ballest 27.12.05, 23:54 Cos mi sie wydaje, ze to co to spiewajom, te nie wiedzom, czymu my wyjechali, a to jest wlasnie TRAGEDIA! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:08 No ja, jakby niy trzeba bouo to mozno nikt by niy wyjjechol Ale zycie roznie sie uklodol i czasym niy ma wyjścia Wtedy najlepszym rozwiązaniem jest wyjazd ... Odpowiedz Link
ballest Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:20 Evka, my wom tysz moze przez nas wyjazd zycie ulzyli. Nie kazdy se umiy dac upokorzyc, a jou najmynii a moj uojciec Evko wcale niy ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:38 to śpiywajom ci co niy som zmuszyni przez życie tak sie tułać po świecie :( Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:41 Jo sia niy tułam, jo żyja w Polsce i dobrze się mom. Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:46 blackok napisał: > Jo sia niy tułam, jo żyja w Polsce i dobrze się mom Jo tysz miyszkom w Polsce no i tysz jest dobrze Owszym mogłoby być lepi ale mogloby tysz byc i gorzi - wiync jest dobrze ;)) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:48 tysz tak uwożom, mogło być gorzi. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:51 ale niy zapiyrom sie,że jak mi źle bydzie,że niy wyjada za robotom Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:53 to tak jak jo, jo tysz myśla, kery w Polsce byndzie źle, jo tysz wyjada. Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:54 sloneczko1 napisała: > ale niy zapiyrom sie,że jak mi źle bydzie,że niy wyjada za robotom A jo wyjechałach za robotom, ale jyno na chwila i .... wróciołach ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:57 evka, ty jezdeśfajno dzioucha, jo tysz wrócioł, tu mom rodzine. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 00:57 o tym godom,myśla,że żodyn jusz nos niy zmusi do wyjazdu na stałe,ale kto to wiy co bydzie kiedyś? Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:02 tak, nikt tego niy wiy No ale na chwila to zawsze mogymy zajś jechac ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:04 no kery suoneczko niy ma pass, jak wyjedzie? Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:02 jo tysz, jo jusz niy wyjada stond. Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:10 blackok napisał: > jo tysz, jo jusz niy wyjada stond. A jo moze jak sie udoł to wyjada ... ale ... zaś wróca nazot ... ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:12 a wiysz, jo moze tysz wyjada, abo niy wyjada, mom tukej robota, chiba niy wyjada:) Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:15 ja, jo tysz mom sam robota, ale od czego som urlopy ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:20 uoch niy, urlopy????? w urlopy to ja jezd na urlopie, przeza ja robia i zarobia:) Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:26 no ja, ale właśnie o to chodzioło że można na urlop kajś wyjechać a potym wrócić nazot .... ;) Przeca niy zawsze trzeba wyjyzdzać za robotom ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:31 A jo myslou, że ty za robotom chcioł kajś wyjechoc a potym wrócić nazot, ale jo mom pass, wiync moga wyjwchac, moga niy wyjechac! Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:36 No ja, można przeca wyjachać i za robotom i na urlaub ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:38 kery na urlap to jo moga i polski pass wyjechoć, a do robota na niymiecki hihi:) Odpowiedz Link
evka78 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:48 No ja, co racja to racja ;) A tak w ogóle to jusz najwyzszy czas dlo mnie stond wyjachać bo troszka późno sie zrobioło a rano trzeba stować ... ;) Odpowiedz Link
blackok Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 01:52 A ja , stawac trzeba, ale moja robota to je moja robota i stawom kery chca stować:) Odpowiedz Link
builder Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 03:17 jou mys`la ballyst zy tiy ftedy sy niy zdawolys` sprawy sy faktu czamu musisz wyjechac`, a teros ino gupoty piszesz, by, the builder, ballest napisał: > Cos mi sie wydaje, ze to co to spiewajom, te nie wiedzom, czymu my wyjechali, > a to jest wlasnie TRAGEDIA! ------------- Odpowiedz Link
ramon6 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 07:44 Ta dyskusja. eli wtojs wyjedzie abo niy, je dlou tych co wyjechali we 60-tych abo 70-tych latach niydo zrozumiynia. We tamtych latach niy bouo zoudnyj alternatywy. Wiynkszojsc ludzi wyjyzdzalo jeszcze s politycznych powodow. Rodzice niychcieli, zeby dzieci po polsku zostauy wychowane i kultura ich rodzicow blank zapomnialy. My jako nastolatki zyli wtedy w dwuch odrybnych swiatych. W doma dowiadywali my sie jak to kiedys bouo zanim Polska nastala i jak to propaganda cygani, a we szkole i we TV nom goudali jake mordercy i gupie slonzouki nasi rodzice byli. Za pinozami abo robotom malo wto wtedy jeszcze wyjyzdzou, bo pinyndzy i robota to ludzie we Polsce mieli, choc niybouo co za te piniondze kupic. Ludzie robiyli na wyjazd zeby normalnie po lucku zyc i miec jakous przyszuojsc dlou dzieci, a ze niykere sie dorobiyli jakiegos standartu zycia to jest jusz cojsik inkszego. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 10:21 niy za bardzo sie z tobom zgodza;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 10:31 że w tamtych czasach niy było alternatywy--mogli zostać i sam walczyć o swoje prawa--jak widzisz niy wszyjscy wyjechali Odpowiedz Link
ramon6 Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 11:22 s tom walkom uo te sfoje prawa to bouo wtedy niy tak leko. Ludzie bez dugi czas mysleli, ze sie wszystko zmiyni i ze Slonsk juzajs niymiecki byndzie. W tyj wiarze ich tysz Adenauer i inksi czimali. Dopiero jak Brandt doszou do rzondu w ta opcja jusz zoudyn niy wierzou, i wtedy kupa ludzi postawioua antragi na wajazd. Niyje zach pewna, ale wydaje mi sie ze ludziom s miasta bouo latwij sie z tym co mieli pozegnac a nizeli tym co wtedy na wsi miyszkali i na gospodarstwach uod gyneracji zyli. Dlounous to boua wtedy uostatniou szansa na wyjasd, bo w nastympnych latach by nous wojsko czekauo i to by bouo po ptokach. Ale to bou jyno jedyn powod. Inksze powody bouy takie jak np.: dzieci na rodzicow napuszczac (ojcowie to mordercy bo byli w niymieckim wojsku), pszymusowe zwiedzanie obozu Auschwitz i upwdek cywilizacyjny na Slonskku po 45-tym. Jeszcze jedne; wtedy wyjyzdzajac do Niymiec niymialo sie zoudnych informacji uo tym co byndzie, bestosz boua to jazda w ciymne, a dlou mie to bou to wyjazd poza mi wtedy znane Universum - jedna wielkou przygoda. Odpowiedz Link
ballest Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 11:37 Ramon, nie mogam pedzeic, ze nom sie w Polsce zle powodziouo, glownym powodem naszego wyjazdu boua ale POLSKA, bo ona nie pozwolaua dzieci wychowywac w slonski abo niemiecki kulturze. Jou se np, bou, ze moj synek bydzie Polokiem a jou nie bydam miou na to wplywu, tak samo myslou moj ojciec o mnie i moich siostrach! Dzisiej jak przyjadymy na Slonsk, to jednak tam dzieci malo po Slonsku godajom i som w wiynkszosci spolonizowane. To co Niemcy za 800 lot nie dokonali, to Poloki zrobiom za 100 lot! Juz dzisiej jak moja mlodszou siostra zacznie szwandrac po slonsku, to ji nawet jej kolezanki uwaga zwrocajom, ze "tukej se tak juz nie godou" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 12:48 Ballest, niy "§fulej" - bo przeca sam durch z nami klachosz na tym forum:)) a jak tak je to o czyms to tysz swiadczy:)) Odpowiedz Link
ballest Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 13:06 Laband naprowadz mnie na droga, bo uech zboczou i nie wiym uo co ci se tera rozuazi! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 13:20 Ballest, mie sie zdo ize te co to spyiwajom to dobrze wiedzom czamu my wyjechali - oni sie ino same niy poradzom tego w oczy pedziec:) A pedziouch tak, bo mom wrazynie ize aby my powinni byc mondrzejsze - bo nauczone doswiadczyniami ze Slonska we Polsce i ze np Niymiec, wiymy ize ta piosynka idzie roztomaicie interpretowac ale tak naprowdy to kozdymu serce piko jak mysli o doma we Slonsku Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: JOU NIE WYJADAM STOND!!!! 28.12.05, 19:53 Europa je srogo na szczynscie:) Co bys padou keby my tak miyszkali we Hameryce do przikuadu :)) Odpowiedz Link
jaborygyn JOU STOOND NIY WYJADAM, JOU STOND ... !!! 28.12.05, 20:10 Je tyrz inkszo pjes'niczka: Jou stoond niy wyjadam, Jou stoond niy wyjadam ... (z Hameryki?) :-) Bo i po co? Kej sie mo tako ... haupa! www.biznet1.com/FSBO/FL/tedjec.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: JOU STOOND NIY WYJADAM, JOU STOND ... !!! 28.12.05, 20:12 takich szopkow u nos niy stowiajom, bo u nos wszysko musi byc ze cegowki a niy ze lajstwow:) No richtik musza pedziec ize fajno ale :)) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: JOU STOOND NIY WYJADAM, JOU STOND ... !!! 28.12.05, 21:37 jaborygyn napisał: > Je tyrz inkszo pjes'niczka: > > Jou stoond niy wyjadam, Jou stoond niy wyjadam ... (z Hameryki?) :-) > > Bo i po co? > > Kej sie mo tako ... haupa! > > www.biznet1.com/FSBO/FL/tedjec.html Tysz mi chaupa? Zaro ci pokorza jako chaupa stawio uod mojego szwagra kolega ze lat szkolnych schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_Bild%201866a.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: JOU STOOND NIY WYJADAM, JOU STOND ... !!! 28.12.05, 23:26 Fajnou ta chalupka, muszam prziznac ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: JOU STOOND NIY WYJADAM, JOU STOND ... !!! 28.12.05, 23:38 ballest napisał: > Fajnou ta chalupka, muszam prziznac ;) Jak tam juzajs´ kedy zakaruja na Galicjo to to knipsna, soom zech je ciekawy jak to wygloondo teroski fertik Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Hanys 29.12.05, 00:39 Niydaleko Gorlic. Jaki tam fotomoontarz, prawdziwo chaupa! Odpowiedz Link