18.02.05, 16:31
Wenus
była piękna jak kamień
alabaster
z zielonymi żyłkami
tętniącymi uśpioną krwią

pół setki bogów
na obłoku
klaskało w ręce
gdy szła
chwiejąc się w biodrach

i nawet nie głowa
nie
i nie usta
nabrzmiały południa owoc
piersi - właśnie
piersi miała takie
że tylko stać
i wyć z zachwytu do chmur

były jak bratnie księżyce
odkradzione niebu Saturna
owalne - uniesione w górę
a Hefajstos który w kuźni koniom kopyta kuł
skarżył się że go zdradza
dureń
(Halina Poświatowska)
Obserwuj wątek
    • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 16:50
      Ha, ha... piątek po południu i proszę co chodzi po głowie...;DDD
      • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 16:53
        Zapewniam Cię,ze u mnie chodzenie nie ma
        nic wspólnego z piątkiem.......DDDDDDD
        A wiersz jest piękny i warto go
        przeczytac.......DDDDDDDDDDD
        • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 16:58
          Warto, mnie też się spodobał:)))
          Tak sobie zażartowałam i już;)))
          • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:01
            Twój humor moze jedynie cieszyć.......
            i niech Cię nie opuszcza........DDDDD
            • beatka5 Re: Wenus 18.02.05, 17:03
              Piekny wiersz ale powiało nostalgią
              • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:05
                Zaduma nad pięknem nie jest niczym
                nadzwyczajnym.......;DDDDDD
                Pozdrawiam.........
            • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 17:06
              aż do śmierci... amen:DDD

• caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:08
                I jeden dzien dłużej.......DDDDDD
                • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 17:15
                  Tylko jeden? To na tym lepszym ze światów mam chodzić smętna, z miną ponurą???
                  Anioły pouciekają;)))
                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:17
                    W takim wypadku podejmuję postępowanie
                    układowe...nie bedę uciązliwym negocjatorem......DDDDD
                    • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 17:18
                      Caruzzo jest uległy?;)))
                      • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:21
                        A nie mozna tego nazwać np. grzecznością.....DDDDD
                        • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 17:23
                          Ok:))

Teraz ja jestem uległa, grzeczna (niepotrzebne skreślić);)))
                          • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:26
                            Mozna dopisać: wspaniałomyślna,wielkiego
                            serca,posłuszna itd....im wiekszy wybór tym
                            ciekawiej.........DDD
                            • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 17:28
                              Oczywiście to wszystko jest o mnie...;))))
                              I jeszcze więcej!;)))
                              • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 17:34
                                Wielka,wspaniała..klejnot cnót wszelakich
                                ...itd,itp.....i doszlibysmy chyba do
                                chwilowo zapomnanego Skarbu......DDDDDDD
                                • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:00
                                  Skarb nie może być zapomniany!;))
                                  Ale klejnotem cnót wszelakich to ja z pewnoscią nie jestem, oj nie!;)))
                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:02
                                    Przecież małe korekty mozna zrobic..DDDDDD
                                    • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:04
                                      No nieeee, korekty? Myślałam, że lubisz mnie taką jaką jestem...;)))
                                      • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:12
                                        meg25 napisała:

> No nieeee, korekty? Myślałam, że lubisz mnie taką jaką jestem...;)))
                                        -------------
                                        Oki,nic nie zmieniamy...pozostan
                                        oryginalna i niepowtarzalna.....DDDDDDDDDD
                                        • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:24
                                          Już lepiej:)))

Przeczytałam kiedyś, że kobiety najbardziej lubią w mężczyznach to co mogą w
                                          nich zmienić;)) Widać jestem mało kobieca bo nie lubię niczego w nikim
                                          zmieniać. Zmieniać można tylko siebie:)))
                                          • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:27
                                            Nie, zmienic mozna wszystko i wszystkich,
                                            ale to nie czas i miejsce na takie eksperymenty,
                                            więc lepiej pozostać przy status quo...;))))))
                                            • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:29
                                              Nie Caruzzo, zmieniać można wszystko, ale nie wszystkich:)))
                                              Nie mamy prawa, aby zmieniać innych:)
                                              • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:31
                                                Pozwól,ze pozostaniemy przy zdaniach
                                                odrębnych....))))))
                                                Dzisiaj dzien prawie swiateczny,po co wdawać sie
                                                w szczegóły i zawiłosci życia.....))))))0
                                                • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:35
                                                  A więc lekka konwersacja? W porządku:))
                                                  Jaką piękną noc mamy dzisiaj...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:38
                                                    Ze noc to potwierdzę,ale czy piekna?.....
                                                    sprawdziłem....zimowa...dobra do
                                                    marzeń.....DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:40
                                                    Do marzeń to kazda pora jest dobra:DDD
                                                    A zimowa noc to bardziej do ich realizacji;))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:41
                                                    Trochę zimno......ale trudno zgadzam się
                                                    z Twoim zdaniem......DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:46
                                                    We dwoje cieplej:)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:47
                                                    Pojdę dalej i powiem -wręcz Islandia...;DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 22:55
                                                    Aż rozpięłam bluzę;))))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:58
                                                    Ciepło,ciepło......ale moze sie
                                                    narobic.....strach sie bac.....DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:06
                                                    No dobrze juz zapięta z powrotem;)))

Ale, ale Caruzzo, nie wyglądasz na strachliwego:DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:10
                                                    Zycie zdązyło mnie przygotowac do
                                                    sytuacji stresowych i estremalnych.....DDDDDDDd
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:14
                                                    Ale może nie do końca?;))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:16
                                                    Nie odpowiem ci na to pytanie.....
                                                    to mozna sprawdzic jedynie w warunkach bojowych...DDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:21
                                                    To zakładamy panterki i chełmy, saperki w dłoń i... do boju!:DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:25
                                                    Po co to całe rusztowanie i rynsztunek....
                                                    nie wystarczy walka wręcz....DDDdddddd
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:27
                                                    W walce wręcz mogłabym przegrać, wszak jestem tylko słabą kobietką;))))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:29
                                                    Kobieta pozornie przegrywa.....
                                                    ale aby z pozorami było w porzadku...
                                                    ktos musi przegrać.......DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:31
                                                    Aby wygrać mógł ktoś:))
                                                    Ale przecież mogą wygrać oboje;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:33
                                                    A nie lepiej przyjać opcję końcową-
                                                    -bohaterowie są zmęczeni....DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:36
                                                    ... i odpoczywają w swoich ramionach...;)))
                                                    A oręż w nieładzie dookoła...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:38
                                                    A w końcu ....niech się wróg uczy dobrych
                                                    rzeczy.......;DDDDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:39
                                                    Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogiem poradzę sobie sam????;DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:41
                                                    Boże chroń Króla raczej....jak wojowie
                                                    w obięciach leżą........DDDDDDDDD
                                                    ale......co ma wisieć nie utonie......
                                                    nie nasz kłopot.....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:45
                                                    A pewnie! Królu, radź sobie sam!;DDD

Całkiem miłe te wrogie ramiona;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:48
                                                    Nie ja wymyśliłem tę maksymę....ze
                                                    najlepszy wróg to znajomy.....
                                                    zawsze względy i delikatność
                                                    w obchodzeniu się wieksze.......DDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:49
                                                    Od dziś zadaję się tylko w wrogami! No... może z jednym...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:51
                                                    Lepszy jeden porządny wróg jak wataha
                                                    farbowanych przyjaciół........DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 18.02.05, 23:56
                                                    Od dziś mów mi Wrogu:DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:58
                                                    Oczywiscie z dodatkiem: Miły,Drogi,
                                                    Najbliższy........itp........DDDDDDDDDDd
                                                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 23:59
                                                    W wogole to masz szczęscie Wrogu ,
                                                    ze jesteś Skarbem......DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 00:01
                                                    Bez tego ani rusz Mój Miły Wrogu...:DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 00:03
                                                    Zgadzam się Drogi Skarbie......DDDDd
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 00:07
                                                    Mów do mnie jeszcze...:)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 00:10
                                                    Oj z Waćpanny to taki raptus widzę.....DDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 00:11
                                                    A gdzieżby... spokojna ze mnie białogłowa...;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 00:16
                                                    pozornie....rzeka skuta lodem tez wyglada
                                                    na nieruchomą..........DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 11:00
                                                    No ale ja z lodem nie mam nic wspólnego;)))
                                                    Poza tym, że uwielbiam, szczególnie waniliowe!:DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 11:09
                                                    Mialem ma myśli wierną rzekę......DDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 11:21
                                                    Czy wierną tak, jak pozornie spokojna jest, skuta lodem?;))))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 11:28
                                                    Generalnie chodziło mi o stwierdzenie,
                                                    ze pozory nieraz mylą....ale wyłozenie
                                                    tematu poszło trochę okrezną drogą a raczej
                                                    rzeką.........DDDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 11:35
                                                    Ja też o tym samym i... przyznaję Ci rację w całej rozciągliwości tego
                                                    tematu;DDDD

A pływać lubisz?:))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 11:38
                                                    Dzieki Pani za wyrozumiałośc (proponuję
                                                    @ sprawdzic).....DDDDDDD
                                                    A pływać owszem lubię ,ale nie mogę..........;((((
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 15:30
                                                    Sprawdziłam i... prawie zapach poczułam:)))
                                                    Jest piękna i tylko dla mnie;)))
                                                    Dziękuję...

Powiesz mi dlaczego nie możesz?
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 16:20
                                                    To jestem dummny,ze coś mi sie udało......DDDDD
                                                    a w sprawie drugiej.....moze przy okazji.....;))
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 16:31
                                                    Oczywiście:))

To na czym żeśmy skończyli?;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 16:43
                                                    Skonczylismy na wiernej rzece skutej lodem....DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 16:54
                                                    O, to w takiej i tak poplywać się nie da;DDD
                                                    Chybam że w przeręblu;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 16:55
                                                    Kluby Morsów istnieja, nie ma zadnego
                                                    problemu.......ale przypomniałem
                                                    przerwany temat, do kapieli nie namawiam.....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 17:16
                                                    No tak... zresztą ja napewno morsem nie jestem!:DDD
                                                    Udało nam się ustalić, że rzeczy i ludzie nie zawsze są tym na co i na kogo
                                                    wyglądają...:)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 17:31
                                                    Tak.......rzeczywistosc nieraz bywa
                                                    pokrętna.....ale to nieraz dodaje zyciu
                                                    uroku...a morsem się nie przejmuj.tytuł
                                                    Wenus Ci nie wystarcza?......DDDD
                                                    popatrz na @....DDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 17:43
                                                    Nie trzeba być zachłannym... więc... wystarcza, szczególnie, że to Ty mi go
                                                    nadałeś;)) Nadałeś????;DDD

• caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 17:44
                                                    Moze bez fanfar.....ale został Ci
                                                    nadany.......DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 17:59
                                                    Czuję się jak nowonarodzona... Wenus z piany...;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 18:09
                                                    Tak...to brzmi obiecująco.....DDDDDD
                                                    wrócilismy do mitologii....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 18:13
                                                    Szkoda, że Wenus wychyliła się z morza, a nie z rzeki, bo moglibyśmy połączyć
                                                    dwa wątki;DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 18:21
                                                    Teorię mozna nagiąć do potrzeb......
                                                    jak tak pasuje,to będzie teraz obowiazywać
                                                    stwierdzenie,ze Wenus wychyliła się z rzeki...
                                                    niedaleko ujscia do morza.....coby teorię'
                                                    uprawdopodobnic......DDDDD
                                                    @ teraz.....Ty
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 18:27
                                                    z wiernej rzeki skutej lodem... zapomniałeś dodać!;))))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 18:31
                                                    Natura często płata figle ale i czyni
                                                    cuda...wyglada na to ze i
                                                    sopel lodu mozna ożywić....DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 18:50
                                                    Bo ciepłe słowo wiele może zdziałać, a gorące serce jeszcze więcej...;DDD

@...
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 18:53
                                                    A ideałem jest to połaczyć.........DDDDDdd
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 19:10
                                                    A teraz @......DDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 20:36
                                                    Czy zajrzałeś @?:))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 20:36
                                                    @ nie......DDDDDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 20:39
                                                    Wprowadzam erratę.......tak i zapomnialem...DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 20:48
                                                    Waść zapominalski jesteś!!!:DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 20:51
                                                    Nie przeczę...błądzenie jest przecie
                                                    ludzką rzeczą...ale nie jest tak źle
                                                    do domu jeszcze trafiam.....DDDDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 20:52
                                                    A jak sobie przypomniałem to wypada
                                                    podziękowac.....co niniejszym czynię.....DDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 20:55
                                                    niniejszym podziękowania przyjmuję:DDD

A do domu trafiasz tak jak Łazuka w nie lubię poniedziałku?;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 20:58
                                                    Koło mnie nie ma torów tramwajowych.....
                                                    musiałbym obmysleć inną opcję.....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 21:04
                                                    Można mieć psa przewodnika, albo... kota;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 21:06
                                                    Teraz zimą,to koniecznie kota w butach......
                                                    ale ja nieźle orientuje się wg gwiazd...DDDD
                                                    W razie zachmurzenia odchyłka czasowa mogłaby
                                                    wynieśc tylko kilka dni...to prawie szwajcarska
                                                    dokładnosc......DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 21:12
                                                    Ha, ha, wracasz a tu: Caruzzo już tu nie mieszka...;DDD
                                                    To już chyba lepszy ten kot, w butach oczywiście!;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 21:14
                                                    Tak by mogło byc...tabliczkę na drzwiach
                                                    zmienią.....i pozostaje tylko jakis erem..DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 21:18
                                                    Samotność służy zgłębianiu samego siebie... nie ma tego złego...;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 21:20
                                                    Dlatego jestem przyszlościowy.. przecież
                                                    myslę o jaskini.....DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 21:26
                                                    Tak i o tym, żeby mnie zjeść! Ładny eremita...;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 21:56
                                                    Poprawiłem decyzję na skonsumowanie......DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 22:44
                                                    zauważyłam;))))
                                                    dbasz o moje samopoczucie...;))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 22:46
                                                    Tak to mozna nazwać...)))))....chociaz
                                                    docelowo okreslenie miało mieć inną
                                                    lokalizację.........DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:10
                                                    jaką?;))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:16
                                                    Z uwagi na podchwytliwość pytania....
                                                    muszę je uchylic......DDDDDDD
                                                    Ale abyś nie wypadła na 'nasłabsze
                                                    ogniwo"....daję ci koło ratunkowe"
                                                    ...słyszalaś o okresleniu "nieskonusmowane".....DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:19
                                                    Nieskonusmowane? Nieee, nie słyszałam...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:23
                                                    Nie wierzę, musiałaś na takie
                                                    określenie trafic......;)))))))
                                                    Poł na poł czy telefon do przyjaciela....Ddddddddd
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:26
                                                    zapewniam Cię, że i Ty nie trafiłeś na t a k i e określenie:DDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:37
                                                    Trudno muszę przeprowadzić szkolenie....DDD
                                                    W terminologii kościelnej jest okreslenie
                                                    "małżenstwa nieskonsumowanego"......DDDDDDDDDD
                                                    a to np stanowi pewna podstawę do uniewaznienia
                                                    slubu koscielnego....DDDDDDD
                                                    dzsiaj jest promocja.......za darmo pracuje........
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:41
                                                    Dziękuję za wyjaśnienie:DDD

Chi, chi... ale zajrzyj pięć postów wstecz i przeczytaj u w a ż n i e...;DDDDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:44
                                                    Tak,zrobiłem błąd literowy....sorki...DDDDDD
                                                    Ale teraz juz rozumiesz dlaczego zamienilem
                                                    zjedzenie na konsumpcję....DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:49
                                                    Wiedziałam od początku...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:50
                                                    A nie mogłaś przyznać się od razu...DDDD
                                                    Tyle pracy w to włozyłem,coby problem
                                                    wysłuskac.......DDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 19.02.05, 23:53
                                                    Ale mnie to bawiło;)))
                                                    Nie gniewasz się...?;)
                                                  • caruzzo Re: Wenus 19.02.05, 23:54
                                                    Tylko odległość cię ratuje.....
                                                    bo nie wiem cobym wybrał:
                                                    jedzenie czy konsumkcję......DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 00:11
                                                    Ja wiem co byś wybrał...;)))
                                                    Może szkoda, że jestem daleko:DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 00:16
                                                    Hmmm....ale wybor musiałby byc
                                                    zaakceptowany,.....DDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 00:24
                                                    tak jest! na piśmie...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 00:29
                                                    Jak się wiedzie,to się wiedzie...DDDDD
                                                    Bardzo miła odpowiedź......DDDDDDDD
                                                    Spokojnej nocy Ci zyczę....
                                                    Dobranoc..........
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 00:30
                                                    Dobranoc...
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 09:16
                                                    Witam i milego dani zyczę....
                                                    na saneczki panienieczki......szkoda czasu.....DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 10:09
                                                    To na tej wyspie i górka się znajdzie?;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 10:21
                                                    Wszystko co będzię niezbędne byc musi.....
                                                    zresztą po co Skarbowi żałować..DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 10:33
                                                    Skarbowi się to bardzo podobać!;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 10:44
                                                    To dobrze, ze starania zostały zauważone
                                                    i docenione.....licho nie spi.....albo to
                                                    mało kręci się roznej maści oszustów
                                                    i kuglarzy....na cześć niewieścią czyhających....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 10:59
                                                    Ale Ty Wrogu obronisz swój Skarb w razie czego...;)) W razie czego?;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 11:03
                                                    Myslę,ze tak.....jakieś fortele zastosujemy...
                                                    trochę oleum w glowie posiadam...i nie
                                                    jestem zakuty,wiec widzę dobrze dookoła.......DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 11:18
                                                    No to czuję się bezpieczna...:DDD
                                                    Chociaż jakbyś zakuty był, to za rycerza mógłbyś robić!;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 11:21
                                                    Cecha rycerskości jest cenna......
                                                    ale określenie - zakuty
                                                    łeb - mnie odstrasza.......DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 11:36
                                                    Och, w takim razie możesz założyć berecik... chi, chi...
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 11:46
                                                    Berecik ostatnio jest bardzo źle kojarzony
                                                    i odbierany....szczególnie moherowy....to
                                                    juz wolę pozostać przy zakuciu.......DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 12:00
                                                    Miałam na myśli taki z antenką... ale on też źle się kojarzy...;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 12:07
                                                    To taki jak Rosiewicz nosił......Wstawaj
                                                    Zenek snieg na dworze......ni,nie to tez nie
                                                    jest dobre wyjscie za pług sniezny robic.....DDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 12:24
                                                    Oj, widzę, że Mistrzowi trudno dogodzić!;)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 12:26
                                                    Nie jestem marudny.....tak sobie prowadze
                                                    rozważania teoretyczne......\z natury jestem
                                                    człowiek ugodowy i układny.....DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 12:44
                                                    W takim razie założę Ci pilotkę, trochę to do chełmu rycerskiego podobne, a nie
                                                    krępuje ruchów i źle się nie kojarzy... chyba!?;DDD
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 12:53
                                                    Awiacja.....czyli bujanie w przestworzach czy
                                                    obłokach nie jest złym zajęciem......chciaż
                                                    pilotki są takie smieszne.......DDDDDDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 13:08
                                                    E tam, śmieszne...
                                                    Bardzo Ci Wrogu do twarzy... chi, chi...;))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 13:12
                                                    Jesteś bardzo miła...cóz tam cygan
                                                    dla przyjaciół dał się powiesic...
                                                    niech tak zostanie...dołozymy jednak
                                                    gogle.....DDDDDDD
                                                    Coraz blizej do obiadku..chyba zasadnym będzie
                                                    zarządzić stosowną przerwę.......DDDDDDD
                                                    Zyczę Ci równiez smacznego i udanego popołudnia.....DDDDD
                                                  • meg25 Re: Wenus 20.02.05, 15:55
                                                    Gogle koniecznie!;DDD

Plany na popołudnie zmienione, nie na gorsze...;)))
                                                    I ja życzę udanego popołdnia!:)))
                                                  • caruzzo Re: Wenus 20.02.05, 16:13
                                                    Dzięki i powodzenia.....DDDDDD
    • malinka48 Re: Wenus 18.02.05, 22:02
      o kurcze z alabastru mam popielniczkę:)
      • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:13
        malinka48 napisała:

> o kurcze z alabastru mam popielniczkę:)
        ------------------
        To moze ona byc jedynie z przemytu..;)))))))
        • malinka48 Re: Wenus 18.02.05, 22:21
          lubie adrenalinę:)))
          • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:24
            Pewnie,ze to kręci.....DDDDDDDD
            • malinka48 Re: Wenus 18.02.05, 22:28
              jasne juz mam paluszek tam, gdie chciałbys byc czym innym wowwwwwwwww
              • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:32
                A to szybka jesteś....)))))))))))
                • malinka48 Re: Wenus 18.02.05, 22:33
                  nie moge długo czekać bo Wam zawsze opada za wcześnie:)))
                  • caruzzo Re: Wenus 18.02.05, 22:35
                    Proszę mnie ładowac do jednego worka
                    z jakimiś "Wam"..Upraszczasz zbytnio
                    sprawy....DDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka