05.05.11, 16:41
Póki, co propozycja Zarządu
www.parkiet.com/artykul/7,1047975.html
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: DYWIDENDA 05.05.11, 21:27
      Dobre i to.
      • dragomir6 Re: DYWIDENDA 05.05.11, 21:40
        z całym szacunkiem, ale nie zgadzam się - wszystko tak mamy na tej zasadzie że dobre i to - a bank jakie zyski ma każdy widzi
        • czuk1 Re: DYWIDENDA 05.05.11, 23:17
          A co mam zrobić ? Walczyć o dywidendę - 3 zł za akcję ?
          • miecia14 Re: DYWIDENDA 06.05.11, 17:40
            zgadzam sie z dragomir6.
            Ile razy w tym Banku będziemy mówić :dobrze , że w ogóle coś dali, czy kiedykolwiek bedziemy mogli powiedzieć :ale zajefanie,że tyle dostaliśmy.
            Doczekamy się tego????
            Z roku na rok zyski Banku sa coraz większe a my zawsze mamy cieszyć się ochłapami!!!
            Nikt niczego nie chce dostać za darmo, ale chcemy brać proporconalny udział w coraz to więkdzych zyskach Banku.
            • alma590 Re: DYWIDENDA 06.05.11, 18:22
              Dywidenda w 2010r. w wysokości 1,90 PLN to 97,5 % zysku za 2009r.
              dywidenda (póki co proponowana) w 2011r. w wysokości 1,10 PLN to 41,5 % zysku za 2010r.
              średnia z 2 lat to 69,5% i to jest mało ?
              Od debiutu na giełdzie bank wypłaca każdego roku dywidendy , nawet za rok 2008r( chyba jako jedyny bank).
              Ta wasza złość o podwyżki, nie pozwala wam już nic pozytywnego dostrzec.
              • miecia14 Re: DYWIDENDA 06.05.11, 19:15
                Wiesz co alma , może złość i nam przysłania wszystko.Od dwóch lat w tej firmie nie dostałam żadniej podwyżki.Jedyne podwyżki jakie mnie obejmują to podwyżki czynszu, prądu, gazu ... i rosnące ceny wszystkiego.Moja pensja skurczyła się do minimum i nie stać mnie nawet na wyjście do kina z dzieckim.Więc nie pierdziel, że mam się cieszyć bo nie mam z czego.
                Ciszysz się ok, a ja nie.I mam do tego prawo.
                • alma590 Re: DYWIDENDA 06.05.11, 19:50
                  miecia14 napisała:

> Wiesz co alma , może złość i nam przysłania wszystko.Od dwóch lat w tej firmie
                  > nie dostałam żadniej podwyżki.Jedyne podwyżki jakie mnie obejmują to podwyżki c
                  > zynszu, prądu, gazu ... i rosnące ceny wszystkiego.

Tak samo jak i ja , a za pół roku stracę pracę, dostanę roczny zasiłek dla bezrobotnych, odprawę i przeżyję za to jakieś 2 może 3 lata, a następne 5 lat do emerytury ....?
                  I tak każdy z nas zapewne ma jakieś problemy i stoi przed dokonaniem trudnych wyborów i podejmowaniem życiowych decyzji..

Moja pensja skurczyła się do
                  > minimum i nie stać mnie nawet na wyjście do kina z dzieckim.Więc nie pierdziel
                  > , że mam się cieszyć bo nie mam z czego.
                  > Ciszysz się ok, a ja nie.I mam do tego prawo.

A, w którym miejscu napisałam, że się cieszę i oczekuję tego samego od Ciebie ?
                  Nie oczekuję radości z Twojej strony, ale obiektywizmu w ocenie faktów. Wypłacane dywidendy nie są ochłapami jak to napisałaś, a zwłaszcza dla pracowników, którzy otrzymali darmowe pakiety akcji w przeciwieństwie do innych inwestorów angażujących w nie własny kapitał.

Pozdrawiam
        • czuk1 Re: DYWIDENDA 06.05.11, 20:23
          dragomir6 napisała:

> - wszystko tak mamy na tej zasadzie że
          > dobre i to - a bank jakie zyski ma każdy widzi

-------------------------------------------------
          Szanuję Twoje i innych zdanie. "Z całym szacunkiem, ale ja nie zgadzam się z Tymi poglądami". Ja wolę by bank w kolejnych latach inwestował w rozwój a wypłata wysokich dywidend hamuje działalność inwestycyjną banku.
          A ponadto:
          Po pierwsze to jest zapowiedź - jak pisze Alma.
          Po drugie - decyzja o dywidendzie zapada na szczeblu wyższym niż Zarząd spółki.
          Po trzecie - ustalenie wysokości dywidendy mało ma powiązania z poziomem płac pracowników, gdyż wynikają one z pojedynczych umów pracy ..
          Po czwarte - akcjonariat pracowniczy jest rozproszony i pojedyncze głosy (na forum) są głosem wołającego na puszczy.

Jeśli już protestujemy to działajmy aby mieć upełnomocnionych przedstawicieli na Walnym Zgromadzeniu. Tylko wówczas głos pracowników-akcjonariuszy o zwiększenie dywidendy
          będzie słyszany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka