Dodaj do ulubionych

Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów

24.11.06, 18:27
"Halemba" - kopalnia wdów

W Rudzie Śląskiej o "Halembie" mówi się "kopalnia wdów". Kiedy kogoś zabije na
dole, żona dostaje raz w roku paczkę dla dziecka, talon, zaproszenia na
Barbórkę i kwit na węgiel - pisze "Rzeczpospolita".

Wdowa po górniku: 28-letnia drobna blondynka. Anna Kapecka z Rudy Śląskiej
pięć lat temu straciła męża na "Halembie". W czwartek ogląda wiadomości z
kopalni. Na pasku w dole ekranu informacje o pomocy, którą dostaną wdowy po
zabitych. Anna uśmiecha się smutno: - Obiecanki.

Anna żyje z córką i rodzicami (oboje na rencie) na 39 metrach w familoku. Żeby
sobie nie włazili na głowy, jedyny pokój trzeba było przedzielić ścianką.
Toaleta wspólna na korytarzu. Anna dobrze wie, na co mogą liczyć kobiety
"kopalni wdów": 1300 zł renty z ZUS.

Po tragedii namawiano ją, żeby podpisała protokół, w którym napisano, że
śmierć nastąpiła z winy męża. Nie podpisała. Poprosiła o ksero dla prawnika.
Wtedy do protokołu dopisali dwa punkty, z których wynikało, że Mariusz zginął
z winy kopalni.

Dwa dni po tragedii do familoka wpadł dyrektor do spraw pracowniczych z
Halemby. Będzie dla nich mieszkanie zakładowe, niech się Anna nic nie martwi.
Ale kiedy poszła po mieszkanie, dyrektor spojrzał na nią, jakby się z sufitu
urwała. Mieszkanie? Trzeba poczekać. Będzie do wzięcia, jak umrze starsza
pani, która właśnie je zajmuje - pisze "Rzeczpospolita".
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 19:17
      Tak to bywa, bele sie obiecou, a potym to cie majom w rz.ci!
      Tak tysz bouo z wejsciem Polski do UE, bele wlezli a tera maja wszystkich w
      d.pie!
      • rita100 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 19:25
        Okropnie mi się podobała wypowiedź o pomocy materialnej wdowom i ich dzieci.
        Tym razem ta pomoc ma być dostateczna i bardzo szybka. Ma być uruchomiona
        szybka ścieżka pomocy , czyli bez żadnych papierowych dokumentów i urzedniczych
        wymóg. Teraz trzymajmy kciuki , by jak najszybciej ta pomoc nadchodziła.
        I to nie jednorazowa, to ważne. Dzieci mają mieć otwartą drogę do uczenia się i
        studiowania.

Teraz tylko nalezy patrzeć , czy wywiążą się z obietnic.
        • olandi1 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 19:57
          Rita, jak to bydzie tak, jak w tym artykule, to wontpia
        • dede99 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:00
          Oj Rita,podziwaiam Cie za Twoj optymizm.
          Wywiaza sie,tak jak zawsze;(((
          • olandi1 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:03
            Kolejne rzondy już ponad 60 lot cyganiom poloków
        • annak12 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:10
          Nie słyszałam tej wypowiedzi o pomocy materialnej,ale pamiętam w jaki sposób
          rozchodziły się dary dla powodzian.Wielu wzbogaca się na cudzym nieszczęściu:(
          • olandi1 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:42
            Ania, to jest z dzisiejszej prasy
            • annak12 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:55
              olandi1 napisał:

> Ania, to jest z dzisiejszej prasy

Szczerze,nie czytam już .Za głośno,za dużo szumu, zwykle wiele słów a czynów mało.
              Widziałam urywek w telewizji,rodziny mieli wyznaczone godziny na
              zidentyfikowanie zwłok,i co?Odsyłano z powrotem ,bo... tam coś !:(
        • hanys_hans Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 20:41
          rita100 napisała:

> Okropnie mi się podobała wypowiedź o pomocy materialnej wdowom i ich dzieci.
          > Tym razem ta pomoc ma być dostateczna i bardzo szybka. Ma być uruchomiona
          > szybka ścieżka pomocy , czyli bez żadnych papierowych dokumentów i urzedniczych
          >
          > wymóg. Teraz trzymajmy kciuki , by jak najszybciej ta pomoc nadchodziła.
          > I to nie jednorazowa, to ważne. Dzieci mają mieć otwartą drogę do uczenia się i
          >
          > studiowania.
          >
          > Teraz tylko nalezy patrzeć , czy wywiążą się z obietnic.

Jak to ich niyma ganba tak obiecywac´ to co normalnie sie tym ludzioom nolerzy
          prawnie!
          • sloneczko1 Re: - Halemba kopalnia wdów 24.11.06, 21:27
            obiecanki cacanki a gupiymu radość
            • rita100 Re: - Halemba kopalnia wdów 25.11.06, 22:30
              media.putfile.com/W-cieniu-czarnych-skrzydel
              To tak na zakończenie żaloby narodowej - piekna pieśń.
    • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 18:18
      Po halymbski tragedyji
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=52905310
      Potrza i kondolyncyji.
      • dede99 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 18:46
        Napisz nom potym Bronku,kto na tym koncercie wystompiol.
      • rita100 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 18:47
        Ano , wszystko ucichnie
        i zycie toczyć się bedzie dalej
        • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 20:12
          Moszt recht Rita. Jako i w życiu take wontki internauty pewno bydom łomijać z
          daleka.
          • hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 20:27
            broneknotgeld napisał:

> Moszt recht Rita. Jako i w życiu take wontki internauty pewno bydom łomijać z
            > daleka.

Czymu mys´lisz ze bydoom omijac´?
            • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 20:45
              Z doświadczynio.
              Dyć i "pora jaskołek wiosny niy zrobi".
              • hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 21:21
                broneknotgeld napisał:

> Z doświadczynio.
                > Dyć i "pora jaskołek wiosny niy zrobi".

Z mojego doświadczynio wiym ze wina to zowdy goornikowi wcisnoom do bootoow!
                Mie tysz pora razy ukarali za wypadek, niypoomooguy zodne odwouania! Odpisali mi
                ze Goornik z takimi kwalifikacjami i stazym pracy powiniyn pszewidziec co sie
                moge stac´i fertik!

A z toom opiekoom medycznoom w goornictwie tysz nabrouech doświadczynio!
                Pszi jednym wypadku miouech zmiarzdrzoono stopa. Zawiyzli mie do Szpitala
                Górniczego w Jastrzymbiu tam mi to pszeswiytlyli zawinyli i zawiyz´li do doom.
                Na drugi dziyn´ moja sie dowiedziaua ze stopa je do amputowania, mie tego niy
                padali. Jak bych niy miou znajoomos´ci we szpitalu w Raciborzu w kerym robiyua
                moja siostra to bych miou stopie. A tak lotoom do dzisio!
                • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 26.11.06, 23:42
                  Co to jednak mo do ofiar tragedyji i jejich familijow?
                  • hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 06:40
                    broneknotgeld napisał:

> Co to jednak mo do ofiar tragedyji i jejich familijow?

Tela samo co w tymacie! "Obiecanki cacanki"

Gynau jak w ty s´piywce "jak se s´loonzok soom niy do rady to mu zodyn niy poomoge"
                    • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 16:35
                      No ja, dyć ta "urzyndowo zniyczulica" jest yno pochodnom ty naszy.
                      Dowod na to idzie znojść i na tym forum.
                      Ot chociożby skiż tego, żeście se tukej wiela na tyn tymat rozpisali. Czasym mi
                      sie ze tego chciało śmioć, dyć czyńści płakać - myńsza ło to.
                      Dlo mie to sprawy zawodowe, kere prawie na forach łomijom.
                      Mom take pytanie.
                      Wiela ze tych, kierzy tukej se na tyn tymat wypowiadali, szkryfło (do tego
                      momyntu) choć jedne zdanie na jednym ze rudzkich for?
                      Mogbyś mi na to łodpedzieć?
                      • hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 18:08
                        broneknotgeld napisał:

> No ja, dyć ta "urzyndowo zniyczulica" jest yno pochodnom ty naszy.
                        > Dowod na to idzie znojść i na tym forum.
                        > Ot chociożby skiż tego, żeście se tukej wiela na tyn tymat rozpisali. Czasym mi
                        >
                        > sie ze tego chciało śmioć, dyć czyńści płakać - myńsza ło to.
                        > Dlo mie to sprawy zawodowe, kere prawie na forach łomijom.

Mono w ratownictwie mocie tam jakes´ tajymnice zawodowe to cza uszanowac´ale BHP
                        niypowinno byc´ dlo zodnego tajymnicoom i powinno sie o tym guos´no godac´ coby
                        ilos´c´ takich tragedji zmniyjszyc´ do minimum.

> Mom take pytanie.
                        > Wiela ze tych, kierzy tukej se na tyn tymat wypowiadali, szkryfło (do tego
                        > momyntu) choć jedne zdanie na jednym ze rudzkich for?
                        > Mogbyś mi na to łodpedzieć?

ballest i olandi1
                        • broneknotgeld Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 18:43
                          No, jo bych jeszcze dołożoł Rita - dyć to wszysko.
                          Mie sie jednak zdo, że jak sie już ktoś ło ty tragedyji wypowiado we wiynkszy
                          ilości postow, to czymś naturalnym dlo wiynkszośći może być zoglondniyńcie na
                          rudzke forum, choćby ze symbolicznym postym.
                          No dyć we tym mojim koncypowaniu tu właśnie jest feler - niystety, ciyngym se
                          na tym chytom.
                          Co sie tyczy "tajymnic ratowniczych", to nikaj żech tu czegoś takego niy
                          szkryfnoł.
                          Skond żeś to wzioł?
                          • hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 19:17
                            broneknotgeld napisał:

.
                            > Co sie tyczy "tajymnic ratowniczych", to nikaj żech tu czegoś takego niy
                            > szkryfnoł.
                            > Skond żeś to wzioł?

Tak zech se pomys´lou ze na take relacje z akci ratowniczych na forum cza miec´
                            na zicher zezwolynie!
                            • ballest Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 19:29
                              wiadomosci.onet.pl/1374692,2677,kioskart.html
                            • rita100 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 19:34
                              Nie jest tak łatwo pisać o pracy - można by szybko z niej być wyrzuconym.
                              Ale rodziny ofiar choć dalsze ,powinny poinformować czy przyrzeczona pomoc
                              dociera w czasie i czy nie mają klopotów. Tak glośno o tej pomocy mówili, ze
                              warto wiedzieć czy rząd wywiązał się z niej czy tylko suche gadanie.

A tymczasem włąsciciel jakiejś firmy prosi o ochronę, bo rodziny mu grożą.
                • rita100 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 19:39
                  hanys_hans napisał:

> Pszi jednym wypadku miouech zmiarzdrzoono stopa.

A czy to było przy rabowaniu na grubie ?

Miałes szczęscie

• hanys_hans Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 20:15
                    rita100 napisała:

> hanys_hans napisał:
                    >
                    > > Pszi jednym wypadku miouech zmiarzdrzoono stopa.
                    >
                    > A czy to było przy rabowaniu na grubie ?
                    >
                    > Miałes szczęscie

szczęscie w niyszczynciu

Nojwiyncy wypadkoow na grubie je akurat pod zabudowanym tam kaj goornik czuje
                    sie bespiecznie. W robotach pszodkowych abo przi rabowaniu(wybudowie) kaj
                    wystympuje bespos´rednie niybespieczynstwo to taki goornik mo zowdy jak to sie
                    godo oczy nawet w dupie (Mieć oczy w dupie - widzieć wszystko co się dzieje
                    dookoła i z tyłu)
                    • rita100 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 22:39
                      To tak jak za kierownica, oczy też trza mnieć w tyle. To jak sobie nogę
                      zmiażdzyłeś ? Dopiero poznałam funkcję rabowania (nazwa też zbójecka)
                      Ale nawet takie rabowanie musieli robić fachowcy, nawet drewno wybierać do
                      tego , bo tylko oni się na tym znali , żaden leśnik.
                      • rita100 Re: Obiecanki cacanki - Halemba kopalnia wdów 27.11.06, 22:46
                        www.angora.com.pl/angora_cover.xhtml
                        Już w piatek wiedziano , że jest tam metan i spodziewano się wybuchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka