Dodaj do ulubionych

mam dość

02.09.10, 19:16
Witam Wszystkich gnębionych i niezadowolonych pracowników PKO BP. Pracuje w tej firmie ponad
11 lat. Jakiś czas temu wróciłam do pracy po dłuższym urlopie. Na dzień dobry napisałam podanie o
wyrównanie mojej pensji bo od min 7 lat nie miałam podwyżki. Oczywiście wyśmiano mnie a na
dodatek dowalono mi wyzsze stanowisko. Zapierdzielam za wszystkich, dostaje zjeby od dyrekcji i
klientow a zarabiam gorzej jak sprzataczka. Mobbing to juz codzienna norma. Załamka;(((((
Obserwuj wątek
    • doradcabp Re: mam dość 02.09.10, 19:58
      spoko..to normalka..na 'normalne' zarobki nie ma co liczyc, nawet na powaznych stanowiskach...zwykli
      pracownicy musza zasuwac jak te mroweczki zeby 'Ci wyzej postawieni' mogli zbierac zniwa czyli lepiej
      zarabiac..takze coz...zmien prace albo musisz to zaakceptowac i siedziec dalej ...ja poki co siedze, prace
      swoja lubie ale zarobki tez mnie nie satysfakcjonuja wiec rozgladam sie za inna praca ...bo nie
      ukrywajmy perspektyw raczej nie ma, ciagle obiecuja zmiany a nic z tego nie wychodzi ....a bez
      ukladow to juz w ogole nie ma na co liczyc
      • topcat133 Re: mam dość 02.09.10, 20:51
        Zmiany są... tylko niestety na gorsze;((
    • mimi1818 Re: mam dość 02.09.10, 20:44
      a to ciekawe... każdy powinien dostać podwyżkę, chociaż co nie co bo inaczej
      dyrektorstwo się tłumaczy dlaczego nie przyznało temu a temu.. I tłumaczy, że
      byle jaki pracownik, że nie sprzedaje, że nie wywiązuje się z obowiązków itd.
      Jeśli 7 lat jesteś byle jaka to..ciesz się, że jeszcze nie wyleciałaś..
      • topcat133 Re: mam dość 02.09.10, 20:57
        mimi czytaj ze zrozumieniem a jak masz z tym problem to skończ szkołe. Byle jaka to mozesz byc ty.
        jak nie masz pojęcia o czym napisałam to sie lepiej nie wypowiadaj. trzymaj swoją posadkę po cioci,
        albo "wujku"
      • pkoformerworker Re: mam dość 02.09.10, 21:49
        mimi1818 napisała:

"Jeśli 7 lat jesteś byle jaka to..ciesz się, że jeszcze nie wyleciałaś..."

Mimi, te słowa to typowy przykład PKO-wskiego czarnego PR. Z takim podejściem do pracowników
        nie dziwię się, że w tym Banku jest taka ich rotacja. Czy negatywna motywacja, to jedyna rzecz ,
        którą PKO może zaoferować swoim pracownikom? Czy kiedykolwiek PKO będzie stać na budowę
        kultury korporacyjnej? Na razie w przypadku PKO mamy do czynienia z przedsiębiorstwem NIE-
        kulturalnym. Jestem juz poza PKO, ale dzięki takim słowom jak Twoje Mimi PKO kojarzy mi się z
        takimi instytucjami jak ZUS, US, Poczta Polska, czy PZU.
        Życzę więcej szacunku dla Współpracowników.
        Pozdrawiam.
        • virgo68 Re: mam dość 03.09.10, 08:32
          I tu się niestety były kolego mylicie. W PKO brak elementarnej kultury jest właśnie ''kulturą
          korporacyjną''
    • mimi1818 Re: mam dość 03.09.10, 06:25
      strasznie dużo agresji w Was:-( Nie napisałam, że jesteś. Napisałam "jeśli". A
      Ty mnie od razu wyzwałaś..Nie mam posadki po cioci, wujku, nie jestem orłem, ale
      sobie jakoś radzę. Po prostu nie może być - nawet w takiej korporacji jak PKO,
      tak, że człowiek zasuwa i przez 7 lat z rzędu nie dostaje podwyżki. Coś musi być
      nie tak..Często tutaj ktoś rzuci jakimś tematem żeby tylko rozjątrzyć.. Po co? I
      tak sobie myślę, że gdyby to mnie tak traktowano..dawno poszłabym już stąd. Jest
      tyle możliwości.. Miłego dnia:-)
      • doradcabp Re: mam dość 03.09.10, 17:51
        mimi1818 alez wlasnie moze tak byc, zalezy w jakim jest sie oddziale i jakiego ma sie dyrektora...jedni
        sa ok i dadza pracwnikowi chociaz te 50 zl inni wola wiecej rozdzielic miedzy siebie i naczelnika,
        zabierajac wlasnie zwyklym pracownikom...lub tez dac np pracownikowi 'po ukladzie'..a uklady w pko
        byly sa i beda i chyba nikt temu nie zaprzeczy...tego nigdy sie nie zmieni ale tak jak piszesz zawsze
        mozna zmienic prace..pozdrawiam
      • topcat133 Re: mam dość 04.09.10, 22:32
        mimi takie slowa to ja słysze codziennie. Siedzisz na wysokim stanowisku, wiec
        masz marne pojecie o tym co sie dzieje w małych placówkach. Troche to dziwne bo
        swojego czasu byłam najlepszym sprzedawcą w regionie. Wyobraź sobie, że nawet
        premii nie dostałam odpowiedniej jedynie jakiś świstek papieru z gratulacjami od
        dyrektora wysłany pocztą pracowniczą. Pan dyrektor nie pofatygował się osobiście
        bo po co. wyrabiałam plany po 150 a nawet 300% i co marne 300zł premii. Kpina.
        Bo w kolejnym kwartale totalnie olałam wszystko i dostałam niecałe 300zł premii.
        wróciłam po 4 latach urlopu i poprosiłam o wyrównanie mojej pensji, ktora na
        dzień dzisiejszy jest marna. Owszem można zmienić prace i z wielką chęcią bym to
        zrobiła. ale niestety mam na utrzymaniu małe dziecko.
        • genzo24 Re: mam dość 19.02.11, 21:39
          www.youtube.com/watch?v=LSrikuDbqva$feature=related
          • wersa999 Re: mam dość 20.02.11, 15:19
            witam.Ja mam ten sam problem tzn.pracuje 15 lat w pko pracę bardzo lubię i pomimo planów i tej całej okropnej atmosfery pracowałam i nie narzekałam ale gdy ostatnio wróciłam z urlopu macieżyńskiego i okazało się że jedynym sposobem na podwyżkę i plusy u dyrektor jest wchodzenie naczelnikowi w ****to się załamałam.Wszystko staje się problemem np.wyszłam kiedyś 5 min.szybciej/nieświadomie bo nie pamiętałam dokładnie o której byłam w pracy/zaraz dostałam opierdziel ale jak co tydzień po pracy mamy godzinne tzw.szkolenie to mój czas się nie liczy.Mój urlop zależy od humoru naczelnika i dyrektor to one ustalają kiedy są letnie a kiedy inne miesiące to jest chore.Potrzebujesz koniecznie urlopu to tłumacz się człowieku że pogrzeb kogoś bardzo bliskiego /choć nie był w sensie prawnym rodziną/wizyta u ginekologa,sprawy u notariusza rzygać się chce ciągłe tłumaczenie że nie jesteś wielbłądem.Na dodatek osoby które przyjmuje się na 1 umowie mają moją stawkę a niektóre koleżanki /pracują dużo krócej/stawką 2 razy większa.Nie użalam się nad sobą tylko myślałam że w pracy jestem oceniana i wynagradzana za pracę.Mówi się ze podwyżka nie należy się bo słaba sprzedaż od tego jest lub jej nie ma premia a pensja powinna być standardowo podnoszona bo nie nadążamy już od dawna za cenami i opłatami.Podjęłam decyzję odchodzę i nawet powiem Wam szczerze bez żalu.
            • hansk Re: mam dość 23.02.11, 20:50
              a co powiecie o nagrodach zarządu dla blogerów, po co to i komu to ma służyć takie lasowanie jakiś dziwnych osób, czy to nie demotywacja dla naszej ciężkiej pracy, Ciekawa jestem na co jeszcze zostaną przeznaczone nasze pieniądze i jakie jeszcze dziwne grupy będziemy finansować.
              • mlody_misiek Re: mam dość 23.02.11, 23:09
                Jest wiele możliwości: filateliści, wędkarze, koronkarki, myśliwi, birofile, numizmatycy, vitarianie, alpiniści itd
    • ababa0101 Re: mam dość 24.02.11, 22:16
      Zazdroszczę tym co mają dość i mgą odejść , bo tu idzie ku gorszemu.
      Obserwuję przemiany , zmiany informatyczne w PKO od 35 lat, ale najgorsze zmiany są w ludziach.
      Nie ma na kogo liczyć w ciężkiej sytuacji, jeden drugiego by w łyżce wody utopił.
      Niegospodarność i wydawanie naszych ciężko zarobionych pieniędzy na przyjęcia, konwenty , na zapłatę obcym firmom za rozłożenie ulotek, za wysyłanie listów "POCZTEXem/min 30,00 lub 60,00/i wiele innych przykładów. Pocztexów klilka w miesiącu= podwyżka dla każdego pracownika min 30,00 i tp.
      Ja niestety będę dalej obserwować przemiany , aż mnie nie zwolnią na 3-4 lata przed emeryturą, bo kiedyś nie uda się wykonać planu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka