Dodaj do ulubionych

Pisze do Ciebie...

05.11.07, 20:23
z dalekiego kraju.
Wyobraz sobie miejsce na wzgorzu, z widokiem na morze. Jest tu tyle
spokoju i ciszy natury, zakletej w majestatycznych debach, ciszy,
ktora kladzie sie na szaro-srebrnych lisciach drzew oliwnych, ukrywa
twarz w trawie kolysanej wiatrem. Kocham to miejsce. Zycie ma tu
inny rytm, nieodwolalnie zwiazany z porami roku...
Ten zakatek jest moja ojczyzna na obczyznie, sercem zerwanym jak
dojrzala wisnia, moim "byc" inaczej. Tu jestem soba.

Napisz do mnie, jesli masz takie miejsca.

D.
Obserwuj wątek
    • Gość: no...no...no... Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 10:39
      Piszę do Ciebie, kochany Sindbadzie!
      Choć się burza zerwała i fala się kładzie
      Na mój grzbiet i przerywa mój spokój i ciszę,
      Ja - mimo burz i wichrów- list do Ciebie piszę,
      • zwierz_futerkowy Re: Pisze do Ciebie... 11.11.07, 10:45
        pisze do ciebie z mount everest-u
        przetrwalem sam z ekipy trzydziestu
        widok mam nie zly, w ten piekny dzien
        koncze, bo konczy
        mi sie
        tlen....
        • Gość: dotyk_wiatru Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:05
          Hahahah a idź Ty:)))))) Żartwonis jeden:))) Teraz już na serio
          uciekam;)
          • zwierz_futerkowy Re: Pisze do Ciebie... 11.11.07, 11:06
            na ra!
            • Gość: no...no...no... Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:33
              Piszę do Ciebie tych parę linijek, żebyś wiedział, że do Ciebie piszę.
              Jak ten list dostaniesz, to znaczy, że do Ciebie doszedł. Jak go nie dostaniesz,
              to mi daj znać, to go wyślę jeszcze raz.
              Piszę do Ciebie wolno, bo wiem, że nie potrafisz szybko czytać.
              Niedawno tata przeczytał w jakiejś gazecie, że najwięcej wypadków zdarza się
              kilometr od domu, więc przeprowadziliśmy się trochę dalej.
              Mieszkamy teraz w fajnej chałupce.
              Jest tu pralka, choć nie jestem pewna, czy się nie zepsuła. Wczoraj wrzuciłam do
              niej pranie, pociągnęłam za sznurek i gdzieś wsiąkło. Ale przecież się z powodu
              tego nie powieszę...
              Pogoda nie jest najgorsza. W zeszłym tygodniu padało tylko dwa razy. Za
              pierwszym razem trzy dni, a za drugim cztery.
              Co do kurtki, którą chciałeś, wujek powiedział, że jak Ci ją poślę z guzikami,
              to będzie dużo kosztować, bo guziki są ciężkie. Dlatego oderwałam guziki i
              włożyłam do kieszeni.
              Tata dostał pracę. Jest dumny jak paw, bo ma pod sobą jakieś pięćset osób.
              Wysiewa trawę na cmentarzu.
              Twoja siostra Julka, która wyszła za mąż, w końcu urodziła. Nie znamy jeszcze
              płci dziecka, więc Ci nie piszemy czy jesteś wujkiem , czy ciotką.
              Gorzej jest z Twoim bratem, Jankiem. Zamknął samochód i zostawił w środku
              kluczyki. Musiał iść do domu po drugi komplet, żeby nas wyciągnąć ze środka.
              Jak się będziesz widział z Gosią , to ją ode mnie pozdrów, a jeśli nie, to jej
              nic nie mów.

Twoja mamusia Dusia

Ps.
              Chciałam Ci włożyć do listu parę złotych, ale już zakleiłam kopertę.
              • zwierz_futerkowy Re: Pisze do Ciebie... 11.11.07, 11:36
                " na poczcie powiedzieli ze list idzie 3 dni, wiec nadaje go trzydni wczesniej"
                • Gość: no...no...no... Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:40
                  Poczcie nie można ufać, więc nie wyślę go wcale. Najważniejsze, że do Ciebie piszę:)
                  • Gość: se Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:45
                    Listy pisane w myślach,
                    których nikt nie napisze,
                    których nikt nie przeczyta
                  • zwierz_futerkowy Re: Pisze do Ciebie... 11.11.07, 11:50
                    odpisze jak dostanebede czytal odwrocony plecami aby nie psuc niespodzianki...
                    • Gość: deszcz ze sniegie Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:51
                      Plecami, to trochę niegrzecznie
                      • zwierz_futerkowy Re: Pisze do Ciebie... 11.11.07, 13:04
                        my zwierzaeta jestesmy czasem niegrzeczne na tym polega nasz urok
                        • Gość: pa,pa,pa,pa,pa,pa, Re: Pisze do Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 21:06
                          Zwierzętom futerkowym, wybaczamy nawet siusianie do piaskownicy
                          :-)))
                          • delusa Re: Pisze do Ciebie... 22.11.07, 20:40
                            Szkoda, ze zasikaliscie szkliscie nie romantycznie kazdy kawalek
                            podlogi... Zalosne, Piracie, zalosne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka