Dodaj do ulubionych

Zaczarowana królewna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 16:33
Zapewne wszyscy znają romantyczną historię o zaczarowanej królewnie,dziś
przedstawię Wam nieco inną wersję,właściwie "wariację na temat":)))
Zdradzę ,że wersja ta nie kończy się happy endem:(((

Zaczarowana królewna
W mirtowym lasku drzemie;
U nóg jej lutnia śpiewna
Zsunęła się na ziemię.

Niedokończona piosneczka
Uśmiechem lśni na twarzy;
Drżą jeszcze jej usteczka-
O czymś roskosznym marzy.

Marzy o jednym z rycerzy,
Że idąc przez odmęty,
Do stóp jej tu przybieży
I przerwie sen zaklęty.

Lecz rycerz co walczył dla niej,
Ten męstwo swe przeceniał-
Zabłąkał się w otchłani...
I zwątpił...i skamieniał.
Obserwuj wątek
    • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 16:35
      chyba trzeba się zakuć;))
      • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 16:37
        A może przekuć?Np.miecze na lemiesze?Z opowiedzianej powyżej historii wynika,że
        nie zawsze można liczyć na rycerzy,może zatem na rolnika?:)))
        • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 16:42
          rolnicy teraz kombajnami jezdzą,kto tam z nich
          ma konika i lemiesz;)
          • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:06
            Czasem jeszcze ktoś ma,ale zaraz mówią,że on zacofany i niedzisiejszy...
            A może on tylko jest po prostu romantyczny???

No i jak nie rycerz ,nie rolnik,to kto???:(
            • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:09
              artist;))
              • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:12
                No tak, ale czy to rozsądna propozycja???:)Z takim artystą ,to tylko na
                wrzosowisko i zapomnieć wszystko...:)A jak przyjdzie jesień i śnieg???To co
                wtedy na tych wrzosowiskach-reumatyzm zamiast romantyzmu;)
                • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:19
                  wsyzstko jest do opanowania.;))
                  nie bojaj się;)
                  • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:24
                    Oj,gdybym ja wierzyła w takie obietnice...:)))Ale nie powiem,okropnie lubię
                    kolorowe złudzenia.
                    To mój nałóg:)))A przecież niedługo zakwitną wrzosy...Może już kwitną na
                    Kaszubach???
                    • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:26
                      mogę rowerem wyknąć,i zobaczyc;)))
                      • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:29
                        Skoro tak się oferujesz:),będę wdzięczna:)))Tylko nie pomyl kwiatków,ponieważ
                        tyle tego...
                      • kobietabezserca Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:29
                        wymknij i zobacz! ja sie wymklam;) i widzialam wrzosowisko nieopodal ... fiolet
                        jak karoca atlasem wyscielana.. ksiezniczki ani sladu pewnie na bale koniem
                        mknie!:PPP
                        • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:31
                          Kobietobezserca co Ty opowiadasz,że księżniczki ani śladu-jam ci jest!!!:)))
                          • kobietabezserca Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:33
                            ale Tys nie taka jaka na fioletach wrzosowisk bywa! skoro nie wiesz ze wrzosy
                            sa wszedzie gdzie okiem siegnac!
                            no no no :D
                            • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:36
                              i to się zgadza,wrzosy są wszędzie....ale to nie
                              znaczy ,ze nie mogę rowerkiem pojezdzic;)
                            • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:36
                              Iiiii tam,nie taka:)Taka ,czy śmaka-krew błekitna i...spadam na bal:)))
                              • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:43
                                ładnego pantofelka zyczę;)
                                • Gość: no...no...no... Już po balu panno lalu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 07:13
                                  Wróciłam w obu pantofelkach:),ale czy nie można zmodyfikować starych baśni i
                                  nie zgubić innej części garderoby;)?Np.kolczyka:)))))))))))))))))))???
                                  • kobietabezserca Re: Już po balu panno lalu:) 20.08.06, 11:25
                                    lub serce!:)
                              • kobietabezserca Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:44
                                za gora za rzeczka za malina za porzeczka rosnie wrzosow cala polana
                                pani ksiezniczka tam zakochana ]
                                wypatruje nadsluchuje czy jej pan nie galopuje
                                z pekiem lila wrzosow
                                lecz nie kopyt konskich nie slychac odglosow
                                tylko smiech lata babiego
                                ze naiwna ksiezniczka czeka kochanego:P
                                • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:49
                                  ciekawa okolica,podoba mi się..;)
                                  • kobietabezserca Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:52
                                    juz sie wymkles, caruzzo - a rower sprawny okolica jest rozlegla, dasz rade?
                                    • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:54
                                      pewnie,wszystko będzie oki;)
                                      • kobietabezserca Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:56
                                        a wiec ruszam ... w plener, pofantazjowac wsrod wrzosowisk koleny raz! przy
                                        okazji moze znajde zaczarowanego krolewicza co pod muchomorem jako skrzat sie
                                        czai
                                        • caruzzo Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:57
                                          powodzenia więc zyczę...coby sie
                                          wszystko dobrze udało;)
    • maly.jasio Zaczarowany kon 19.08.06, 16:55
      zaczarowana krolewna
      zaczarowana krolewna
      zaczarowany kon.
      bec :)
      img.interia.pl/encyklopedia/nimg/zielony_balonik.jpg
      • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowany kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:08
        A może zaczarowana dorożka,
        Zaczarowany dorożkarz,
        Zaczarowany koń???

A ten balonik to już chyba widziałam:)
        • caruzzo Re: Zaczarowany kon 19.08.06, 17:10
          kon ktory mowi;)
          • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowany kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:13
            Zapewne musi być zaczarowany,no chyba ,że to ten ze skeczu Laskowika i
            Smolenia:)
        • maly.jasio widzialas? 19.08.06, 17:16
          zaczarowanego dorozkarza bez takiejz krolewny?

przeciez to bez sensu :)

a bez konia - to juz w ogole :)
          • Gość: no...no...no... Jaśko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:21
            Ty tu mnie nie bałamuć-wiem co widziałam:)Piszę przecież-BALONIK!!!

Co do reszty się zgadzam,byłoby bez sensu:))))))))))))))))))))))))))))
    • rycerz.krola.artura Re: Zaczarowana królewna 19.08.06, 17:41
      przerażająca historyjka ;)
      • Gość: no...no...no... Re: Zaczarowana królewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 07:09
        Z rycerskiego punktu widzenia,rzeczywiście mało optymistyczna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka