x_adam 16.09.06, 12:19 Nasza forumowa tygryska zdała właśnie trudny egzamin. Wszyscy możemy w tym wątku pogratulować tygrysce Gratuluję Tygrysko:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: * Re: Gratulacje dla Tygryski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:31 Gratulacje. Czego dotyczył ten egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
kiki1102 Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 12:39 TRTratata!Brawo,brawo owacje na stojąco dla Tej Pani!!! Dzień wspomnienie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Gratulacje, ale za co? IP: *.hsd1.ct.comcast.net 16.09.06, 21:27 A pewnie takie humanistyczne studia(niechce mi sie juz czytac wszystkich odpowiedzi), po ktorym kobieta sie w glowie przewrwaca, bo mysla, ze cos skaczyly. A wiecie, ze kazda uczelnia po ukonczonych studiach musi znalesc zatrudnienie dla kazdego, ktory skaczyl studia w USA w ich uczelni? Jak by cos takiego bylo w Polsce, to juz dawno zamknieto by conajmniej 50% uczelni w kraju. Poprostu panstwo by nie placilo za cos kapletnie nie przydatnego, zgodnie z wolnym rynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Jak się cieszę, 16.09.06, 21:33 że ja przynajmniej poprawnie piszę... ufff, jakoś łatwiej się czyta kiedy nie ma błędów ;) No cóż, wezmę pod uwagę Twoje ostrzeżenia i postaram się żeby nie przewróciły mi w głowie te humanistyczne studia. I już się cieszę, że średnie wykształcenie mam typowo techniczne, pomoże mi nie zwariować do końca ;)) Ja nie myślę, że coś skończę, skończę studia ;) A co dalej - zależy tylko ode mnie... Najważniejsza rzecz - NIE będę nauczycielką bo to nie ten kierunek ;)) Uważasz, ze znajomość ojczystego języka jest nieprzydatna? Widać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się cieszę, IP: *.hsd1.ct.comcast.net 16.09.06, 22:15 To jednak dobrze zgdalem, ze sa to studia humanistyczne? Mnie sie nie przyda znajomosc ojczystego jezyka, ale moze ty bedziesz mial leprze szczescie z tym. Czy jestes na kieronku polonistycznym? To przyjemnie czytac, ze w szkole sredniej wybralas wyksztalcenie techniczne. Jestem przekonany, ze jak nie zapomnisz o nim, to osiagniesz w zyciu duza niezaleznosc zawodowa. Przypuszczam, ze wierz, ze humanisci najczesciej sa zdani na prace rzadowe w kraju pochodzenia i ukonczonych studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Jak się cieszę, 16.09.06, 22:20 Oj chyba się z Tobą nie zgodzę ;) Wystarczy znajomość języków obcych i fiuuu!! Poza tym dlaczego rządowe? A to w czymś przeszkadza? Humaniści z którymi mam do czynienia wykonują naprawdę różne zawody, a kierunek jak kierunek - po Politechnice też mogę siedzieć w urzędzie. Wszystko zależy od tego co dalej uda mi się osiągnąć. Czy uważasz, że tylko ludzie z wykształceniem technicznym mają szansę do czegoś dojść?? Ciekawe podejście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się cieszę, IP: *.hsd1.ct.comcast.net 16.09.06, 22:40 Ja zawody techniczne trakuje jak uniwersalne i do wykonywania wszedzie na swiecie. A co tam. Mozesz sie ze mna nie zgadzac. Kazdy powinien miec jakies KONSTRUKTYWNE wlasne zdanie. Mimo wszystko Gratuloje Tobie zdanego egzaminu, choc pewnie sie nie dowiem, czego dotyczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Jak się cieszę, 16.09.06, 22:44 Dotyczył antropologii kultury. Dziękuję. A ja będę miała i wykształcenie techniczne i humanistyczne ;) I co mi z tego przyjdzie jeżeli nie będę potrafiła tego wykorzystać?? ;)))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się cieszę, IP: *.hsd1.ct.comcast.net 16.09.06, 23:14 tygryska_28 naisala: >A ja będę miała i wykształcenie techniczne i humanistyczne ;) I co mi z tego >przyjdzie jeżeli nie będę potrafiła tego wykorzystać?? ;)))) I w tym momecie musze sie z toba zgodzic. Bo co to bedzie, jak? I musze to zrobic, bo ja nie moge brac odpowiedzialnosci za twoja przyszlosc. Juz pewnie wierz, ze ja tylko moge podsuwac pomysly w dobrej wierze. Musze przyznac jednak, ze sie cesto myle. Duzo Powodzenia i Szczescia Tobie Zycze. Dzieki za info. co studjojesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-))) Re: Gratulacje dla Tygryski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:39 Wstyd się przyznać? Odpowiedz Link Zgłoś
kiki1102 Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 12:43 Do czego? Dzień wspomnienie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 12:44 brawo, Duży Kocie w Paski!!! Wiedziałam, że tak będzie, bo Tygryska to zdolna bestia, jak każdy zresztą Tygrys. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 12:55 Będzie co świetować:))) gratuluję Kociczko z pazurkiem...-:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Dziękuję ;)) 16.09.06, 13:41 A kto powiedział że trudny?? ;))))) Mogło być lepiej ale jest dobrze... Dziękuję za wsparcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 14:06 Kot w Paski tylko truchlał, a wiedziałam, że będzie dobrze. Kot w Paski zasługuje na BRAWA!!! :-) Tygrysko, nawet nie wiesz, jaka jesteś dzielna i wspaniała. Trzymaj tak dalej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 14:13 Nie jestem dzielna bo nie zdałam na tyle na ile bym chciała. A ocena była mi potrzebna do stypendium bo inne egzaminy poszły mi wyjątkowo dobrze, a tak - kolejny rok będę ściubić grosz do grosza na studia... :) No ale jest do przodu. To ważne, teraz "tylko" pisanie pracy mgr... A teraz idę z psem, zjem obiadek (przychodzi do mnie chrześniak bo sami zostaliśmy w wawce na weekend) a potem chyba wybiorę się na basen i do tego Hostelu. A wieczorem miło spędzę czas czytając Was ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 14:16 Nie jest ważna ocena, grunt to wynik. Tak mawia moja Babcia. Już masz to za sobą. W magisterce naprawdę mogę Ci pomóc pt. poprawianie stylistyki. Robiłam to dla kilku osób, więc jak chcesz, to Ci też pomogę. Aha, osoby magistra obroniły bardzo dobrze. :-) O, a ja już wypluskałam nóżki w basenie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 14:19 Już napisałam dlaczego ocena była ważna... No cóż, nie każdemu się udaje (jak narazie mnie nigdy i już się nie uda... ;)) Bardzo dziękuję, ale narazie to ja muszę napisać cokolwiek... Mam na to dwa najbliższe tygodnie ;)) A wiesz, że ja też zajmuję się czasami takimi poprawkami? Ale raczej ogólny wygląd i literówki, każdą znajdę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x_adam Re: Dziękuję ;)) IP: 62.233.189.* 16.09.06, 14:37 Mogę ci pomóc w tej magisterce. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 17:21 Super!! jeszcze chwilka i za mnie ją napiszecie ;))))) Chyba Was lubię ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:10 tygryska_28 napisała: > Super!! jeszcze chwilka i za mnie ją napiszecie ;))))) > > Chyba Was lubię ;)) No wiesz robiło sie to i owo w życiu a jaki to temat? Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:11 Formy mecenatu w okresie pozytywizmu.... ;)))) ładny nie? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:13 tygryska_28 napisała: > Formy mecenatu w okresie pozytywizmu.... > > ;)))) > ładny nie? ;)) Świetny, temat rzeka wprost Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:14 hmm... tylko ja chyba pod prąd tą rzeczką płynę ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:17 już?? jak najszybciej, powinnam przez wakacje mieć troszkę napisane... ale wena nie przybyła ;))) za dwa tygodnie mam zajęcia i muszę mieć coś, ale zdążę, to dwa tygodnie a egzamin mam z głowy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:19 2 tygodnie na pracę magisterską? Myślałem,że to się dłużej robi. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:20 2 tyg na to żebym miała cokolwiek ;)) najgorzej jest zacząć... a pracę - nie wiem do kidy, jak najszybciej żeby uczyć się do obrony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:23 Jak ktoś nie wie jak zacząć to zaczyna od definicji,później na ogół się rozkręca.Zacznij od wyjaśnienia co to jest mecenat;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:29 już szukam, albo może nie... dziś odpoczywam ;)) dzięki Wiarusik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:42 wiarusik napisał: > 2 tygodnie na pracę magisterską? > Myślałem,że to się dłużej robi. Kochaniutki, ja napisałam w swoim dość już długim życiu 2 i pół pracy i 2 tygodnie zawsze na każdą wystarczyły (po zebraniu materiałów, oczywiście). Ty - na prawie - nie będziesz gorszy! ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:21 phie:)) Piszesz Rozdział I i ujmujesz w nim a) pojecie mecenatu b)wtracasz trzy grosze o historii mecenatu w Polsce i na świecie c) troche o realiach epoki pozytywizmu d)Troche o mecenasach i artystach ktorzy korzystali (takie wiadomości podstawowe i pojecia) i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:23 Tyle to ja już wiem... ;))))) A teraz czeka mnie jeżdżenie po czytelniach i czytanie prasy dziewiętnastowiecznej ;))) na resztę rozdziałów ;) dzięki Adam :)* Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:29 tygryska_28 napisała: > Tyle to ja już wiem... ;))))) > > A teraz czeka mnie jeżdżenie po czytelniach i czytanie prasy > dziewiętnastowiecznej ;))) na resztę rozdziałów ;) > > dzięki Adam :)* fajna rzecz ale nie komplikuj za mocno, tym zaczytywaniem i siedzeniem w czytelniach nad tym, bo im wiecej zbierzesz tym bardziej zglupiejesz.A to naprawde jest proste Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:31 W czytelniach i tak będę siedziała bo tych ksiażęk nie da się wynieść ;) Niestety nie są dostępne w zwykłych bibliotekach. Ale kiedy już będę miała coś, wezmę tydzień urlopu i po prostu spędzę go w uroczych czyteniach ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:35 tygryska_28 napisała: > W czytelniach i tak będę siedziała bo tych ksiażęk nie da się wynieść ;) > Niestety nie są dostępne w zwykłych bibliotekach. > > Ale kiedy już będę miała coś, wezmę tydzień urlopu i po prostu spędzę go w > uroczych czyteniach ;)) bardzo uroczych hehehehehe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:25 W II rozdziale omawiasz formy i zjawiska zwiazane z tym mecenatem W III rozdziale Praktyczna strone jak to wszystko wyglądało w oparciu o konkretne przyklady W 4 rozdziale Ocena i tyle Dopisujesz wstep zakonczenie, dajesz aneksy skroty spis tresci i praca git Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 18:28 Mówiłam już, że Cię lubię? ;)))))) mrau ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 20:56 Tygrysko, w każdej osiedlowej bibliotece powinna być bardzo ciekawa książka, którą polecam jako uzupełnienie. Poszukaj na półce z kryminałami. Chyba ma tytuł "Przestępstwa międzywojenne", czy jakoś tak. Jest to dziełko, które warto pociagnąć, bo traktuje o dziewczynach, które chciały zostać aktorkami, a wyszło im tak, jak wyszło. W bibliotece koniecznie przejrzyj "Bluszcz". Świetne pismo, wczujesz się w sytuację ludzi z tamtych czasów. Zbuduj sobie atmosferę, a potem pisz. Za słowo nikt nie zabił. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:00 W poniedziałek Sokółko, w poniedziałek... narazie sprzątam i zastanawiam się czy kupić sobie do każdego przedmiotu oddzielny zeszyt czy jeden kołonotatnik do wszystkich ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:03 Lepiej jeden z takimi oddzielnikami. Ja znam z doświadczenia i mi się sprawdziło, ale nie gwarantuję, że Tobie. Przynajmniej wszystko miałam w kupie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:05 nie, za duży... już to przerabiałam ;) w zesłym roku przechodziłam z jednym dużym zeszytem na semestr z kartkami do wyrywania i dobrze mi z tym było, w tym chyba to powtórzę ;) napisałam na wątku o spotkaniu o noclegu, byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:09 Czytałam, Duży Kocie w Paski, jesteś dzielna, spisałaś się. :-) Ty jesteś pewna, że jesteś nieśmiała? Bo coś mi mówi, że chyba odwrotnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 ?? 16.09.06, 21:12 Tzn?? Nie bardzo wiem co masz na myśli. zależy jak spojrzeć na nieśmiałość... Jeżeli mam do kogoś podejść, coś załatwić, itp - koniec, nie wysyłaj mnie ;) Chyba, że robię to "służbowo", ale prywatnie - nigdy. paski spadają od samego myślenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: ?? 16.09.06, 21:28 To jest to samo. Musisz to "poczuć", że inni ludzie nie są wrogością, nie mają zamiaru Ciebie skrzywdzić. Mogą mieć swoje chumorki, ale przechodzisz nad tym. Tygrysko, więcej odwagi - ona jest bronia obosieczną: jesteś szczera wobec ludzi, to obrywasz, ale możesz spotkać ludzi o dużym sercu, którzy okażą Ci przyjaźń, pomogą, a nie jesteś - oberwiesz w dwójnasób, bo skrzywdzi Cię ktoś ze strefy cienia i nikt nie da Ci paluszka, byś za niego uczepiła się. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:34 white.falcon napisała: > Tygrysko, w każdej osiedlowej bibliotece powinna być bardzo ciekawa książka, > którą polecam jako uzupełnienie. Poszukaj na półce z kryminałami. Chyba ma > tytuł "Przestępstwa międzywojenne", czy jakoś tak. Jest to dziełko, które warto > > pociagnąć, bo traktuje o dziewczynach, które chciały zostać aktorkami, a wyszło > > im tak, jak wyszło. W bibliotece koniecznie przejrzyj "Bluszcz". Świetne pismo, > > wczujesz się w sytuację ludzi z tamtych czasów. Zbuduj sobie atmosferę, a potem > > pisz. Za słowo nikt nie zabił. :-) Sokółko masz na mysli książkę Milewskiego "ciemne sprawy międzywojnia"?? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:39 Wyjąłeś mi to z dzioba. To jest to. Chciałabym, by Tygryskę zainteresowało pisanie pracy, a nie czuła, że to obowiązek. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:41 Uwierz mi Sokółko, że też tego chcę ;) A nie mogę już zmienić tematu... Czekam na wenę ;) Do tego potrzebuję troszkę poszperać w bibliotekach i poczytać ;) Będzie dobrze bo mam Was ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:49 Ale pracy za Ciebie nie napiszę - nic z tego. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:51 white.falcon napisała: > Ale pracy za Ciebie nie napiszę - nic z tego. ;-D Ja mogę wspomóc ze tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 No wiesz!! 16.09.06, 21:54 Nigdy bym na to nie pozwoliła!! Po prostu nie przyszłoby mi to do głowy. I naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy komuś zlecają napisanie pracy. Tracą taką przyjemność czuwania nad powstawaniem... A ja potrzebuję trochę ukierunkowania a z promotorem jakoś dziwnie mi się rozmawia, kiedy mu opowiedziałam wstępny zarys pracy popatrzył i zapytał: i już? No i to mnie powaliło na kolanka ;)) A ja się tak napracowałam przy wyszukiwaniu książek... Ale miał oczywiście rację - on chce ujęcie takie bardziej od środka a ja poleciałam po obrzeżach ;)) Trzeba się dostosować, to w końcu On ocenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No wiesz!! 16.09.06, 22:07 tygryska_28 napisała: > Nigdy bym na to nie pozwoliła!! > Po prostu nie przyszłoby mi to do głowy. I naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy > komuś zlecają napisanie pracy. Tracą taką przyjemność czuwania nad > powstawaniem... > A ja potrzebuję trochę ukierunkowania a z promotorem jakoś dziwnie mi się > rozmawia, kiedy mu opowiedziałam wstępny zarys pracy popatrzył i zapytał: i już > ? > No i to mnie powaliło na kolanka ;)) A ja się tak napracowałam przy > wyszukiwaniu książek... Ale miał oczywiście rację - on chce ujęcie takie > bardziej od środka a ja poleciałam po obrzeżach ;)) > Trzeba się dostosować, to w końcu On ocenia ;)) Zaproponowałem ci pomoc, a nie pisanie pracy przez wielu oceniane jako intelektualna prostytucja.. A liwterostwo to liwterostwo, dla wielu że tak powiem to nie jest przyjemność..Kiedy pisałem swoją prace o walce wywiadów polskiego i radzieckiego w latach 1918-1945, dłubałem ją przez 3 lata, siedząc po archiwach, docierając do Londynu, grzebiąc w źródłach polskich, rosyjskich i angielskich. Mam z niego taką samą satysfakcje jak ci co takie dzieła kupili. Potem jak na informie pisałem drugą o technologii procesorów, to mogłem to przynajmniej bardziej docenić bo ta wiedza przydaje mi sie w życiu codziennym i czasem pozwoli zarobic na kawałek chleba...A walke wywiadów czy słuzby specjalne moge sobie jako hobby do segregatora włożyć Nie oceniam tych ludzi negatywnie, czesci los czy praca postawiła takie a nie inne zadanie, i nie są to jacys kretyni, mają rodziny i nie mają czasu, bądź mają ciężkich promotorów którzy czepiają sie o gruche, pietruche, i sami nie wiedza czego chcą, spory procent zlecających ma tez problemy z ortografią i polszczyzną Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: No wiesz!! 16.09.06, 22:26 Wiem co zaproponowaliście ale Sokółka od razu zastrzegła, że nie napisze za mnie ;)) A szkoda... :PPP Wiesz, nikt nie jest idealny, ale kiedy promotor pyta a jak Pan to znalazł, albo na podstawie czego napisał a oni nic - żenujące. Poza tym nie chodzi mi o polszczyznę, ortografię, całą oprawę i składanie czy chociażby przepisywanie można komuś zlecić, ale trzeba przy takiej pracy spędzić chociaż trochę czasu żeby wiedzieć co się na tych studiach właściwie robiło... Ja nie jestem zadowolona z mojej pracy licencjackiej - nie zgadzałyśmy się z promotorką w każdym zdaniu i tak naprawdę uważam, że ją odbębniłam. Dlatego teraz chcę przysiąść i napisać jakoś lepiej. A co do ludzi, którzy maja rodziny, ciężką pracę i studia do skończenia - podziwiam ich, mam na roku kilka takich dziewczyn z którymi za nic bym się nie zamieniła ale jeszcze bardziej imponuje mi to, że same piszą swoje prace chociaż swobodnie mogłyby komuś zapłacić za napisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:42 white.falcon napisała: > Wyjąłeś mi to z dzioba. To jest to. Chciałabym, by Tygryskę zainteresowało > pisanie pracy, a nie czuła, że to obowiązek. :-) On napisał tez kilka fajnych ksiązek o XIX wiecznej Warszawie , facet ma naprawde świetny język. Jak czytałem "ciemne sprawy" to dosłownie co chwila można bylo sie z czegoś pośmiać..A już dosłownie rozbroił mnie rozdział "Odgryzione jądra":)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:48 Ktoś czytał to co ja? Adam, rozbroiłeś mnie, ale chcę zachęcić Tygryskę do sięgnięcia po literaturę, by nie uznawała, że to jest dopust Boży, tylko czytanie i wsiąknięcie w klimat. Dalej samo pójdzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:50 No ja uwielbiam Milewskiego..szkoda że już malo w "Detektywie" pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 22:22 x_adam napisał: > No ja uwielbiam Milewskiego..szkoda że już malo w "Detektywie" pisze:) > Przestałam lubić "Detektywa". Czytałam, gdy był lepszy, a teraz jest głupi i łapię ich na ... kłamstwach z dziedziny kryminalistyki. Nie wiedzą, gdzie są przekazywane dane celem weryfikacji, różne takie tam. Nieuczciwość dziennikarska wychodzi, a mnie uczono: albo widzisz i o tym piszesz, albo dziesięć razy sprawdasz, co tam się stało, albo weryfikujesz odpowiedź kogoś, opatrując stosownym komentarzem i tp.. Jest taki niepisany kodeks.:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 22:46 white.falcon napisała: > x_adam napisał: > > > No ja uwielbiam Milewskiego..szkoda że już malo w "Detektywie" pisze:) > > > Przestałam lubić "Detektywa". Czytałam, gdy był lepszy, a teraz jest głupi i > łapię ich na ... kłamstwach z dziedziny kryminalistyki. Nie wiedzą, gdzie są > przekazywane dane celem weryfikacji, różne takie tam. Nieuczciwość > dziennikarska wychodzi, a mnie uczono: albo widzisz i o tym piszesz, albo > dziesięć razy sprawdasz, co tam się stało, albo weryfikujesz odpowiedź kogoś, > opatrując stosownym komentarzem i tp.. Jest taki niepisany kodeks.:-/ > Wiem zauważyłem to ale z sentymentu przeglądam go sobie Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 22:58 Ja - w pociagu, bo kupuję go na podróż. Lubię straszyć niewinne Babcie, które przynajmniej nie ględzą mi o jakichś dziwnych dla mnie tematach. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 21:56 Dlaczego robicie ze mnie taką antyliteraturową?? mam ostatnio kryzysik i KAŻDA książka mnie usypia ale to przejdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 22:17 To poczytaj coś z cyklu "Ewa wzywa 007". Zabawi Cię, ale i zaciekawi. Masz rację, nie można Ciebie wrzucać w literaturę międzywojnia bez przejścia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Dziękuję ;)) 16.09.06, 22:20 tygryska_28 napisała: > Dlaczego robicie ze mnie taką antyliteraturową?? > mam ostatnio kryzysik i KAŻDA książka mnie usypia ale to przejdzie ;) Nikt z ciebie nie robi antyliteraturowej... Ostatnio w pracy jak mnie ktoś o Kundere zapytał czy o Coelho, to nie wiedziałem co powiedziec, bo żadnej książki tych panów nie przeczytałem, podobnie ze słynnym Danem Brownem. A juz w ogóle za konkretnego chama uchodze w oczach mojej bratowej która jest dr polonistyki. Nie dość że wiekszości rzeczy o które mnie pyta nie przeczytałem, to nie zapoznałem sie nawet z jej książkę Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 17:51 Gratuluję! To teraz już tylko zabawa! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 17:52 Dziękuję ;) teraz to pisanie pracy mgr... ;))))) no można to nazwać zabawą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 18:28 nie znam Ciebie..ale najlepszego zyczę;)) Niech Ci się wiedzie;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
khinga Re: Gratulacje dla Tygryski 16.09.06, 21:29 To spieszę z gratulacjami:-)) Tygrysko, gratuluję i życzę powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Thx ;) 16.09.06, 21:35 juz za mną - a najważniejsze przede mną ;) i jeszcze jeden egzamin na tych studiach ale dopiero w lutym, do tego czasu macie spokój :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
khinga Re: Thx ;) 16.09.06, 21:37 Z czym spokój? ;-) ojj nie mów tak! :-) musimy się wspierać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Thx ;) 16.09.06, 21:40 To milutkie co mówisz, staram się wspierać jak potrafię ale jak narazie to tylko ja Wam głowę zawróciłam egzaminem. Więc już ciiiisza ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
khinga Re: Thx ;) 16.09.06, 21:44 Na razie tylko Ty,ale poczekaj, jak rozpoczną się zajęcia a potem sesje:-) Odpowiedz Link Zgłoś