ar-c 26.07.10, 19:39 Dali nam nareszcie możliwość, a więc szukam 9 osób do zbiorówki. Zacznę od: Dlaczego specjalistyczne jednostki/CRB,CAM.../nie dostały podwyżki w 2010 r.? czyż nie są pracownikami PKO BP SA? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampirka_ol Re: Pozew zbiorowy 26.07.10, 19:46 no właśnie niedawno rozmawiałam z koleżankami w wydziale na ten temat, 4 osoby by się znalazły. Odpowiedz Link
dajna555 Re: Pozew zbiorowy 26.07.10, 21:15 Pewna Pani dyrektor CRB w odpowiedzi na moje pismo dotyczące podwyżki napisała ,,od dnia.....został przyznany fundusz na podwyżki wynagrodzeń zasadniczych dla pracowników CRB nie oznacza to jednak,że wszyscy pracownicy obligatoryjnie mogli otrzymać podwyżkę wynagrodzeń.Mając na uwadze toczący się proces restrukturyzacji Banku a w szczególności funkcji realizowanych przez zaplecze zarówno redukcja zatrudnienia jak i brak podwyżki wynagrodzeń są nieuniknione,, Tak więc widzisz w jakich czasach przyszło nam żyć i nie wiem czy coś da pozew zbiorowy. Odpowiedz Link
ar-c Re: Pozew zbiorowy 26.07.10, 21:32 takie tłumaczenie to standard lecz istnieje taki zapis; wszystkich pracowników należy traktować równo... Odpowiedz Link
ababa0101 Re: Pozew zbiorowy 26.07.10, 21:55 Mam nadzieję, że Wam się uda, bo z naszym Bankiem to chyba nikt nie wygrał. Robią co chcą. Pracowników traktuąją jak białych murzynów. Murzyn zrobił imoże odejśc. Odpowiedz Link
lum-pex Re: Pozew zbiorowy 27.07.10, 19:27 www.monitorprawapracy.pl/index.php?mod=m_aktualnosci&cid=37&id=99 Odpowiedz Link
ar-c Re: Pozew zbiorowy 27.07.10, 17:23 widzę jednak że wszystkim się bardzo podoba w pkobosa Odpowiedz Link
eksbankowiec Re: Pozew zbiorowy 31.07.10, 10:47 Wszystkim się podoba ????!!!! Nie żartuj ....Chętnie bym dołączyła ale kilka m-cy temu zwolniłam się z tego gów....po kilkunastu latach pracy, z powodów o którym można by książkę napisać. Utrata wiary w zmianę czegokolwiek w tym banku na lepsze było jednym z tych powodów, nie łatwo odchodzi się z pracy po tylu latach ale wolałam to niżby mieli mnie zwolnić np. na rok przed emeryturą (znam osobiście takie przypadki)jeśli wogóle bym jej dożyła pracując w takim tempie i STRESIE ! W każdym razie życzę powodzenia :-) Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Pozew zbiorowy 31.07.10, 13:14 Podziwiam takich ludzi,i życzę Ci wszystkiego co najlepsze na nowej drodze.Ja kocham to co robię,ale z dnia na dzień widzę,że za niedługo już nie podołam.Ja też już straciłam wiarę w poprawę na lepsze.A zwłaszcza po przyłączeniu BZ WBK. Odpowiedz Link
eksbankowiec Re: Pozew zbiorowy 03.08.10, 21:52 Dziękuję ;-) Praca w PKO BP była moją pierwszą pracą, wierz mi, że przez ładnych kilka lat przynosiła mi mnóstwo satysfakcji, szłam do niej z przyjemnością. Niestety sytuacja ta zaczęła się zmieniać na niekorzyść i z tego co czytam nadal tak się dzieje niestety. Myślę, że takim momentem refleksji a co za tym idzie podjęcia ostatecznej decyzji o zmianie pracy był czas kiedy byłam w ciąży a później okres urlopu macierzyńskiego. Czyli rok ubiegły... Decyzja była niełatwa ale tylko ze względów na konieczność opuszczenia wspaniałych koleżanek i przepracowanych 13 lat. Pomimo tego nie żałuję absolutnie swojej decyzji. Nowa praca w innej branży, przywróciła mi wiarę w to, że można "normalnie" pracować i cieszyć się na nowo z tego co się robi. Zeszłam na inny temat mam nadzieję, że autor wątku mi wybaczy ;-) Pozdrawiam tych pracujących bankowców, którzy swoją niedocenianą pracą zarabiają na ogromne pensje, premie itp.itd. tych na "górze". Trzymajcie się :-))) Odpowiedz Link
ar-c Re: Pozew zbiorowy 04.08.10, 08:00 nie przepraszaj, to normalne, walczę z ... od 15-tu lat, i właśnie dotarło do mojej mózgownicy że nie tylko tu lecz można pracować gdzie indziej, obecnie szukam pracy, muszę zdążyć przed końcem roku, wiadomo odprawa, bo na przyszły rok to już raczej jej nie będzie, nie mniej jednak będę walczył do końca Odpowiedz Link
eksbankowiec Re: Pozew zbiorowy 12.08.10, 00:03 Życzę Ci wytrwałości tyle ile jeszcze potrzeba oraz powodzenia i trzymam mocno kciuki za znalezienie innej pracy. Pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link
anto.ska Re: Pozew zbiorowy 03.08.11, 10:39 Myślę, że możesz tutaj: www.epozwygrupowe.pl/ kogoś poszukać. Na pewno ktoś się dołączy ;-) Na stronie znajdziesz też wiele przydatnych informacji o pozwach grupowych. Odpowiedz Link
ekspert2.0 Re: Pozew zbiorowy 10.08.10, 14:55 A niby dlaczego wszyscy pracownicy PKO BP mieliby dostać podwyżki? Czasy "każdemu po równo" szczęśliwie dawno się skończyły. Najwyraźniej ktoś w Banku uznał, że w jednostkach specjalistycznych zarabia się adekwatnie w stosunku do wykonywanej pracy. Oczywiście każdy może się z tym zgodzić lub nie, ale to prawo pracodawcy (w tym wypadku Zarządu) by samemu kształtować politykę płacową. Jeśli poszczególni pracownicy nie będą się z nią zgadzać to po prostu odejdą z PKO BP. Odpowiedz Link
kropkowiec Re: Pozew zbiorowy 12.08.10, 18:38 Odpowiadając na Twój post można by też się zapytać to dlaczego zarząd i pan prezes od lutego mają takie podwyżki ? Przecież dopiero pół roku pracowali i jak na moje to wielkość osiągnięć i dokonań chyba nie jest taka jak wielkość przyznanych podwyżek. Czyż nie ? Odpowiedz Link
ar-c Re: Pozew zbiorowy 13.08.10, 16:13 Nikt nie mówił o równości, pomyśl zanim coś wrzucisz, podwyżki nie są jednakowe czy równe dla wszystkich, podwyżkę powinien dostać w zasadzie każdy pracownik, no chyba że miał jakąś podpadkę, był karany naganą czy upomnieniem. Resztę reguluje premia, jeden ją ma drugi nie. A tak na marginesie to bez SJ nic byś nie zdziałał, szanuj ich. Odpowiedz Link
xynemo Re: Pozew zbiorowy 03.08.11, 13:28 nie każdy musi dostać podwyżkę to nie znaczy że wg kryterium widzi mi się widzi wam się. Kodeks Pracy mówi wyrażnie kryteria mają być znane wzystkim a nie tym co podwyżkami obdarowują tzw. swoich.Ludzie oni nie dają własnej kasy ale banku którym zarządzają. To że kryteria nie są znane to fakt.Prawo władcy-dają pracę dają podwyżkę a jak nie to fora ze dwora? Odpowiedz Link
adambal3 Re: Pozew zbiorowy 08.09.11, 20:22 xynemo napisał: > nie każdy musi dostać podwyżkę to nie znaczy że wg kryterium widzi mi się widzi > wam się. > Kodeks Pracy mówi wyrażnie kryteria mają być znane wzystkim a nie tym co podwyż > kami > obdarowują tzw. swoich.Ludzie oni nie dają własnej kasy ale banku którym zarząd > zają. To że kryteria nie są znane to fakt.Prawo władcy-dają pracę dają podwyżkę > a jak nie to fora ze dwora? > Nie do końca zgadzam się z tym wywodem czy też stwierdzeniem kodeks pracy wyrażnie wskazuje na to co jest dyskryminacją tak więc wszystkim polecam art 18 kp wystarczy wpisać w wyszukiwarce google i wszystko jest wiadome zachęcam do polecania wszystkim bo widzę że prawo pracy nie jest znane pracownikom PKO BP SA i tylko dla tego padacie ofiarami własnego pracodawcy który wykożystuje waszą niewiedze pozdro dla wszystkich cimiężonych Odpowiedz Link