Dodaj do ulubionych

dla smakoszy :)

17.11.07, 19:23
pochwala cwiartki.

napoju mocny, wyskokowy,
w butelce opatrzonej kartka
uderzasz do rubasznej glowy
ojczysta cwiartko

dlatego chwale cie dzis z oda
bo sam z kieliszka ( gorniej - z "czary")
wypijam, poklocony z woda'
twoje nektary

bez ciebie w pieknym lechistanie
kiedy jest trzezwa, milczy muza
i na zabawie ktoz dostanie
bez ciebie guza

"kochajmy sie, zalani zdziebko!"
tak glosisz, cwiartko, milosc wielka
"daj buzi - glosisz - potem w leb go
raz, dwa butelka!"

bez cwiartki czymze jest sarmata?
naczyniem ktore pragnie plynu -
bez plynu mysl do chmur nie wzlata
i nie ma czynu!

w ostatnich slowach pragne wiec rzec:
chcesz zyskac moc, nie badz oszczedny
i pij, bo plyn, jak glosi medrzec,
jest moczopedny.

mam tylko drobne zastrzezenia,
gdysmy na trakt pijanstwa wyszli,
ze w cwiartkowiczach cwierc marzenia,
cwierc czynu i cwierc mysli.

w. slobodnik
Obserwuj wątek
    • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 20:24
      Jestes smakoszem?;DD
      • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 20:28
        czasami... :)
        • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 20:37
          Do 'upadlego'? ;)
          • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 20:54
            nie upadam, raczej zasypiam przed telewizorem :)
            • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:05
              Tyle dobrego...Przynajmniej nie jestes poobijany, podrapany itd.;)))
              I dobrze, ze nie do lustra:P

• zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:12
                raczej do... telewizora
                • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:35
                  E tam:) W tv przynajmniej cos sie dzieje, mozesz wznosic toasty i
                  dziekowac no moze lepiej nie tak jak Eric Idle...;))
                  Ze mna lepiej nie ryzykowac, bo jeszcze Ciebie upije i dopiero
                  bedzie;)
                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:39
                    hmm o ile w gre wchodzi jack daniels z pepsi, nie mam nic przeciwko temu :) inne
                    "mocne" trunki rczej nie... :/
                    • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:44
                      Whiskey?:) U la la:))

• zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 21:59
                        z lodem, czasem cola i kawaleczkiem grapefruita (? dziwne to slowo,..)
                        hm... pycha!
                        • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:03
                          Whiskey to meski trunek...Ostatnio sprobowalam bo okazja sie
                          nadarzyla...Z samym lodem nie przejdzie:) z cola jako tako, ale
                          wersji z grapefruitem nie znam;)
                          • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:08
                            probowalas moze smirnoff norsk ?
                            www.thedrinkshop.com/products/nlpdetail.php?prodid=2313pyszny!
                            • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:15
                              Niestety nie...Powinnam zalowac? ;) Z tego co wiem, to jest wodka
                              jagodowa...czy cos w tym stylu...
                              Nie chciej wiedziec co ostatnio probowalam:P
                              • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:24
                                chce...
                                :)
                                • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:30
                                  No tak...wiedzialam:)
                                  Bylam w rejonach Podlasia...a tam ostrzej pija:P Siwuchy i inne
                                  bimberki itd.;)
                                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:52
                                    moj rodzimy krakow blisko gorali, a tam... oj, oj!
                                    • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 22:56
                                      No ciekawam kto wiecej pije...Ludzie z Puszczy czy ludzie z gor ;D
                                      • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:11
                                        hmm.. nie pilem z nikim z puszczy :) jeszcze..
                                        • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:12
                                          Zalujesz? ;D
                                          • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:35
                                            jeszcze nie wiem... a powinienem?
                                            • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:36
                                              Tez nie wiem...bo nie mam pojecia na co Ciebie stac;)

• zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:39
                                                przed, po czy w trakcie????
                                                :DD
                                                • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:44
                                                  Hahaha ale to zabrzmialo:P
                                                  Generalnie PO bo w trakcie nie ma problemow ;D:D
                                                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:48
                                                    satc mnie na choc odrobine kultury :)
                                                  • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 17.11.07, 23:49
                                                    Hahahaha no comment...nie mam wiecej pytan;D
                                                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 18.11.07, 00:04
                                                    :D zawsze do uslug
                                                  • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 18.11.07, 00:05
                                                    :))) trzymam za slowo:D
                                                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 18.11.07, 00:11
                                                    :D uciekam teraz bo jutro znowu do pracy :/
                                                  • dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) 18.11.07, 00:13
                                                    Uuuu :(
                                                    To ja uciekam, odespac...wczoraj;):))
                                                    Dobranoc Zwierzaczku:D
                                                  • zwierz_futerkowy Re: dla smakoszy :) 18.11.07, 00:21
                                                    do jutra wietrzyku. :)
                                                  • Gość: dotyk_wiatru Re: dla smakoszy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 10:07
                                                    Milej pracy Zwierzaczku i calego dnia :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka