Dodaj do ulubionych

klubokawiarnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:17
dzien dobry wszytskim w poniedziałek!
poszerzamy ofertę , oprócz kawy i cistewczek od dzisiaj mamy kącik prasowy...
zapraszam serdecznie na małą przerwę w pracy i zajrzenie do klubokawiarni...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 09:26
      W czasie przerwy śniadaniowej zapraszam na pokaz slajdów z zakładowych wczasów
      w Bułgarii. Prosimy o nie wynoszenie szklanek, spodeczki są numerowane. Panie
      Zbigniewie, już drugi miesiąc, jak nadmienia bufetowa, nie odnosi Pan łyżeczki
      do cukru.
      • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 09:33
        alez Panie kierownkiu to jest moja lyzeczka bo Antos z handlowego zabral
        bufeciana wiec musialem miec nowa. prosilbym o wygrawerowanie imion, nazwisk i
        dzialow na kazdej lyzeczce co dopropwadzi do wielszego ladu.

koledzy z obrobki cieplnej skarza sie ze nie wyrabiaja z przetopem starych monet
        na te lyzeczki.
        • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 09:57
          I Panie Kierowniku koniecznie tabliczki poprzykręcać przy miejscach spożywania
          posiłków. Pani Maria ciągle zostawia okruszki, a to moje miejsce. Tak nie
          można! ;-)
          • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:01
            ja tam nie bede donosil na nikogo ale widzialem ze Pani Maria wynosi papier
            toaletowy z meskiej ubikacji. nie wiem czy zanosi go do damskiej czy tez rownie
            prawdopodobne do siebie do domu.
            Ja nikogo nie chce oskarzac ale prosze komisje zakladowa o zajecie sie tym
            problemem. w sumie po takich posilkach na bufecie papier MUSI BYC!!!
            • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:11
              Przypominam o prośbie koleżanki sprzątaczki, by nie otwierać podstępem
              zamkniętej szafki z materiałami sanitarnymi. "Kret" już ginął kilkakrotnie, już
              nie wspominając o proszku do prania.
              • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:30
                czy w kwestii Kreta mozna zabrac glos??

dziekuje :)
                otoz:
                to ze srodek ginie zdazylismy sie juz przyzwyczaic, takie czasy nastaly - trudno.
                dobrze ze PiS (przedsiebiorstwo instalacji sanitariow) dba aby go nam nie brakowalo.
                problem jednak lezy glebiej niz nam sie wydaje.
                przechodzac do meritum sprawy ON JEST MALO SKUTECZNY.
                na dowod podam przypadek kiedy Sz.P. dyrektorunio wrzucil do umywalki kawalek
                Wiarusa niedopalonego.
                nawet kret nie pomogl, bo: nie mogl przejsc przez otwot w umywalce i na domiar
                zlego na jej brzegach pozostawil slady lapek i siersci.
                to na tyle koledzy i kolezanki
                • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:46
                  przerwa sie skonczyla chyba........
                  zobaczymy sie pozniej

Anrdzeeeeeejjjjjj poczeeeeekaaj z tyyyyymmmmm woooooozzzzzkiiiieeeeeemmm:)
                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:04
                    I znowu talerza nie odniósł do zmywalni. Brak kultury, Pani Heniu powiadam,
                    brak kultury, i tak za każdym co drugim razem. A taki wykwyntny niby. Na
                    obiedzie to nic, tylko przypilnować go trzeba Pani Heniu.
          • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:05
            oczywiście przypominam o zapoznaniu się z regulaminem klubokawiarni....
            chciałbym również uprzedzić że posiadamy tablicę korkową "tych klientów nie
            obsługujemy"
            posiadamy bogate archiwum Trybuny Ludu, Czerwony Sztandar...
            • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:09
              Sugeruję Panu Kierownikowi by gazety przywiązywać sznurkiem. Ginący papier
              toaletowy - sami się domyślacie. A potem stron brakuje! I postuluję zwiększenie
              zawartości ciekłej w szklankach z kawą w stosunku 2:3.
            • exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:12
              Drogie Koleżanki i Koledzy, apeluję o stworzenie Frontu Jedności Bufetu i
              powołanie Rady Klubokawiarni, z wyodrębnieniem Sierżanta Novvaka jako sił
              specjalnego prażenia nasion dyni. Na najbliższej egzekutywie musimy się
              zastanowić nad wnioskiem do prezydenta o ułaskawienie głównego księgowego, bo
              pani Maria jako p.o. wyraźnie robi coś na boku.
              • Gość: bogna Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:24
                Pani Maria i pani Maria.A nie pomyśleliście ,ze mam ciężką sytuację w domu? Ten
                papier toaletowy jest mi niezbędnie potrzebny.
                • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:07
                  Każdemu jest potrzebny, nie Pani jednej. Gdzie solidarność koleżeńska,
                  zapytuję? Nie, żeby wziąć jedną rolkę, a tak - wszystkie! No jakżesz tak można?
                  • Gość: bogna Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:12
                    No dobrze,w takim razie wystarczy mi przeprosic i obiecać ze wiecej nie będę.
                    A taraz juz jak coś zginie to proszę nie na mnie.To nie ja.
                    • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:17
                      nie wiem czy Państwo wiedza ze juz po przerwie!!!!!

bo Pana Wieska z budy wypuszcze!!!!!

i ktos sie dziwi ze PKB sztucznie zawyzaja jak nie ma komu pracowac
                      ja wracam do kuchni:)
                      • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 21:32
                        Kto dał Panu Wiesiowi na wodę kwiatową? Przyznawajcie się bez bicia. Pachnie
                        jak rajska dolina wiosną - przez drzwi czuję i zamknął się w tej stróżówce i
                        nie otwiera. Jak ja posprzątam, zapytuję?! Potem powiecie, że obowiązki
                        zaniednuję. Coś bełkoce przez drzwi, ale nie słyszę, co i jeszcze czka. tak nie
                        można!

Wasza Niusia ;-DDDDDD
                        • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 21:38
                          jasna cholera!!!!!
                          Wiesiek mial tylko kwiaty podlac!!!!
                          jutro bedzie afera, musimy to ukryc bo inaczej z Wegier nici w tym roku, a
                          mialem ze stara na Balatonie bojerami szalec ;(

spakujcie Wieska w karton i schowajcie w kotlowni.
                          • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 21:48
                            Ty najpierw do niego dostań się. (Niusia opiera się w zadumie o mopa)
                            Zabarykadował się wewnątrz, a ja klucza nie mam, bo ten z kółkiem Pan Robercik
                            nie oddał jeszcze od ubiegłego tygodnia, od czasu, gdy z Panią Tusią chciał
                            wieczorem podliczać kosztorysy. Klucza od kotłowni też nie mam, bo to kierownik
                            zabrał, by wyngiel nie kradli. ;-)
                            • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 22:01
                              to powiedzcie Wieskowi (o ile nie spi) ze sekretarz chcial nim rozmawiac o tych
                              biuletynach co to je w zeszlym tygodniu z Zenkiem w torbach do roboty
                              przyniesli. Staszek ... no wiesz Staszek od grubej Jadzi!! widzial ich na
                              bramie. wiec dal cynk do gory a ze Zenek podobno wszystkich sypie (tak mowia na
                              zakladzie) wiec sprawie leb ucieli zeby produkcja szla a nie jakies strajki
                              wymyslali.

powinno poskutkowac.
                              • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 22:08
                                Stukałam w drzwi kijem od szczotki, bębniłam w michę, aż echo szło i na
                                ondulowana Nastka przyleciała, złajała mnie, że jej ręce trzęsą się i sminkę
                                sobie rozmazała. A ten - nic. Co robić? Co robić? Dobre i to, że Nastka
                                świadkiem jest, że dobijałam się.

A te papiery - to może było to, co na kaloryferze suszyli, a ja im sprzątłam,
                                bo porządek ma być? I potem jak śmieci wywieźli, to tych papierów tak szukali i
                                mówili, że mają 100% wykonu rozpop...szechniewania. Czy jakoś tak...
              • sierzant_novvak Pytanie do klubokawiarni:) 06.12.05, 00:45
                exman napisał:

> Drogie Koleżanki i Koledzy, apeluję o stworzenie Frontu Jedności Bufetu i
                > powołanie Rady Klubokawiarni, z wyodrębnieniem Sierżanta Novvaka jako sił
                > specjalnego prażenia nasion dyni. Na najbliższej egzekutywie musimy się
                > zastanowić nad wnioskiem do prezydenta o ułaskawienie głównego księgowego, bo
                > pani Maria jako p.o. wyraźnie robi coś na boku.

Sierżant Nowak melduje się! Prażę te pestki! Kosztujcie! Tu tak dorabiam , bo
                obiekt chronię. Mogę odpowiadać za ochronę w tym zakładzie? Znam się na tym i
                mam wyposażenie.

Siemka,
                Marcin
                No i szkoda że mnie nie ma tu w dzień. Popisałbym bo to dobry pomysł na zabawę.
                Lubię Bareję i Machulskiego.
    • kaya_ja Re: klubokawiarnia 05.12.05, 10:51
      to ja poproszę jedną mineralną i cztery szklanki :)

• white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:10
        Mineralna tylko ciepła. Lodówka zepsuta, czytać Pani nie umie, a taka
        inteligentną fryzurę ma na głowie. Proszę, jedna szklanka, jak tamci Państwo
        dopiją swoje kawy, to dostanie Pani następne. Kucharz wczoraj na tacę ze
        szklankami się przewrócił. Oj, było, ja mówię, proszę Pani, a to przez to, że
        pomocnicy kuchennej z rąk kurczak spadł na podłogę i fleja jedna, zamiast ze
        zlewu szmatkę wziąć i wytrzeć, to zostawiła wodę.
        • kaya_ja Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:53
          jak jedną ??? i to z odbitą różową szminką a koledzy z czego mają pić??
          to niech już lepiej śledzika da i butelkę stołowej bom się wnerwiła. Ja
          niespotykanie spokojny człowiek jestem ale jak mnie kto z nerw wyprowadzi to biada
          • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:58
            burdy to niech kolezanka w Sobieskim sobie urzadza!!!

tu jest bufet dla ludzi !!
            ja tydzien temu zamowienie na flaki zlozylem i nie narzekam.
            swoje trzeba odczekac
    • Gość: lily Re: klubokawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:03
      Miłe, ciekawe:)inne
      To ja płacę za małą czarną:)

działajcie dalej, super:)
      Chętnie powróce:)
      • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:12
        I za ciastko. Do kawy wliczamy ciastko.

Na poważnie: wychodzi nam coś śmiesznego, dołącz się do zabawy. :-)
        • Gość: bogna Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:14
          oddaję szklankę,żeby nie było,że znów Pani Maria.:)
        • Gość: lili Re: klubokawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:22
          > Na poważnie: wychodzi nam coś śmiesznego, dołącz się do zabawy. :-)
          na powaznie: wychodiz fajna sztuka, ale nie pisana jak dawniej akty, papier.
          Pisana nickami, tak na nowoczesnie czyli kazdy nik wypowiedz. Super, fajny
          pomysł:)
          I proszę pisac tak na powaznie i przekazac dalej:) tout le monde:) innym.
          Nie wiem, czy nie popsuje:)

> I za ciastko. Do kawy wliczamy ciastko.
          Hmm na lustrze wisi mała kartka: Nie jedz słodyczy! - Twój Adwent.
          Ale jak do kawy ciastko, to pewnie gratis? To ja tylko za kawe płacę:):)
      • exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:14
        Halo, może włżczymy telewizor ? Ja wiem, że jest włączony ale ktoś dzrwiczki od
        szafki RTV zamnknąl na kłódkę !!! Nic nie widać ...
    • ladyx Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:16
      ja chcę kawę i coś na brzuszek. Mam własną szklaneczkę i łyżeczkę
      • exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:20
        Na brzuszek to niejedna już tu nas próbowała brać. Pani Stenia umie lewatywkę
        robić z roztworu ludwika i kawy zbożowej. Zawołać ?
        • ladyx Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:22
          no to mnie nieźle wystraszyłeś. Już mi lepiej ;D
        • duszka2 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:35
          a witam zgromadzenie...;-))
          mała czarną zabielaną 0% poprosze
          do tego kubełek dowcipów
    • malgosia724 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 11:44
      klubokawiarnia czyli taki dawny swojski empik. No to poposzę jakąś gazetkę.
      • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:12
        Przypominam że społeczne samowolne inicjatywy muszą być wcześniej ustalane z
        kierownictwem.
        żaden emipk, tylko klubokawiarnia!!!
        • malgosia724 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 12:41
          Kierowniku
          nie ma sprawy,
          może być klubokawiarenka i w dodatku internetowa;)))
          pozdrowienia
          M

• exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 12:43
          Chiałbym zauważyć, że portret pierwszego sekretarza się przychylil na lewą
          stronę i patrzy, znaczy się sekretarz, na bufetową, a ona przecież ma męża i
          czworo dzieci. Może tak jakaś pani w spódniczce weszłaby na krzesło i poprawiła
          sekretarza ... ?
          • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:52
            przypominam równiez że dzisiaj w ofercie mamy Specjalnš Parzonš Kawę z wielkimi
            fusami.
            aha poszukujemy dostawców ?ledzi i ogórków!
            i jescze jeden mały sekret bufetowa jest zajęta ale...
            • duszka2 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 14:14
              a kiedy bedzie kawa z ekspresu ciśnieniowego...za 20 lat?
              • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 14:19
                koledzy z sasiedztwa (w lewo patrz) juz maja prototyp wiec pewnie kwestia czasu..
                podobno z napedem atomowym :)
                • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:26
                  Proszę szanownych Kolegów i Koleżanki!!!
                  Expres jest w drodze.. zdjełano w USSR, dostawy kawy mamy z doskonałych
                  plantacji na Kubie.
                  Jako prowadzšcy klubokawiarnię jestem otwarty na wasze sugestie co by?cie
                  jeszcze chieli.
                  Rozmawiamy o wszystkim.
                  Wulgaryzmom mówimy stanowcze nie!
                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 14:32
                    może po dwie pary rajstop dla pań, a dla panów krawaty w groszek...
                    pawie piórka w wazonikach i grająca szafa...co puscimy? Moze jakis stary
                    szlagier?
                  • analityczka Re: klubokawiarnia 05.12.05, 14:35
                    A ja mam pytanie!
                    O jakim smaku jest ta herbatka czy kawka(no to cos w szklance coście mi podali)?
                    No ja upatruje się tam wywaru ze zmywaka lub owego zaginionego Kreta...!:)
                    Ale jak dorzucicie "wuzetke"to nie napiszę listu do dyrekcji zaczynającego się
                    od słów"uprzejmie donoszę..."!:)
                    • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:43
                      Oczywi?cie ksišżka skarg i zażalen jest ale tylko do wglšdu bo mamy w niej same
                      białe kartki..... (oczywiscie czyste)
                      jak że dopiero otorzyli?my nasze skromne progi , dzi? darmowa wojskowa kawa
                      zbożowa z bromem...
                      • malgosia724 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 15:12
                        a co z alkoholem?
                        • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:26
                          oficjalnie od 13.00!
                          a z pod lady oczywi?cie wszytko., również Pewex
                          w dniu dzisiejszym polecamy bimber od Pana Janka i ?iwuche.
                          • analityczka Re: klubokawiarnia 05.12.05, 15:28
                            A rum Seniorita macie do herbatki?
                            • malgosia724 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 15:53
                              ojojoj a mam taką słabą głowę
                              to chyba tylko jeden kielonek tego bimbru od Pana Janka;))
                              • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 05.12.05, 16:08
                                czyzby pan Janek za duzo karbidu dal????? :)

pewnie probowal i tak mu sie wsyplo :)))))))))
                                • malgosia724 Re: klubokawiarnia 05.12.05, 16:22
                                  na wszelki wypadek najpierw do domu dojadę zanim się napiję, bo później gdzieś
                                  na drodze zasnę;)))
                                  • exman Re: klubokawiarnia 05.12.05, 17:40
                                    Przypominam koleżankom, że w naszej klubokawiarni konsument jest dobrem
                                    najwyższym. Ale bez przesady...cenimy sobie również zrównoważone życie duchowe...
                                    • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:12
                                      ...żyj i daj żyć innym...
                                      takie towarzystwo tu przesiaduje...
                                      • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 21:29
                                        Przesiaduje, przesiaduje... A kto sprząta: naśmiecili tu, nadeptali,
                                        wycieraczkę ukradli. Kto o Burka buty wycierał? No kto? Pies sobie nic nie
                                        robi, tylko śpi, a Wy go nie jak człowieka traktujecie. I kto, no pytam, kto
                                        przyczernił wąsy sekretarzowi kropkami? Nie zmywa się to-to, nic nie bierze
                                        tego czegoś. Teraz przed Komisją co powiem - że muchy go zapaćkały?

I znowu nie ma papieru. Przeciez nie będę wyciągać go z okienka w toalecie, bo
                                        potem krzyczeć będziecie, że przez szczeliny wiatr Wam po kręgosłupie dmucha.
                                        Dziękuję uczciwemu ofiarodawcy za pozostawienie pod umywalką 50 złotych dla
                                        mnie, Sprzątaczki. Ktoś docenia mój trud, widać, że podziwia, tylko skromny
                                        jest i nieśmiały, więc obawiał się własnoręcznie wręczyć. Jak ja lubię
                                        nieśmiałych...

W ubiegłym roku taki nieśmiały obrączkę mi podarował. Leżała na umywalce,
                                        kiedyś jakaś kobieta małe perfumki podarowała. Nic, że zaczęte. Też na umywalce
                                        stały. Akurat na Mikołaja były. To dopiero Państwo, nie to, co Wy, ciemna masa.
                                        Nawet dziękuję nie powiedzą. Kierownik mnie pociesza, że każe Wam niedługo buty
                                        przy wejściu zostawiać. Zaproponowałam, że lepiej w szatni z numerkami. Bo taki
                                        jeden z drugim będą wychodzić i powybierają co lepsze pary, a te gorsze
                                        ostatnim przypadną. A ma być sprawiedliwie... No nic to, pogadałam. Proszę
                                        ustosunkować się.

Aha, pojutrze będę miała cielęcinę ze wsi. U Heniuli zapiszcie się, kto tam co
                                        chce. Tylko łba krowiego Panu Stefanowi już nie przywiozę. Widział to kto,
                                        wydłubać, założyć na głowę i straszyć wieczorem wszystkich! To ma być do
                                        konsumpcji, nie do latania w nim na głowie.

Wasza Niusia ;-DDDDDDDD
                                        • Gość: bogna Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:13
                                          Droga Pani.
                                          Mówiłam ,ze papieru już nie ruszę?Mówiłam? I to nie ja.Tym razem już nie będzie
                                          na Panią Marię.Okazuje się,że ktoś inny też potrzebuje.

A co do cielęcinki to ja chętnie dla dzieciaków wezmę,zadniej ze dwa kilo.
                                          Cena jak zwykle? Albo pomogę też Pani sprzątać jak ostatnio,ale zaznaczam tylko
                                          męską toaletę sprzątam.

A teraz śpijcie dobrze ,bo jutro świeżo parzona kawka z okazji Mikołaja będzie
                                          jeszcze lepsza niz zawsze(ze świeżej wody parzona).
                                          • white.falcon Re: klubokawiarnia 05.12.05, 22:22
                                            Toć ja i nic na Panią Pani Mario! To ten dziad z obrazu - no ten z deski
                                            honorowych pracowników tak mówił. A ja tylko do Pani uszu dowodzę.

Dobra, to Pani zostawię te co zawsze kawałki. Jak wtedy - te najlepsze. Zawinę
                                            w "Trybunę Ludu" i Pani pyta się koleżankę w kiosku przy klubokawiarni
                                            o "Trybunę", nie o "Polskę Zbrojną". "Polska Zbrojna" to podroby. Dziękuję, że
                                            Pani taka uczynna. W tej męskiej to jakieś gumki się walają ostatnio. Na co to
                                            komu? Rękawiczkę ktoś gumową poniszczył. Nie można tak. Uważa Pani, bo na tym
                                            poślizgnąć się można. Co za ludzie!

Dobra, pogadałam. Trochę zeszło mi ze sprzątaniem, czas do domu, bo Stary to
                                            już chyba po flaszce śpi i rano go na tramwaj muszę podnieść.

Pa, Pa! Do jutra.
                                            Wasza Niusia. ;-DDDD
                                            • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 07:30
                                              Hop, hop, jest tu kto ? Proszę otworzyć...choroba, człowiek scharowany sobie
                                              przykimał pod stolykiem TRV a tu zamkneli klub. Halo, o której otwierają ?
                                              • duszka2 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 08:00
                                                ja tez czekam, jakies prezenty dzisiaj miały być. Może rzuca jakies mandarynki;-
                                                ))
                                                • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 08:10
                                                  Ja bym tam uważał, ostatnio jak rzucili zamiast kubańskich pomarańczy,
                                                  radzieckie granaty, doprać waciaka nie mogłem. A swoją drogą, pomysł z
                                                  numerkami w szatni jest godzien poparcia ...
                                                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 08:11
                                                    a moze dzisiaj bardziej unijna atmosfera?
                                                    waciaki są passe;-)
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 08:41
                                                    unijna, czyli "dzisiaj u niej..." ?
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re:Mikołaj w klubokawiarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:06
                                                    no to na dywanik....
                                                    i grzecznie poproszę odpowiedż na pytanie czy byliście grzeczni?
                                                    prezenty czekają....
                                                  • white.falcon Re:Mikołaj w klubokawiarni 06.12.05, 09:11
                                                    Ja tak. Sam Pan, Panie Kierowniku wie, że tak. Nie odliczam, nie doważam, nie
                                                    biorę co nie moje jak patrzą. Kryształowa uczciwość jednym słowem staram się. A
                                                    co - mandarynki som?
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:09
                                                    Zaraz, zara, już otwieram. I nogi mi wycierać przed wejściem, tylko nie o
                                                    Burka. Dla Paniusi to kawka? Specjalnie szklankem umyła, co by Paniusia nie
                                                    gadała niepotrzebnie. I śledzik dzisiaj jest - ażno pięć porcji, świeżutki.
                                                    Chce Paniusia?

A kto Panu tak pozwolił spąc w lokalu? Tu nie wagon sypialny komunikacji
                                                    podmiejskiej tylko instytucja kultury i nauki. Zwydrzeli ludziska. No wstawaj
                                                    Pan, co Pan taki umęczony? Dać hierbatkię?
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:21
                                                    juz czuc zapach mielonej kawy z młynka elektrycznego
                                                    mandarynki som ponieważ bywa u nas wazna persona ktora chce pozostac anonimowa
                                                    stroj Mikołaja jest przemycony z RFN-u
                                                    dzisaj specjalnoscią dnia jest bigos od Pani Krysi
                                                    taki naprawdę bigos który gotuje się tydzień
                                                    (po zjedzeniu trezba zarzyc tabletki z krzyżykiem bo róznie to bywa)
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:30
                                                    Tabletki mam. Przypominam uprzejmie o zapisach na cielęcinę. Łba nie przywiozę.
                                                    Po ubiegłorocznych galopadach Pana Stefana w roli Minotarła, czy jakoś tak,
                                                    sekretarz mi o mało co, a premii by pozbawił. Nie namówicie zatem.

Ile przysługuje mandarynków. Pani Mario, trza te świeże ceratki położyć, a Pan,
                                                    Panie Waldku, prosże o powieszenie dookoła sekretarza girlasndek świątecznych.
                                                    Nie, Pani Kasiu, pPani na krzesło nie włazi. Mówiłam, by w portkach przyjść, a
                                                    nie w tym małym skrawku, co to niewiadomo, czy jest spódnicą.

Komu kawę?
                                                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:57
                                                    Bufetowa a masz dobrą grochówkę z kiełbasą podwedzaną?
                                                    Taka najlepsza na rozgrzewkę.
                                                    Tak sie rozgladam czy da sie tutaj coś podwędzić, ale wszystko na sznureczkach
                                                    przywiazane, śrubkami poprzykrecane...nic tylko zapić i zagryśc;-)
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:31
                                                    Dzień dobry Pani Bufetowa:)
                                                    Pokażę się kierownikowi że jestem w pracy a potem wpadne tu na kawke i ciastko
                                                    (niekoniecznie ze śledziem).
                                                    Już może Pani wode wstawiać.
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:33
                                                    Jeszcze jest całkiem dobra - z przedwczoraj sałatka jarzynowa. Kurczaka nie
                                                    polecam - już zalatuje. No i kawka - rzecz oczywista, Pani Krysiu. Mam świeże
                                                    ploteczki. Co tu w nocy działo się, oj, by Pani wiedziała, co.
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:48
                                                    No to Pani Mieciu poprosze te kawke bo mam troche kwitów do zrobienia.
                                                    Za sałatke dziękuje-po ostatniej nawet Stoperan nie pomógł 3 dni.
                                                    A ma Pani jakieś ciasteczka-tylko takie z datą ważności!
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 09:37
                                                    Pani Niusiu, już dobrze, niech się tak Pani nie drze, bo to na urode szkodzi, a
                                                    szkoda by było ! A że mię wczoraj tak te pani żeberka sponiewierały to już inna
                                                    para gumofilców, psia jucha. Daj pani te harbatkie i pędzę na kombinat.
                                                  • Gość: Wieslaw_zamkniety Re: klubokawiarnia IP: 80.54.176.* 06.12.05, 09:41
                                                    Halooooooooooo
                                                    czy ktos mnie otworzy wreszcie?????

Czlowiek kwaiatow podlac nie moze bo go z zawisci zamykaja!!!

Haloooooooooo

Wiesiek
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:43
                                                    porządek musi być!
                                                    już otwieram
                                                  • Gość: Wiesiek_zamkniety Re: klubokawiarnia IP: 80.54.176.* 06.12.05, 09:49
                                                    wery k***** fany jak zwykl mawiac kuzyn z szikago

ale nie mniej dziejuje poczciwy Wroclawianianie
                                                  • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:03
                                                    Droga kolezanko z dzialu analiz finansowych lub labolatorium
                                                    wszystkie ciasteczka maja date, ooooo widzi Pani?? to jest z 97`go

Krysi wczoraj trafilo sie z 68`go i zjadla bez grymaszenia.
                                                    a wlasnie widzial ktos dzis Krysie??
                                                    pewnie znowu zaspala.....
                                                  • naprawde_fajna Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:08
                                                    Krysi nie bedzie,mozesz kupic kalie
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:08
                                                    Drogi Kolego z magazynu-ja wiem że dla Kolegi sztuka się liczy i grunt to żeby
                                                    stan się zgadzał,ale ja jako pracownik zdecydowanie działu analiz finansowych
                                                    zwracam szczególną uwagę na cyfry.
                                                    Wojskowe sucharki z 73-go przełknęłam na wspólnym wujeździe integracyjnym bo
                                                    były elementem zapewnionego żywienia,ale ciastek starszych niż ja sama nie
                                                    zniosę!
                                                    Ot co!
                                                    Że nie wspomne że czekaoladek z likworek które stoją na półce to już nie
                                                    produkują z 10 lat a tutaj one jakby wiecznie żywe i obecne-ino cena ulega
                                                    zmianie!
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:08
                                                    Nie, w nocy było u Krysi pogotowie jakieś...
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:11
                                                    No to żyje czy nie bo nie wiem czy na rynek po koreanki lecieć?!
                                                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 10:53
                                                    hihihi
                                                    głodnyś waciaku chyba bardzo;-)))
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 06.12.05, 11:42
                                                    Co to za krytyka handlu społecznego? Cieszcie się, że cokolwiek jest. Na
                                                    mieście cokolwiek nie ma nawet. Ostatecznie może ktoś chce rosół?
                                                    Świeżogotowany z przedwczorajszego kurczaka... Ktoś reflektuje na gotowane
                                                    świeżutkie kopytka wieprzowe? Bo szynka i reszta nie dotarła do nas. Niech
                                                    koleżanka z kiosku nie chichra się tak - do kuchni nie dotarła. Jest jeszcze
                                                    ryjek w galarecie i uszy z chrzanem. Wszystko świeżutkie. A jak poczekacie, to
                                                    będzie ogonówka.

No ruszać się z wyborem! Tu nie bar PeKaEsu, gdzie dowoli guzdrać się można.
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 06.12.05, 12:36
                                                    To skandal, paniu Niuniu, ja lecę z tym do sekretarza POP, żeby świńskie uszy
                                                    zawijać w Trybunę Ludu ? Pani coś sugeruje ? Dobrze pani, wie pani Niuniu, że
                                                    Trybuna od razu puści farbę i jak ja z tymi uszami przed żoną się pokażę,
                                                    czerwonymi ...
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 14:11
                                                    a czy w klubokawiarni będzie jakiś zakątek dbania o urode gdzie w promocji
                                                    będzie manicure francuski
                                                    M
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: 83.27.132.* 06.12.05, 14:51
                                                    były sugestie Kólka Gospodyń Wiejskich by stworzyć im kšcik...
                                                    miejsc wystarczy dla wszystkich...
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 14:58
                                                    olaboga no to se muse sparwic jakie pikne koraliki
                                                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 15:34
                                                    przydałby sie tez kącik haftu kaszubskiego albo jak kto woli zakopiańskiego, bo
                                                    górale słyszałam lepiej "haftują" - maja więcej przestrzeni i pochyłosci
                                                    zyciowych;-))))))))))
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 06.12.05, 15:44
                                                    no to przydałaby się jaka górolska kapela, co by można troche potanczyc;)))
                                                    pozdrawiam i zycze samych przyjmenych wierczornych mikolajków od najblizszych i
                                                    tych dalszych a moze i nieznajomych, jak to woli;)))
                                                    M
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 06.12.05, 22:01
                                                    Nie wiem, jak pierwszy sekretarz na to zapatruje się. A tak wogóle, to kto psu
                                                    kości nawrzucał do miski? Przecież on nie ma zębów! Siedział i płakał biedak.
                                                    Barbarossy jesteście, Mili Państwo!

Ostał mi się kawałek podgardla. Kto chce?

Aha, dziesiaj nie sprzatam - czysto jest. Tylko zamiatam i podlewam kwiatki.
                                                    Zaieszę Wam kartkę: "Uprasza się uprzejmie nie wrzucać do fikusa fusów i nie
                                                    podlewać paprotki herbatą". No! Kto to zrobił, niech się przyzna, bo każę
                                                    wszystkim palcyma te fusy wybierać i te niedopałki!

Wasza Niusia ;-DDDD
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 07.12.05, 12:47
                                                    mikołajki i po mikołajkach a choinka ubrana w klubokawiarni
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 07.12.05, 13:42
                                                    Ja tam się nie znam ale może tak ściszyć radiowęzeł, bo myśli własnych nie
                                                    słyszę ?
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:59
                                                    choinka ubrana!
                                                    zapraszam na kanapkę przy kominku!
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 07.12.05, 14:14
                                                    wow!
                                                    a chociaż napalone w tym kominku?
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:25
                                                    oczywi?cie ze tak!1 pali sie miły i cieply ogien, zapewniam doskonałš
                                                    atmosfere.
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 07.12.05, 14:29
                                                    no to ja się zgłaszam na ochotniczkę;)))
                                                  • Gość: firek Re: klubokawiarnia IP: 217.153.19.* 07.12.05, 14:34
                                                  • Gość: firek Re: klubokawiarnia IP: 217.153.19.* 07.12.05, 14:34
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 07.12.05, 18:40
                                                    Ale ja tu śpię panno malgosia724...pani raczy zauważyć ;)
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 07.12.05, 20:42
                                                    Skoro tu śpisz, to masz kocyk. Tylko będziesz musiał Pani Niusi wytłumaczyć
                                                    sie, dlaczego na nocleg wybrałeś klubokawiarnię, którą ona sprząta. Może
                                                    powiesz, że klucze od domu zgubiłeś? ;-)

Też przycupnę na foteliku i obiecuję nie gadać wiele, by nie przeszkadzać we
                                                    snie. ;-D
                                                  • Gość: exman Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:46
                                                    Klucze owszem, mam....ale wolę tu, jakoś przytulnie tak i pani Niusia czasem jak
                                                    się do wiadra pochyli to wprost oczu nie można oderwać.
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 07.12.05, 20:59
                                                    Czyli taki socrealistyczny striptiz. ;-D Trochę dziwna ta klubokawiarnia, skoro
                                                    na stanie ma gadającego sokołka. ;-)
                                                  • duszka2 Re: klubokawiarnia 07.12.05, 21:05
                                                    sprzedaje bukieciki za 3 grosze może dla Pani albo Pana?
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 07.12.05, 22:16
                                                    Poproszę bukiecik, będę fajnie prezentować się, dając go jakiejś/muś
                                                    Klubokawiarniobywalczyni/owi. Ktoś reflektuje na bukiecik z wyrazami sympatii
                                                    bez różnych podtekstów od Sokółki? ;-)
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:37
                                                    miłe słowa są zawsze dobrze widziane i zapraszane
                                                    dzisiaj w ofercie swieze krakersy
                                                    aha mamy znajomego leśniczego i mozna składac zamowienia na choinki!
                                                  • white.falcon Jakie choinki miewacie? 08.12.05, 09:48
                                                    Chętnie krakersika skubnę pod kawkę parzoną (szklanka czysta). Dziękuję i
                                                    zapytam, czy reflektujecie na kawę, bo akurat woda zagotowana, a i kardamon
                                                    mam, z którym kawka smakuje lepiej.

Choinkę poproszę, ale nie całą - tylko takie łapki. Mam małą dziuplę i stawiam
                                                    sobie bukiet z łapek, który ozdabiam jak choinkę. :-)
                                                  • Gość: miły z Wrocławia klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:08
                                                    choinki tylko zywe i mocno pachnace
                                                    duzo lampek

poszukujemy tasm szpulowych do magnetofonu szpulowego ZK 120T i ZK 140
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 08.12.05, 10:19
                                                    Taśm nie mam ale za to mogę udostępnić patefon i kilka winyli z czasów
                                                    pieknych:)

Kawka...-piękne słowo:)
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 08.12.05, 10:36
                                                    Mam od groma winyli i nie mam gramofonu. Stoją sobie, jeść nie proszą, ale
                                                    lepiej by może tak nie stały, tylko ich ktoś słuchał?

Poproszę ciasteczko. Nie mówcie, że nie macie, bo pozaglądam do kieszeni.
                                                    Ostatecznie batonik może być. ;-)
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 08.12.05, 10:53
                                                    A pół ciasteczka może być?Bo sem je właśnie konsumowała...
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 08.12.05, 11:04
                                                    Zgodze się chętnie. :-) Coś pusto w klubiku. Wszyscy tak zapracowani?:-(
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 08.12.05, 11:07
                                                    Pewnie buszują po toaletach w poszukiwaniu papieru-a ja go schowałam dla żartu
                                                    do szafy pancernej u księgowych hihi
                                                  • white.falcon Re: klubokawiarnia 08.12.05, 11:09
                                                    Lepiej nie przyznawaj sie, bo bedzie tak: ksiegowi oberwą, potem i Tobie
                                                    dostanie się. ;-D

Czy latają ze spuszczonymi gatkami? ;-)
                                                  • nie_mam_czasu Re: klubokawiarnia 08.12.05, 11:25
                                                    latamy latamy :)

i powiewaja niczym flagi przed parlamentem w Brukseli :)))
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 08.12.05, 11:58
                                                    Tyle że fagi są kolorowe a nasz "papirek"szaaary i bury...:)
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:05
                                                    przypominam tylko że nasza klubokawiarnia jest miejscem miłym i sympatycznym.
                                                    to ze wisi nad nami piętno minionego sytemu nie oznacz to że jest byle jak!
                                                    i wprowadzamy nowe wytyczne ...
                                                    można przychodzić na mała czarna ze zwierzetami.

aha i opracowywujemy plan 5 letni!
                                                  • analityczka Re: klubokawiarnia 08.12.05, 12:09
                                                    To ja jutro swojego psa przyprowadzę-a czy nie przeszkadza że on jest duuuuży?
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 08.12.05, 12:42
                                                    Znaczy będzie na drugie, ma się rozumieć, pójdzie w słodko-kwaśnym czy w pięciu
                                                    smakach ?
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 08.12.05, 12:49
                                                    Witam Wszystkich,
                                                    w takim razie wpadam z moją małą czarną na małą czarną. Oczywiscie mała czarna
                                                    nie dla małej czarnej. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś spodeczek z
                                                    mleczkiem.
                                                    pozdrawiam
                                                    M
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:51
                                                    mleczko , smietanka jest zawsze dostępne!
                                                    cenimy sie i dbamy o klubowiczow.
                                                    witam malgosiu
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 08.12.05, 13:02
                                                    w takim razie wezmę moją czarnulkę i zjawię niebawem
                                                    M
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 09.12.05, 12:41
                                                    kierownictwo dzisiaj zaspało albo na chorobie?
                                                    pozdr
                                                    M
                                                  • Gość: miły z Wrocławia Re: klubokawiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:15
                                                    jestem jestem
                                                    witam serdecznie
                                                    byłem z talonami na zakupach
                                                  • exman Re: klubokawiarnia 09.12.05, 13:18
                                                    Dobra, dobra, nie ściemniaj pan, bułkę z mortadelą i pifko raz proszę.
                                                  • malgosia724 Re: klubokawiarnia 09.12.05, 13:40
                                                    no to dobrze, bo myślałam, ze dzisiaj nieczynne albo że kierownik zapadł nam na
                                                    zdrowiu i klubokawiarni dzisiaj nie otworzył
                                                    Malgosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka