Dodaj do ulubionych

z kim na rower?

15.08.06, 19:11
kto ze mną pojeździ, pogada, pomilczy, pośmieje się, napije się kawy w
przerwie podrózy, poopowiada o tym co ważne i całkiem nieistotne...? :-)
Obserwuj wątek
    • schizoo Re: z kim na rower? 15.08.06, 19:48
      spoko przyjeżdżaj,co tydzień jeżdzę w Borach Tucholskich,wkoło lasy,
      jeziora,kawę też mam:)
      • jakajax Re: z kim na rower? 15.08.06, 20:16
        O matko i córko :-)Bory Tuchloskie? To daj mi kilka dni na dotarcie! :-)
        • Gość: s Re: z kim na rower? IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.06, 15:06
          no i nie dojechałaś:(
    • altro2611 Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:05
      jeżeli Warszawa, to z przyjemnością; prawie codziennie robię kilkadziesiąt kilo;
      pod górkę milczę, z górki różnie. Ale kawę piję tylko włoską, z zakręcanego
      ekspresu Bialetti - na upartego można zrobić więcej do termosu... I co? Jesli
      Warszawa - może na początek do Powsina?
      • jakajax Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:12
        Niestety, do Warszawy mam jeszcze dalej niż do Borów Tucholskich :-(
      • grzanka23 Re: z kim na rower? 15.08.06, 22:17
        altro2611 napisał:

> jeżeli Warszawa, to z przyjemnością; prawie codziennie robię kilkadziesiąt
        kilo
        > ;
        > pod górkę milczę, z górki różnie. Ale kawę piję tylko włoską, z zakręcanego
        > ekspresu Bialetti - na upartego można zrobić więcej do termosu... I co? Jesli
        > Warszawa - może na początek do Powsina?
        Mozna sie dolaczyc?Co prawda kawe bardzo rzadko pijam,ale mieszkam prawie w
        Powsinie,chetnie pojezdzilabym w towarzystwie.
        • altro2611 Re: z kim na rower? 15.08.06, 23:23
          Szczęśliwa Grzanko, ja do Powsina kręcę prawie 20 km ze śródmieścia ale urok
          tego miejsca wynagrodzi wszelkie możliwe zadyszki, zwłaszcza że po tych
          deszczach można już jeździć po lesie. Oczywiście że z przyjemnością przyjmę
          towarzystwo. Ja fotografuję a pieszo czy z roweru można dostrzec więcej,niż z
          samochodu... A więc?
    • grzanka23 Re: z kim na rower? 16.08.06, 16:47
      Fajno.
      • Gość: emo Re: z kim na rower? IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 16.08.06, 16:48
        a gdzie?;)
        • grzanka23 Re: z kim na rower? 16.08.06, 17:07
          Do Powsina w Wa -wie.
          • Gość: emo Re: z kim na rower? IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 16.08.06, 17:39
            daleko mam.nic nie wyjdzie;)
      • altro2611 Re: z kim na rower? 16.08.06, 17:39
        jutro?
        • grzanka23 Re: z kim na rower? 16.08.06, 20:55
          altro2611 napisał:

> jutro?
          Jutro nie moge,moze w weekend.
          • tygryska_28 Zabierzecie mnie? ;)) 18.08.06, 20:52
            Chyba, że ma to być wycieczka we dwoje to już mnie tu nie ma ;))
    • jakajax Re: z kim na rower? 16.08.06, 18:34
      no nieee, to ja chciałam iść na rower! :-)
      • Gość: ale śmieszne Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:47
        Ciekawe jak można "iść na rower".Myślałam,że rowerem można ewentualnie
        pojeździć.
        • Gość: kazik Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:53
          ja mogę iść. ty będziesz ppedałowana, aja co najwyżej podczepię się do ciebie
          swoją hulajnogą
          • Gość: kazik Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:55
            *pedałowała*
            • jakajax Re: z kim na rower? 16.08.06, 20:25
              hulajnoga? bardzo proszę... :-)
        • jakajax Re: z kim na rower? 16.08.06, 20:23
          O la la, ok... będę się wyrażać tu wyłącznie czystą polszczyzną, bo ewentualne
          skróty myslowe mogą być przez niektórych, jak widać, niezrozumiałe :-)Mogą też
          być powodem do czepliwości (a co tam, każdy powód dobry,byleby coś wtrącić...
          czy tak? ) :-)
          • Gość: ale śmieszne Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:56
            Nadal źle-co to takiego "czysta polszczyzna"?
          • altro2611 Re: z kim na rower? 16.08.06, 23:11
            Grzanko, sorry. Ja mam wyzsze filologiczne, zrozumiemy się nawet w
            starocerkiewnosłowianskim, w końcu nie jest ważne kto w jakim języku przeklina,
            ważne co chce powiedzieć. Jeśli w weekend zobaczysz piękną błękitnosrebrną
            rakietę to chyba będę ja. A jeśli chcesz doprecyzować spotkanie, proponuję
            altro2611@gazeta.pl
            • viernaviera Re: z kim na rower? 16.08.06, 23:16
              moja kierownice wygielo, rama pogielo Was powalilo!a hamulEc zawiodl!!! wiec
              Z KIM NA ROWER??????
              • Gość: misiu Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 06:36
                jakajax określ mniej wiecej gdzie mieszkasz, a konkretnie gdzie chcesz jeździć,
                aby przymierzyć się do Twojej propozycji.
                • Gość: volvoS60 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:43
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • altro2611 Re: z kim na rower? 18.08.06, 17:24
                    jak w znanej piosence, Buraka widać, słychać i czuć, nawet jeśli siedzi nie na
                    siodełku za 500 złotych ale w Volvo S60
                    • Gość: kobieta Re: z kim na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:54
                      ignorowac buraka- najlepsze wyjscie
                      • altro2611 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:33
                        teoretycznie to dobra rada, bo burak ze względu na swoje buractwo nawet tego nie
                        odczuje; problem jednakże w tym, że w IV RP zapanował klimat sprzyjający
                        chamstwu i ciemnocie i wielu "dyskutantów" nie wie i nigdy się nie dowie, co to
                        "romantyzm" i dlaczego "fura, skóra i komóra" nie jest w stanie zaimponować
                        komuś, kto odebrał przyzwoite wykształcenie... o tempora, o mores... A admin
                        przysnął?
                • jakajax Re: z kim na rower? 17.08.06, 19:14
                  mieszkam na lubuskiej ziemi i tutaj wlasnie jezdzę :-)
                  • tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:43
                    A wiesz, że to piękne tereny, byłam tam raz na obozie rowerowym... Pięknie
                    było... Ale ja ostatnio przestałam czekać na kogoś kto potowarzyszy mi na
                    rowerze. Wiem, że w towarzystwie przyjemniej ale zobacz ile tracimy czekając...
                    A za mną we wtorek już kawałek (niestety) Wawki, samotnie ale też miło ;) A
                    jeżeli pogoda pozwoli to w weekend...
                    • jakajax Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:45
                      ależ ja codziennie jeźdźę!!! :-) ale w towarzystwie sympatyczniej
                      • tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:48
                        Aaa... No to dobrze ;) A czy sympatyczniej? Kręcą się pod nogami, nie potrafią
                        zdecydować którędy jechać, spóźniają się, marudzą... Bosz!! Chyba czas zmienić
                        towarzystwo rowerowe ;))
                        • jakajax Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:52
                          iiiitaaam.... ja jezdzę tylko z niemardzącymi i wiedzacymi czego chcą; tylko
                          zgrac się ciężko :-)
                          • tygryska_28 Re: z kim na rower? 18.08.06, 20:54
                            No właśnie to najtrudniejszy etap ;) Zgranie się w jednym czasie i miejscu...
                            Powodzenia ;) Ja czekam na poprawę pogody, bo jazdy na rowerze nie znoszę w
                            deszczu ;)
                            • grzanka23 Re: z kim na rower? 18.08.06, 21:21
                              Eeeetam jak zwykle marudy.Jak sie umawiacie tak jak piszecie,to nie dziwie sie
                              ze nie mozecie sie dodgadac.
                              • Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 18:35
                                No wiesz, ja jestem konkretna kiedy się z kimś umawiam, ale kiedy umawiam się z
                                człowiekiem na 11 a on dzwoni i mówi, że właśnie wstał, że śniadanie, że
                                prysznic i zakupy to się nie chce słuchać... Kiedyś czekałam, teraz jeżdżę
                                sama ;)
                                A jak tam Wasz Powsin? Doszedł do skutku?
                                • altro2611 Re: z kim na rower? 19.08.06, 20:13
                                  niestety,nie wyszło. Tygrysko, ja wciąż jeżdżę i od czerwca zrobiłem juz ponad
                                  2500 km. Jeżdżę samotnie i to mi chyba najbardziej odpowiada. Czasem ktoś
                                  proponuje towarzystwo, czasem chciałbym zaakceptować ale się okazuje że ktoś ma
                                  rower nieużywany od trzech lat i trzeba go sprawdzić... Wiesz, ten las Kabacki
                                  jest mały i niewiele w nim atrakcji. Jadę przez Kierszek do Piaseczna, potem do
                                  Zalesia, potem gdzie oczy poniosą... I to przewaga roweru nad samochodem,
                                  samolotem czy pojazdem kosmicznym - z tego siodełka widac i czuć więcej.
                                  Przejechałem ponad milion km różnymi samochodami ale tylko rower czuję jak część
                                  siebie... Pozdrawiam
                                  • Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 20:19
                                    Piękne... Ja zaniedbałam rower w tym roku z przyczyn technicznych, ale ostatnio
                                    przeszedł w serwisie wymianę opon, hamulców i ogólny przegląd i chcę jeździć!!
                                    Jutro zapowiada się piękny dzień więc jeżeli nie będę musiała wrócić żeby
                                    wyprowadzić psa chcę pojechać nad Zalew... A jeżeli nie wyjdzie to tylko
                                    okolice bloku ;)) Chociaż i to dobre. A Powsin rzeczywiście malutki ;)
                                    • altro2611 Re: z kim na rower? 19.08.06, 21:03
                                      twoje pisanie wskazuje, że rzeczywiście czujesz "tego bluesa" rowerowego. A
                                      jeszcze pies... Mój przebiegł obok roweru co najmniej kilkaset km a zawsze miał
                                      swój bidon i miseczkę z wodą. Kochał to. Gryzł mnie po nogach, bym pedałował
                                      szybciej. Niestety, nikt nie jest wieczny... Dbajmy więc o nasze rowery.
                                      • tygryska_28 Re: z kim na rower? 19.08.06, 21:28
                                        No cóż... Zrobiło się na tym rowerku i innych też kilka ładnych km ;) Tylko ten
                                        rok jakoś gorzej wygląda ;) Ale w przyszłym... He, he... Taaa, za dużo
                                        planów ;) Oby chociaż ten jutrzejszy wypalił ;) I żeby już nie padało bo jazda
                                        na rowerze w deszczu to tylko na wyprawach rowerowych a nie w stolycy...
                                        Mój pies niestety nie nadaje się na takie wycieczki, to starszy pan (14 lat) i
                                        ostatnio ucierpiał w psiej awanturze i liże rany...
                                        • grzanka23 Re: z kim na rower? 19.08.06, 22:04
                                          No ladnie ktos mi tu wypomina,ze nie uzywalam roweru przez trzy lata.Uwielbiam
                                          jezdzic na tym swoim wysluzonym romecie.Prawie cala Polske objechal.
                                          • Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 19.08.06, 22:27
                                            No któż by śmiał!! Naprawdę nie wiem ;)
                                            Romet może nie ale mój stary rower typu Ukraina z przerzutkami na kołach 28 w
                                            kolorze fiolet z różem własnej produkcji... Ehh...
                                            I po co mi było to coś podobne do górala?? Ale jeździ i to najważniejsze ;) Jak
                                            już padnie totalnie to wymienię na treking 28 ;)) Oj byle szybko...
                                            A jeżeli jutro nie będzie padało spotkacie mnie na ścieżce ;))
                                          • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 08:22
                                            przepraszam, nic nikomu nie wypominam - ale jeśli ktoś już już jest gotów do
                                            wspólnej jazdy a potem... ? okazuje się, że od lat nie jeździ, to jak to jest?
    • kobietabezserca Re: z kim na rower? 19.08.06, 22:16
      ze mna na rower!!!! ze mna!!!
      • tygryska_28 Re: z kim na rower? 19.08.06, 22:29
        A gdzie i kiedy? ;)
        • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 08:23
          20 sierpnia o godzinie 8. 30 juz jestem na trasie - do zobaczenia w Powsinie
          • Gość: tygryska_28 Re: z kim na rower? IP: *.chello.pl 20.08.06, 11:30
            Eh... No niestety ja dziś zaspałam i dopiero wychodzę na rowerek, ale nie wiem
            czy dojadę do Powsina ;) Obstawiam raczej ścieżki po dwóch stronach Wisły.
            Pozdr.
            • kobietabezserca Re: z kim na rower? 20.08.06, 11:35
              ja sie wybieram - o 14.00 Łacha Wislana Wal miedzeszynski:))))
              • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 14:10
                a ja niedawno wróciłam do domku i właśnie się wybieram... tylko co to za
                chmura??? zmoknę- nie zmoknę?
              • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 15:51
                Hmm... Chyba byłam w okolicy jeżeli to niedaleko Mostu Siekierkowskiego? ;) Ale
                już wróciłam, żadna rewelacja 33 km... Ale tu naprawdę nie ma gdzie jeździć!!
                Eh... Marzy mi się sielanka na wsi z tymi wszystkimi drogami między polami... a
                nie co krok to światła, skrzyżowanie, wysoki krawężnik... Ale i tak było
                miło ;) I deszczyk pokropił ;)
                • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 17:50
                  dawno nie czytałem Kubusia Puchatka - co Tygryski lubią najbardziej? Bo ja
                  uwielbiam piwko w Powsinie po sporej dawce kilometrów... Pzdr
                  • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 18:03
                    Tygryski lubią brykanie i nie lubią piwka :(
                    Ale lubią inne rzeczy ;) Jeżdżenie na rowerze? Ile tam dzisiaj kilometrów
                    pokonałeś? Bo ja tylko troszkę ponad 30 :( Więcej jakoś mi się nie chciało...
                    • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:22
                      tylko 55 ale trochę oszukane, bo jechałem okrężnymi drogami - przez most
                      Świętokrzyski, wzdłuż Wisły i powrót przez Siekierkowski, koło jeziorka
                      Czerniakowskiego, elektrociepłowni i Wiertniczą do Wilanowa - zeby nabić
                      kilometrów. W Powsinie pustki o 10.30, nawet osy nie chciały wpadać do piwa,
                      zatankowałem wodę do bidonu i powrót... Udało mi się tylko trzy zdjęcia strzelić
                      w fajnej poświacie, własnie obrabiam na komputerze. Mówisz, że Tygryski lubią
                      brykać...? No, no...
                      • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:39
                        Co znaczy oszukane?? Bo może ja cały czas oszukuję? ;)
                        A pokażesz nam zdjecia? Ja nie robię zdjęć w czasie jazdy na rowerze ;) To zbyt
                        niebezpieczne ;DD Chociaż dziś miałam ochotę zbierać kwiaty polne... Heh, tak
                        pięknie pachniało łąką... Ja chcę na wieś!! Albo w Bieszczady... Może być z
                        rowerem ;) Chociaż na weekend... ;))
                • kobietabezserca Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:28
                  to sobie pobrykaliscie razem 80 :D dobra kondycja!!!
                  ja dzis tylko 18 zrobilam, niestety - ale dotlenilam sie i odprezylam
                  • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:35
                    Nie razem ale każdy oddzielnie ;)
                    18 też dobre!! Ważne żeby wyjść i pojeździć ;)
                    A ja też byłam w okolicach Mostu Siekierkowskiego i... Spotkałam tam tablicę z
                    napisem: Ścieżka rowerowa bez przejazdu ;)))
                    Okazało się, że ścieżka prowadzi kawałek, potem stoi ogrodzenie, które można
                    objechać bokiem po trawce a za kolejnych kilkanaście metrów kolejne ogrodzenie
                    i zaczyna się ścieżka ;)
                    Rewelacja!!
                    Polecam jako rozrywkę ;)
                    • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 19:56
                      z mostu Siekierkowskiego jechałem wałem poprzez Kępę Zawadowską, pięknie i pusto
                      ale niebezpiecznie - tam znajomego napadli bandyci, pobili i obrabowali; dlatego
                      na dalsze wypady lepiej jednak jechac w towarzystwie. Dzisiejsze światło nie
                      było najlepsze dla fotek, tylko dla spokoju sumienia strzeliłem parę... ale
                      jeśli Tygryski lubią fotografie z nieznanych ścieżek rowerowych, podaj e-mail w
                      Gazecie, to Ci poślę parę...
                      • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:25
                        Przecież masz mój e-mail gazetowy... Jestem zalogowana, wystarczy kliknąć na
                        nick ;))
                        Tak, lubię oglądać zdjęcia, może dlatego, że sama nie potrafię ich robić? Nie
                        mam artystycznej duszy ;) Raczej młotek i śrubokręt tworzą ze mnie artystkę ;))
                        • altro2611 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:57
                          ok, posłałem, dzięki
                    • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:07
                      zapraszam w lubuskie- duzo lasow, pól, łąk z kwiatami, jezior... jest gdzie
                      pojeździć i nie napadają :-)
                      • grzanka23 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:08
                        Za daleko.
                        • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:10
                          ale ja zapraszałam tygryska 28 ;-)
                          • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:22
                            Bardzo dziękuję za zaproszenie ale rzeczywiście trochę daleko ;) Nie dysponuję
                            autkiem a niestety wiem jak tam kursują pociągi (koszmarnie), ale jeżeli uda mi
                            się kogoś namówić to kto wie...
                            Byłam w tamtych okolicach i rzeczywiście to piękne tereny... A jaka miejscowość
                            konkretnie? Albo jaki teren mniej więcej?
                            • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:32
                              hmmm, bardzo ogólnie powiem, że mieszkam w okolicach zielonej góry :-)
                              • tygryska_28 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:39
                                Hmm... Bardzo ogólnie, rzeczywiście ;) No cóż, jeśliś taka tajemnicza to niech
                                tak zostanie tylko jak można do Ciebie dotrzeć jeżeli się ukrywasz w tych
                                swoich lasach? ;))
                                Ale potwierdzam, tereny do rowerowania piękne, dwa lata temu je troszkę
                                liznęłam na obozie rowerowym...
                                • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:45
                                  zawsze można do mnie napisać :-)a okolice rzeczywiście urokliwe... wogóle nie
                                  wyobrażam sobie mieszkania w Warszawie czy innym wielkim miescie
                                  PS. od 2 września w zg jest winobranie :-)
    • grzanka23 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:00
      Ja bardzo przepraszam,oczywiscie jestem napalona ne te Wasze rowerowki,ale
      niestety mam ostatnio dwoje dzieci pod opieka.Moze w przyszly m tygodniu.Rower
      mam juz sprawny.Wyprobowalam - jezdzi.
    • brzeczyszczykiewicz81 Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:55
      pod warunkiem ze mieszkasz tam gdzie ja to mozemy nad tym pomyslec :-)
      • jakajax Re: z kim na rower? 20.08.06, 20:55
        ja już napisałam, gdzie mieszkam... teraz Twoja kolej :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka