catalinass
21.02.11, 18:02
Dzień dobry,
Staram się o dotację z Urzędu Pracy na założenie działalności. Mimo, że złożyłam wszystkie dokumenty, które były wymagane przez mój Pup przy składaniu wniosku, ciągle jestem proszona o donoszenie różnych zaświadczeń.
Ostatnio poproszono mnie o dostarczenie decyzji z wydziału architektury UG o zmianie sposobu użytkowania pomieszczenia przeznaczonego do prowadzenia działalności.
Biorąc pod uwagę fakt, że zamierzam prowadzić działalność w swoim prywatnym mieszkaniu (działalność tłumaczeniowa, która nie wymaga adaptacji lokalu, bo bede tylko ja, buirko i komputer, nie zamierzam przyjmowac petentów ani zatrudniac na razie nikogo), zastanawiam się, czy jest zasadne, żebym się ubiegała o zmianę użytkowania lokalu.
Z tego, co się orientuję, przy zakładaniu firmy bez dotacji nie trzeba zmieniać sposobu użytkowania lokalu, jesli firmę prowadzi sie we własnym domu.
Bede wdzieczna za wszelkie informacje, bo powoli zaczynam sie zastanawiac, czy nie zrezygnowac z ubiegania sie o ta dotacje, bo to chyba potrwa jeszcze ze 12 miesiecy:(