19.02.13, 10:09
Witam, jestem pracownikiem banku PKO BP I Oddzialu w Dąbrowie Górniczej na urlopie wychowawczym. Jestem na urlopie wychowaczym już ponad 3 lata ponieważ mam dwoje niepelnosprawnych synów. Wydatki związane z leczeniem i terapią dzieci są bardzo kosztowne a nasze zapasy finansowe się skończyly. Aby zachować ciąglość terapii dla synków zalożylam im subkonto w Fundacji za Szybą oraz blog [b]www.pomagamy-braciom.pl[/b]
Tak sobie pomyślalam, że obecni i byli pracownicy banku PKO BP przy rozliczaniu PIT-ów może mieliby wolę wesprzeć 1% podatku leczenie moich synów. Za okazaną pomoc serdecznie dziękuję.
Kasia
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Prośba 19.02.13, 16:38
      Wzruszająca jest treść blogu o historii tych dwóch chłopców. Wynika z tego, że Matka chłopców faktycznie jest w tragicznej sytuacji życiowej i finansowej. Może pracownicy I Oddziału PKO BP w Dąbrowie Górniczej to potwierdzą ?
    • zimna_lenka Re: Prośba 19.02.13, 22:11
      kasart napisała:

> Aby zachować ciąglość
      > terapii dla synków zalożylam im subkonto w Fundacji za Szybą

Kasia KRS "Za szybą" to 0000252666. Tutaj jest inny - [url=http://www.pomagamy-braciom.pl/p/1-podatku.html]link[/url]. Sprawdź bo to chyba ważne...

Wykaz OPP jest [url=http://www.mpips.gov.pl/download/gfx/mpips/pl/defaultopisy/5429/5/1/wykaz%20OPP%20za%202012%20z%20rachunkami15luty%20xls.xls]tutaj[/url]
      • kasart Re: Prośba 19.02.13, 22:35
        Oczywiście, że jest bląd powinno być:[b] KRS 0000252666[/b]
        zimna_lenka jestem ci [u]niezmiernie wdzięczna[/u] za wyŁapanie tego bŁędu. Poprawię go jutro bo nie ja administruję blog.
        A wlaśnie się dowiedzialam w Fundacji, że będę mogla dla Janka kupować jedzenie bezglutenowe na faktury na Fundację. A gdyby nie ty to nawet zŁotówka by nie trafila przez bląd na blogu, no a później w PIT-ach. Jeszcze raz dzięki.
        Kasia
        • skuter44 Re: Prośba 19.02.13, 22:45
          Wątpliwości zostały zasiane.
          Może ktoś [u]imiennie[/u] z Oddziału banku potwierdzi te informacje ?
          • zimna_lenka Re: Prośba 19.02.13, 23:19
            skuter44 napisał:

> Wątpliwości zostały zasiane.

Ja ich jeszcze ;) nie mam. Tamten KRS (podobny) nie należy do OPP i wątpię żeby dostali kasę od US. Pieniądze by przepadły. Poza tym zobaczysz czy numer na blogu się zmieni. [u]My już znamy prawidłowy i oddając tej fundacji 1% nic nie ryzykujemy[/u]. Fundacja istnieje od kilku lat i jest na aktualnym wykazie OPP. Sprawdź wcześniejsze wpisy "kasart" i zobaczysz o czym pisała kilka lat temu... Tego nie da się podrobić. Pozostaje pytanie czy naprawdę pracuje w PKO. Gdyby to był jakiś przekręt umieściłaby tu więcej takich ogłoszeń. Google twierdzi, że na gazeta.pl jest tylko jedno (szukane po frazie "www.pomagamy-braciom.pl" nie po nicku) właśnie u nas. Ja Jej wierzę. Jak przestanę napiszę... ;) Na imienne potwierdzenie bym nie liczył. Poza tym i tak nie jesteś w stanie tego zweryfikować.
            • skuter44 Re: Prośba 20.02.13, 08:26
              Masz w 100 % rację. Spradzałem te KRS-y ale Kasart zaraz wyjaśniła.
              Myślę, że nie będzie miała nam za złe, że rutynowo sprawdzamy.
              Jesli chodzi o sygnale z Oddziału myślałem o tym. Może by zaufano
              nam i ktoś napisał do nas na priv ? A my jakoś sprawdzimy .
              • zocha37 Re: Prośba 20.02.13, 09:13
                A jakie do licha to ma znaczenie czy jest czy była pracownikiem PKO ?
                Jak ktoś chce pomóc to takie informacje są mu obojętne.
                • skuter44 Re: Prośba 20.02.13, 11:54
                  Nie wiemy czy apel dotyczy pracownika PKO BP, czy jest wiarygodny.

Wiele jest przypadków nieszczęść i biedy wśród pracowników PKO BP. Myslę, że [b]najlepszą formą zgłaszania prośby o pomoc jest wewnętrzna sieć bankowa - Intra[/b]. Wtedy jest pewność, że pomoc kierujemy do faktycznie potrzebujacych.

• zimna_lenka Re: Prośba 20.02.13, 12:31
                    skuter44 napisał:

> najlepszą formą zgłaszania prośby o pomoc jest wewnętrzna sieć bankowa - Intra

Najlepszą dla nas... Kasia jest, jak pisze, na urlopie czyli ma trudniejszy dostęp do Intry, ktoś inny musiałby to zamieścić. Poza tym jak szukasz pomocy to wybierasz nie tylko najlepsze rozwiązania ale również te trochę gorsze. Odwiedzający Intrę i odwiedzający to forum to nie muszą być te same grupy osób co zwiększa ogólny efekt pomocy. Oczywiście możemy mieć wątpliwości ale jak pisałam wcześniej "zasilamy" fundację a ta jest wiarygodna.
    • bk.79 Re: Prośba 20.02.13, 19:29
      Witajcie,
      jestem pracownikiem PKO BP SA Oddział 1 w Dąbrowie Górniczej – sytuacja naszej koleżanki Kasi jest bardzo trudna, dlatego każda złotówka przekazana dzięki 1 % jest na wagę złota.
      Maciuś i Jaś to wspaniali chłopcy, a Kasia jest wspaniałą i baaaaaaaaaaardzo oddaną mamą – zrobiła i robi dla chłopców wszystko – myślę, że nie ma dla niej rzeczy niemożliwych … przeszła naprawdę wiele …
      Dlatego przyłączam się do prośby Kasi i proszę o wsparcie dla chłopców … ja i moje koleżanki z Oddziału już wiemy, że nasz 1% trafi na konto Maciusia i Jasia …
      Kasiu jesteśmy z Tobą … myślimy, wspieramy i baaaaaaaaaaaardzo za Tobą tęsknimy !!!
    • ukryty_wafel Jeszcze jeden blad? 20.02.13, 20:38
      Chyba na Pani stronie jest jeszcze ważniejszy blad i przepraszam, ze sie zapytam. Ale jesli juz chce Pani pomoc, chciałbym wyjasnic niejasności.
      Moze to przypadek (zwykly blad) ale na blogu sa daty urodzin Pani synow i wg nich starszy urodzil sie 15.11.2007 zaś mlodszy 04.09.2007!!! Czy to mozliwe?
      Pozdrawiam
      • zimna_lenka Re: Jeszcze jeden blad? 20.02.13, 23:44
        ukryty_wafel napisał:

> Chyba na Pani stronie jest jeszcze ważniejszy blad

Oj, ale Wy jesteście... ;) Drogi Waflu już dawno to widziałam ale na tej samej stronie jest napisane, że Maciek ma teraz 8 lat a [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,23620,45403265,45403265,Zespol_Downa.html][u]tutaj[/u][/url] data urodzenia Maćka jest dość dokładnie określona. Łatwo znaleźć i policzyć, że to listopad 2004. 2007 to rok urodzenia drugiego synka stąd pomyłka. Uwierzyliście już? ;)
        Kasia mojego PIT-a już masz :)
        • ukryty_wafel Re: Jeszcze jeden blad? 21.02.13, 05:41
          Spoko :)
          To jest wazne, bo kiedys sam cos takiego przechodzilem, wiec wiem, ze im mniej bledow tym mniej pytan. Ludzie dzisiaj sa ostrożni, wielu nabrało sie na tzw. "Łańcuszki miłosierdzia" wiec trzeba dziewczynie pomoc, bo ten cały splot nieszczęść to za duzo jak na glowe rodziców tych dzieci.
          Pozdrawiam
          • skuter44 potrzebne uporządkowanie blogu 21.02.13, 07:53
            Przecież sprawdzenie blogu i danych w sieci dotyczących rozpoczętej akcji pomocy dla Kasi
            pomogło Jej w uporządkowaniu informacji na blogu. Dotychczasowy stan blogu budził wątpliwości. Sama Kasia to przyznała. Uporządkowanie danych w blogu zwiekszy skuteczność apelu[b] Ja poprawił bym jeszcze jego prymitywną szatę graficzną , przecież to może zrobić informatyk z banku .
    • mobbing_pkobp Re: Prośba 20.02.13, 20:45
      Przyłączam sie do prośby naszej Koleżanki Kasi.
      Prosze Forumowiczow o pomoc.
      Dzisiaj wszyscy dostaliśmy PITy.
      Zastanowmy sie nad przekazaniem swojego 1% podatku na ten szczytny cel.
      Pozdrawiam
      mobbing_pkobp
      • kasart Re: Prośba 20.02.13, 22:14
        "Moze to przypadek (zwykly blad) ale na blogu sa daty urodzin Pani synow i wg nich starszy urodzil sie 15.11.2007 zaś mlodszy 04.09.2007!!! Czy to mozliwe? "

Maciek urodzil się 15.11.2004 roku a Jaś 04.09.2007r.
        Przepraszam za bŁędy ale blog byŁ robiony w pośpiechu i to jeszcze taki "golasek", malo jest na nim informacji, ale to się zmieni. Będę na nim w miarę możliwości informowala o sukcesach moich synów.
        Dziękuję jeszcze raz osobie, która znalazla bląd w KRS zimna_lenka

Dziękuję koleżance z mojego oddzialu bk.79, z którą tyle fajnych lat przepracowalam w jednym dziale oraz wszystkim pozostalym koleżankom i kolegom z I Oddzialu w Dąbrowie Górniczej.
        • skuter44 Re: Prośba 20.02.13, 22:22
          Masz w dniu 2-3 maja moję symboliczne wsparcie. Trzymaj się mocno. Jesteś wzorową matką.
          • kasart Re: Prośba 15.05.13, 14:45
            WSZYSTKIM osobom, które zdecydowaly się wesprzeć 1% podatku leczenie i terapię moich synów BARDZO dziękuję.

Katarzyna GŁogowska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka