24.11.09, 19:21
Was też pouczono że lepiej się nie wypowiadać krytycznie o PKO w necie?
Obserwuj wątek
    • undamaryna Re: Cenzura 24.11.09, 20:24
      Tak.
      Miała być to prośba, odwoływanie się do uczuć wyższych: "My Bank..." lub "bank
      to My", na forun psuje się nasz wizerunek, kalamy gniazdo publicznie itp.
      Między wierszami: zamknąć m...dy, słuchać pana i lizać tę rękę, która karmi.
      Żałosne.
      • jabp2008 Re: Cenzura 24.11.09, 22:34
        Tylko dlaczego działa jednostronnie, przecież człowiek w Banku PKObp się nie liczy, czy tak zakłamani czy mają taki tupet.
        • pkoformerworker Re: Cenzura 25.11.09, 12:48
          A wiecie gdzie ja ich mam? ;-) Mogą się pocałować gdzieś. 4 lata
          dla nich pracowałem, teraz pracuję u konkurencji i nikt mi gęby nie
          będzie zamykał. :-)
          • pomiedzywierszami Re: Cenzura 25.11.09, 16:12
            ale widać, że jakoś nie możesz się z nami rozstać... zawsze to jest gdzie
            ponarzekać.
    • koziorozec84 Re: Cenzura 25.11.09, 20:41
      jest wolność słowa, i nikt nie może nam zabronić wyrażania własnych
      myśli czy też opini. Ludzie nie dajmy się!!!!
      Ja sie nie poddam!!!!
      • exspres Re: Cenzura 25.11.09, 20:50
        Bardzo chętnie poznamy nazwiska tych cenzorów.
        • robotnik_pkobp Re: Cenzura 26.11.09, 01:18
          jeszcze jak pracowałem, zostałem "poproszony" na dywanik bo się udzielam na
          forum "hyde park" (i jako jeden z nielicznych tam wypowiadałem sie krytycznie o
          banku)- wiem od przełozonego, że skarga wpłynęła z ROD Olsztyn. Miałem głęboko
          ich zakazy i dalej pisałem - oczywiście "w czasie przerw śniadaniowych" ;)
          • szreczynka Re: Cenzura 26.11.09, 18:46
            Dobrze, że napisałeś "w czasie przerw śniadaniowych", świadczy to o
            tym jak pracowałeś i być może dlaczego już nie pracujesz !!!!
            • pkoformerworker Re: Cenzura 26.11.09, 19:23
              szreczynka napisała:
              > Dobrze, że napisałeś "w czasie przerw śniadaniowych", świadczy to
              o tym jak pracowałeś i być może dlaczego już nie pracujesz !!!!

Szreczynka, a Ty skąd spadłaś? W kołchozie pracujesz, albo z Korei
              Północnej przyjechałaś? To Ty nie wiesz, że w 8-godzinnym dnu pracy
              przysługuje Ci przerwa? Jeśli tego nie wiesz, to odsyłam Cię do
              Kodeksu Pracy - chyba to zaniedbana przez Ciebie i Twojego
              przełożonego lektura.
              • szreczynka Re: Cenzura 27.11.09, 15:29
                Nawet nie wiesz jak dobrze znam tę lekurę o której piszesz. A co do
                przerw to trwają one chyba cały dzień, widać po godzinach wpisów na
                forum !
                • mloda_duchem54 Re: Cenzura 27.11.09, 19:32
                  Wiedz ,SZRECZYNKO,że nie jesteś w tych sądach odosobniona.Też kiedyś weszłam na
                  ten HYDE PARK,i myślałam,że mnie szlag trafi.W czasie godzin pracy,ci niby
                  zapracowani,wykorzystywani,urządzają sobie opowiadanie kawałów/niejednokrotnie
                  sprośnych/piszą takie za przeproszeniem dupiny,że im napisałam co o tym
                  myślę.Zaraz był odzew,a ja głupia nie zmieniłam nicku,tylko mieli moje
                  nazwisko.Ale wisi mi to,ja mam o NICH wyrobione zdanie i mówię Ci kochana nie
                  przejmuj się tym co pisze robotnik,bo to taka za przeproszeniem menda,co już tu
                  nie pracuje,ale po nocach węszy i dowala ludziom.olej to,ja tak zrobiłam.A
                  propos przerwy w pracy,u nas to wygląda tak,że na stojąco jem szybko śniadanie i
                  kikam,czy czasem jakiś klient nie stoi przy okienku.Ale wcale mi to nie
                  przeszkadza zwłaszcza w takie dni jak dzisiaj,kiedy premia wpłynęła /i to wcale
                  nie mała/.Pozdrawiam wszystkich,którzy myślą podobnie.
                  • kamikadze82 Re: Cenzura 27.11.09, 21:31
                    Ja np kończę b.wcześnie bo o 13 ;-) i piszę czasem po pracy ;-)
                    Uważam że intra jest portalem ściśle związanym z bankiem i tam takie
                    wpisy nie będą mile widziane. To tak, jakby być 1-szym mistrzem
                    cukiernictwa który na forum cukierni napisze że do wczorajszych
                    pączków napluł a jego szef to zjadł ;-) heheh (nie wiem czy to dobry
                    przykład)
                    Tutaj natomiast też sięga cenzura która potem może odbić się
                    "dywanikiem" w pracy. Moim zdaniem nie powinna, to jest forum
                    prywatne i każdy może takie założyć,bo np ma taki kaprys i ma prawo
                    do wolności słowa. To forum to nie praca, to "zajęcie" prywatne, poza
                    nią i ja np nie chciałabym żeby ktoś w to ingerował i potem
                    wypominał. To moja sprawa co i gdzie w internecie piszę.
                    "Szkodliwość" forum gazetowego-moim zdaniem-jest znikoma, nawet jeśli
                    ktoś to czyta to w 99% są to pracownicy a nie klienci (oni nawet umów
                    nie czytają).Jedyna "szkodliwość" może być taka że ktoś nie zdecyduje
                    się na pracę na danym stanowisku w PKOBP lub wyrobi sobie osąd o
                    jakimś "nicku" bo tu nie ma nazwisk (chociaż mój już jest
                    rozszyfrowany i "obserwowany" tutaj)

• mloda_duchem54 Re: Cenzura 27.11.09, 21:51
                      Ja też tyle danych o sobie podałam,że jak ktoś z mojego oddz.to czyta to
                      oczywiście będzie wiedział,kto ja jestem.Ale nie mam sobie nic do zarzucenia,nie
                      szkaluję tego banku,bo ON MNIE ŻYWI,i szczerze mówiąc cieszę się,że tak moje
                      losy się potoczyły,bo jak by na to nie patrząc zarabiam więcej niż np.pracownicy
                      ZUS-u,którzy muszą brać niejednokrotnie pracę do domu,nie mając za to
                      wynagrodzenia.Więc proszę Was wszystkich,przemyślcie wszystkie za i
                      przeciw.Zobaczycie,że tych za jest więcej niż przeciw.Pozdrawiam wszystkich.
                      • mloda_duchem54 Re: Cenzura 27.11.09, 22:21
                        Wierzę Ci,ale co my maluczcy na tych zadupiach,gdzie pracujemy możemy zrobić? Nic.
                        • sparkase Re: Cenzura 29.11.09, 05:13
                          Młoda duchem cierpię na wstawienie po Andrzejkach, ale powiem Ci
                          szczerze i świadomie, że dobrze mówisz. Tacy Ludzie jak Ty są siłą
                          tego Banku !!!!! I należy ich doceniac. A hydeparkowiczom
                          podziękowac.
                          • szreczynka Re: Cenzura 30.11.09, 19:39
                            I własnie o to mi chodziło, żeby wreszcie ktoś poznał się na tych
                            którzy tylko narzekają na Hyde Parku w godzinach pracy. Jak by każdy
                            ten czas poświęcił na sprzedaż to napewno byłoby w tym banku lepiej
                            i dla niego i dla wszystkich innych. Nie mówiąc już o premii. Ten
                            system jest świetny. Takich premii to ja jeszcze nigdy nie brałam. I
                            m.in. przez to chce mi się pracować w tej firmie i być dumnym, że w
                            niej pracuję. Młoda duchem - pracujesz też w C to wiesz o czym
                            mówię, tam nie ma miejsca na słabe ogniwa. Każdy powinien przejść tę
                            szkołę życia to inaczej by spojrzał na swój stołek. Pozdrawiam
                            wszystkich, którzy jeszcze wierzą w tą firmę :-))
                            • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 19:49
                              Tak Szreczynko,ja też nigdy nie dostawałam takich premii,choć nie sądzę,żebym
                              wtedy miała mniejszą sprzedaż.Tylko przed PPI przydział premii kwartalnej
                              /przynajmniej u nas/działał na zasadzie-czy się stoi ,czy się leży....Wreszcie
                              mam zapłacone przyzwoicie za swoją harówę.Nie mam ambicji,aby na TOP liście być
                              w czołówce,dlatego jak mam wyrobione 150 % to oddaję koleżankom.I wszyscy mamy
                              przyzwoite premie.
                              • szreczynka Re: Cenzura 30.11.09, 20:07
                                Dokładnie jak u nas i przez to że się dzielimy oberwałam o ocenę PAS
                                ostatnio, że nie mamy po równo w każdym miesiącu i dlatego nie jadę
                                na konwent. Ale za taką premię sama sobie zrobię super imprezkę.
                                • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 20:37
                                  Szczerze mówiąc nie chciałabym tam pojechać,nie dla mnie takie imprezy,jestem
                                  wręcz chora jak mam jechać na jakieś szkolenie.Ale nie zazdroszczę tym
                                  LUDZIOM,może poczują się jakoś docenieni.Mnie wystarczy to co mam.Oby tylko tego
                                  PPI nie zlikwidowano.Wiem,że w dużych oddz.jest trudno wyrobić plany,ale czyż w
                                  oddz.typu C nie mamy więcej pracy?My musimy wiedzieć wszystko o wszystkich
                                  produktach,obskoczyć skarbiec,bankomat.Ja bym się nie zamieniła,a ONI też nie
                                  lubią zastępstw w naszych oddziałach.
                                  • mobbing_pkobp Re: Cenzura 30.11.09, 21:01
                                    Witam
                                    Po przeczytaniu całego dot. "Cenzury" wątku postanowiłem również być
                                    cenzorem i odebrałem uprawnienia moderatora robotnikowi_pkobp
                                    pozdrawiam
                                    mobing_pkobp
                                    • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 21:30
                                      No i sprawiedliwości stało się zadość,dziękujemy Ci MOBBING_PKO,że oczyściłeś
                                      powietrze na tym FORUM,pozdrawiam.Bo ,może to śmieszne ,ale tutaj czułam się
                                      bardziej mobingowana niż w pracy.
                                    • alma590 Re: Cenzura 30.11.09, 22:10
                                      No to wraca mi wiara w obiektywizm założyciela . Dzięki Ci za to i sądzę, że to był jedyny sposób na uzdrowienie atmosfery na forum.
                                      Postarajmy się wszyscy pięknie różnić. :-D
                                      • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 22:24
                                        Moje stare serce przepełniła wielka radość,że nareszcie będzie tu normalnie.
                                        • czuk1 Re: Cenzura 30.11.09, 22:41

Ja też odetchnąłem.

PS. Jednocześnie - za powyższy wpis , tym samym za brak obiektywizmu i
                                          lojalności w stosunku do Założyciela forum (którego decyzje nie podlegają
                                          dyskusji), za wcinanie się w nie mojej sprawie - stawiam swoją osobę (też
                                          moderatora pomocniczego) do dyspozycji i decyzji Założyciela.

z pozdrowieniem
                                          • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 23:04
                                            Czuku Drogi,jak możesz mieć jakiekolwiek wątpliwości.Dla mnie osobiście
                                            jesteś kopalnią wiedzy i przykładem osoby znającej się na savoir vivrze.Nigdy
                                            nie przeczytałam Twojej wypowiedzi,która mogłaby kogoś dotknąć.Zawsze mądrze i
                                            szczerze pisałeś na temat.Nie mogę się z Tobą równać,bo po prostu takiej wiedzy
                                            nie posiadam.Ale jak pamiętam ,ten nazwijmy go osobnik,nie raz Ci dokopał.I
                                            chwalmy Pana,że już się to nie powtórzy.

• najlepszy.narcyz Re: Cenzura 01.12.09, 21:59
                                              A ja chcę z tego syfu odejść , dla mnie Ci tzw w tym banku naczelnicy to
                                              najgorszy gatunek ludzi przesiąknięci tą stęchlizną PKO , nie myślący, kierujący
                                              się tymi znanymi nam stereotypami, uwalający ludzi, moralne dno , nic maŁpy nie
                                              mają pojęcia o niczym , nie myślą, Nic ten system w tym banku tego nie zmieni,
                                              Dalej prostaki i chamy kierować będą tym bankiem i taka prawda. Prymitywy i tyle.
                                              • alma590 Re: Cenzura 01.12.09, 22:31
                                                najlepszy.narcyz napisał:

> A ja chcę z tego syfu odejść , dla mnie Ci tzw w tym banku naczelnicy to
                                                > najgorszy gatunek ludzi przesiąknięci tą stęchlizną PKO , nie myślący, kierując
                                                > y
                                                > się tymi znanymi nam stereotypami, uwalający ludzi, moralne dno , nic maŁpy nie
                                                > mają pojęcia o niczym , nie myślą, Nic ten system w tym banku tego nie zmieni,
                                                > Dalej prostaki i chamy kierować będą tym bankiem i taka prawda. Prymitywy i tyl
                                                > e.

„Ja jestem piękny, ja jestem silny, ja jestem mądry, ja jestem dobry. I ja to wszystko odkryłem!"

— Stanisław Jerzy Lec (1909-1966)
    • skuter44 Re: Cenzura 27.11.09, 10:43
      I takiż kulturalny moderator... wiadomo, że jemu wolno. "Robotnikowi"??
    • mloda_duchem54 Re: Cenzura 28.11.09, 23:21
      A propos CENZURA,nie życzę sobie,aby moje wpisy/zaznaczam,nie były tak obraźliwe
      jak stana6666/ktoś usuwał.Tzn.ja wiem kto.Robotniku,widzę,że nie lubisz
      krytyki.A przysłowie mówi,że "prawdziwa cnota krytyk się nie boi".Jak można
      moderatorem zrobić kogoś,kto nie jest pracownikiem tego banku?
    • mloda_duchem54 Re: Cenzura 29.11.09, 11:18
      Temu "banku" tacy jak ty nie byli i nie są potrzebni.Tu nie płacą za 8-mio
      godzinne przerwy śniadaniowe,dlatego ci podziękowano.
      • sparkase Re: Cenzura 29.11.09, 19:11
        Młoda duchem wykasowano moje uznanie dla Twoich wypowiedzi.
        • mloda_duchem54 Re: Cenzura 29.11.09, 19:32
          No widzisz,tak robią ci,którzy opluwają publicznie cenzorów z góry.
          • mloda_duchem54 Re: Cenzura 29.11.09, 19:36
            Ale chyba już jest dobrze,tylko nie wiem na jak długo,może jeszcze parę osób to
            zdąży przeczytać.
        • alma590 Re: Cenzura 29.11.09, 19:36
          alma590 to alma59 , zmieniając dane usunęłam swoje konto i musiałam ponownie się rejestrować :-?

sparkase napisał:

> Młoda duchem wykasowano moje uznanie dla Twoich wypowiedzi.

Komputer ma nad mózgiem tę przewagę, że się go używa. /Gabriel Laub/:->
          Niestety obawiam się ,że mamy do czynienia z takim przypadkiem Moderatora - Cenzora :-/
          Pozdrawiam cieplutko Duszku :-D
          • mloda_duchem54 Re: Cenzura 29.11.09, 19:38
            Dzięki za miłe słowa,myślę,że w tym banku większość używa mózgu i potrafi
            oddzielić kąkol od pszenicy.Pozdrawiam.
    • ekspert2.0 Re: Cenzura 30.11.09, 16:02
      Rewelacyjna postawa. Jakżeż pasująca do wizerunku naszego banku,
      który jest prezentowany na tym forum. Jak komuś coś się w banku
      podoba to od razu trzeba mu dokopać. Przecież wszyscy wiedzą, że w
      PKO BP jest źle, a jak ktoś mówi inaczej to menda i to w dodatku
      bezwartościowa. Na szczęście tylko wyjątki tak uważają. Przeciętny
      pracownik banku jedne rzeczy postrzega negatywnie, inne pozytywnie.
      Bo tak jak w każdej dużej organizacji, może nie wszystko udaje się
      zrobić, ale jednak to PKO BP jest największym bankiem w Polsce i to
      PKO BP wypracowuje największe zyski w sektorze bankowym - te dwie
      proste rzeczy wystarczą by można było stwierdzić, że więcej mamy
      powodów do zadowolenia niż narzekania.
      • alma590 Re: Cenzura 30.11.09, 18:15
        ekspert-pko napisał:

> Rewelacyjna postawa. Jakżeż pasująca do wizerunku naszego banku,
        > który jest prezentowany na tym forum. Jak komuś coś się w banku
        > podoba to od razu trzeba mu dokopać. Przecież wszyscy wiedzą, że w
        > PKO BP jest źle, a jak ktoś mówi inaczej to menda i to w dodatku
        > bezwartościowa. Na szczęście tylko wyjątki tak uważają. Przeciętny
        > pracownik banku jedne rzeczy postrzega negatywnie, inne pozytywnie.
        > Bo tak jak w każdej dużej organizacji, może nie wszystko udaje się
        > zrobić, ale jednak to PKO BP jest największym bankiem w Polsce i to
        > PKO BP wypracowuje największe zyski w sektorze bankowym - te dwie
        > proste rzeczy wystarczą by można było stwierdzić, że więcej mamy
        > powodów do zadowolenia niż narzekania.

No i takich głosów rozsądku chciałoby się czytać więcej na tym forum:-)

Niestety mam wrażenie /zwłaszcza po wczorajszej akcji usuwania postów nieprzychylnych Cenzorowi-Robotnikowi oraz wspierających Młodego Duszka/, że to forum powstało właściwie tylko po to, żeby dokopywać wszystkim, którzy ośmielą się mieć pozytywne zdanie o naszym banku. Tezę swą opieram również na tym, że jeżeli założyciel tego forum dobiera sobie do współpracy człowieka pałającego nienawiścią do zatrudnionych w nim pracowników, myślących odmiennie niż Cenzor to znaczy, że tu nie chodzi o jakąś wymianę poglądów, wzajemną pomoc i obiektywną dyskusję tylko o stworzenie jednostronnego złego wizerunku naszego banku:-/
        • mloda_duchem54 Re: Cenzura 30.11.09, 18:26
          Baaardzo wszystkim dziękuję za słowa wsparcia.Wiem,że mnie też niepotrzebnie
          poniosło,ale ten człowiek potrafi wzbudzać w innych agresję jak mało kto.Nie
          mówię,że mi się wszystko w pracy podoba,ale przecież nie będę gryzła ręki,która
          mnie żywi,ani podcinała gałęzi,na której siedzę.Mam dużo znajomych,którzy mają o
          niebo gorzej niż my.No cóż takie mamy drapieżne czasy.Zawsze będę podkreślać,że
          kocham to co robię,a że los postawił na naszej drodze ludzi,którym się wydaje,że
          wiecznie będą młodzi,piękni i będą się piąć do góry,to się mylą.Los bywa tak
          przewrotny,/znam to z mojego otoczenia/,że warto żyć z ludźmi w zgodzie ,bo jak
          się spadnie,to nikt Ci ręki nie poda.Pozdrawiam.
      • dyrektor06 Re: Cenzura 06.12.09, 18:23
        a może powiesz jakie są zyski na jednego zatrudnionego , jak jest
        wydajność To że jest największym bankiem to zasługa historii ....,
        ale jak traktuje pracowników , należy popatrzeć na kapitał ludzki ,
        jak jest dyskryminowany doswiadczony pracownik w porówaniu z Allior
        bankiem , który zatrudnia przed wszystkim doświadczonych bankowców
        jest tylko rok na rynku i ilu ma klientów ,gdyby był ponad 90 lat to
        I m zapewnione pod kazdym względem
        • alma590 Re: Cenzura 06.12.09, 20:59
          dyrektor06 napisał:

> a może powiesz jakie są zyski na jednego zatrudnionego , jak jest
          > wydajność To że jest największym bankiem to zasługa historii ....,
          > ale jak traktuje pracowników , należy popatrzeć na kapitał ludzki ,
          > jak jest dyskryminowany doswiadczony pracownik w porówaniu z Allior
          > bankiem , który zatrudnia przed wszystkim doświadczonych bankowców
          > jest tylko rok na rynku i ilu ma klientów ,gdyby był ponad 90 lat to
          > I m zapewnione pod kazdym względem

www.pkobp.pl/index.php/id=index/section=ri
          www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=PKOBP
          Tu powyżej podaje ci linki , gdzie możesz samodzielnie sprawdzić wszystko to co cię interesuje , na temat kondycji finansowej naszego banku. I chciałabym mieć możliwość sprawdzenia takich samych danych Alior Banku . Albo nie potrafię znaleźć , albo nie ma do nich takiego dostępu. To prawda , że 90 lat historii daje nam pozycję silniejszego , ale siłą tego banku jest właśnie to , że potrafił w różnych sytuacjach ekonomicznych i politycznych, jednak się nie tylko utrzymać , ale zająć 1 pozycję.
          Alior Bank zaistniał dopiero 28.10.2008r. i niewiele o jego kondycji wiemy. Owszem wygrywa w różnych rankingach, nawet na najlepszego pracodawcę . Piszesz ,że lepiej traktuje doświadczonych pracowników i przede wszystkim takich zatrudnia , jeśli już to tych ,których "wydrenował" z innych banków . I tak , kiedy chce się podebrać klientów, dając im korzystniejsze warunki kredytowania i oszczędzania , tak i chcąc ściągnąć doświadczoną kadrę muszą kusić lepszymi zarobkami.Pytanie tylko jak długo ? Jak będzie traktował swoich starych i doświadczonych pracowników będzie można ocenić dopiero jak się ich dorobi.

Pozdrawiam serdecznie :-)
    • laurap2 Re: Cenzura 30.11.09, 17:00
      Drogi ROBOTBIKU PKO mam do CCCCCCCiebie wielka prosbe nie angazuj sie w naszym
      forum nie jestes juz naszym"ROBOTNIKIEM"wiec sprawy zwiazane z ta firma nie
      powinne CCCCCCCIE interesowac.Prosze CCCCCCIE nie obrazaj nas ludzi ,ktorzy
      przepracowali w tym banku po kilkadziesiat lat , My tez mamy udzial w sukcesach
      ,ktore odnosi obecnie nasz bank.My oddalismy swoje najlepsze lata poswiecajac
      sie pracy w niedziele swieta w Sylwestra i Nowy Rok. Nie narzekam bo taka byla
      potrzeba nie bylo komputerow itd, takie byly czasy . Ale i atmosfera pracy tez
      byla inna.NIe obrazalismy starszych pracownikow i kazdy kazdego szanowal.A
      czytajac Twoje wypowiedzi obrazajace Mloda duchem zastanawiam sie nad bledami
      wychowawczymi popelnionymi przez nas i Twoich rodzicow .gdyz sa napewno w naszym
      wieku ,Pomysl czy chcialbys czytac o sobie takie slowa ,ktore kierujesz do
      Mlodej jesli nie to i sam tez tak nie pisz .POZDRAWIAM
      • robotnik_pkobp Re: Cenzura 01.12.09, 06:17
        no cóż, jak widać to że ma się swoje lata, nie oznacza że umie się czytac ze
        zrozumieniem. PRZECIEZ TO TEN WASZ "DUSZEK" PIERWSZY ZACZĄŁ MNIE OBRAŻAĆ, A
        SRECZYNKA WYCIĄGAŁA KŁAMLIWE TEZY DLA OCZERNIENIA - ZUPEŁNIE JAKBY BYŁA OSOBĄ
        PODSTAWIONĄ PRZEZ "GÓRE" PKO DLA ROBIENIA TU ZAMĘTU - takie przecież już tu
        wielokrotnie były i była o nich mowa z róznych źródeł.
        mkobbing_pko bardzo szkoda, że nie odpowiedziałeś na moje maile ani na wpisy
        tutaj, które kierowałem do ciebie na początku roku, a zamiast tego zachowałeś
        sie właśnie bardzo destrukcyjnie dla tego forum - prosze bardzo ono jest twoje -
        TYLKO TRZEBA BYŁO WCZEŚNIEJ SIĘ ODEZWAĆ. Pewnie zauważyłeś, że z tego forum
        odeszło już wiele wartosciowych osób, a pozostały głównie tylko te od "lania
        wody" i użalania bez jakiejkolwiek konstruktywnej chęci do zmiany na lepsze.
        Chciałem pomóc ci doprowadzić to forum do świetności jaką miało wcześniej,
        jednak nic na siłe (dlatego mam żal jedynie że się wcześniej nie odzywałeś jak o
        to prosiłem). Teraz to forum, zostaje tylko i wyłącznie drugim Hyde Parkiem,
        bezwartościową pisaniną - o to chodziło od dawna "górze", niezdatne już
        kompletnie nawet do akcji w stylu "kromka chleba" - brawo mobbing_pko, ale masz
        co chciałeś...
        • dyrektor06 Re: Cenzura 06.12.09, 18:28
          niestety tak jest
          • stan_6666 Re: Cenzura 09.01.10, 12:11
            do was!!!! w większości tzw. dyrektorów w pko bp, a faktycznie stanowisk
            PRÓŻNIACZYCH wykorzystujących faktyczne umiejętności pracowników w oddziałach
            przykład w pko bp oddział 2 płock, oddział sierpc a imiennie , MALINOWSKA,
            KOSTRZEWA, oddział sierpc, MŁYNARCZYK - oodział 2 w płocku, banda totalnych
            głupców wykorzystywaczy pracowników w tym BANKU PKO BP - gdzie w większość
            pracownicy byli zatrudnieni np. na 3/4 etatu a pracowali na WASZE NIEZASŁUŻONE
            PENSJE powyżej 1 ETATU!!!!!!!! PANIE Prezesie ten bank to "HAŃBA" już
            niedługo!!!!!!!!
            • alma590 Re: Cenzura 09.01.10, 14:17
              stan_6666 napisał:

> do was!!!! w większości tzw. dyrektorów w pko bp, a faktycznie stanowisk
              > PRÓŻNIACZYCH wykorzystujących faktyczne umiejętności pracowników w oddziałach
              > przykład w pko bp oddział 2 płock, oddział sierpc a imiennie , MALINOWSKA,
              > KOSTRZEWA, oddział sierpc, MŁYNARCZYK - oodział 2 w płocku, banda totalnych
              > głupców wykorzystywaczy pracowników w tym BANKU PKO BP - gdzie w większość
              > pracownicy byli zatrudnieni np. na 3/4 etatu a pracowali na WASZE NIEZASŁUŻONE
              > PENSJE powyżej 1 ETATU!!!!!!!! PANIE Prezesie ten bank to "HAŃBA" już
              > niedługo!!!!!!!!

Łakniesz krwi - bądź pchłą.— Stanisław Jerzy Lec
              • stan_6666 Re: Cenzura 09.01.10, 15:32
                NAJWYŻSZY CZAS NA SPRAWIEDLIWOŚĆ DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW PONIŻANYCH PRZEZ
                WIELE LAT SWOJEJ UCZCIWEJ PRACY, POSZKODOWANYCH przez ten tzw. bank polski i ich
                nieudaczników w większości kadry kierowniczej a faktycznie REŻIM - .............
                • stan_6666 Re: Cenzura 09.01.10, 15:44
                  do almy 590 - ty skoro cytujesz tak wspaniałego pisarza jaki był STANISŁAW LEM
                  do faktycznej sytuacji, która miała i ma miejsce w banku pko bp, przez wiele
                  lat, to nie mam żadnego w stosunku do ciebie określenia - po prostu jesteś
                  zwykłym głupcem bądź napewno jednym z nich !!!!!!!
                  • alma590 Re: Cenzura 09.01.10, 17:01
                    stan_6666 napisał:

> do almy 590 - ty skoro cytujesz tak wspaniałego pisarza jaki był STANISŁAW LEM
                    > do faktycznej sytuacji, która miała i ma miejsce w banku pko bp, przez wiele
                    > lat, to nie mam żadnego w stosunku do ciebie określenia - po prostu jesteś
                    > zwykłym głupcem bądź napewno jednym z nich !!!!!!!

To był Stanisław Jerzy Lec , a teraz aniołku zacytuję ci trzy prawa Stanisława Lema, które jak najbardziej do ciebie pasują:
                    Nikt niczego nie czyta.
                    Jeżeli ktoś coś przeczyta, to nie zrozumie.
                    Jeżeli już ktoś coś przeczyta i zrozumie, to i tak nie zapamięta.
    • polinka_z Re: Cenzura 10.01.10, 20:52
      czytam te wasze wypociny, zaczepki, komentarze i .... stwierdzam, że jest to
      jedno wielkie szambo..... jesteście żałośni. Ktoś tam się zachwyca, że PPI to
      coś najlepszego co mogło się zdarzyć w tym banku ktoś inny chce by cenzurowano
      wpisy, ktoś tam znów nie może znieść, że jakaś sfrustrowana osoba rzuca
      nazwiskami, oddziałami bo coś jest nie tak. A nikt nie pyta w czym problem. No i
      znów ktoś tam pisze peany jakiego ma wspaniałego pracodawcę i nie potrafi
      jednocześnie przyjąć do wiadomości, że ktoś ma prawo mieć inne zdanie na temat
      swego pracodawcy. Chcesz się zachwycać i wchodzić im do dziury bez masła to
      Twoja sprawa ale szanuj też zdanie innych mniej szczęśliwych i niezadowolonych.
      Popisywanie się jednej z forumowiczek znajomością literatury i podpieranie
      swoich wypowiedzi cytatami różnych "wielkich" jest śmieszne, żenujące często
      niepasujące całkowicie do sytuacji i treści wpisu na który odpowiada.
      Mam wrażenie czytając te wpisy, że tego nie piszą pracownicy, którzy na co dzień
      mają do czynienia z nowymi pomysłami pracodawc np. ostatni "wynalazek" niższa
      rata, wielka akcja pod nazwą CAK-i,standardy m.in. ciągła nie roztrzygnięta
      sprawa finansowania wymaganych od pracowników ubiorów itp., wreszcie z PPI i
      skutkami tego sposobu premiowania co kwartał bo jeśli by tak było to ich treść
      byłaby inna
      • czuk1 Re: Cenzura 10.01.10, 21:09

Obydwa Twoje posty są aktualne, czy ten ostatni ?
      • alma590 Re: Cenzura 10.01.10, 23:22
        Każdy, kto wypowiada swoje zdanie (negatywne czy pozytywne) na forum musi się liczyć z tym, że jego opinie mogą być komentowane i krytykowane przez tych, którzy myślą inaczej. Krytykować nawzajem możemy zarówno treść jak i formę wypowiedzi , co sama również robisz. Są jednak pewne granice. Jeżeli ktoś chce atakować innych i ujawniać ich dane osobowe niech to czyni z otwartą przyłbicą a nie anonimowo.
        Jeśli chodzi o peany na cześć pracodawcy, ja ich nie dostrzegam w żadnym temacie. Są forumowicze, którzy próbują łagodzić nieco wyostrzony negatywny obraz banku. W żadnym razie nie są to laurki, tylko próba obiektywnego spojrzenia na nasze problemy, próba znalezienia przeciwwagi dla opinii negatywnych, wypowiadanych w sposób emocjonalny i często niesprawiedliwy. Tych opinii negatywnych na forum jest o wiele więcej i rozumiem, że byłabyś usatysfakcjonowana, gdyby były tylko takie.
        I jeszcze na koniec to, co tak bardzo drażni, śmieszy, żenuje cię w moich wypowiedziach tzn. stosowanie aforyzmów, jest moją nieuleczalną wadą, ale nie sądzę, żeby komuś zaszkodziła bardziej niż forma wulgaryzmów używanych przez innych użytkowników forum (np. szambo albo, kto komu, bez czego i gdzie ma wchodzić tylko, dlatego, że śmie coś pozytywnego napisać).

A to jest na temat:
        "Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania "— Wolter

Nie mam nic przeciwko temu, abyś również podpierała swoje wypowiedzi cytatami mądrych ludzi. Wszyscy przy okazji coś sobie przypomnimy, może czegoś się jeszcze nowego nauczymy i może na nowo przemyślimy.

Pozdrawiam :-)
        • czuk1 Re: Cenzura 11.01.10, 11:07
          Popieram w pełni punkt widzenia Almy.
          Polinka też ... miejscami... ma rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka