Dodaj do ulubionych

Tęsknię...

26.08.03, 11:11
Tęsknię za Tobą. Powiedziałeś mi kiedyś , że tu bywasz, oszukałeś mnie ?? Czy
też za mało Cię znam, żeby spośród tylu rozpoznać Twoją " twarz " ?? Nie
potrafię odnaleźć Twego śladu. Obraz Twój rozpływa się we mgle...Boję się, że
mogę zapomnieć...Boję się...;-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Oberon Re: Tęsknię... IP: 195.92.39.* 26.08.03, 11:12
      Jak Cię pocieszyć?
      • salomonowe_gacie Re: Tęsknię... 26.08.03, 11:16
        A widzisz mandarynko?:-))) POdejrzewalmen zes z innej planety. Jestes
        przejazdem no nie? A wiedzialem... przeciez tutaj nie ma takich ciekawych
        cietych kobiety jak Ty.
        • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 11:32
          Ja jestem ciekawa ? Ja jestem cięta ?? Myślałam, że jestem normalna, ot, taka
          sobie ...;-(
    • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 11:30
      Oberonie...nic nie jest w stanie mnie pocieszyć...Wiesz, co to zaczy tęsknić?
      Przywoływać obraz w myślach? Szukać w pamięci razem spędzonych chwil ? ;-) Chce
      mi się płakać...
      • Gość: Oberon Re: Tęsknię... IP: 195.92.39.* 26.08.03, 11:38
        mandaryn_ka napisała:

> Oberonie...nic nie jest w stanie mnie pocieszyć...Wiesz, co to zaczy tęsknić?
        > Przywoływać obraz w myślach? Szukać w pamięci razem spędzonych chwil ? ;-)
        Chce
        >
        > mi się płakać...

Przestań. Czy wiem co to tęsknić? hmm. Trudne pytanie. Naprawdę. Nie płacz i
        tak gorzej być nie może :))

ps. Moja maksyma brzmi - śmieje się, żeby nie płakać :))
        • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 12:08
          Szkoda, że w tym wypadku Twoja maksyma nie potrafi się przedrzeć przez powłokę
          mojej osobowości.
          Moja maksyma brzmi: " Płacz, a łzy ukoją Twój ból"
    • foxhunter Re: Tęsknię... 26.08.03, 11:45
      Nick na L? :-)
      • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 11:59
        Ale tu nigdzie takiego nie ma...;-(. Nie wiem, czy na L, czy A, B , C , D, E,
        F, G, H, I, J, K, L, Ł, M, N, O, P, R, S, T, U, W, X, Y, Z...nic nie wiem;-(
    • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 12:02
      Smutno mi Boże...
      Dla mnie na zachodzie
      Rozlałeś tęczę blasków promienistą
      Przede mną
      gasisz w lazurowej wodzie
      gwiazdę ognistą
      Choć mi tak niebo Ty złocisz i morze -
      Smutno mi Boże...

/Juliusz Słowacki/
    • foxhunter Re: Tęsknię... 26.08.03, 12:21
      mandarynko, jak to?? Jakis wariat sie ukrywa? Przeciez Ty to istny skarb.

A salomonowe_gacie nie jest Ciebie wart, zobacz ile bledow zrobil
      • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 12:34
        Fuxhunter, łoj trudniejszego nicka to Ty już nie zdołałeś wymyślić? Wiesz, nie
        oceniam ludzi na podstawie sposobu, czy stylu pisania. Salomonowe_gacie, to
        fajny serdeczny facet, a to , że robi błędy ? No cóż, a którz ich nie robi...Ja
        też czasami jak coś bachnę, wyślę, a potem przeczytam, to omal później z
        krzesła nie spadnę ze śmiechu, żę mogłam coś takiego napisać :-). Gacie_ może
        są grafomanem, może cierpią na dysgrafię, a może poprostu szybciej myślą niż
        piszą. Mnie też się tak czasami zdarza. Nie wiem, czemu miało służyć
        stwierdzenie, że Salomonowe gacie nie są mnie warte? Łoj...no tu to już trochę
        przegiąłeś. A kto tu mówi o uderzaniu w jakiekolwiek konkury...A tak a'propos,
        to mogłoby się okazać, że to ja nie jestem warata jego. Przecież tu nikt nie
        wie, jacy naprawdę jesteśmy w realu...
        • foxhunter Re: Tęsknię... 26.08.03, 12:55
          mandaryn_ka napisała:

>
          > to mogłoby się okazać, że to ja nie jestem warata jego. Przecież tu nikt nie
          > wie, jacy naprawdę jesteśmy w realu...

Wie sie i to duzo.A polot to juz napewno:))))

i... kobiecy bardzo umysl
          • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 13:05
            Nie wie się i już !! A już napewno nie na tyle, aby na podstawie postów móc
            kogoś oceniać. Posty pisane są w przypływie różnych emocji, różnych stanów.
            Teraz piszę tak, bo mam taki nastrój, ale jutro, do tego samego problemu
            mogłabym podejść w zupełnie inny sposób. Tak więc nie można wyciągać wniosków
            na temat czyichś charakterów tu i teraz.
          • mandaryn_ka Re: Tęsknię... 26.08.03, 13:06
            A tak w ogóle...To jaki to jest " kobiecy umysł " ??
            • white.falcon Może nie tęsknij 26.08.03, 13:23
              O to, Mandarynko, powinnaś zapytać się Panów.

To bardzo przykre, że nie umiesz znaleźć osoby, której szukasz. Może określ,
              kiedy bywał na FR, przynajmniej, kiedy mówił, że bywa. Może jeszcze pytanie:
              czy FR było jego tzw. "rodzimym" forum, czy tylko tu zaglądał od czasu do czasu
              (przez "rodzime" forum rozumiem forum, na którym najwięcej się pisze). Może
              takie informacje pomogą ludziom zlokalizować poszukiwaną osobę, odszukać jego
              nicka. Chociaż... skoro znikł i nie daje znaku życia, to może nie warto go
              szukać, a z tęsknoty warto zrezygnować?

Pozdrv.:)
              • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 26.08.03, 14:01
                "Chociaż... skoro znikł i nie daje znaku życia, to może nie warto go
                szukać, a z tęsknoty warto zrezygnować?"

Przykre to co napisałaś siostro...Ale jest w tym pełnia prawdy. Pójdę za Twym
                głosem. Dzięki, że otworzyłaś mi oczy...
                • foxhunter Re: Może nie tęsknij 26.08.03, 14:04
                  Czy ow faciu jest z Forum T?
                • Gość: white.falcon Re: Może nie tęsknij IP: *.acn.pl 26.08.03, 14:07
                  mandaryn_ka napisała:

>
                  > Przykre to co napisałaś siostro...Ale jest w tym pełnia prawdy. Pójdę za Twym
                  > głosem. Dzięki, że otworzyłaś mi oczy...

Nie było moim zamiarem urażenie Ciebie, Mandarynko. Tyle że .... niestety,
                  takie bywa życie. Ale mam nadzieję, że na FR będziesz bywać?:)

Pozdrv.:)
                  • ja_nek Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 00:31
                    Czy tego wiersza nie pisał przypadkiem C.K. Norwid?

• mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 08:29
                      Jan_ku! Jeśli chodzi o wiersz, który tu przytoczyłam, to autorem jest na 100%
                      Julisz Słowacki. Jest to "Hymn" do Boga "Smutno mi Boże...". Słowacki napisał
                      ten utwór przebywając na emigracji. Tęsknota za krajem, za rodziną,
                      przyjaciółmi , a przy tym sytuacja polityczna w kraju ( okres zaborów)
                      sprawiła, że czuł się bardzo samotny, wyobcowany, zmartwiony, że jest poza
                      wydarzeniami, które dotykają bezpośrednio jego rodaków przebywających w tym
                      czasie w kraju ojczystym.
                      • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 08:31
                        Dzieńdobry Mandaryn_ko :-)
                        • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 08:40
                          Witaj Ka_27 :-).
                          Miło Cię widzieć. Jak samopoczucie z rana ?
                          • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 08:41
                            Jeżeli choć w połowie tak wspaniałe, jak Twoje, to bardzo dobre :-))))
                            • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 08:44
                              Hmmm, a skąd ta pewność, że moje jest aż tak wspaniałe ??:-)
                              • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 08:49
                                Ja myślę, że jest wspaniałe :-))))
                                • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 08:51
                                  Hmmm...no to znaczy, że mnie już troszkę znasz...:-). Istotnie takie jest. Mam
                                  nadzieję, że takie pozostanie. Lubisz śpiewać ?
                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 09:01
                                    Może Cię znam, a może tak mi się tylko zdaje ... ? :-)

Muzyka, ta dobra muzyka jest całkiem sympatyczna :-)
                                    • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 09:04
                                      Gdybyś chciał mi zaspiewać, to co by to było ?
                                      • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 09:11
                                        Na przykład "Forever young" :-)
                                        • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 09:20
                                          Przypomnij mi kto to śpiewa w oryginale? Alphaville ( nie wiem czy to dobrze
                                          napisałam) ?:-)
                                        • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 09:21
                                          Ale wiesz, co, ten utworek świetnie pasowałby do Twojej barwy głosu...:-)
                                          • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 09:32
                                            Tak, Alphaville, ale oryginał jest najlepszy :-)
                                            • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 09:34
                                              A kto jest wykonawcą oryginału ?
                                              • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 09:42
                                                Nie pamiętam jak się on nazywał :-)
                                                • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 09:48
                                                  A mniej więcej , w którego roku jest to oryginalne wykonanie ? Pomęczę Cię dziś
                                                  trochę ...:-)
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 10:05
                                                    Nie przywiązuję wagi do wykonawcy, czy do daty produkcji danej piosenki :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 10:10
                                                    Hmmm:-(, tak tylko spytałam, bo wspomniałeś, że poprzednia wersja była znacznie
                                                    lepsza i myślałam, że po podaniu przybliżonej daty wykonania razem uda nam się
                                                    ustalić pierwszego wykonawcę tego utworku...
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 10:26
                                                    Tylko jeden wykonawca jest w stanie najlepiej zaśpiewac daną piosenkę :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 10:39
                                                    Jakiej piosenki najchętniej słuchasz, jaki wykonawca jest Ci najbliższy?
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 10:47
                                                    Wykonawca żaden, ja przywiązuje się do melodii, a juz w którymś poście na tym
                                                    forum pisałem o swoich trzech ulubionych piosenkach :-)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 11:07
                                                    Ale proszę, przypomnij mi je....Staję na tylnych łapkach , przednie zginam w
                                                    nadgarstkach i grzecznie proszę :-) Jakie to piosenki ??
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 11:11
                                                    W zasadzie powinnaś wiedzieć ... :-)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 11:41
                                                    W zasadzie pewnie wiem...ale chcę sie upewnić. A Ciebie jeśli mi nie napiszesz,
                                                    to ugryzę. Tak więc, lepiej zastanów się nad tym, czy opłaca Ci się
                                                    milczeć ?? :-)
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 11:50
                                                    A Ty od razu o pieszczotach ... :-))))))
                                                    Przecież wiesz :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 12:17
                                                    Ok :-(, sam tego chciałeś, zaraz wsiadam w pociąg relacji (...) - ( ...)
                                                    dopadam Cię i zagryzam na amen. I nie mów mi , że Cię nie ostrzegałam !! ;-)
                                                    Masz ostatnią szansę, żeby mi powiedzieć !! No czekam...
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 12:24
                                                    Straszysz, straszysz :-)))
                                                    A być zagryzionym przez Ciebie to czysta ... :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 12:27
                                                    Ha, ha, ha...Och Ty podły ! Myślałam, że się przestraszysz, a Ty mnie tu
                                                    jeszcze zachęcasz !! :-)
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 12:33
                                                    Och ja podły !
                                                    Zamiast się przestraszyć,
                                                    to Cię jeszcze zachęcam !! :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 12:40
                                                    Ha, ha, ha...No niech ja skonam!! Och Ty niewdzięczny...:-)
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 12:48
                                                    Och ja niewdzięczny :-)

Tylko nie konaj :-)
                                                    Twe życie jest takie piękne ... :-)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 12:53
                                                    Łoj...a skąd to możesz wiedzieć ?? Stoisz mi za plecami , czy jak ?? No dobrze,
                                                    my tu gadu-gadu;-), a Twoje piosenki ulubione stygną. "Mów! Niech Twoje słowa
                                                    wzburzą krew! " , jakie są Twe ulubione piosenusie, zamieniam się w słuch...
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 12:57
                                                    Może tak, może nie ... :-)

Są rzeczy, które nawet filozofom się nie śniły :-)))

Ja nawet dwie z nich cytowałem w całości na forum romantica :-)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:07
                                                    Oj...nie powiesz mi ?? No nie wygłupiaj się, bo tracę cierpliwość ;-(. Ja nie
                                                    lubię czekać...:-(
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:08
                                                    Czemu nie odbierasz poczty ??
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 13:09
                                                    Cierpliwość to podstawa ...
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:13
                                                    Hmmm, ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana...:-(
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 13:15
                                                    Wszystko w swoim czasie ...
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:20
                                                    Chyba Cię jednak ugryzę...
                                                    Tylko boję się, że gdy zatopię w Tobie moje ząbki, to zostaną tam już na
                                                    zawsze :-), a ja bez nich będę brzydko wyglądać...:-(
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 13:28
                                                    Chyba jednak tylko straszysz :-)))))

A jak zatopisz swoje ząbki, to bedziesz chciała smakować, smakować,
                                                    smakować ... :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:32
                                                    No ładnie i jeszcze mnie tu obrażaj dzwońcu ! Myślisz , że jestem wampirem ?? :-
                                                    (
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 13:34
                                                    Nie, myślę, że jesteś Mandaryn_ką :-))))))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 13:38
                                                    Ha, ha, ha przybij piątkę ! Lubię Cię stary !!
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 14:26
                                                    :-)))))

Miło to usłyszeć :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 14:40
                                                    No, no... Ale z Ciebie czarodziej, Ty to słyszałeś ?? A słyszysz też może jak
                                                    trawa rośnie ?? :-) Piąteczka !! Wybacz moją zgryźliwość, to tak z sympatii...;-
                                                    )
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 14:44
                                                    Po prostu. Słyszałem.
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 14:59
                                                    No taaaak, pamiętam , mówiłam Ci to osobiście. To było wtedy , gdy mnie
                                                    wyciągałeś w 1912 roku z sadzawki, do której wpadłam jadąc leśną drogą na
                                                    koniu. Zawdziłam się o jakąś nisko rosnącą dębową gałąź, spadłam wprost w
                                                    błoto, omal życia nie straciłam. Na szczęście pojawiłeś się Ty :-). Pomogłeś mi
                                                    się pozbierać. Wtedy pierwszy raz powiedziałam, że Cię lubię........:-)
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 15:04
                                                    Pamiętam, jakby to było wczoraj ... :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 15:06
                                                    A co jeszcze pamiętasz ??
                                                  • ka_27 Może nie tęsknij 27.08.03, 15:11
                                                    Po prostu. Pamiętam ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Może nie tęsknij 27.08.03, 15:26
                                                    Aleś Ty...dopiero...:-(. Nie chcesz mi powiedzieć! :-(.
                                                    Idę już do domku. Miłego popołudnia Ci życzę, pa, pa...:-)
    • Gość: ada Re: Tęsknię... IP: *.cable.mindspring.com 28.08.03, 04:11
      Ja tez za Toba teknie zwlaszcza ze byle taki jak facet z marzen wiec ze to
      tylko przez chwile i ze specjalnie dla mnie , ale tesknie bo nikt nie dal mi
      tego co dales mi ty ,nikt nie dla mi tyle czulosci- dobrze o tym wiesz , nikt
      tak nie calowal.

...........Na jakie szalenstwo Cie stac?
      • ka_27 Tęsknię... 28.08.03, 07:37
        Nie szaleństwo, lecz czyny, nie szaleństwo, lecz słowa, nie szaleństwo, lecz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka