demoneos 04.02.08, 12:11 Czy po dostaniu dotacji z 6.2 PO KL lub PUP na rozpoczęcie działalności gospodarczej, mogę ubiegać się o dotację z RPO? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksawon Re: czy jedna dotacja wyklucza drugą? 08.02.08, 19:15 Możesz, chyba że zapisy RPO mówią, że nie możesz. Nie możesz przekroczyć poziomu wsparcia przypadającego na dany środek trwały określonego w mapie pomocy publicznej. Dotowane inwestycje nie mogą być rozpoczęte. Innymi słowy - nie otrzymasz dwóch dotacji na to samo.* *A jakbyś jednak otrzymał, a kontrolerzy sie połapią to zwrócisz dotację plus odsetki. Odpowiedz Link
mariopk Re: czy jedna dotacja wyklucza drugą? 11.02.08, 09:11 Oczywiście że tak:) Jednakże należy pamiętać by nie dochodziło do podwójnego finansowanie, tzn. te same koszty nie mogą być finansowane z dwóch programów. Należy również pamiętać o progu pomocy de minimis, który teraz chyba 200 000 EURO wynosi. Odpowiedz Link
ksawon Re: czy jedna dotacja wyklucza drugą? 11.02.08, 19:59 "Dotacja z RPO" to jak zakładam dotacja otrzymana w ramach działania nakierowanego na wspieranie przedsiębiorców. Stanowi ona pomoc publiczną i nie zalicza się do pomocy de minimis. Nie wiem jak to jest z dotacjami z PO KL 6.2 Odpowiedz Link
interpol007 bzdury 23.02.08, 21:58 Po otrzymaniu dotacji z EFS bedziesz mogl dostac z RPO po uplywie 2 lat - tak mowi Linia demarkacyjna: W celu uniknięcia podwójnego finansowania wsparcie inwestycyjne w ramach EFRROW (PROW) i EFRR (RPO) nie będzie mogło być udzielone przed upływem ustalonego okresu karencji (2 lata) podmiotom, które rozpoczęły działalność gospodarczą uzyskując wsparcie EFS. A najlepiej zadzwon do swojego urzedu marszalkowskiego i zapytaj. Odpowiedz Link
interpol007 link :) 24.02.08, 20:12 str.38 Linii Demarkacyjnej: www.mrr.gov.pl/NR/rdonlyres/1EF32173-D277-4B56-ADB3-A1BB28EA2E16/42762/Linia_demarkacyjna_18012008.pdf Odpowiedz Link
ryan80 dotacja PUP 21.05.08, 22:06 Słuchajcie mam pytanie jesli biore dotacje na rozpoczecie dziłąlnosci przedstawiam projekt tak sie składam ze wniosek jest złozony ale tak sobie mysle ze oprócz tej jednej formy chce prowadzic inna w ramach tej samej dzialalnosci ale nie wspominam o tym w projekcie, jak to jest musze prze 12 miesiecy robic tylko to co napisane w projekcie???to byłoby bezsensowne takie ograniczanie sie, czy ktos cos wie na ten tamat?? Odpowiedz Link