jakajax 15.08.06, 19:11 kto ze mną pojeździ, pogada, pomilczy, pośmieje się, napije się kawy w przerwie podrózy, poopowiada o tym co ważne i całkiem nieistotne...? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schizoo Re: z kim na rower? 15.08.06, 19:48 spoko przyjeżdżaj,co tydzień jeżdzę w Borach Tucholskich,wkoło lasy, jeziora,kawę też mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 15.08.06, 20:16 O matko i córko :-)Bory Tuchloskie? To daj mi kilka dni na dotarcie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: z kim na rower? IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.06, 15:06 no i nie dojechałaś:( Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:05 jeżeli Warszawa, to z przyjemnością; prawie codziennie robię kilkadziesiąt kilo; pod górkę milczę, z górki różnie. Ale kawę piję tylko włoską, z zakręcanego ekspresu Bialetti - na upartego można zrobić więcej do termosu... I co? Jesli Warszawa - może na początek do Powsina? Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:12 Niestety, do Warszawy mam jeszcze dalej niż do Borów Tucholskich :-( Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:17 altro2611 napisał: > jeżeli Warszawa, to z przyjemnością; prawie codziennie robię kilkadziesiąt kilo > ; > pod górkę milczę, z górki różnie. Ale kawę piję tylko włoską, z zakręcanego > ekspresu Bialetti - na upartego można zrobić więcej do termosu... I co? Jesli > Warszawa - może na początek do Powsina? Mozna sie dolaczyc?Co prawda kawe bardzo rzadko pijam,ale mieszkam prawie w Powsinie,chetnie pojezdzilabym w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 15.08.06, 23:23 Szczęśliwa Grzanko, ja do Powsina kręcę prawie 20 km ze śródmieścia ale urok tego miejsca wynagrodzi wszelkie możliwe zadyszki, zwłaszcza że po tych deszczach można już jeździć po lesie. Oczywiście że z przyjemnością przyjmę towarzystwo. Ja fotografuję a pieszo czy z roweru można dostrzec więcej,niż z samochodu... A więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emo Re: z kim na rower? IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 16.08.06, 16:48 a gdzie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emo Re: z kim na rower? IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 16.08.06, 17:39 daleko mam.nic nie wyjdzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: z kim na rower? 16.08.06, 20:55 altro2611 napisał: > jutro? Jutro nie moge,moze w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Zabierzecie mnie? ;)) 18.08.06, 20:52 Chyba, że ma to być wycieczka we dwoje to już mnie tu nie ma ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 16.08.06, 18:34 no nieee, to ja chciałam iść na rower! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale śmieszne Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:47 Ciekawe jak można "iść na rower".Myślałam,że rowerem można ewentualnie pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:53 ja mogę iść. ty będziesz ppedałowana, aja co najwyżej podczepię się do ciebie swoją hulajnogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:55 *pedałowała* Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 16.08.06, 20:23 O la la, ok... będę się wyrażać tu wyłącznie czystą polszczyzną, bo ewentualne skróty myslowe mogą być przez niektórych, jak widać, niezrozumiałe :-)Mogą też być powodem do czepliwości (a co tam, każdy powód dobry,byleby coś wtrącić... czy tak? ) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale śmieszne Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:56 Nadal źle-co to takiego "czysta polszczyzna"? Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 16.08.06, 23:11 Grzanko, sorry. Ja mam wyzsze filologiczne, zrozumiemy się nawet w starocerkiewnosłowianskim, w końcu nie jest ważne kto w jakim języku przeklina, ważne co chce powiedzieć. Jeśli w weekend zobaczysz piękną błękitnosrebrną rakietę to chyba będę ja. A jeśli chcesz doprecyzować spotkanie, proponuję altro2611@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
viernaviera Re: z kim na rower? 16.08.06, 23:16 moja kierownice wygielo, rama pogielo Was powalilo!a hamulEc zawiodl!!! wiec Z KIM NA ROWER?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 06:36 jakajax określ mniej wiecej gdzie mieszkasz, a konkretnie gdzie chcesz jeździć, aby przymierzyć się do Twojej propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvoS60 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 18.08.06, 17:24 jak w znanej piosence, Buraka widać, słychać i czuć, nawet jeśli siedzi nie na siodełku za 500 złotych ale w Volvo S60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:54 ignorowac buraka- najlepsze wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:33 teoretycznie to dobra rada, bo burak ze względu na swoje buractwo nawet tego nie odczuje; problem jednakże w tym, że w IV RP zapanował klimat sprzyjający chamstwu i ciemnocie i wielu "dyskutantów" nie wie i nigdy się nie dowie, co to "romantyzm" i dlaczego "fura, skóra i komóra" nie jest w stanie zaimponować komuś, kto odebrał przyzwoite wykształcenie... o tempora, o mores... A admin przysnął? Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 17.08.06, 19:14 mieszkam na lubuskiej ziemi i tutaj wlasnie jezdzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:43 A wiesz, że to piękne tereny, byłam tam raz na obozie rowerowym... Pięknie było... Ale ja ostatnio przestałam czekać na kogoś kto potowarzyszy mi na rowerze. Wiem, że w towarzystwie przyjemniej ale zobacz ile tracimy czekając... A za mną we wtorek już kawałek (niestety) Wawki, samotnie ale też miło ;) A jeżeli pogoda pozwoli to w weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:45 ależ ja codziennie jeźdźę!!! :-) ale w towarzystwie sympatyczniej Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:48 Aaa... No to dobrze ;) A czy sympatyczniej? Kręcą się pod nogami, nie potrafią zdecydować którędy jechać, spóźniają się, marudzą... Bosz!! Chyba czas zmienić towarzystwo rowerowe ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:52 iiiitaaam.... ja jezdzę tylko z niemardzącymi i wiedzacymi czego chcą; tylko zgrac się ciężko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:54 No właśnie to najtrudniejszy etap ;) Zgranie się w jednym czasie i miejscu... Powodzenia ;) Ja czekam na poprawę pogody, bo jazdy na rowerze nie znoszę w deszczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: z kim na rower? 18.08.06, 21:21 Eeeetam jak zwykle marudy.Jak sie umawiacie tak jak piszecie,to nie dziwie sie ze nie mozecie sie dodgadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 18:35 No wiesz, ja jestem konkretna kiedy się z kimś umawiam, ale kiedy umawiam się z człowiekiem na 11 a on dzwoni i mówi, że właśnie wstał, że śniadanie, że prysznic i zakupy to się nie chce słuchać... Kiedyś czekałam, teraz jeżdżę sama ;) A jak tam Wasz Powsin? Doszedł do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 19.08.06, 20:13 niestety,nie wyszło. Tygrysko, ja wciąż jeżdżę i od czerwca zrobiłem juz ponad 2500 km. Jeżdżę samotnie i to mi chyba najbardziej odpowiada. Czasem ktoś proponuje towarzystwo, czasem chciałbym zaakceptować ale się okazuje że ktoś ma rower nieużywany od trzech lat i trzeba go sprawdzić... Wiesz, ten las Kabacki jest mały i niewiele w nim atrakcji. Jadę przez Kierszek do Piaseczna, potem do Zalesia, potem gdzie oczy poniosą... I to przewaga roweru nad samochodem, samolotem czy pojazdem kosmicznym - z tego siodełka widac i czuć więcej. Przejechałem ponad milion km różnymi samochodami ale tylko rower czuję jak część siebie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 20:19 Piękne... Ja zaniedbałam rower w tym roku z przyczyn technicznych, ale ostatnio przeszedł w serwisie wymianę opon, hamulców i ogólny przegląd i chcę jeździć!! Jutro zapowiada się piękny dzień więc jeżeli nie będę musiała wrócić żeby wyprowadzić psa chcę pojechać nad Zalew... A jeżeli nie wyjdzie to tylko okolice bloku ;)) Chociaż i to dobre. A Powsin rzeczywiście malutki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 19.08.06, 21:03 twoje pisanie wskazuje, że rzeczywiście czujesz "tego bluesa" rowerowego. A jeszcze pies... Mój przebiegł obok roweru co najmniej kilkaset km a zawsze miał swój bidon i miseczkę z wodą. Kochał to. Gryzł mnie po nogach, bym pedałował szybciej. Niestety, nikt nie jest wieczny... Dbajmy więc o nasze rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 19.08.06, 21:28 No cóż... Zrobiło się na tym rowerku i innych też kilka ładnych km ;) Tylko ten rok jakoś gorzej wygląda ;) Ale w przyszłym... He, he... Taaa, za dużo planów ;) Oby chociaż ten jutrzejszy wypalił ;) I żeby już nie padało bo jazda na rowerze w deszczu to tylko na wyprawach rowerowych a nie w stolycy... Mój pies niestety nie nadaje się na takie wycieczki, to starszy pan (14 lat) i ostatnio ucierpiał w psiej awanturze i liże rany... Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: z kim na rower? 19.08.06, 22:04 No ladnie ktos mi tu wypomina,ze nie uzywalam roweru przez trzy lata.Uwielbiam jezdzic na tym swoim wysluzonym romecie.Prawie cala Polske objechal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 22:27 No któż by śmiał!! Naprawdę nie wiem ;) Romet może nie ale mój stary rower typu Ukraina z przerzutkami na kołach 28 w kolorze fiolet z różem własnej produkcji... Ehh... I po co mi było to coś podobne do górala?? Ale jeździ i to najważniejsze ;) Jak już padnie totalnie to wymienię na treking 28 ;)) Oj byle szybko... A jeżeli jutro nie będzie padało spotkacie mnie na ścieżce ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 08:22 przepraszam, nic nikomu nie wypominam - ale jeśli ktoś już już jest gotów do wspólnej jazdy a potem... ? okazuje się, że od lat nie jeździ, to jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: z kim na rower? 19.08.06, 22:16 ze mna na rower!!!! ze mna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 08:23 20 sierpnia o godzinie 8. 30 juz jestem na trasie - do zobaczenia w Powsinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 20.08.06, 11:30 Eh... No niestety ja dziś zaspałam i dopiero wychodzę na rowerek, ale nie wiem czy dojadę do Powsina ;) Obstawiam raczej ścieżki po dwóch stronach Wisły. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: z kim na rower? 20.08.06, 11:35 ja sie wybieram - o 14.00 Łacha Wislana Wal miedzeszynski:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 14:10 a ja niedawno wróciłam do domku i właśnie się wybieram... tylko co to za chmura??? zmoknę- nie zmoknę? Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 15:51 Hmm... Chyba byłam w okolicy jeżeli to niedaleko Mostu Siekierkowskiego? ;) Ale już wróciłam, żadna rewelacja 33 km... Ale tu naprawdę nie ma gdzie jeździć!! Eh... Marzy mi się sielanka na wsi z tymi wszystkimi drogami między polami... a nie co krok to światła, skrzyżowanie, wysoki krawężnik... Ale i tak było miło ;) I deszczyk pokropił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 17:50 dawno nie czytałem Kubusia Puchatka - co Tygryski lubią najbardziej? Bo ja uwielbiam piwko w Powsinie po sporej dawce kilometrów... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 18:03 Tygryski lubią brykanie i nie lubią piwka :( Ale lubią inne rzeczy ;) Jeżdżenie na rowerze? Ile tam dzisiaj kilometrów pokonałeś? Bo ja tylko troszkę ponad 30 :( Więcej jakoś mi się nie chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:22 tylko 55 ale trochę oszukane, bo jechałem okrężnymi drogami - przez most Świętokrzyski, wzdłuż Wisły i powrót przez Siekierkowski, koło jeziorka Czerniakowskiego, elektrociepłowni i Wiertniczą do Wilanowa - zeby nabić kilometrów. W Powsinie pustki o 10.30, nawet osy nie chciały wpadać do piwa, zatankowałem wodę do bidonu i powrót... Udało mi się tylko trzy zdjęcia strzelić w fajnej poświacie, własnie obrabiam na komputerze. Mówisz, że Tygryski lubią brykać...? No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:39 Co znaczy oszukane?? Bo może ja cały czas oszukuję? ;) A pokażesz nam zdjecia? Ja nie robię zdjęć w czasie jazdy na rowerze ;) To zbyt niebezpieczne ;DD Chociaż dziś miałam ochotę zbierać kwiaty polne... Heh, tak pięknie pachniało łąką... Ja chcę na wieś!! Albo w Bieszczady... Może być z rowerem ;) Chociaż na weekend... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:28 to sobie pobrykaliscie razem 80 :D dobra kondycja!!! ja dzis tylko 18 zrobilam, niestety - ale dotlenilam sie i odprezylam Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:35 Nie razem ale każdy oddzielnie ;) 18 też dobre!! Ważne żeby wyjść i pojeździć ;) A ja też byłam w okolicach Mostu Siekierkowskiego i... Spotkałam tam tablicę z napisem: Ścieżka rowerowa bez przejazdu ;))) Okazało się, że ścieżka prowadzi kawałek, potem stoi ogrodzenie, które można objechać bokiem po trawce a za kolejnych kilkanaście metrów kolejne ogrodzenie i zaczyna się ścieżka ;) Rewelacja!! Polecam jako rozrywkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:56 z mostu Siekierkowskiego jechałem wałem poprzez Kępę Zawadowską, pięknie i pusto ale niebezpiecznie - tam znajomego napadli bandyci, pobili i obrabowali; dlatego na dalsze wypady lepiej jednak jechac w towarzystwie. Dzisiejsze światło nie było najlepsze dla fotek, tylko dla spokoju sumienia strzeliłem parę... ale jeśli Tygryski lubią fotografie z nieznanych ścieżek rowerowych, podaj e-mail w Gazecie, to Ci poślę parę... Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:25 Przecież masz mój e-mail gazetowy... Jestem zalogowana, wystarczy kliknąć na nick ;)) Tak, lubię oglądać zdjęcia, może dlatego, że sama nie potrafię ich robić? Nie mam artystycznej duszy ;) Raczej młotek i śrubokręt tworzą ze mnie artystkę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:07 zapraszam w lubuskie- duzo lasow, pól, łąk z kwiatami, jezior... jest gdzie pojeździć i nie napadają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:22 Bardzo dziękuję za zaproszenie ale rzeczywiście trochę daleko ;) Nie dysponuję autkiem a niestety wiem jak tam kursują pociągi (koszmarnie), ale jeżeli uda mi się kogoś namówić to kto wie... Byłam w tamtych okolicach i rzeczywiście to piękne tereny... A jaka miejscowość konkretnie? Albo jaki teren mniej więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:32 hmmm, bardzo ogólnie powiem, że mieszkam w okolicach zielonej góry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:39 Hmm... Bardzo ogólnie, rzeczywiście ;) No cóż, jeśliś taka tajemnicza to niech tak zostanie tylko jak można do Ciebie dotrzeć jeżeli się ukrywasz w tych swoich lasach? ;)) Ale potwierdzam, tereny do rowerowania piękne, dwa lata temu je troszkę liznęłam na obozie rowerowym... Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:45 zawsze można do mnie napisać :-)a okolice rzeczywiście urokliwe... wogóle nie wyobrażam sobie mieszkania w Warszawie czy innym wielkim miescie PS. od 2 września w zg jest winobranie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:00 Ja bardzo przepraszam,oczywiscie jestem napalona ne te Wasze rowerowki,ale niestety mam ostatnio dwoje dzieci pod opieka.Moze w przyszly m tygodniu.Rower mam juz sprawny.Wyprobowalam - jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
brzeczyszczykiewicz81 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:55 pod warunkiem ze mieszkasz tam gdzie ja to mozemy nad tym pomyslec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:55 ja już napisałam, gdzie mieszkam... teraz Twoja kolej :-) Odpowiedz Link Zgłoś