caruzzo 26.08.06, 10:45 "..źdźbło trawy trzymam w ręku piszę list na wodzie..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka48 Re: Nad rzeką.;) 26.08.06, 10:46 nad rzeczka opodal krzaczka:)))mieszkała:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
prinzessin1 Re: Nad rzeką.;) 26.08.06, 10:47 Palcem na wodzie pisane to nic z tego nie bedzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nad rzeką.;) 26.08.06, 10:48 Ale może ktoś zdąży przeczytać, zapamiętać i będzie jedyną osobą, która pozna wspaniałą twórczość ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Nad rzeką.;) 26.08.06, 10:48 ale czasami i palec jest zbawieniem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: Nad rzeką.;) 26.08.06, 11:02 nad rzeka nasze wspomnienia ,nad rzeka nase sny, a w rzece fale sie pienia,a w rzece nasze sny dalej nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-))) Re: Nad rzeką.;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:18 A rzeka ciagle płynie, oddala nas od siebie lecz uczucie nie ginie bo wciąż kocham Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... A Niemen o rzece pięknie śpiewał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:50 Gdzie modra rzeka niesie wody swe, tam słońca blask ujrzałem pierwszy raz, nad brzegiem jej spędziłem tyle chwil, że dziś bez rzeki smutno mi, tam każdy dzień to skarb dziś mój jedyny skarb. Choć czas jak rzeka,jak rzeka płynie, unosząc w przeszłość tamte dni, choć czas jak rzeka ,jak rzeka płynie, unosząc w przeszłość tamte dni... Do dni dzieciństwa wraca moja myśl, w marzeniach moich żyje rzeka ta, tak bardzo chciałbym być nad brzegiem jej, więc niech wspomnienie dalej trwa. Tam każdy dzień to skarb dziś mój jedyny skarb... Ech,ten Niemen...zawsze miło do Niego wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądra woda rzeka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:55 "O mądra rzeko ,o mądra wodo , wiedziałaś gdzie stopy znurzone prowadzić , gdy sił już było brak ! " Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: A Niemen o rzece pięknie śpiewał.... 26.08.06, 19:57 "Cos co kocham najwiecej" ... Tam nad rzeką Wiosną rosną kwiaty Których już Nie zobaczę nigdy Nigdy nie zobaczę już To tez byly slowa jednej z jego piosenek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: A Niemen o rzece pięknie śpiewał.... 27.08.06, 09:24 "Gdzie modra rzeka niesie wody swe tam blask slonca ujrzalem pierwszy raz nad brzegiem jej spedzilem tyle chwil ze dzis bez rzeki smutno mi - choc czas jak rzeka jak rzeka plynie unoszac w przeszlosc tamte dni... w marzeniach moich pozostanie... -choc czas jak rzeka jak rzeka plynie..." to tez spiewal Niemen o rzece - tez pieknie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caprissa Re: Nad rzeką.;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 15:18 piekne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tilt Re: Nad rzeką.;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 20:14 Droga daleka A noc taka ciemna Nikt na Ciebie nie czeka Zostań ze mną Niebo tak bliskie Niebieska opieka A na około Ani śladu człowieka Czeka nas rzeka miłości Czeka nas morze radości Czeka nas rzeka miłości Czeka ocean szczęścia O nic nie pytaj I nie mów nic więcej Niech płonie ten ogień Coraz goręcej Droga daleka A noc taka ciemna Nikt na Ciebie nie czeka Zostań ze mną Poniesie nas rzeka miłości Prosto do morza radości Poniesie nas rzeka miłości Do oceanu szczęścia Droga daleka A noc taka ciemna Nikt na Ciebie nie czeka Zostań ze mną Poniesie nas rzeka miłości Prosto do morza radości Poniesie nas rzeka miłości Do oceanu... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 09:36 a czas jak rzeka plynie plynie kaskada wodospadem potokiem od zrodla poczatek ma ... i dalej wciaz dalej ociera, poleruje, wygladza kamienie wymywa dna nawet...pachnie swiezoscia, lsni srebrem... ponadczasowa - wiec jak sie ma do pisania slow po jej tafli? jesli pisane czy gdzies sie skryja wsrod fal... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: nasuwa sie pytanie... 27.08.06, 10:41 slowo pisane czy mowione, ktore z nich ma wieksze szanse przetrwania? Odpowiedz Link Zgłoś
szarex Re: nasuwa sie pytanie... 27.08.06, 10:59 Ogólnie słowo pisane, ale to zależy jeszcze od tego, na czym się pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: nasuwa sie pytanie... 27.08.06, 11:03 czyli tresc wazna w pismie!:) a jesli tresc to czy wazne do kogo kierowana? Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: nasuwa sie pytanie... 27.08.06, 12:21 co do treści zgadzam się,ale jest ona nie w pismie ale na wodzie pisana;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucynka Re: nasuwa sie pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:29 Najważniejsze, by pisać sercem i szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietabezserca Re: nasuwa sie pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:40 zielona trawka na zielonej trawce:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śniadanie na trawi Re: nasuwa sie pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:46 Jeśli chodzi o trawkę pod wływem ktorej tworzył Witkacy, to dzięuję. Widzialam niedawno wystawę w Słupsku. Nie chciałabym by kochajaca mnie osoba potrzyła na mnie w taki sposób jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: nasuwa sie pytanie... 27.08.06, 12:54 nie tylko Witkacy tworzyl pod wplywem ...wielu wielkich w konglomeracie mysli w szarosc zasnutych ... zmeczenie poczuwszy potrzebowalo odmiany kolorytu zielen blekit nieba ... hmmmm i stad takie a nie inne patrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śniadanie na trawi Re: Nad rzeką.;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:47 ...jak on na swoje kobiety. Ale ta trawa dziś mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 12:51 rzeka tez wzburzona,chyba popiszę na piasku;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 13:01 pisac i budowac na piasku to raczej takie niewiekopomne dzielo!:P Odpowiedz Link Zgłoś
animula_t Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 13:19 "Wsłuchany w twą cichą piosenkę Wyszedłem na brzeg pierwszy raz. Wiedziałem już rzeko, ze kocham cię rzeko Że odtąd pójdę z tobą. O, dobra rzeko, O mądra wodo. Wiedziałaś gdzie stopy znużone prowadzić Gdy sił już było brak. Brak. Wieże miast, łuny świateł. Ich oczy zszarzałe nie raz. Witały mnie pustką, żegnały milczeniem gdym stał sie twoim nurtem Po dziś dzień z tobą rzeko. Gdzież począł, gdzie kres dał ci Bóg. Ach życia mi braknie, by szlak twój przemierzyć, by poznać twą melodię" Wolna Grupa Bukowina - bardzo lubię z gitarą w tych klimatach spędzać czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 18:14 "..Ze skał wypływasz malutkim strumykiem, śpiewając cichutko z uroczym słowikiem. Po drodze zbierasz kamyki i skały, by gdzieś na dole brzegiem się stały..." Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 18:23 "... zstepujesz w rytmie gorskich potokow jakze przedziwne jest twoje milczenie zstepujesz w dol kazdym zboczem to wszystko co z soba unosisz ta czysta kaskada potokow niesionych dokad? co mi mowisz gorski strumieniu? ..." Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 20:13 skoro była taka potrzeba to trudno;) ja siadam nad Wisłą;) Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Nad rzeką.;) 27.08.06, 20:15 do wyplakania, kazda rzeka jest dobra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Nad rzeką.;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 22:47 Płynie, płynie Oka jak Wisła szeroka jak Wisła głęboka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nad rzeką.;) IP: *.petrus.com.pl 28.08.06, 20:28 a w tej Wisle oczy można zgubić Odpowiedz Link Zgłoś