenia: na czym? IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 06.10.03, 15:35

no wlasnie moge sobie wyobrazic, ze cwicze w domu na rowerku. bo w ogole lubie
        rower.
        a sprzet - dlaczego od razu drogi? rowerki widzialam juz od 200 zlotych. nie
        chce sprzetu wyczynowego.
        nie chce tez fitnessu, nie lubie pocenia sie w grupie, chcialam pilates, ale
        albo mam daleko, albo w wiekszosci grup nie ma miejsc, za pozno sie obudzilam :(
        mam w planach takze joge, ale wiem (juz kiedys cwiczylam), ze to mi nog nie
        wyszczupli, a o to mi glownie chodzi.

czy tera doradzisz sprzet? :)

pozdrawiam
        mandra
    • jogger Re: cwiczenia: na czym? 06.10.03, 19:34
      Tu masz opcję bardziej kompleksową:
      www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=109475
      i plan A:
      www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=110102
      • Gość: Ania Re: cwiczenia: na czym? IP: 217.8.186.* 07.10.03, 08:26
        Te linki które podał Jogger są super, sama ćwiczę ACT i jestem zadowolona. Tam
        jest zestaw dla domatorów, tylko hantle chyba. Ale to są ćwiczenia na rzeżbę -
        powiedzmy zamiennik Pilatesa. Jakieś ćwiczenia aerobowe też są potrzebne, nie
        lubię biegania więc nie polecam, ale może tobie będzie się podobać? Rowerek
        stacjonarny jest dla mnie malo efektywny, a stepper bardzo mnie męczy. Orbicoś
        tam jeszcze jest-ciągle zapominam jak to się nazywa :-).I eronometr wioślarski.
        Ale np. Maga19 z niedawnego postu zdradziła że jej aeroby to taniec, po prostu
        włacza muzykę i tańczy.Byle pamiętać o odpowiednim tętnie (220-wiek)*65%.
        Jeśli koniecznie chcesz kupić sobie maszynę, masz gdzie ją trzymać i wiesz że
        będziesz używać - idź do dowolnego fitnessclubu i wypróbuj która ci najbardziej
        pasuje.
        • Gość: mandra dzieki (bylo:Re: cwiczenia: na czym?) IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 07.10.03, 10:02

widze, ze trzeba sie najpierw przygotowac teoretycznie ;)
          dzieki jogerowi za linki i dzieki Ani za wzor na modelowe tetno (wlasnie
          chcialam o to spytac, po nabyciu minimum wiedzy, ze to tetno jest wazne).
          teraz sie doszkole w aerobach, rowerek prawie wybiliscie mi z glowy...

mandra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka