Dodaj do ulubionych

Gra w kości.

04.04.05, 09:28
" A bogowie grają w kości i nie pytają wcale, czy chcesz przyłączyć
się do gry. Jest im obojętne, że właśnie porzuciłeś kogoś, dom, pracę,
karierę czy marzenia. Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia,
w którym każde pragnienie można osiągnąć wytężoną pracą i wytrwałością.
Bogowie nie przejmują się zbytnio naszymi planami na przyszłość,
ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości, i
przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać-
to tylko kwestia szczęścia."
Obserwuj wątek
    • quickly Re: Gra w kości. 04.04.05, 09:48
      I po co wprowadzasz ten melancholijny nastroj.

Po prostu napisz (calkiem lakoniczne) jedno zdanie:

"A na koniec (bez wzgledu na to co nam sie legnie w makowkach) dostaniemy
      lopata po ... i tak zakonczy sie nasza ziemska wedrowka."

Kiedys sp. Niemien, spiewal poezje sp. Norwida: "...i tak na koncu zrownaja nas
      groby...".
    • Gość: exman Re: Gra w kości. IP: *.teleton.pl 04.04.05, 10:31
      Taaak, caruzzo już nie potrafi krótko i bez zmiękczania. Jest jednak bardzo
      wyraźny w tym swoim stylu i zapewnił już sobie poczytne miejsce wśród
      uczestniczek forum. Ciekawe, jak w jego stylu wypadłby np. opis pracy dentysty.
      • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 10:36
        Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie.
        Ale chociaż sam mógłby wykopać swój grób,
        musi mieć kogoś,kto go pochowa".
      • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 10:38
        Gość portalu: exman napisał(a):

Ciekawe, jak w jego stylu wypadłby np. opis pracy dentysty.
        ----
        Prędzej pokusiłbym o opis dentystki.......moja jest piękna....;))))
        Szum wiertła zna każdy....;))))
        >
    • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 18:53
      I-wsze
      "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną!"

"Ja Jestem Drogą, Prawdą i Życiem"

"Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żył będzie (...) "
      • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 19:19
        To przesłanie do mnie piszesz?.......
        • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 19:25
          Echeee...
          :-)
          • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 19:26
            Oooooo.....odetchnąłem.....
            witaj........;))))
            • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 19:29
              Cześć!
              :-)
              • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 19:32
                heja....jak samopoczucie?.....))))))
                • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 19:39
                  Momentami do bani:-(

Innymi momentami ciepłe, radosne pogodne.
                  Zależy co robię, co czytam, czemu się przyglądam w danej chwili.
                  Generalnie czas dla nas wszystkich jest smuntny, nostalgiczny refleksyjny.

Ale ON sam powiedział: "Radujcie się, bo i Ja Jestem radosny"
                  • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 19:42
                    Tak,okres jest trudny...róznie go znoszę....
                    • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 19:45
                      Najgorsze jest to, że dopiero po utracie Kogoś bardzo bliskiego dociera do nas,
                      to KIM był dla nas naprawdę...
                      • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 19:49
                        Tak to prawda,zawsze utrata osoby bliskiej
                        pozostawia slad, mimo,ze nieraz jesteśmy
                        na to przygotowani.(((
                        • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 19:57
                          Tak sobie pomyślałam, że ON był dla nas takim współczesnym Jezusem, który
                          dokonywał cudów na miarę obecnych trudnych czasów...
                          • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 20:00
                            Tak dokonał wielkich rzeczy,i został
                            ogłoszony juz Wielkim....
                            • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 20:09
                              Cokolwiek by nie powiedzieć napisać, pomyśleć będzie to za mało, aby oddać
                              wyraz tego "niezwykłego w swej zwykłości " CZŁOWIEKA...
                              • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 20:10
                                Jest jak mówisz........
                                • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 20:41
                                  To był wspaniały nauczyciel, który każdy ze swych przeprowadzonych wykładów
                                  przetestował na własnym życiu, udowadniając nam, iż to co głosi jest możliwe
                                  do zrealizowania, i potwierdzał to własnym przykładem...

Pozostawił WIELKIE dziedzictwo.

Od nas samych zależy, czy będziemy potrafili, chcieli z niego skorzystać...

• caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:09
                                    Własnie,czy potrafimy i czy będzie ku
                                    temu chęć.....
                                    Ale na te pytania myslę,ze odpowiedzi tu i
                                    teraz nie udzielimy.......
                                    • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 21:10
                                      Zgadza się...
                                      • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:12
                                        Zobaczymy jakie secnariusze
                                        będzie pisać zycie.......
                                        • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 21:20
                                          Podobały mi się słowa wypowiedziane przez Lecha Wałęsę, które zabrzmiały
                                          niejako ostrzegawczo: " Odeszła nasza MATKA. Matka jednoczy całą rodzinę. Ale
                                          gdy odchodzi, umiera, rodzina zazwyczaj ... rozpada się..."

Jego słowa to dla nas przestroga...
                                          • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:24
                                            Wiele wypowiedzianych ostatnio słow przez różnych ludzi
                                            brzmi jak przestroga....ale tez nie mozna
                                            wszystkich brać dosłownie..a wg mnie raczej
                                            symbolicznie jako wskazujące kierunek......
                                            inaczej się w tym wszystkim pogubimy....
                                            • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 21:25
                                              Masz rację...
                                              • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:30
                                                Co nie zmienia faktu,ze padło duzo wielkich
                                                i wspaniałych słów...........
                                                Miałbym zyczenie, aby chociaż cześc z nich
                                                odniosła skutek jaki z sobą niosą.....ale
                                                niebawem zacznie się kampania wyborcza i
                                                wrócimy do normalnosci....zobaczysz jeszcze nie raz
                                                pomyślimy sobie,ze to chyba niemozliwe,ze jeszcze niedawno
                                                padały inne,wielkie słowa,ktorych teraz jesteśmy świadkami
                                                bo to dzieje się na naszych oczach.......
                                                • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 21:35
                                                  Kampania przedwyborcza,to mały pikuś w porównaniu z czekającymi na finał
                                                  rozwiązania aferowymi zagadkami...
                                                  • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:40
                                                    Jak wygląda złodziej,to kazdy wie.....
                                                    bez względu na stronę sceny politycznej.......
                                                    wg mnie bardziej więcej kontrowersji
                                                    wzbudzają niewiadome w jakim kierunku
                                                    podryfuje kraj........
                                                  • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 21:53
                                                    Kraj wpadnie w "serdeczne uściski" Platformy Obywatelskiej ...
                                                  • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 21:56
                                                    Ja powiedziałbym tak,ze nic nie mozna
                                                    wykluczyć....ale zeby wiedzieć trzeba
                                                    to przezyć.....a więc poczekajmy........
                                                  • Gość: ?? Re: Gra w kości. IP: *.udn.pl 04.04.05, 22:13
                                                    W sumie to racja...

Spokojnej nocy Ci życzę,
                                                    Dziękuję za pogawędkę

Dobranoc:-)
                                                  • caruzzo Re: Gra w kości. 04.04.05, 22:14
                                                    hej....dobranoc.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka